Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Natural
Ti mivel szoktatok boot lemezt csinálni, mert ez semmit sem akar elfogadni

Hardware-be legyél maximalista - jó konfigot nem kell húzni:)))

Natural
ezek szerint most menne normális hõfokon?

Natural
a cnq be sincs kapcsolva mert érdekességeket csinál, régi biost meg az istennek se akarja bevenni, vagy error vagy vegyem ki a lemezt üzenetek jönnek.

[Jakuza]
Vagy inkabb ez.

Az 1.8 elotti verziokban (BIOS reported incorrect CPU temperature.)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
Tedd vissza a régi biost. Amúgy vszínû attól lett melegebb, mert a firissítés után alapbeállításokra állt vissza a bios, tehát a CnQ ki van kapcsolva.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Natural
szevasztok népek tanács kellene. az éjszaka alaplapi (msi k8n neo2 platinum) biost frissítettem és két érthetetlen dolog is lett. 1:a frissítést kõvetõen nem lépet be a biosba (fekete képernyõ villogó kurzor) csak ha reseteltem, de utána már megint nem. 2:megemelte a procihõfokát vagy 10 fokkal, most alapban 42-fokon megy ha valamit csinálok felmegy 50-52-re de nem emeli teljes fordulatra a ventit csak ha meghajtom és akkor 60-62 fokon megy. amd athlon 64 3800+ megnéztem max 70-fokig mehet a proci, viszont nem találtam a neten arra utalást mennyi neki az ideális. kérnék valamilyen tanácsot mert igaz hogy gyorsabb lett a gép, de nem hiszem hogy ilyen magas hõfokon kellene mennie, meghát a biosba is körürményes így belépkedni. thx

Zetorg
szerintem nincs
amelyik lap alapból nem támogatja a tuningot, azzal nem nagyin tudsz mit csinálni...
az a beállítás nem tudom mit jelent 😞

Semmi megoldás nincs?
Milyen hatással lehet a default cpu frequency disabledre állítása? Mert valamit kéne csinálnia, de semmit nem vettem észre.
Zetorg
intel lapban ne akarj tuningolni 😊

Hogy lehetne a procimat feljebb húzni?
A configom az aláírásomban.
Az a gond, hogy a biosomba nem találtam semmi fsb állítási lehetõséget.
A bios config jumpert áttettem configuration állásba, ekkor a biosban lesz egy maintenance menü, azon belül meg van egy default cpu frequency(enabled/disabled), aminél az van írva, hogy disabled beállítással programozható lesz a frekvencia(errõl nem ír semmit az alaplap leírása). De hiába állítom disabledre, nem jelenik meg semmi frekvencia állítási lehetõség.

Szóval hogyan lehetne rajta egy kicsit húzni, hogyha nem találok semmi állítási lehetõséget a biosban?
Lehetõleg NE "szabadszemmel alig látható érintkezõpárok összeforrasztása" típusú megoldást mondjatok.
rozsaroland
jaj. és voltot mennyit adhtok neki? mennyit szabad vagy van vmi határ amit nem szabad túl lépni?

Abit al8, pentium D820 2,8@3,2 duálmagos, 1gb ddr2 ram 667mhz, sapphire x800gto ultimate edition, maxtor sataII 250gb, NEC 3540 dvd-rw, Aerocool Acry Clear II ház , egér:Razer Diamondback Plasma

rozsaroland
vízhûtésem van szal azzal nincs baj. támogatja a lapom az 1066 fsb-t. samsung 667mhzes 1gb ramom van. húzni azért akarom hoyg gyorsabb legyen mint most meg 3dmarkba jobb eredményt elérni meg alapból is.

Abit al8, pentium D820 2,8@3,2 duálmagos, 1gb ddr2 ram 667mhz, sapphire x800gto ultimate edition, maxtor sataII 250gb, NEC 3540 dvd-rw, Aerocool Acry Clear II ház , egér:Razer Diamondback Plasma

Narancs
A lapod támogatja az 1066-os FSB-t. Ha jól számolok, akkor 266-ig kõkeményen elmegy ebbõl kifolyólag, tehát a lapot kizárhatjuk. Ramok? Lehet 1:1-be tehetnéd az FSB-hez képest a ram sebességét. Az is elõfordulhat, hogy csak ennyit megy a procid.

Punker
hûtés? rendes lap? (abit kib@szot tnagy hulladék) lehet csak annyit bír, amúgy minek azt húzni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

rozsaroland
tudna vki adni vmi 5letet hogy mit csináljak a procimmal hogy 3.2ghznél feljebb tudjam húzni? most 14x230on van. ha 231re rakom akkor már nem indul el e gép, meg fekete a képernyõ hanetán elindul. mit csináljak hogy ez ne így legyen? vki lécci segítsen! thc elõre is. 1.7voltot is adtam már neki nem tudom mennyire szabad azt adagolni neki meddig nem káros.

sziasztok!

van egy aerocool coolpanel2 cardreadert
csak a magat az smc/mc olvasot akarom radugni, a kovetkezo dugok vannak gnd, d+, d- vcc. asus p3p800-e deluxe alaplapra. hova tudom radugni, kerestem manualt, de nem talaltam vannak cardreaderekhez leirasok, hogy tudok ezeken eligazodni.

aramon es a homersekletmeron eligazodom.

koszonom

\'danja

akkor kezd megdögleni szerintem =|

http://thenamelessphoto.com/

fistin
csak nem mindig zúg, az a baj 😊 hanem néha-néha

persze úgy ,h nem menet közben dugod be. hanem kikapcsolt állapotban. úgy ,h éppencsak megfogd a lapot vele

egyszerû. bedugsz egy csavarhúzót. leállítod. és akkor kizárásos alapon lehet.énis így csináltam

fistin
1 kérdés: honnan tudom meg, hogy melyik ventillátor morog a gépemben? a vidkarira gyanakodtam, de kiderült, hogy nem az! most marad a proci, és a táp hûtõ.. hogy jöjjek rá?

[Jakuza]
Ejjej warezt megosztani ezen a forumon nem igazan egeszseges. <#vigyor1>

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
inkább megoldom a 2006-ot

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

rozsaroland
Punker van már kódod az everesthez? mert nekem is lejárt de ha vissza állítod a dátumot 2005re akkor ugyanúgy mûködik! :d most én is így használom.

rozsaroland
csáó srácok. olyan kérdésem lenne hogy mért van az hogy ha húzni akarok a procimon pl.: 2.8-ról 3.3-ra akkor ha bioszból kilépek full fekete lesz a monitor és nem csinál semmit? 3.2-õn még megy frankón hiba nélkül. adjak nek itöbb voltot? nem árt az neki? mennyire szabad azt adagolni neki?

Narancs
Nem semmi...

Zetorg
7025 már 😊

Narancs
Akkor így már meglesz a 7000 ponty<#hawaii>

Zetorg
beizzott a voltmod <#vigyor>
0,1V-ot emeltem és kaptam +25MHz GPU-t 😊
azt írják, még +0,2V jó vízzel, az még dob rajta kicsit remélem <#fogmosas>

Narancs
Ha a radit kicseréled simán. Radi elég kicsi, csak ventivel hût rendesen ha jól tudom. Õgy meg nincs sok értelme a vízek, ha ugyanúgy süvítenek a ventik.

Tufa
Te, ha jól emlékszem, jártas vagy az vízhûtésekben. Egy ordasi szett letudna hûteni normálisan egy 2600+ot és a 6600gt-t? Elég olcsónak tûnõ ajánlatot kaptam, megfontolandó... 😊

Narancs
bõven

Tufa
Szerintetek egy Chaintec 6600GT-nek elég ha csak a gput hûtöm vízzel és a ramokon vmilyen passzív bordák vannak? Nem akarok húzni rajta.

Sland
hello! lehet hogy rossz helyen járok de lenne egy kérdésem.

egy kicsit fel szeretném húzni a gépemet, de nem nagyon értek hozzá. Eltudná valaki magyarázni hogyan lehete egyszerûen és jól felhúzni egy kicsit? Én most csak beáálításokra gondolok, "optikai tuning" majd késöbb jön. na tud valaki segíteni?

( nem vagyok nagyon láma csak kicsit ehhez a témához szal úgy mondjátok hogy megértesm)

remélem tudtok segíteni

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

Falconer
Jo, nekem mindegy. Ilyen szinten már azért nem érdekel, majd ha magamnak veszek gépet.
Thx a segitséget midenkinek.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

bár ha normálisan bevan hûtve a ház... hát nemtom. lehet jó a passzív hûtõ is.

Falconer
Öcsémet nem fogja zavarni, qrvára nem ért a gépekhez.
Most nézem a Club3D veblapját, nagyon ász, van egy külön összehasonlító sor három kártyának, benchmark pontokkal együtt.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Ok, felhivom rá majd a figyelmet. Ha egyáltalán van ez aktivban.

jó. de x800gtk már magasabb órajeleken mennek. kitudja lehet ,h nem fagy le nyáron meg minden. de engem pl zavarha ha 80fokos lenne a kártya.

Punker
ökörség, soha nem volt bajom a 9800Pro passzívval nyáron se......

csak ne a passzív hûtésest vegyétek mert azzal meggyûlhet a bajod a meleg nyári napokon.

Falconer
Sapphire X800GTO Ultimate jó lesz, 56k.

Punker
2006-osból miért nincs ingyenes 😞

[Jakuza]
Sry de nekem kulcsom van hozza. 😛

[NST]Cifu
Ráér estig? 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Itt van róla egy teszt. Ezek alapján inkább a Gf6800GS...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

http://www.hardware-test.dk/ht/test_show.asp?id=4657
Ez alapján az X1600XT valahol az X800GT és GTO között van (?) sebességben, viszont PS3.0-as, és a shader teljesítménye valószínüleg nagyobb. Erõsnek nem mondanám, tudása miatt viszont talán tovább lesz hsználható?

Punker
everestem lejárt, plz 1 kódot 😊

Falconer
Kösz. Nézem most mennyi lenne a gép, lehet akkor 60 is a VGA 😊
Club3D Radeon X1600XT 256MB mit tud?
6800XT?

Ja és 6800LE meg SE kerülendõ hulladék, azokat ne!