36836
  • VénJoe
    O.K. Próbálom, de majd csak holnap... Köszi a választ
  • hen-tes
    1:1-ben is próbáltam. :S
    akkor az alaplap nem kóser?
  • mycso
    Ja, bocs így elsőre socketA sempronra gondoltam, bár a lapodból leeshetett volna, hogy 754-es.
    Na hát így bonyolultabb, mert 1:1 hajtás esetén már alapon is maxra kivan hajtva a ramod.

Teát, húzni érdemes, mert gyorsabb lesz a gép /persze ha nincs rá szükséged, akkor ne húzd/.
    Szal először is megkellene nézni, hogy a ramod mit bír /átlag 400-as ramok olyan 440MHz-et még kiszoktak bírni gyári időzítéssel/ majd esetleg lazítani az időzítésén, majd +fesz a ramnak.
    Ha így nem jutsz messzire, akkor vissza kell osztani a ramot, aztán hajrá keresheted a proci végét.
    Olyan 220-230FSB-t még alapfeszen is kéne mennie, aztán 5-10-esével majd egyesével emelgesd az FSB-t aztán teszteld, hogy stabil-e és hogy mennyire melegszik.
    Esetleg ha egy bizonyos FSB-n már fagy/újraindul/el sem indul --> akkor a procinak is adhatsz egy kis feszt.

Röviden ennyi, de amiket leírtam azok általános dolgok, szóval a te procid/ramod nebizti, hogy fog ennyit menni, stb. ...
  • VénJoe
    A memóriáim A-DATA 2*512MB/400MHz. Az alaplaban AMI BIOS.
    Alapból 200 az FSB, és az osztó 8*. HT speedet pedig nem találtam sehol a BIOS-ban. De szerintem ez lesz: HTT 800MHz (info:EVEREST CPUID) Érdemes a prockót húzni 1általán? Csak kíváncsi lennék mit bír a cucc...
  • mycso
    Szi, kicsit bővebben is leírhatnád, ől. milyen ramjaid vannak?

Amúgy a biosodat sem látom/ismerem, de a biosban az FSB-t kell emelned!!!
    Alapból 166FSB-n áll a procid az osztó bedig 10x/ezt ne is babráld egyelőre/ A HT speed pedig nenagyon lépje át az 1000MHz-et erre figyelj!!
    És még mindíg a ramod ami fontos lenne, hogy hány MHz-es???
  • mycso
    Sajnos nemtom a biosod hogyan néz ki, de valószínűleg a softmenü-ben tudsz adni a ramnak +feszt, ott ahol a procinak és ahol a proci fsb-t emeled.
    De valószínűleg nem ez a gondod.
    Milyen osztóval megy nálad az FSB:DRAM????

Ha 1:1 /mint általában/ akkor semmi gond, hiszen 220MHz FSB-nél 440MHz-en megy a ramod.
    Nézd meg pl.: CPU-z ben, hogy milyen az oszója és hogy mennyi MHz-et ír a ramra.
  • zoolee
    Asszem úgy kell, hogy a ram mhz jéből visszaveszel és az fsb t feljebb nyomod.
  • zoolee
    pfff....
    engem ienekben ne nagyon kérdezzetek....
  • hen-tes
    Azt nem tudom hol lehet állítani. :S
  • VénJoe
    De hogyan???
  • zoolee
    Háát attól függ....
    ha 400 as ramok vannak akkor nem éri meg húzni mert akkor meg a ram lassul nagyon.Akkor meg az fogja meg a rendszert...
    No meg SEMPRON...nocomment
  • VénJoe
    2800+-t valójában lehet 2.4 is, sőt.... De hogyan?
  • zoolee
    Hát igen mivel az amd hülyesége ez a + dolog...
    A 2800+ az valójában 1500-1700mhz...
  • VénJoe
    Sziasztok Tuningosok!
    K8T Neo-V alaplapom van Sempron 2800+-os procival,de csak 1.6-on megy.
    Megpróbáltam húzni a procit, de nem tudom. Egy másik fórumban már próbálkoztam: ott valami HT-t emlegettek, de a BIOS-ban nyoma sincs...
    Lépésenként leírná valaki érthetően, lépésenként mit kéne átállítani?
    Megköszönném Neki!
  • zoolee
    Mennyi feszt edtál a ram nak?
  • hen-tes
    Abit IL8 - P 820D

Kapásból felmegy 220*14-re, de e fölött se kép, se hang. Csak a bios reset segít. :S
    Mitől lehet?
    Ramok: 2*512 533-as
    A ram lenne a gond, vagy az alaplap? :S
  • Falconer
    Jo tokmindegy, PC tuning topik.
  • zolo
    Nem is akarok vitát , írtam hogy én álltam/állok mindkét oldalon , de ha azt rója fel hibájának , hogy csak játékra jó?
    Könyörgöm, hát épp az a célja , szerinte miért lett PLAYstation a neve?Ez ugyanolyan szűklátású megnyilvánulása volt, mint amikor a másik topikban lefikázta a PH! -s eladókat, bármilyen alap nélkül......Nem bírom az ilyeneket....

De tényleg, nem Offolok többet.
  • Falconer
    Ossze nem lehet hasonlitani egy PCvel. Ha csak DVDzni meg jatszani akarsz, akkor jo az. Akkor lehet rola targyalni. Egyebkent meg folosleges vitaba bonyolodni.
  • zoolee
    Képt a házról meg a belirül.PLS
  • Barney Tech
    REndezgettem a hűtőt 39fokos,a gépház pedig az asztalon van nem pedig a földön,ert a földön 10-15 fok van szoval földön kb 37-38 fok lenne.
  • zolo
    Csak játékra jó? - Eleve arra van kitalálva, és az újabbak már asztali dvd-t is helyettesítik.

Végelátalan töltés? - Pc-n is ugyanúgy töltődik be a játék , ugyanannyi idő vagy még több.

Grafika ? - Grafikája most elégéggé szép , egy szinten van a géppel+ van ahol sokkal szebb, plusz még 3 év múlva is szép lesz , és tutira nem fognak szaggatni a játékok.

Net? - Nem kötelező netezni, nem arra találták ki elsősorban, inkább a helyi élményre koncentrál, leülsz haverral osztott képernyőben játszani, ami mostanság kiveszett a pc-s játékokból ( mindenki a netes multira koncentrál , tisztelet egy-két kivételnek)

Ár? - Feleannyiba kerül , mint egy vele egykategóriájú Pc.( most csak a box-ra alapozok , Tv-t meg mindenki eldönti mennyit ér meg- nem kötelező újat venni)

Játékok? - Ps1/Ps2/Xbox/ is fel van törve, rengeteg játék van a neten, nem kell megvenni feltétlen.Plusz vannak olyan sorozatok , amiket soha nem fogunk Pc-n viszontlátni. ( Tekken, Gran Turismo stb. )

Ps1 -em volt/van, elég jó játékok vannak rá , olyan grafikával, ami megjelenésekor ( 1995 ) Pc-n elképzelhető se volt.

Összegzés: Most Pc-s vagyok, Ps1-em még mindig van, néha játszok vele, és még mindig tud örömet okozni - 12 éves gép.Plusz ha megengedhetném magamnak ( ha lesz pénz meg is fogom ) , hogy beruházzak egy Ps3-ra, bármikor gondolkodás nélkül megtenném. És ezt úgy mondom , hogy álltam/állok mind2 oldalon.

Ps.: Ez meg hogy utáljuk a Pc/Ps/Box -t már nagyon unalmas , szerintem a Pc-s játékoknak leáldozott topik is nagy baromság.

ON
  • KranaZoli #30567
    Hi!

Annak, akinek nem sikerült húznia a kártyát:
    - Milet?! ATI, nVidia
    Nekem ATI van és a RadLinker progival manuálisan lehet húzni.
    De amit Én ajánlok az az Ati Tray Tool, nem ATI Tool !!!

Ill. mi az, hogy nem tudod húzni. OverClock-olni úgy lehet, hogy vagy manuálisan húzod feljebb a GPU-t, RAM-okat, vagy pl. ATI Tray Tool-al megkeresteted a MAX értékeket, majd elmented egy profilba az értékeket, aztán azt betölteni, amikor kell.

Hát ha azt mondjuk, hogy a 3D Mark 2003-al ne nagyon tesztelgessünk játékot, akkor ugyanígy megkérdeném, hogy a 2006-ot azt kiknek gyártották?!
    Melyik az a gamma jelenleg a piacon, amelyik azt kívánná meg, hogy a 3D Mark 2006 simán fusson miatta?!

Szerintem a legjobb teszt, maga a játék. Vmilyen utility-vel megjeleníttetni az FPS-t játék közben és azokat figyelni játék közben.
    Ill. szintén, szerintem :) a 3D Mark 2003 még megállja a helyét, legalábbis Nálunk Mo-n :)

A FutureMark további termékeihez úgy érzem egy kicsit nyugatabbra kellene laknunk, hogy tuningolhassunk érte, értük, ...

Bye, KranaZoli.

Ja, a játék gépet szeretne magának. A legfontosabb a videó kártya. Ott ne spórolj, az végzi a legtöbb munkát, ha játszol és minden mást jóval könnyebben tudsz majd még bele venni, legyen az RAM, vagy CPU. De a videó kártyából top kategóriát vegyél és inkább menjen pl. a RAM, CPU rovására. A játékok meg fogják hálálni.

Nem sokszra mész majd a Pixel Shader 2.0-val, ha a játék már support-álja a 3.0-t. GPU, GPU, GPU!!! Minden mást ezek után tegyél, jelen esetben.

Not at all :)
  • OrioN the S
    neki meg :)
  • zoolee
    OFF/
    Ez akkora hülyeség....
    Minek a ps 3???
    Soha nem lesz olyan grafja mint egy pc nek.....
    Sosem lesz olyan gyors, és az a sok végeláthatatlan töltés...pfjjj..
    Tökre unalmas lesz egy gamma hozzá egy idő után....
    És a pc ben van olyan ember akinek a fejlesztés nem kényszer hanem egy jó kis muri....
    Ehelyett a ps egy kis végbél kúp amiről néhha le lehet törölni a mort.
    A ps szimplán hülyeség...Perasztvakitásnak is lehet mondani.
    Ösz vissz játékra jó, semmi másra és akkor hogy menthess memókártyákat meg hddt kell venni....40 ezerért 20 giga???parasztvakítás....

Na mind1...1 szólval nem éri meg....
    No meg az x 360, azért fizessek, hogy a meglévő netemre felkapcsolódhatjak multizni..?!!évi 12 rongyér???
    Ez egy akkora parasztvakítás ahhogy van....
    És egy játék 12-20 e ft ig terjed....
    Éki meg konzolos azt nem akarom megbántani de ez hút igez.
    nekem is van ps2m de már megbántam, hogy kiadtam érte 70 rongyot...

ON/
    És a fö lényeg....
    Most csak én vok vak(télleg szmcsis vok)vagy télleg nem láttam mostanság 7600 gs(agp) hez vizesblokkot???
  • B@dsector
    és megérte?
  • buldozer99
    nehogy ps3 vegyél:)
  • 5as
    Petike!

vegyél fel MSN re, és tudok segiteni a gép összeállításában, jóval olcsobban mintha boltban vennéd, minden uj garanciális bontatlan cucc...

ha gondolod..
  • Barney Tech
    Ennyiért megintcsap ps3 és egy jó lcdtv.
  • buldozer99
    elsö mondatot mondom:D
  • buldozer99
    ird le hogy mi kell?
    monitor? ház?iro?
    vagy csak alaplap,proc,mem,vga,táp,hdd?
  • petike14
    Sziasztok! Egy nagyon fontos kérésem lenne tőletek. Fateromék most akarnak új gépet venni. A gépre lenne 380e ft ( az előző gép ára már benne van ) A gépet egyértelmű játékra használnám. Légyszi rakjatok össze nekem pár jó konfig tippet. Előre is köszi PLS PRIVIBE ÍRJATOK!
  • 5as
    Nekem amint a képen is látszik a venti is előtte volt... kintvolt este 6 tól éjjel 3 ig aegyfolytában ment... amikor bevettem, a proci hűtő tetején folyt le a pára egy pár perc mulva, de nem lett baja, pedig azonnal bekapcsoltam:)
  • Hedgehunter #30556
    ja ha kinnt marad egesz este...
  • Barney Tech
    Én is gondolokoztam hogy kiviszem a gépet este de azután gonodlokoztam hogy a pára az lecsapodhat..
    Sztetek hülyeség?
  • 5as
    jó kis eredmény volt:)
  • OrioN the S
    Chieftec Bravo
  • CUCLI
    haverodnak amúgy milyen háza van? típusra
  • CUCLI
    baz+ :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • mycso
    Régebben nekem is voltak hasonló cselekedeteim.
    Szép téli estén kiraktam a házat levett oldallappal az erkélyre,még anno a ti4200 időszakomban.
    Ja szintén 3dmark miatt.