36836
  • Zetorg
    multimeter.exe :)
  • janos666 #28622
    JA meg úgy emlékeztem hogy a rivatuner is mutatja, de az valami mást ír ki: fid/Vid, ez ha jól emlékszem 4 volt, most 6, de nem tudom mi ez...
    Nincs valami progi ami kiírja a GPU feszültségét?
  • Narancs
    Amikor én bekentem ha jól emléxem semmi hatása se volt, pedig 3Bs cumó volt...ki érti ezt...nekem a forrasztós módszer azért jön be jobban, mert azt lehet szabályozni pontosan. De kiváncsi vok így mennyivel megy többet a kari
  • janos666 #28620
    Szólhattál volna hogy csííínnyán a grafittal :)
    Először amolyan egyszer élünk alapon jól megkentem, aztán mindíg fagyott a gép windows asztal bevillanáskor. Most lemostam acetonal és csíínnyán kentem rajta és jó. Majd szépen megnézem meddig kéne kenni, vagy inkább tényleg megvárom míg visszahozzák a kölcsönadott voltmérőt.
  • janos666 #28619
    Követi az elődét. Én meg is lassan éhenhalok földművelő családban, mert agyon kell adósítani hogy később a külföldi vehesse meg a földet. És akkor így vegyek videókártyát basszameg?
  • Narancs
    Az eredmény lesz ratyi, de majd rájössz magad is...

Amúgy most hallottam a parlamenti közvetítésben:
    Gyurcsány: "miközben 1995ben fejlesztették ki a Netscapet, az internet keresőrendszerét, és mára már teljesen természetes"

Kész
  • janos666 #28617
    Esetleg ha valakit még érdekel akkor itt a kép:
  • janos666 #28616
    Ratyibb grafittal áthidalni az ellenállás felületén mint ide-oda forrasztgatni mindenféle ellenállásokat, hátha letösz valamit? Asszem megtaláltam valahol mint kell grafitozni, már csak ceruza kell és hazahozatni egy mérőeszközt.
  • Narancs
    Ja szarok a képek. De ezek cerkás módszerek elég ratyik sztem
  • janos666 #28614
    Konkrétan ez lenne az, de itt reggel óta az istennek nem jönnek a képek. Nálatok megjelennek?
  • janos666 #28613
    Fasza, ez pont nem az amit keresek :D A VR-zonen van olyan leírás ahol egy ellenállást nem forrasztgatnak hanem grafitcerkával soroznak amíg megfelelő szintre csökken az ellenállás.
    De most nincs is itthon a feszkómérő, vaktába meg nincs kedvem cerkázni. Sőtt, B2-es ceruzát is venni kéne.
  • Narancs
    6600gt vmod by Ordasi mester
  • Zetorg
    úgy tudom, hogy 66gt-hez csak forrasztós vmod van
  • Narancs
    Áh zsír, tudtam hogy elleszek még egy darabig az agps cuccaimmal
  • janos666 #28609
    Viszont akkor ma lehet hogy nekiesek voltmodolni a 6600GT-t ha már sak nyárra lesz nálam.
    Nincs meg valakinek a link a cerkás módszerhez amin a RAM-ok feszkóját is berhelik? Régen olvastam és a google nem adja.
  • janos666 #28608
    Aszondja Július közepére, vagyis nekünk már augusztus elejére, rendes áron talán csak augusztus közepére jön. Az még messze van.

Végül 1.5 helyett 1.65 voltot adva hibátlanul fut 247-es FSB-ről 257-re húzva a CPU. 1.7 volton elment 261-ig is, lefutott a teszt, de így már egy szemmel nem adott több pontot a 3DMark05 CPU tesztje. Szerintetek megéri így hagyni?
  • Punker
    én is az voltam aztán 6600GT árban és teljesítményben meggyőzözz, és mivel a Dx10-esek csúsznak valszeg 7600GT lesz a köv kártyám, hacsak az ATI nem kezd el rendes árakban gondolkozni.
  • CUCLI
    nvídiát elvből nemveszek :S.
    (igen rám lehet mondani azt ,h fanatikus ati fan...)
  • izb
    ami késik nem múlik
    cikk
  • Zetorg
    nem tudtok valami módszert, hogy hogy indíthatnám el a 3dmark99-et? :D

azt írja indításnál, hogy rakjam föl a dx6.1-et :(
  • Narancs
    De AGPben nincsen 7600gt
  • Punker
    annyit csak 1 pancser ad érte 7600GT-vel jobban jár szerintem.
  • CUCLI
    váltanék pci-ere. tudom ,h off de kiv. vagyok ,h mit mondanak a guruk :)
  • Zetorg
    ??
  • Narancs
    45-50K körül szvsz...
  • CUCLI
    kicsit off de. szerintetek mennyi ér egy x800pro@xt (teljes értékű xt!), 1év garival + vf700cu-val.
  • Narancs
    Ilyen nagy fesztől már csökkenhet az élettartama. Pölö volt aki 2volton járatta a durciját, ami minden hónapban egyre kisebb órajelen vol már hajlandó csak menni. Szal azért csak csak óvatosan, ha csak +100 mhzet hoz az 1.7 az 1.6 hoz képest akkor nem éri meg a kockázat szvsz...
  • janos666 #28596
    Akkor 1.7 fölött sem nyúvad ki amíg nem melegszik?
    Milyen hangos lenne az a cerregés?
  • Narancs
    Hát ha nem melexik és az alaplapon a tápköri elemek se cerregnek akkor mehet neki a feszkó szvsz...De az a tapasztalat, hogy 1.6voltnál már eléri a proci a csúcsot, hiába adsz neki többet nem nagyon fog feljebb menni.
  • janos666 #28594
    Nah, egy 0 mellément, 247-es FPS-n (alapból 200-as)
    Most 1.625 voltot adtam neki, de így is fagyogatnak az érzékeny programok 256-os FPS-n, lehet hogy 1.675 már elég lenne neki.
  • janos666 #28593
    HA egy Newcastle magos Athlon64-en 1.5 volt az alapfesz akkor mennyit merjek adni neki? 1.6 vagy mehet akár 1.7 is? (50 fokig se nagyon melegszik alapfeszen 2047-es FPB-n)
  • Narancs
    Én az energia takarékos procikra vok kíváncsi, főleg a tuningjukra. Aszongyák nem lesz jóval drágább mint a sima.
  • CUCLI
    éncsak örülök ha bejönnek az am2 procik/lapok. mert szvsz 939es árak lemennek. és kb ugyanazt veszem majd olcsóbban D: annyi ,h váltok pci-e lapra
  • Punker
    2 féle foglalatra gyártani na az fölösleges....
  • Barney Tech
    CSak ezekre az AM2re Sempron procikat feleslegesen gyartanak.
  • Barney Tech
    AM2 kontra Socket 939:

¤körülbelül ugyanolyan teljesítmény,
    ¤alacsonyabb fogyasztás,
    ¤jövőtállóbb megoldás.
    Teljesen igazuk van.
    De akkor ez azt jelenti hogy Socket 939re már nem is fognak csinálni ujjab procikat?
    De akkor nekem még mindig mákom van mert lehet kapni az enyémbe kiegészitot socket AM2hez.De nincs sok értelme.
    Jah és ezeket a DDR2es ramokat csak a socket AM2 tudja vezérelni?
  • CUCLI
    amit a legjobban kivettem a hszekből azhogy "x2 3800+ 35-40k" :D
  • Inquisitor
    "A tesztek rámutattak arra, amit már korábban is sejthettünk, hogy a DDR2-re váltás az AMD esetében sem okozott sebességbeli gyorsulást. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy DDR2-800-as rendszer is igen jónak mondható, 4-4-4-10-1T időzítések mellett valóban 400 MHz-en futó memóriákkal épp hogy képes volt a DDR400-as tesztkonfiguráció sebességét hozni (ugyanis ha például 2200 MHz-es processzor teszteltünk volna, akkor a memória DDR2-800-as beállítás esetén nem is 400, hanem csak 367 MHz-en járt volna), akkor azt kell, hogy mondjuk, az átlagos felhasználók minimális lassulással kell, hogy számoljanak – már amennyiben Socket 939-ről váltanak AM2-re, amit mi egyébként egyáltalán nem javaslunk, hiszen nincsen értelme."
    Ahogy sejthető volt. :(
  • Zetorg
    engem már elriasztanak az ilyen modok :)

AMD processzorok AM2 foglalatban
    érdemes elolvasni a hozzászólásokat :)
  • Punker
    és? :)