AutoVasarlas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az alváznak a gumi alkatrészekhez annyi köze van mint a Passatnak a 3kilós kategóriához...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Aki csak tél elõtt nézegeti át az autóját, az járjon is úgy. A kopó alkatrészeknek megvan az adott élettartama. Vagy km, vagy év. Ha azt elérte, cserélni kell. És ebben ritka kevés szerepet játszik hogy tél van e vagy sem.
És az már egész más téma, ha egy alkatrész szar minõségû, és egy tél ennyit számít neki. Kimondottan nem japán jellemzõ.
ugye érted ezt a mondatot?
de részemrõl ennyi, nem fogok veled vagdalkozni itt errõl a dologról
szevasz
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Az alvázat is télen nagyobb igénybevétel éri, csakúgy mint a karosszéria többi részét, meg a kerekeket, tömítéseket. Ettõl mégsem "téli aktualitás" egyik se.
Vagy te már a tervezési hibánál tartasz, aminél nem vették figyelembe, hogy a télen jelentkezõ -20-30-40 fokot is ki kell bírnia az alkatrészeknek? Mert utóbbi esetben asszem nem a Hondáról tárgyalunk... lehet hogy valami német autóból indultál ki? hmm...
egyébként köszi hogy ilyen magas lóról kezelsz, bár meglepett volna ha ebben a témában /is/ ne te lettél volna az okosabb.
az meg ha nem tudod mitõl téli aktualitás a gumiharmonika, a te bajod...
És persze természetesen a 2 éves passat tdi jól beleillik a srác 300e ft-os keretébe is. Bravó.
mert ekkora ökörséget rég hallottam
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Isten látja lelekm nem meggyõzni akarlak, de van bármi tapasztalatod felõlük?
Vízpumpa-vezérlés-váltó alkatrészekrõl meg nem is beszélek inkább.
ennyit a idióta németautófanok által gyártott mítoszokról.
Nézz meg egy katalógust, kérdezz szerelõt 😊
Az egyes márkák között meg logikus, hogy van árkülönbség. De az olyan is. Amit ladához megkapsz x forintért, az x ideig is tart, amit meg a Hondához x+1-ért az x+1 ideig is tart. Ilyen alapon minden márka között van árkülönbség, és nem a japán márkák privilégiuma a drágább alkatrész.
Tõlem szüttyöghetsz szamarával is, eszem ágában sincs lebeszélni róla 😊 Csak az olcsó alkatrészt veheted hozzá havonta, míg a Hondháoz ugyanazt 1.5x annyiért, de max félévente... (pontos adatokat mellõzve) Másrészt az 1.3-as samara megeszik neked 10-et pályán, 13-at városban, míg veszel egy 1.5 16V Hondát (van 4genben is), és az 6.5 pályán, 8 városban.
Szal számold ki az éves átlagköltséged egy japán, vagy német autón, és meglátod hogy szinte egyátalán nem lesz különbség.
bár a hondához valóban van alkatrész, de azért a ladához jóval olcsóbb (peugeothoz nem tudom mennyi), viszont a daihatsumhoz aranyárban mérnek mindent
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Valójában pl Hondához is mindent megkapsz polcról utángyártottban is, bárdinál stb.
alkatrészárak viszont elég durvák japánt némethez viszonyítva...
Illetve a japán verdához (honda, toyota) való alkatrészhez mennyivel nehezebben/drágábban jutok hozzá mint egy émet autó esetében?? (pl vw)
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
az legalább a ladához olcsó
egy ütközés, és a kormányagy beleáll a fejedbe
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
a te döntésed, nem a mienk
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Ha mindenáron ezek közül akarsz venni, akkor már leginkább a 205-öst.
most hasonlókon gondolkodom
Peugeot 205
Fiat Uno
Lada Samara
Skoda Favorit
eddig a lada a legesélyesebb, csak az a gáz, nem értek a kocsikhoz és ha venni kell, nem tudom honnan tudható meg, hogy jó a gép
?
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
Illetve JAPÁN vagy NÉMET autó? Nekem erre a kettõre érkezett eddig a legtöbb javaslat az ismerõsök között akiket kérdeztem.
Golf III-takarékos, olcsó, strapabíró
Corsa én nem vennék, dehát kinek a pap kinek a papné
Nem nagyon olvastam vissza, mertt látam itt most a tunin vonalra terelõdött a szó, de sabaj felteszem a kérdésem hátha lesz ki reagál rá!
Szóval most készülök uj autót venni, ehhez szeretnék tanácsot kérni, mert igencsak laikus vagyok, a lényeg, hogy használt autót szeretnék venni. Az elképzeléseim a következõk:
-1997-nél ne nagyon legyen öregebb
-1.4-es motorral (60-90LE közt)
-lehetõleg 5 ajtós, és tágas legyen
-és az anyagiakat tekintve 1,5-1,9 millát szánnék rá (persze nincs ennyi kp... szal részletre kéne, de most nem is ez a fontos)
Amit szeretnék kérni hogy hozzáértõk irják le a különbözõ típusokkal kapcsolatos érveiket, ellenérveikket, hogy ezzel is segitsetek kicsit rajtam.
Elõre is köszönöm a tanácsaitokat!!<#wave>#wave>
Igényesebb online shopokban igy mûködik.
1. Szívóhang. Ez függ a motor típusától, és a légszûrõ berendezéstõl. (van sportlégszûrõ is ugye)
2. Kipufogóhang. Ez függ a leömlõtõl, a katalizátortól, középdobtól, hátsódobtól. Magyarán a folytástól, és hogy mi áll a kiáramló gáz útjában.
Egy alap univerzális sportdob olyan 20k körül kezdõdik, innen a csillagos ég a határ. Az univerzális dob nézhet ki jól, hangja is lehet jó, de a teljesítményen általában nem segít, sõt, pl egy Honda esetében ront is. Vannak speciálisan autóhoz, és motorhoz méretezett, sõt hangolt sportdobok is.
Vannak komplett kipufogó rendszerek is, pl Hondához 5zigen, Mugen stb, 4:1 leömlõvel, sportkatalizátorral, középdobbal, power szelepes hátsódobbal stb. Na az már odabasz rendesen, csakhát 70k körül kezdõdik...
Szal az ezres suzukid is düböröghet sportdobbal, az már más kérdés, hogy... nja, izlés kérdése 😄D
mitõl van egy kocsinak olyan szép brummogó hangja? sportkipufogón kívül kell még más rá, vagy már attól is szép hangja lesz? és vajon tud majd dübörögni egy sportkipufogóval egy 1.0-vagy 1.1-es kocsi?