36836
-
#30349 Hat ilyen hulyesegeket ritkan lehet itt olvasni :D
"mycso: 2 különböző típusú ramot( más márka , időzítés) lehet dualban működtetni, de az NEM(!!) Dual-Channel.És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, főleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap. Sokkal nagyobb segítséget te se tudtál neki adni, ez alap, hogy meg kell nézni a kézikönyvet."
-
#30348 Köszönöm szépen a képfeltöltő URL-t, elraktároztam és bocsi a 2db képért, de ha már 1x volt rá lehetőség, akkor gondoltam....
Aztán egy ideig elég lesz belőlem :) -
#30347 -
#30346 -
#30345 Number of DIMMs.....DIMM1.....DIMM2.....DIMM3.....Max Speed
1....................SS...........................DDR400
1..............................SS.................DDR400
1........................................SS.......DDR400
1....................DS...........................DDR400
1..............................DS.................DDR400
1........................................DS.......DDR400
2....................SS........SS.................DDR400
2....................SS........DS.................DDR400
2....................SS..................SS.......DDR400
2....................SS..................DS.......DDR400
2....................DS........SS.................DDR400
2....................DS........DS.................DDR400
2....................DS..................SS.......DDR400
Ezekre a Manual szerint minden esetben DDR400-at kellene produkálnia az alaplapomnak. Vagyis valóban ha 3db van benne, akkor nem.
De először csak 2db volt benne is tutti, hogy vmelyiket a fentiek közül választottam, mert ez annyi féle lehetőség, hogy szinte kizárt, hogy másképp raktam volna bele a 2db 1GB-os modult :)
A Manual alapján a Qualified Vendors List-ben a legnagyobb memória modul 512MB-os
Nekem 2db 1GB-os Hynix van, ami a listában is van, csak éppen nem 1GB-os, de szerintem supportálja az 1GB-os Hynix-et is, mert a Manual szerint befogadja az 1GB-os DDR400-at.
Hétvégén annyit tudok megtenni, hogy külön-külön bepakolgatom majd a RAM-okat mind3 bank-ba, mert ha csak 1 van benne akkor emléxem, hogy DDR400 volt, ezt megcsinálom mindkettő 1GB-os modullal, így könnyen kiderül ha az egyik pl. 333-as lenne, akkor visszacsere :)
Ill. ami még talán döntő lehet, ha a 2db RAM-nak mások az időzítései, talán, ...
Ezt most tovább lihegni asszem felesleges, mindaddig, amíg kiprószálni nincs időm és lehetőségem ezeket a lépéseket.
Köszi, KranaZoli.
-
#30344 törölt hozzászólás -
#30343 No, nehogyám ittennék egymásnak ugorjatok :)
---------------
Ebben viszont Zolo-nak igaza lehet!!!
Ha tényleg van még 1, 3. modul is, akkor az bekavarhat.
Én azthittem, hogy csak a 2db gigásat használod.
Bár a gyártó oldalán az írja, hogy: Sockets support max. 3GB DDR400/DDR333/DDR266 --> e szerint 3giga 400-assal is elb
--------------
Jó, ez most valóban az Én hibám, elismerem.
Valóban 1Gb + 1Gb + 512Mb van most a gépben. Ezzel még lehet is gáz, ok megértem, elismerem.
Ugyanakkor abban is van igazság, hogy ha egyszer az van írva, hogy DDR400 akkor talán mind3 Bank-ban lehetne DDR400, de a beidézett cikk alapján meg ugyebár csak akkor megy DDR400-on, ha 2db bank-ban van csak DDR400
Nem tudnátok küldeni egy olan URL-t, ahova képet lehet feltölteni?
Feltölteném a Manual-ból ami a RAM-okkal foglalkozik, mert azt senkitől sem várom el, hogy most Nekem az asus.com-ot böngéssze a Manual PDF-ekkel, ...
Mivel lehetne egyébként feljebb nyomni a RAM Mhz-et?!
Még annyira nem vágom ezt az AMI BIOS-t, de ha azt mondom Neki, hogy 10% OverClock, amit megnézvén annyit csinál ha jól látom, hogy FSB 200-ból FSB220-at csinál, ekkor ha megnézem pl. az Nvidia Monitor progival a RAM-ok még mindig "csak" 367Mhz-en működnek.
Mondjuk a régi gépem alapból nem húztam, hanem azt csináltam, hogy van az nVidia Ntune progi, ebből szoktam ráengedni a full teszt-et, amit Ő még stabilnak tesztel és ezt a profilt szoktam betölteni, ha pl. játszani akarok és feljebb szeretném tolni a dolgokat, mert ez meghúzza az AGP-t is, meg mindent, csak k********va hosszu ideig fut, mire végez a teszt :( -
#30342 hehe cnps9000 zorall :) -
#30341 Hali!
Próbálok majd válaszolgatni a válaszokra, no meg arra is, hogy behoztam Magammal az alaplap könyvet és megnézem abban mi van.
Be is tudom scannelni az oldalt, ahol a táblázat van és ha tudnátok mondani olyan szerver címet ahova lehet képeket felpakolni akkor fel is tenném, hogy megtudjátok nézni és akkor talán jobban tudtok segíteni.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítőkészségetek!
-------------------------------
"A processzorfoglalat mellett három memóriafoglalatot találunk, melyekbe maximum 3 GB DDR400-as memóriát pakolhatunk, de DDR400-as módban csak két foglalatot használhatunk"
Ez mindenre választ ad.
-------------------------------
Igen, ez jelen esetben valóban mindenre választ ad.
Viszont az elején valóban csak 2db 1GB-os volt és címke szerint mind1ik DDR400. Most nem teszem rá a nagy esküt, hogy akkor is beállítottam-e a BIOS-ban, hogy Manual 400Mhz, de szerintem prószáltam mindenféle módon, viszont csak 333 akart lenni...
------------------------
mycso: 2 különböző típusú ramot( más márka , időztés) lehet dualban működtetni, de az NEM(!!) Dual-Channel.És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, főleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap. Sokkal nagyobb segítséget te se tudtál neki adni, ez alap, hogy meg kell nézni a kézikönyvet.
------------------------
Ez az alaplap szerintem nem tudja a Dual Channel-t. A dobozán nincs, leírásban sem találtam :(
Márpedig amelyik támogatja annak néha már a dobozára rávakarjék, hogy DC, engem per pillanat jobban aggaszt ez a 333 Mhz.
Azonban sajnos legközelebb próbálgatni időm csak hétvégén lesz rá :(
Köszi, KranaZoli -
#30340 Hát arról konkrétan nem találtam, de ittvan vga hűtésről is egy kisebb teszt: VGA cooler -
Dodo55 #30339 HMM tényleg nem a legjobb a 7700Cu.
De van a CNPS8000 az 500 forinttal drágább a 7700Cu-nál, de az már heatpipe-os.
Lehet, hogy van jobb procira mint a zalman, de most egy helyen elég olcsók a zalman hűtők, és azért nem szeretnék most nagyon sokat költeni, szóval a CNPS8000-ről mi a véleményed? Vagy tudsz róla valami tesztet? -
#30338 Szió, hát nembizti, hogy a zalman a legjobb a procira.
Bár ezek nem mai gyerekek, de nézegesd meg őket:
Processzorhűtés minden irányból 1
Processzorhűtés minden irányból 2
92mm-es coolerek
A vf900-hoz járnak bordák, elvileg rá lehet tenni, emlékeim szerint az agp 6600GT-nél kellett a bordákat megfaragni. Egyébként ha rámegy, akkor elég rá egy vf700 is. -
Dodo55 #30337 Na, asszem veszek egy Zalman CNPS 7700Cu-t.
Az kb mennyivel fogja alacsonyabb hőmérsékeleten tartani a procim?
Egy gond van csak vele: bazi nagy.
Meg van adva, hogy hány miliméter hely kell neki az alaplap fölött.
Megpróbáltam lemérni, de nem sikerült pontosan.
Az én alaplapom esetében 14mm-el lóg ki az alaplapról fönt.
KB pont annyi hely van a mérésem szerint.
Ha viszont kevesebb, abban az esetben le lehet reszelni, vagy vágni a hűtőből kicsit?
Meg később esetleg tervezek egy VF900Cu-t is, a 7950GT-mre. Ahhoz jár ram hűtő is? És ha igen, akkor a GPU hűtőtől rá fog férni a 7950GT-mre? -
#30336 Persze maradhat.
A VGA-d bár nemtom hogyan néz ki és milyen hűtő van rajta, de ha tudsz tegyél alá/mellé egy 8cm-es ventit 5volton --> így hangja sem lesz, de azért kavarja a levegőt.
Illetve, nemtom mennyire jól szellőzik a házad, mert egy jól szellőző ház is sokat segíthet a magas hőmérsékleteken. -
Dodo55 #30335 Csak VIP szerkeszthet.
Szóval akkor károsodástól nem kell félnem. Ez megnyugtató.
Azért majd egy jobb hűtőt vegyek rá ugye?
Majd akkor a VGA-ra is veszek, de előbb szerintem a procira kéne, mert az van húzva.
A lényeg, hogy akkor ez így most maradhat ugye? -
#30334 Elvileg az még belefér, de játékok alatt azért néha nézz oda a hőmérsékletre, esetleg majd egy hűtőcsere nem árt.
/hogy lehet szerkeszteni egy már megírt hozzászólásomat???? egyáltalán lehet???/ -
#30333 Elvileg a VGA-nak azt még bírnia kell, de az a 90 fok már elég sok!!!
Bár én a helyedben raknék rá valami normális hűtést /nekem a 7600gs ha eléri az 50 fokot majd meg őrülök nálam 125fok a maglassulási küszöb/
Ööö nem a károsodás a lányeg, ill. nem erről van szó.
7x foknál /a te procidnál 74 körül de változó/ a proci elkezd Throttingolni --> visszaveszi az órajelét/szorzóját majd ha tovább emelkedik a hőmérséklet lekapcsolja a rendszert. /intel/ --> tehát igazából nem a károsodással van a baj, hanem nincsen értelme tovább engedni, hiszen lecsökken a proci teljesítménye azáltal, hogy visszábbvette az órajelét.
-
Dodo55 #30332 Na, megvolt a SuperPI teszt, nem volt gond.
A hőmérséklet átlagosan 59°C volt.
A maximum, amire csak 1-szer ment fel az 67°C volt.
De volt 2-szer 66°C-n is.
De általában 58-60 fok körül volt.
Szóval akkor hagyhatom? -
#30331 Ezt így ebben a formában képtelen vagyok értelmezni :D. Amúgy a videókártya 90 fokon sztem simán megy még.. nekem is néha néha elér annyit sőt van amikor huzamosabb ideig áll egy efféle hőmérsékleten.. húzva minimálisan van csak... én is elösször megijedtem de aztán megláttam hogy hol van a felső határ az ati catalystben és elmúlt a rémület ^^ -
Dodo55 #30330 CSS-ben próbáltam egy elég procizabáló pályát(de_wanda).
Egy helyen, ahol húzás nélkül 22-28 FPS volt, ott most 35-40.
62 fok volt a max, amit mértem játék közben(A Logitech G15-öm LCD-jére kiirattam az everesstel), de általában 60 alatt volt.
Amitől viszont megijedtem az a videokártyám hőmérséklete volt, ami majdnem elérte a 90 fokot!
Abból nem lehet baj? Az nincs húzva.
Láttam olyasmit a forceware beállításaiban, hogy lassítási köszöb 150°C, szóval a 90 foktól lehet nem kéne félnem, de akkor is ilyesztő volt.
Most próbálok valami komolyabb tesztet akkor.
A 70+ fok az csak hosszú távon veszélyes, vagy rövid távon(1-2 perc) is okozhat kárt? -
#30329 Ezekszerint ma is tanultam valami újat, bár még sosem olvastam ilyenről.
Falconer:Te meg mire föl lámázol ?
U.i.:
Mitől tartod annyira viccesnek azt a mondatotmat, hamár ennyire tetszik? :) -
#30328 Szia a lényeg, hogy terhelve a proci hőmérséklete ne érje el a 70 fokot!!!
Az 1.42 volt az egyáltalán nem gáz, tehát attól nem kell tartanod.
Az, hogy meddig lehet húzni sok mindentől függ:
1, a procitól
2, a ramtól
3, a laptól
4, a táptól
Nekem anno a 3.2-es prescottom ~1.6volttal ment 4GHz-et stabilan.
Ez az élettartam kérdés pedig hülyeség: tegyük fel, hogy normál használat mellett kibír 10 évet egy ilyen proci --> ha így húzva használod akkor csak 9 és 3/4-ed évet fog kibírni.
Magyarán, ha betartod az előírásokat: nem adsz neki extrém feszt, rendesen hűtöd, akkor nemigazán eshet baja.
Ja és teszt: én általában a SuperPi-t szoktam használni --> elindítok belőle 2-t /2 különböző könyvtárból/ és hagyom végigfutni a 8m tesztet.
Mások a prome 95-re esküsznek.
Szerintem elég a 2db pi 8m tesztjét végigvárni, ha az lefut akkor elvileg OK. --> ha mégsem az játékok alatt kiderül: fagyás, újraindulás.
Ja még esetleg a 3d mark '06 procitesztjét is használhatod. -
Dodo55 #30327 Mostmár 3.8, és egyelőre még mindig semmi gond.
Illetve 1: reset helyett kikapcsol a gép.
Ha a bios akar resetelni a beállításoik érvényesítése miatt akkor is, meg ha a reset gombot nyomom akkor is.
De ezt már 3.7-en is csinálta.
De jó lenne, ha megtarthatnám ezt a beállítást, mert nagyon észrevehető a plusz teljesítmény, szóval plz válaszoljatok az előző hozzászólásaimban lévő kérdésekre, hogy megnyugodjak, vagy ellenkezőleg, gyorsan visszavegyek. -
Dodo55 #30326 Ja a ramokkal nem lesz gond, mert 400-asak, de 4 darab van, és 2 félék, ezért csak 333-on hajlandóak dualba menni, most így húzva 385MHz-en mennek, szóval szerintem bírni fogják.
Amúgy ha mondjuk felhúznám 3.8-ra, és stabil lenne, meg tűrhető hőmérséklettel menne, szóval meg merném tartani a húzást, akkor a proci éllattartama mennyivel csökkenne? És amúgy mennyi az átlagos élettartamuk alapon ezeknek a prociknak? -
Dodo55 #30325 Felhúztam 3.7-re a procimat.
A feszt 1.42-re állítottam.
Egyelőre simán megy, semmi gond, a hőmérséklet most 44°C.
Mivel tudom jól letesztelni a stabilitását?
És a hőmérséklet milyen érték felett veszélyes(most gyári hűtőm van, de tervezgetek valami jó zalmant)?
És kb meddig lehet húzni szerintetek?
A biosból húzom most, de az AIBooster nevű progival, amivel lehet win alól is húzni, 3.5-nél már lefagyasztja a gépet.
Mostmár lement 42 fokra a hőmérséklet. -
#30324 -
#30323 Csak neked, csak most: KÉP--> saját rendszerem: egy samsung és egy infineon ram, különböző a gyári időzítésük és MENNEK DUÁLBAN /DC/
És hogy még több új info-val szolgáljak: olyanról is hallottam, hogy [b]2különböző méretű modul ment duálban /DC/[/d] --> forrás PH
Volt régebben DDR1-ből is ilyenem /asszem egy 400-as noname + egy 400-as kingmax/ @500MHz-et mentek nálam 2.5-4-4-8 időzítéssel DUÁLBAN /DC/ -
#30322 Ebben viszont Zolo-nak igaza lehet!!!
Ha tényleg van még 1, 3. modul is, akkor az bekavarhat.
Én azthittem, hogy csak a 2db gigásat használod.
Bár a gyártó oldalán az írja, hogy: Sockets support max. 3GB DDR400/DDR333/DDR266 --> e szerint 3giga 400-assal is elbír.
Nézd meg a 3. modul órajelét is, aztán próbáld meg külön, majd próbáld meg úgy, hogy csak a 2db gigás van bent. -
#30321 Na már megint hülyeségeket írsz!!!!
1, Szerintem segítettem neki, mert az általam felsorolt 3 variáci közül lesz az egyik /szerintem a szorzós téma/
Mivel nem mindenki tudja, hogy a QVL doksi mire szolgál a kézikönyvben, ezért lehet ez is segített kicsit ;)
2, Az, hogy duálban hajtom a ramot, a parasztos megfogalmazása a DualChannel-nek!!!!!!!!/bár ha te másogy tudod, akkor meghallgatom azt is/ És mint mondottam, lehet különböző tipusú, időzítésű ramokat dualban (hogy értsd: DC-ben) hajtani/
3, örülök, hogy a te lapod tudta a DC-t, de az övé nem tudja --> www.asus.com :)
4. Ismét megkérlek, ha valamihez nem értesz akkor arról ne adj tanácsot, mert másokat is félrevezethetsz!
/nem cseszegetni akarlak, de eddig még nem írtál olyat ami megállná a helyét és tényleg ha valaki komolyan vesz, akkor ő is hülyeségeket fog hinni, csinálni/
ps.: ezt lehet berakom aláírásnak, mert annyira jó :D:D:D:D
"És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, főleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap." -
#30320 Ugye azt mondtad , hogy 2,5 giga ram van most az alaplapodban, tehát 2x1 giga + 512 mb. Idézet egy PH! tesztből( Asus K8N-E deluxe,s754, tehát valószínüsítem nem sokba tér el a tiedtől) :
"A processzorfoglalat mellett három memóriafoglalatot találunk, melyekbe maximum 3 GB DDR400-as memóriát pakolhatunk, de DDR400-as módban csak két foglalatot használhatunk"
Ez mindenre választ ad.
mycso: 2 különböző típusú ramot( más márka , időzítés) lehet dualban működtetni, de az NEM(!!) Dual-Channel.És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, főleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap. Sokkal nagyobb segítséget te se tudtál neki adni, ez alap, hogy meg kell nézni a kézikönyvet. -
#30319 No, kezdenek azért visszatérni némi emlékek :)
Ez nem Dual Channel-es alaplap, de az más tészta.
Nem az a gondom, hogy nem Dual Channel hanem az, hogy ha 2db DDR400 van benne, akkor DDR400 helyett DDR333-t ír ki induláskor és Everest is, stb is.
1.)
Mindkettő RAM dettó ugyanolyan, de ezt könnyen ki lehet deríteni, ha csak 1-et 1-et teszek bele és akkor elvileg vmelyiknek 333-nak kell lennie, ugye?!
(mondjuk most 2,5 GB van benne, ez utóbbi 512 kétséges)
A lényeg, hogy ennek könnyen utána lehet járni :)
2.)
Ami a Manual-ban van, abban nincsenek is említve 1GB-os RAM modulok. Hynix van és valóban van táblázat is, hogy mikor DDR 400, DDR 333. Ezeket megnéztem, de ha erre adok, akkor az 1GB-os RAM modult sem szabadna támogatnia, de ezt is meg tudom nézni újra.
3.)
No, erre majd még visszatérünk ui. itt megint kezdem elveszíteni a fonalat... Az nem szorzó?!
Az FSB-m 200-300-ig állítható, ha jól emléxem (de ez asszem az alaplapé) A procijé lehetséges, hogy 166 (nem tom)
Megnézem, hogy mind1ik RAM 400-as e.
Azt nem értem ha mindegyik 400, akkor ha 2db van benne már miért csak 333?! (ha abból indulok ki, hogy 400 lesz mind2)
Aztán erre az osztó, vagy szorzó témára még visszatérünk.
Köszi, KranaZoli. -
#30318 No, kezdenek azért visszatérni némi emlékek :)
Ez nem Dual Channel-es alaplap, de az más tészta.
Nem az a gondom, hogy nem Dual Channel hanem az, hogy ha 2db DDR400 van benne, akkor DDR400 helyett DDR333-t ír ki induláskor és Everest is, stb is.
1.)
Mindkettő RAM dettó ugyanolyan, de ezt könnyen ki lehet deríteni, ha csak 1-et 1-et teszek bele és akkor elvileg vmelyiknek 333-nak kell lennie, ugye?!
(mondjuk most 2,5 GB van benne, ez utóbbi 512 kétséges)
A lényeg, hogy ennek könnyen utána lehet járni :)
2.)
Ami a Manual-ban van, abban nincsenek is említve 1GB-os RAM modulok. Hynix van és valóban van táblázat is, hogy mikor DDR 400, DDR 333. Ezeket megnéztem, de ha erre adok, akkor az 1GB-os RAM modult sem szabadna támogatnia, de ezt is meg tudom nézni újra.
3.)
No, erre majd még visszatérünk ui. itt megint kezdem elveszíteni a fonalat... Az nem szorzó?!
Az FSB-m 200-300-ig állítható, ha jól emléxem (de ez asszem az alaplapé) A procijé lehetséges, hogy 166 (nem tom)
Megnézem, hogy mind1ik RAM 400-as e.
Azt nem értem ha mindegyik 400, akkor ha 2db van benne már miért csak 333?! (ha abból indulok ki, hogy 400 lesz mind2)
Aztán erre az osztó, vagy szorzó témára még visszatérünk.
Köszi, KranaZoli. -
#30317 Szió, van pár lehetőség:
1, az egyik ramod 333MHz-es
2, az alaplapod könyvében nézz utána, hogy a te ramjaidból 2 gigát kezel e a lapod /általában vagy a manualban egy táblázat, tipusokkal/
3, a biosodban ha van rá lehetőség akkor állítsd át az osztót /ott, ahol manual, auto, stb.-t lehet állítani/
Ugyanis a procid FSB-je 166MHz /333MHz/ tehát 1:1 aránynál a ramodat 333MHZ-en hajtja és ez teljesen normális.
zolo: Ha nem értesz hozzá, ne írj hülyeségeket --> a lapja nemtud DC-t, és működhet 2 különböző tipusú ram is duálban!!! -
#30316 A két ramnak ugyanolyan típusunak kell lennie, akkor tudnak dual-ban ugyanolyan frekvencián menni. -
#30315 Hali!
Régebben nagy tuningoló voltam, aztán pár évig nem tudtam fejlesztni a PC-m. AMD-ről van szó, Én AMD párti lennék :)
Most vettem egy ASUS K8N Socket 745-ös nForce3 Chipset-es gépet és egy AMD 3300+ Sempron procit.
Ill. 2 db 1 GB-os DDR-as memória modult.
Ha a egy szem DDR memória modul van a gépben, akkor azt írja ki, hogy DDR400
Ha viszont 2 db, pakolhatom bárhogyan, akkor már csak DDR333-at ír ki.
A BIOS-ban lehet állítani, hogy Auto, vagy Manual legyen a RAM.
Hiába van Manual 400-on akkor is csak 333
Olan, mintha több modult nem volna képes 400Mhz-en kezelni.
Lehetséges ez?!
Ezen kívül még egy csomó dolgot lehet állítani a BIOS-ban és azt is tudom, hogy a DDR Mhz FSB és egyéb függő, de már nem tudom pontosan, hogy mi mindentől füg... De ha még így is lenne, akkor sem értem, hogy 1x1GB 400Mhz viszont 2x1 GB már csak 333Mhz mert minden érték ugyanaz mindkettő esetben.
Van valakinek vmi ötlete, tanácsa, hogyan lehetne rábírni a lapkát, hogy DDR400-ként kezelje a 2db DDR400-at?!
Köszi, KranaZoli -
#30314 Egyébként nálam is hasonló a helyzet.
Csak nálam Asus p5ld2-se + e6300.
Én kézzel 299FSB-ig tudom állítani a procit, stb. viszont felette, akár 1MHz-el is már fekete képernyő fogad /akármit állítgathatok/
Viszont a gyárilag beállított OC profilokkal simán megy többet is pl.: 30% vagy nálam van egy ilyen profil is, hogy: 1333/834 (fsb:ram)--> és ezzel is tökéletesen megy.
Érdekes, pedig általában ha kézzel állítgat az ember /nem pedig ilyen profilokat használ/ akkor tovább lehet húzni.
Úgylátszik ez valami újfajta asus betegség, viszont a te lapodról eddig még csak űbertuning eredményeket hallottam ilyet még nem. -
#30313 No warez! -
NiGhTM4R3 #30312 Hi
Lenne egy olyan problémám, h bizonyos .reg fájlokat nem akar elfogadni az XP-m.
Azt írja h nem rendszerleíró parancsfájl, és h csak bináris rendszerleíró fájlokat fogadja el.
Mi a megoldás?
(nem igazán tartozik, de kicsit ide is) -
#30311 A gyári beállítások közül a 30%al is megy, illetve most stabilan ketyeg a 1333/667 gyári settinggel.
Így még a feszültségekhez hozzá sem kellett nyúlni.
-
#30310 Olyan embert keresek aki ismeri a Gigabyte lapokat és a tuning sem áll messze tőle!!!
A gondom a következő:
Az aláírásomban olvasható konfigot szeretném egy kicsit túlhajtani. Szinte mindent kipróbáltam de semmi eredménye nincs. Biztos én csinálok valamit rosszúl hiszen tesztekben olvastam, hogy ilyen típusú lapban 276Mhz-ig húzták az FSB-t. Nálam az a gond, hogy 1Mhz-t sem tudok állítani mert azonnal visszaáll Safe modra az alaplap. Próbáltam nagyobb FSB-vel kisebb szorzóval magasabb fesszel de semmi. Igyekeztem figyelni, hogy a HT nem menjen 1000MHz fölé. A lényeg, hogy a 800Mhz-s memóriáim most csak 736-on járnak ami rendben is van a proci 2,2Ghz-es sebességét nézve. A kívánt cél a proci 2,4 Ghz-re való tornászása amivel elérem, hogy a memorik 800Mhz-en fussanak. Ehez kellene némi segítség. Az sajnos nem elég, hogy az FSB-t a szorzót a HT szorzót ill a feszt állítom mert ezek változtatására sem történt semmi.
Aki segíteni tud annak köszönet előre is!!! Ja CPU-Z adatok a Link-en találtok!