Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
GST -t vagy GS-t? Nem mind1...A sima GSnél asszem jobb választás az X1600Pro, viszont a GST lazán elpicsázza az 1400MHz-es GDDR3 és az 500as magórajele miatt.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Guer
add el és vegyél pci-e-st 😊
lap+meg proc -t vegyél olyan mint enyém mert az joaz 😄

VKiller
Hi

Szeretnék venni 50000FT-ért egy alaplapot és procit.
A videókártya AGP-s Gf6600gt.

Kérek mindenkit hogy aki tud az segítsen abban hogy mt válasszak

Guer
itt olvad végig az utolso párszáz hsz-t -> már vannak vélemények rola...

bertino
állítólag az az olcsóbbik fajta 7600 GT 😊
Narancs szerint azt hiszem 😊
nemrég volt is róla szó, valamelyik topicban

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

7600Gst ti hova sorolnátok? x1600pronál erõsebb?

http://thenamelessphoto.com/

kirol
Na végre összeraktam a gépet. Amit a Freezer 4- hez adtak pasztátm azt direkt mostanra tartogattam, a végleges összerakásra.
Ahogy ki akartam venni a hûtõt - mivel a házat fûrészelni kellett a házhûtõ miatt - úgy ráragadt a pasztától a cpu, hogy az is kitépõdött a foglalatból. Picit megijedtem, de szerencsére csak 2 láb hajlott meg kicsit.
Aztán rá akartam rakni, amit adtak AC MX1 pasztát, valami szürke bigyó, de egyszerûen kenhetetlen volt, olyan sûrû volt, és abszolute de nem ragadt a cpu -hoz, ellenben a kezemhez igen, így kidobtam az egészet, és bekentem a hagyományos fehét pasztával.
Beizzítottam a két zalman házhûtõt is és most zárt ház mellett tesztelem, mit tud a cpu hûtõ.
Bár most jelentõsen hidegebb van kint mint az elmúlt pár nap, a benti hõmérséklet 25 fok. És most zárt házzal asztalon a CPU 45 fokos. Ami nagyon jónak tûnik.
Játék alatt 100% -os terhelésen pedig 54-59 fok ebben az idõben.
Ez szerintem jó.

köszi az infókat 😊 már várom configot 😊

Zetorg
atx2 24pin+8pin
nekem 20+4-es tápom van és megy vele...

amúgy a lap az atx vagy atx2? mert most erõsen elgondolkoztam azon ,h a régi "A"s zalman jó lesz-e neki

Zetorg
szerintem csak azt az egy fajtát nem szerette...
volt már benne sok féle és eddig csak azokkal nem ment

hm. szal noname ramot nemszeresse? necces... ugyanis haver nagykerbõl 7500ftér tud hozni verytech ramot. élettartam garis stb. havernak az abit ni8 sli lapjában még asszem tuningot is bírták.
szerk ha minden jólmegy akkor jöv hét elején meglesz a konfig. holnap procim,ramom lesz. 😛

Zetorg
persze, a chipset ugyan az 😊
én abitot vettem volna, de amikor ezt vettem, akkor az még sokkal drágább volt.

amúgy tuninggal semmi baj nincs, a mostani procimra 42%-ot tudok ráhúzni 😊
szerintem marha jó lap.egyszer próbáltam bele 2x1gb noname ramot, de nem akart menni velük, talán ez az egyetlen negatívum, amit én tapasztaltam.

Narancs
Ha látta, hogy nálad megy, nála meg nem, akkor neked tökéletesen semmi közöd az õ problémájához
Egyébként az ilyen problémákra tipikusan nem lehet látatlanbn megoldást mondani, összeszerelésnél sok dologra kell figyelni, bármit elbaszhatott. Volt egy olyan eset, hogy egy srác összedobta a ház tetején a gépet, hogy kipróbálja minden ok-e mielõtt becsavarozná. Persze nem indult, mert a fém ház rövidrezárta a deszkát. Ez olyan gond, amire te sohasem gondolnál, de simán megtörténhet.

köszi a gyors választ

Punker
táppal gond lehet, a többi me glegó szét kell szedni és lépésenként megnézzni mi a gond.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hali egy gyors kérdés pls help.
egy tag megvette az elõzõ konfigom phn (gigak8ns,a64 3000+,giga ddr 400) és most nála nem indul el. pár lehetõség megfordult már a fejemben
1 aztmondta 400as merury tápra kötötte rá ami szerintem kevés :S
2 szarul kötötte be a power gombokat
3 a proci proci tuningolva volt és 3500on maradt mikor elvitte és táp eztmár végkép nembírja el
4 valamit csúnyán elkúrt ésmost nemmegy neki..
nálam minden tökéletesen ment semmi baja nemvolt. ittvolt nálam a faszi és õis látta
valakinek van valami 5lete? szerintem kevés lesz a konfignak az a mercury táp... :S

DJ RX7
A winyonál mit jelent az hogy S.M.A.R.T?

:3

OrioN the S
privi ment :$ remélem nem hölyeséget írtam 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

DJ RX7
De ugy fel tudják baszni az agyamat az ilyenek!!!

OrioN the S
sztem ha váléaszt vársz akkor ....más hangnem 😞o)

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

DJ RX7
<#falbav>Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúbazmeg ha olyan nagyokos vag akkor mondjad!

Danee
<#wilting>

Snecie Smicie
Hi
cpuidle extreme nevü programot feltettem, 50-rõl lement a prochõmérséklet 38-ra..mondom furcsa, de minden display ezt mutatja. Létezik az hogy a prochõmérséklet tényleg valós idõben ennyi?

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

DJ RX7
Nekem most egy olyan bajom van ha felmelegszik a winyo akkor annyira lelassul hogy beszarás és nem akarok most uj winyot venni mert tápra akartam gyujteni de ugy látszik igy most winyora kell gyujteni.<#szomoru1>

DJ RX7
Ezek miket jelentenek?

kirol
A Beállítások -> Hardware figyelés -> Naplózás -> Szenzor értékek naplózása HTML fájlba.

Nem értem én se.<#nemtudom> Amúgy nincs rajta hûtõ. Viszont most ráraktam a szobahõmérõt.<#smile>
Ez egy Maxtor Diamond Plus 9 SATA 160Gb -os vinyó.

zolo
Ezt a táblázatot az everest melyik opciójával csináltad?

Ahhoz képest,hogy az én vinyóm alig megy 30 fok fölé,k*rva meleg a tiéd.A házamban egy darab kifelé fújó 8 centis ventillátor van.Van a vinyódon hûtõ?A boltban ahol vettem adtak rá,2 db kis venti fújja alulról.

http://flickr.com/photos/zolika90/

kirol
Na az Everestel lenaplóztam a cpu hõmérsékletét. Amúgy az Everest -et hogy lehet minimalizálni, hogy csak az óra mellett legyen az ikon?

Az eredmény

Hangsúlyozom, szét van szedve a gép, táp vinyó is kint van, mert a ház tetejét fúrni kell a felsõ venti miatt! Mellesleg érdekes, milyen rohadt meleg a vinyó 56-58 fok kivéve. Mondjuk a adsl modem is süti a kezemet.

Narancs
Terheltet is nézd meg, ne csak az idlét.

kirol
Amúgy használ közületek valaki Freezer 4-et?
Amúgy lehet visszaszívom azt, hogy ugyanúgy hût, mint a gyári, mert asztalon per pill 45-46 fokos a CPU így húzva, bár mint említettem szét van kapva a gép. Kíváncsi vagyok a zárt házban mit fog alakítani.

Az Everest -ben nem ugrál a hõmérséklet ,bár lehet ez nagyobb idõközönként hajt végre mintavételt.

kirol
De 5 percel ezelõtt a gyári hûtõnél nem ugrált.

kirol
De itt az alaplapból kijövõ 3-sa csatiról van szó, a venti innen kapja az áramot.
Meg amit még észrevettem, amikor bekapcsoltam, rögtön 51 fok volt a cpu, és utánna ment le 46-ra. Ennek a hûtönek valami lehûlési idõre van szüksége?

barret
Az a kondi sztem szuresnek van rajta! Ha nem 12v-ot kap,akkor hangosabb lehet a venti! A kondi szurese csillapitja a hangjat,5 volthoz nem kell kondi,az a tapbol jon ki.Egyik szelso 12v,a masik 5v.a ket kozepso pedig negativ a molex csatin.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Punker
semmivel, állítsd be bios-ban hogy hány foknál kapcsoljon ki.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

barret
Cpu nem ugral terheletlenul.Az valami meresi pontatlansag lessz nalad!

Bérbe vehet? reklámfelület...

kirol
Na mégis felraktam az Artic Cooling Freezer 4 -et, de nem látok túl nagy javulást. Vagyis semmit, ugyan olyan meleg, mint a gyárival.
Ráadásul a CPU hõmérséklete nagyon ugrál, félmásodpercenként egyszer 46 majd hirtelen 51, mindez asztalon.
Ez miért lehet?

A CPU hõmérsékletét mivel lehet kiírakni játék alatt a sarokba? Hogy ha muszá, azonnal ki tudjam kapcsolni.

kirol
Aha, köszi. Akkor még jó, hogy kihagytam. Porögjön csak rendesen.

czky
Az a kondi arra jó h a 12V-ból 5V-ot csináljon!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

kirol
Na ma megérkezett. Viszont a házon kicsit barkácsolni kell, hogy a házhûtõ venti rendesen kapja a levegõt, így csak késõbb rakom be a cpu hûtõt, mert ha szétszedem , akkor újra pasztázni kell, annyi meg nincs.
Viszont a 8cm es Zalman hûtõhöz van egy kis kábeldarab, amin a középsõ vezetéken egy kis kondi vagy mi van. Ez mire jó? Ezt is bele kell rakni?

Saddalim
nekem van egy amd 2.0GHz-m ami húzva van 2.2-re (órajellel), van rajta egy batár nagy hûtõ (egy passziv, egy aktiv (mármint lehet hogy egybe számít, hülye vagyok én ehhez)), és megy 60-on

Guer
sajna nem de zetinek ugyanez van ö mindent tud rola... 😊

Punker
tévedsz, irányított áramlással (ami normális házban van) sokkal jobban lehet hûteni.

kirol
Ja, nekem szét van szedve a gépem per pill, táp, vinyó a gép mellett a szõnyegen és az alaplapi chipset, rendszerhõmérséklet 40-45 fok. Félelmetes. És még csodálkoztam ,amikor össze volt rakva, hogy meleg.
De ha így szétkapva ennyi, ennél jobban "levegõzõ" ház nem létezik.

tuning. meg saját vélemény stb. haver most vett abit ni8-slit 14ért nagkerben és aztmondja pöccre ugyanaz mint az asus. de valahogy abitot nem szeretem...

Zetorg
mit akarsz róla tudni?

Guer a lapod leglább kitudtad próbálni valami memóval vagymég pihen az asztalon?😊 csakmert lapvásárlási dilemmával vagyok most megáldva

Punker
te most mirõl is beszélsz? p4-nek is 60-70 fok körül kén elennie ilyen idõben, mégis csak 40 körül van, a hûtéstõl függ az egész.

Guer
pedig jo az

Sziasztok!

Mindenkitõl hallom, hogy az AMD 60'C re meg 80'C ra melegszik érdekes nekem egy 3000+os van ami alapból 2000MHZ-es fölhúztam 2500MHZ-re itt a szobában van 32'C és a Proci 40-45'C között mozog!Télen meg max.: 35'C!

Most ez hogy van???