36836
-
Piko888 #36756 Semmi tuning, minden alapon van, gyári hűtéssel.
Remélem csak a paszta hiánya miatt melegszik, mert most 59 fokon van a CPU netezés, zenehallgatás mellett. Viszont a 4 mag mindig 10 fokkal melegebb, mint a CPU.
Alaplap 34
GPU 48
HDD 31 -
#36755 szerintem azért gyári ventivel se kéne ennyire melegednie -
#36754 Remélem még meg is tuningoltad azér kicst had melegedjen, ezek már nagyon nem egészségesek:D Nálam már ha 50 fok felé mennek a magok akkor fullon hajtja a ventiket, igaz 46-47 fok körül megállnak játékban. -
#36753 Illik, jah:) -
Piko888 #36752 Sajnos Battlefiel 3 közben a CPU felmegy 88 fokra a magok pedig 99-re.
Szerintetek, ha leveszem a proci hűtőbordáját akkor minden esetben új hűtőpasztát kell rakni? -
Piko888 #36751 Utánaolvasgattam, és egy srácnál ugyan ez volt a probléma és ő úgy oldotta meg, hogy 90 fokkal elforgatva rakta vissza a proci hűtőt. Én is kipróbáltam és érdekes módon 10-12 fokkal lejjebb ment mindegyik értékem. -
#36750 hát ha ennyi a hőmérséklet gyári órajeleken és ventivel akkor mindenképp érdemes valami combosabb hűtőt beszerezni
http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=1155+h%FCt%F5&page=3
itt nézz körül valami combosabb fajtát keress persze árban is drágább de megéri. -
Piko888 #36749 Sziasztok!
A gondom a következő:
Van egy Intel i5-2500k-s processzorom.
Nemrég az Aidával megnéztem a proci hőmérsékletét, és alaphelyzetben ezek voltak az értékek.
CPU 66 °C (151 °F)
CPU Package 75 °C (167 °F)
CPU IA Cores 76 °C (169 °F)
CPU GT Cores 72 °C (162 °F)
1. CPU / 1. mag 72 °C (162 °F)
1. CPU / 2. mag 76 °C (169 °F)
1. CPU / 3. mag 73 °C (163 °F)
1. CPU / 4. mag 76 °C (169 °F)
Lemértem Battlefield 3 közben is:
CPU felmet 86-ra
A CPU Package:93-ra
A magok hőmérséklete pedig 98 körül volt.
A proci hűtő gyári. Mi ajánlotok?
Előre is köszi.
Ja és mennyi az ideális hőmérséklet?
Üdv, Piko
-
gereee93 #36748 Rendesen van rögzítve a processzor ventilátor. A hőközlő paszta rendesen eloszlott és a ventilátor rendesen működik. Akkor lehet Merlinnek van igaza , hogy ilyen időben ilyen meleg. Köszönöm a válaszokat. Ja és tuning az nincs a processzoron (intel i5). -
#36747 Ha max 60 fokos a proci terhelve akkor nincs ott semmi gond. Teljesen egészséges. Gyári hűtéssel 80 fok ebben a melegben. -
DIESEL DOG #36746 Lowprofile hűtőről van szó ha jól tudom... először is csekkold hogy a hűtő rendesen a helyén van-e, nincs-e lelazulva, nem-e lóg valahol, másodszor van-e elegendő hőközlő paszta a hűtő és a CPU kupakja között, ha van, az mennyire oszlott / mennyire oszlattad el rendesen, jutott-e mindenhova a kupak felületén. (a paszta réteg ne legyen se túl vastag, se túl vékony) Proci milyen, tuning van-e, a hűtő ventije rendesen üzemel? -
gereee93 #36745 Sziasztok. Nem tudom jó helyre írom e de azért megpróbálom. Vettem egy ENERMAX ETD-T60-VD processzor hűtőt és, hogy lehet hogy ugyan úgy hűt mint egy alap processzor ventilátor? Mert így akkor nem sok értelme volt megvenni. 40-60 fokos a processzor. -
Madi92 #36744 Hát fps szerint nem, de még is ilyen mikrolag szerűségek vannak benne, amik elég idegesítőek.
Átlag 40 fps, min az olyan 25, max meg 60 belterületen. De még 40-nél is olyan fura érzésem van, hogy akad.. Lehet játékhiba vagy nem tudom. Bár witcher 2 esetében szerintem ez túlzás.
És ezért nem értem, hogy ha nem fut rendesen, akkor miért nem használja ki jobban a lehetőségeket?:) -
#36743 játék függő hogy mennyire használja ki a procit főleg több magnál.pl cod2 egy 4 magos gépem nekem 20-25%-ra terheli multiban újabb játékoknál ez az érték magasabb azért de ritka hogy 100%-os cpu terhelés legyen. -
#36742 Lassú a játék? -
Madi92 #36741 Hali!
Kérdés!
Játékok alatt(konkrétan witcher2) a CPU nem hajlandó 50% fölé menni...
Hogy lehetne elérni, hogy maximálisan kihasználja? Proci napokban lett felhúzva 2.8GHzról 3.4GHz-ra. Fogalmam sincs előtte 100%on mente-e, de örülnék neki, ha most teljesen kihasználná. -
#36740 Csináltam egy ilyet, mert miért ne:) -
zuz #36739 Aha értem.
De azt nem értem hogy vitte volna el, gondolom a vezetékeken keresztül átcirkulál vagy lezárja az áromkört a hibás billentyű.
Olcsó típusu eszközről van szó amúgy -
DIESEL DOG #36738 A kérdést már magad is megválaszoltad. Elszállt a tápegységed. Ha jó minőségű tápod volt akkor remélhetőleg nem vitt magával semmit sem a levesbe... milyen típusú tápegységről van szó? -
zuz #36737 Szerintek mi lehet a probléma a gépemmel?
Játszottam a pasziansszal amikor hirtelen pukkadt egyet a gépezet és megállt a képernyő.
Elkezdtem nyomogatni a gombokat, de nem akart beindulni...
Aztán szétszereltem a berendezést, mivel füstszagot éreztem, de nem tudtam mi adta meg magát, ezért kikaptam mindent, és elkezdtem egyenként szagolgatni az alkatrészeket hogy melyiknek van füstölt szaga.
A tápgenerátornak ami az áramot szolgáltassa a gépnek, az lesz a rudas.
EGyépként felhívtam a szaküzletet mondtam hogy van egy kis hárdvár problémám, de azt mondta, még garanciás a tápgenerátora. -
DIESEL DOG #36736 Fagyás sok mindentől lehet, leggyakrabban valamilyen szoftveres probléma áll a háttérben, gondolok itt op. rendszerrel esetleg inkompatibilis driverre, vagy bármilyen más háttérben futó programra, illetve maga a telepített operációs rendszer is okozhat ilyen jelenséget, de nincs kizárva egy esetleges hardware-es hiba sem, pl. ilyen random fagyásokat okozhat egy hibás HDD is.
BSOD jelenség nem volt esetleg? -
#36735 Asrock Extreme tuning utiity vagy van egy régi a cpu fsb is bár én mindig biosban (uefi)-ben tuningolok PC-n.
Trubi15:Memóriát nézték ? attól fagyhat még a gép gyakran bill. egyéb perifériáktól nem igazán gyakori a fagyás. -
#36734 Biosban nem találtam rá opciót.
Tudsz rá vmi szoftvert? Kipróbálom, ha melegszik visszaállítom és kész. -
Trubi15 #36733 Sziasztok. Lenne 1 olyan problémám hogy a számítógépem oknál fogva lefagy elég sűrűn. Szerelőnél is volt teljesen új a számítógép, és semmi baja nincsen. A szerelő billentyűzetre mondta hogy attól is fagyhat vettem újat még mindig fagy. Azt mondta még hogy lehet hogy az internet átvitel miatt is fagyhat. Meg hogy a házban lévő watt. Valakinek nem volt valami ilyen problémája az utóbbi kettőből? -
#36732 Biosban nézz körül bár a laptopok nagy részében nincs lehetőség Bios-ban fsb-t állítani,akkor még marad a szoftveres tuning erre is van 1-2 progi persze a hűtés gond lehet. -
#36731 Sziasztok!
Van egy nem túl erős notebookom és szeretném tudni, hogy lehet e többet kihozni belőle.
Asus a gép, egy amd c60 apu 1000 mhz pöfög benne. A grafikáért egy radeon hd 6290 felel, 2 giga ddr3 ram.
A kérdés, hogy lehet e a processzor órajelét emelni, illetve érdemes e?
Hiába hd a kártya, hd videoknál laggol. -
dodopek #36730 Sziasztok!
Athlon II X3 460 proci unlockolva Phenom II B60 lett. Aida, Prime95, LinX tesztekkel 2 órát ment hibamentesen, játékok hiba nélkül futnak. Véletlenszerűen kékhalál jön elő (14 nap alatt kb 4), és kb hetente 1-5 hardverhiba javítás(processzormag 2). Uefi Biosban a feloldáson kívül mem vezérlő kapott 1,2,processzor kapott fix 1.45öt.Mást nem állítottam.
Kérdéseim a következők lennének.
1 Szerintetek ez az unlock menthető valahogy?
Visszább venném a CPU órajelét, hátha az stabilizálja, de nem tudom mit írjak be a cpu ratioba.Csak annyit, hogy hányas szorzót szeretnék? Vagy írjam be, hogy pl 15*200?Vagy hogy?
Illetve elképzelhető, hogy ez már nem is hardveres hiba? Első körben csak a magfeloldást csináltam meg, feszt nem állítottam, csak kb a 2. kékhalál után.Lehet, hogy a hetes lett hadirokkant, és már az hibázik, nem is a proci?
Ha lehet, minél konkrétabban írjátok le, hogy még mit próbáljak meg állítani. Így, hogy csak néha hibázik, idegesítőbb, mintha nem is lehetett volna feloldani.Abba belenyugodnék...
Előre is köszi! -
#36729 prime, otheros, aida stability test, 3d mark 11, stb -
#36728 Köszönöm szépen. Megpróbálom. Mivel tesztelhetem le utána, hogy rendesen működik-e? -
#36727 Több mag, nagyobb étvágy. Emeld a feszültséget (asszem LLC) 1.425 körülire. Akkor dob vissza a rendszer a BIOS-ba, ha az hibára fut. Ennek 99%-ban az oka a nem megfelelő áramellátás.
Ha emelés után elindul, az jó. Ezután komoly stabilitási teszteket kell csinálni, mert ugye az AMD azért tiltotta le ezekben a modellekben azt a 2 magot, mert instabil az architektúra - tehát nem kicseszésből:) - és egyszerűbb volt így, mint újra legyártani mindet. Ha elhasal a teszten, emelgethetsz még pár századot a feszültségen, de 1,43 fölé ne nagyon menj. Ha így sem bírja a dolgot akkor vagy pont "rossz" procit sikerült venni, vagy az alaplapod nem bírja a megcsalást. -
#36726 Ide is beraknám, remélem nem harapják le a fejem, nagyon fontos :)
Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy ASROCK 970 Extreme4 alaplapban lévő Phenom II x2 555 Black Edition processzoromat unlockolni szeretném.
Ha a 3. magot engedélyezem, minden ok, a gép megy tökéletesen. Ha a 4. magot is engedélyezem akkor mindig indulásnál visszadobál a BIOSba, és ha Save and Exittel lépek ki, továbbra is visszadob mindig. Ha viszont Discard changes and Exitet választom, akkor elindul a windows és AIDA szerint 4 magosnak látja a processzort. Azonban minden indításnál visszadob BIOSba és csak ezzel a Discard changes kilépéssel indul el. A windows azonban semmiféle hibát nem ír.
Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy normálisan induljon 4 maggal, vagy azért dobál vissza, mert egyszerűen nem stabil a 4. mag? Mit kellene állítanom?
Köszönöm! -
#36725 köszi.
Igen, valahogy sejtettem. Nem tudom pontosan milyen winchesterem van, de a Windows élményindexem is a winchester miatt 5,8 :/ Sajnos az SSD még drága. Na de ennyit az off ról :) köszi. -
#36724 Pontosan úgy. CPU hőmérséklet miatt 60-70 fok felett aggódj.
Nem, a Windows indulásához minimális köze van a CPU-nak. HDD a leggyengébb hardveres láncszem, de általában szoftveres gond okozza a problémát (felesleges szervizek, automatikusan induló programok, fragmentáltság, szeméttel teli registry, stb. Az eseménynapló is ír sok hibáról ami szintén lassíthatja a betöltést). -
#36723 Akkor ha jól értem:
kép
CPU Clock Ratio: 36 X
Turbo Ratio(1-Core) 39
Turbo Ratio(2-Core) 38
Turbo Ratio(3-Core) 37
Turbo Ratio(4-Core) 36
és ennyi? (szerintem láttad már más topikban is hogy szeretek biztosra menni ilyen dolgokban.. :D)
Biosban éppen 44fokos volt a proci, ezek szerint akkor nem fog nagyon melegedni tőle (bár most 37)
kicsi off:
Az amúgy miért van hogy mikor belépek a windowsba minden kicsit lassúbb? Mert ahogy nézem ilyenkor oldalsávban a cpu figyelőt általában ilyen 10 - 20 % ra szokott felugrani egy-egy mag, ezért ha jól gondolom ilyenkor a windows még telepszik a memóriában vagy nem? nem is annyira proci függő? -
#36722 Alapszorzót 36-ra állítod, a turbo-t pedig emeled 1-mag 39, 2-mag 38, 3-mag 37, 4-mag 36.
Ezáltal ha egy magot használ egy program, akkor 3,9Ghz-en fog menni a CPU, ha 2 magot akkor 3,8 és így tovább. Mindezt feszültségemelés nélkül, gyári intel hűtővel 40-50fok terhelve (vettem jobbat, csak még lusta voltam beszerelni).
Márkásabb hűtővel 1-2 tized feszemeléssel 4-4,5Ghz-en is vidáman fut. Ezért jó a K sorozat. Megjegyzem, ez inkább érdekes, mert egyelőre teljesen felesleges, hiszen - most átlagfelhasználásról beszélek, mint játék, stb - nem nagyon létezik alkalmazás ami az i5-2500 alap 3,3Ghz-ét meg tudná enni. Viszont a fesz.emelés nélküli emelés ingyen van, így azt érdemes megtenni:) -
#36721 hoppá. Amúgy azt írják a leírásban ehhez a procihoz hogy 3.3-3.6Ghz (kb). Terhelés alatt autómatice felmegy? Meg elárulnd hogy sikerült összehozni? :) Most tutira befér majd a házba egy rendes hűtő és gondoltam akkár már lehetne kicsit túlpörgetni :) -
#36720 Tekergettem kicsit - feszültségemelés nélkül -
#36719 Sziasztok!
Tudna valaki on-line segítséget nyújtani processzortuningoláshoz?
intel E6420 dual core processzort szeretném meghajtani a gyári 2,13GHz-ről 3,2-re.
Asus P5K alaplapom van, 4GB memória is áll a rendelkezésemre.
Első körben fórumokról szedett tippek alapján 400-as FSB-t állítottam be 8-szoros szorzóval (CPU-Z szerint csak 6-on volt), a PCI-E frekvenciát 100-ra állítottam, és az FSB:DRAM arányt is 1:1-re raktam (bár nem tudom pontosan hogyan.. :)).
El is indult, látszólag stabilan, a hűtő sem pörgött a szokásosnál jobban, viszont kb 10 perc után kikapcsolt a gép.
Ez után nem akartam tovább küszködni, így visszaállítottam a gyári beállításokat bios-ban.
Ezek után milyen lépést javasolnátok?
A BIOS-ban való állítgatásoknál meg, hogy őszinte legyek, nem mindig tudtam, hogy pontosan mit kéne mire állítani.
Köszi előre is a segítséget!
ui: ha egy 6 és 1/4 perces videót valamivel több mint 3 óra volt kirenderelni a fentebb írt konfiggal, ez az órajelnövelés kb hány százalékos javulást eredményezhet? -
#36718 hmmm... Kár. Az a bosszantó, hogy az adatokat megjeleníti, és látok mindent, csak épp nem férhetek hozzá. Esetlegesen BIOS frissítés után sem lesznek elérhetőek ezek az opciók?
Programokkal nem megy. Próbáltam a Core Centert (elméletileg MSI-hez lett kitalálva, semmi eredmény, meg még egy tucat programot. (már amit google kidobott...)
-
#36717 sajna volt részem ilyen laphoz semmi tuning lehetőség szoftverese próbálkozhatsz hátha de sok jóra ne számíts