Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Hat nem is tudom.

Az Asrock meglepoen jol szerepelt az Anandteches tesztben, kozel azt hozta, mint a DFI-LANParty NF4 SLI-DR.
Persze tizszer atragnam magam az ilyen ULI chipes alaplap megvetele elott az osszes teszten es forumokon.
Az az igazsag, en is irtozom az ilyen chipes lapoktol, de meg mindig jobban jar az ember vele hosszutavon, mint a Gigabyte GA-K8NSC-939 -el a PCI-E miatt.
Bar jobban belegondolva azzal is kilehet huzni meg 2 evig, utana ugyis lekell cserelni a lapot, mert a 939es lapokat is lecserelik az M2-re, ami tamogatja majd a DDR2, 4 magot stb.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
Asrock-ot ilyen szinten ne!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Na akkor itt is kérdezek nagyokat.
A64-re akarok váltani, minimális költségekkel. Ez azt jelenti, hogy S939 (mert a proci power kell), de AGP-vel, mert azt meg nem akarom lecserélni.
Eddig két alaplapot hoztam számításba:

1. Gigabyte GA-K8NSC-939
+jobban megbízok az nf3 chipsetben
+kevésbé tûnik tákolmánynak
+jobb a slotok, és a csatik elhelyezkedése
+normálisan lehet tuningolni
-állitolag némely geforce6800 kártyát nem szereti
-az ide része ugyanolyan szar mint az nf2-nek (ez viszont nem szempont, mert úgyis adaptec raidet rakok bele)

2. Asrock Dual939 SATA-2
+pci-e + agp is van rajta
+S939 + új tokozást is támogatja majd
+a tesztek szerint kitûnõ tuningpotenciál
-Ezeknek a dual dolgoknak a megvalósítása elég tákolmány szerû
-a csatik, slotok elhelyezkedése is elõnytelen
-rendkívül fázok az ULI meg hasonló chipsetektõl...

Mindkettõbe egy 3000+ venice menne, meg a többi snikksnakkom, tehát live, raid vezérlõ, leadtek 6600gt agp.
Zetorg
Zetorg
nekem is vannak olyanok

vki
Nekem van +5V-os sor, de ugye nálam is van uGuru.

ACER Aspire 5738ZG

Narancs
Fura...másnak sincs ilyen sor? Lehet ez vmi uGurus faszság...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Van egy régi gépem(Asus TUSC alaplap, Intel Celeron 900MHz, 384 MB SDRAM). Integrált videokártya van csak benne, mert nincs az alaplapon AGP, és másik alaplap meg nem férne bele, olyan kicsi a ház. A chipset SIS 630ET. Az everest szerint van benne egy SIS 300 GPU, de le van tiltva. Hol lehetne ezt engedélyezni? Biosban(Award Medallion 6.0) nem lehet állítgatni, csak az egész integrált videokártyát lehet ki/be kapcsolni. Bios frissítést most csináltam, mert a régi bios-a csak indításkor pörgette a ventillátorokat, menet közben nem. Szóval van egyátalán benne ez a SIS 300, vagy csak az everest téved? Ha megpróbálom feltenni a SIS 300 drivert, akkor azt mondja a telepítõ, hogy ellenõrizzem, hogy megfelelõen van beállítva a hardware, amihez telepítem a drivert. A videokártyát SIS 630-nak ismeri fel minden, valami D3D támogatása így is van, de azért idegesít az a letiltott SIS 300.
Punker
tegnap nézem a telefon számlát az ÁFA kulcs kevesebb de a díj ugyanannyi, balkán ez......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bertino
<#rinya>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

[Jakuza]
Nem annak koszonhetoen.
De az biztos, hogy hiaba az AFA csokkentes, sokat nem fogunk belole erezni, mert felemelik az arakat egybol szinte mindenhol, hogy kompenzaljak a bevetel kiesest.
(lasd T-Online esete)

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
nesze neked áfa csökkentés... 😞

[Jakuza]
Mostanaban felmentek a procik.
En is 6 honapja vettem br 33K-ert a AMD64 3000+ procit, most meg a jobb helyeken 35-36k.

Punker
nekem ilyen nincs a +5v az uccsó sor

Narancs
Nem tudja vki, hogy az alsó sorban a Debug az mi a fene? Állandóan pörögnek a címek:

Punker
P4 630 44k?????<#wow1><#guluszem1><#ijedt>

én még márciusban vettem és akkor nem volt ennyi.....

Zetorg
játékra jobb az amd

elsõ. szerintem

http://thenamelessphoto.com/

HI!
lenne egy kérdésem:

AMD Athlon64 3200+ Venice BOX - 40e
2x512MB DDR433 KingMAX - 23e
ASUS A8N-E - 25e
Club3D GeForce 6800GS 256MB PCIe - 56e

Vagy

Intel Pentium4 3000MHz {630} 64bit BOX - 44e
2x512MB DDR2-533 KingMAX Mars - 20e
ASUS P5LD2 - 28e
Club3D GeForce 6800GS 256MB PCIe - 56e

????

Falconer
Nekem is az van. 2Ghz-re raktam, és 333as FSBre, tovább nem is probáltam. Igy nem is melegszik, és egész jol is megy. Ennyit biztos bir, aztán tovább még probálhatod a szorzot növelni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Üdv.Szeretnék belemerülni a proci taktolás rejtelmeibe.Tudnátok adni linkeket ezzel kapcsolatban ahol jo tanácsokat kaphatok.Elsösorban AMD procikkal kapcs mivel az van nekem (Athlon 2200+,1800MHz - fut)Felnyomtam már 2200 - ra de ott már instabillá vált.A hütésem egész jol birja mivel 32 celsius-on van a procim,az aida szerint.Én azt gondolom hogy Ilyen frekvencián azért vállik instabillá mert kevés volt-ot kap.Erröl szeretnék többet tudni.Tudom ezzel vigyázva kell bánni mert elszálhat.Szeretném ha annál a 2200 még stabil lenne.
Thanks....
üdv.... atix2 <#email>

ASUS N50Vn series 15.4C Intel Core2Duo 2.4GHz FSB 1066MHz 2x2048MB DDRII 800MHz HDD 5000GB nVidia 9650M GT 1024MB...

Danee
Lol, megvettem a 6600 GT-met, és csak ugy tudtam kivenni a régi kártyát, hogy kicsit kihajlitottam a gépház hátulját (hiába akasztottam ki azt a pöcköt, be volt akadva)
Na, és amikor visszahajlitottam, eltört ez a szar 😊)

alph4
Hali!
Majd szeretném lecserélni a gyári proceszorhûtõmet, és innen szeretnék rendekni 1-et.
Szerintetek milyet érdemes vennem? (Proci: 3.4 Intel LGA775) Azt szeretném hogy ne legyen túl hangos és 50-55fokon rajtsa max terhelésnél. Remélem tudtok ajánlani innen vmi jót 😊 Az ára ne legyen túl magas olyan 8k körülre gondoltam.

Egyébként azért innen akarok rendelni mert akarok mellé venni egy ilyen házat:

Raidmax Ninja 😊

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Natural
az én billem 5 éves és minden évben egyszer kimosom szétszedve, majd egy napig hagyon a radiátor száradni és müxik rendesen. arra vigyázz hogy a kis gumigombocskák nehogy szétguruljanak mert akkor keresgélhetsz. legegyszerûbb bele az egészet a fûrdõkádba (dugót jól bedugni😊))

Hardware-be legyél maximalista - jó konfigot nem kell húzni:)))

Narancs
Ez érdekes, nekem 78 megát eszik, egy megnyitott ablakkal és abban három lappal. Mizilla FireFox 1.5 hu.

Zetorg
SG és PH van megnyitva...
most éppen 160 megát zabál, ez 512 össz memóriánál elég szívás 😞

[NST]Cifu
Talán mert 30 oldal van egyszerre megnyitva benne? 😊
Itt nálam most a Mozilla 50 megát eszik, igaz 8 megnyitott oldalnál.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
mert sz@r 😊

Zetorg
akkor nincs para 😊

szerintetek miért eszk az operám 113 mega ramot? <#ijedt>

Narancs
Okés, akkor megpróbálom énis...3 év garis, szal max megy vissza garba<#alien>

Zetorg
elvileg, ha áztatás után kiszárítod rendesen, nem lehet baja.
csak a kis nyáklap lehet zárlatos, ami a ledeknél van, a többi bill érintkezõje gumiba van öntve..

Narancs
Szétszedted? Mármint leszedtél minden egyes billentyût?

bertino
én most megpróba, köszi

éppen tegnap szedtem szét egy billentyûzetet.
a müanyag részeket fogtam és meleg víz alatt átsikáltam.
Utána jöhetett a hajszárító...
olyan lett mint újkorában😊

Narancs
Én nincs vmi bevált módszer?

bertino
bizony ezzel nem csak te vagy így

Narancs
Srácok, egészséges ha a csap alá nyomom a billentyûzetet? Mert már iszionyat mocskos, vhogy meg kéne tisztítani.

Natural
és most amit végkép nem értek: max fordulat és nem megy lejjebb a hõfok ha nem veszi vissza az órajelet. (több képet nem rakok fel<#nemtudom>

Natural
venti fordulat ua, hõmérséklet nem. ki ért ezt?

Falconer
Tényleg, 760on pörög 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
Hogy a CnQ nem csökkenti az órajelet és a feszültséget, viszont lekapja a ventifordulatszámát. Ettõl viszont melexik mint állat.

Falconer
Mit is kell itt nézni?

Natural
azért ilyen adatokat se minden nap látni😊))

Natural
az lesz

Narancs
70ig nincs gáz, szal szarjad le.

Natural
nah, bevette az 1.9-est, de a hõmérséklet ugyanaz. nem megy lejjebb 45-foknál és ott már leejti a fordulatszámot 600-ra. nem akarja jobban lehûteni

Narancs
Indítólemezt kurvakönnyû csinálni, sajátgépben jobbklikk a floppyra, és formázás. Ott bepipálod az indítólemezt, és kész is van.

Natural
most az 1B van fent

Natural
az a röhej hogy akárhogyan hûtöm nem megy lejjeb😊))

[Jakuza]
Bizony, sokszor irjak at a programozok a BIOSban az ertekeket.
Lasd Abit NF7 szeria.
Tehat elofordulhat, hogy a regi BIOS-al alamerte a hofokot.
Bar mondjuk nem jellemzo az 50 fok az AMD64re, foleg hogy nincs kanikula.
Enyim gyari hutovel 36-46 fok.
Amugy hanyas BIOS volt fent es hanyasra updatelted ?