36836
  • bertino
    Dirthez már másik cfg kell...
    TDUhoz jo
  • zolo
    CM Dirt, Test Drive U...
  • Akuma
    Memó bővítés nem okozna olyan látványos sebességnövekedést játékban, mint mondjuk egy vga csere. Mondjuk X1950pro-val már eléggé látványos gyorsulást érnél el.
  • BiG G
    üdv

a jelenlegi gépem ez: Intel P4 3.2 GHz, 2x512mb "brand" ram, Geforce 7600GT (lényegében). namost platform váltás nélkül mit lenne érdemes belepakolni, hogy gyorsabbak legyenek a játékok?

én arra gondoltam hogy a 2db 512-es memót kicserélem 2db 1024-es Kingmax-ra, videókártyában viszont nem találtam semmi erősebbet mint a 7600GT (AGP-ről beszélünk). ötletek?
  • ollie
    Játéktól függ, hogy mennyire számít a CPU tuning. Melyikről van szó?
  • zolo
    Szobában kb 28-30 °C lehet
  • zolo
    Indítottam Everest Stress testet , 20 perc után a következő eredmények lettek:
    CPU: 50 °C
    Hdd: 36 °C
    GPU: 60 °C
    Chipset: 36 °C

Ezek a hőmérésékleti eredmények elfogadhatóak?
    Samsung 160gb Hdd, Amd A64 3200+@ 2400mhz Venice(gyári cooler),7600Gs(Silent), Gigabyte K8N51GMF-9
  • zolo
    Van egy két új játék , aminek a futásával nem vagyok teljesen megelégedve, ezért megpróbáltam húzni a gépet kicsit.Még ugyan nem próbáltam ki élesben az eredményeket, csak egy rövid tesztet futtattam, de már it vannak szemmel látható változások, játékban is fogom majd érzékelni ezeket?

Cpu tuning előtt:

Cpu tuning után:

Érdemes még tovább próbálkozni, vagy már ez is jó?Lehet még plusz a prociban?
    A tuningolás következtében 1 fokkal se változott a hőmérséklet, ennek viszont örülök.
  • zoolee
    Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
    Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
    Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hűtővel kezdeném adolgot.
    Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
    Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára működött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyű szénkockát csinálni a cpu ból..
    Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még működö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
    Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még működő beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
    Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le..
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Tudnátok egy leírást adni , hogy lehetne felhúzni a procit egy kicsit?
    Köszi
  • ollie
    Gondolom így jóval melegebb a proci.
  • barret
    En a procihutoventit mindig megforditom,nem is fojnak ki a kondik az alaplapon:D Igy kezdem mindig hutocserenel.(bevalt)
  • Akuma
    Hedgehunter érti mit mondok, azért megnyugtató :))
  • Hedgehunter #31263
    Szerintem arra gondolt hogy a porszivo hatuljan nagyon forro levego jon ki.... tehat az nem jo...
  • ollie
    Miért is? Mennyivel jobb a forró levegőt szívni, mint fújni? Sokkal hatásosabb fújni, mert az mindig koncentráltabb.
  • Akuma
    A hatásfoka tudom, hogy gyengébb, de 1000wattos szívóerőnél azért tekintélyes levegőmennyiség mozdul meg. 1000wattot fújni szeretnék, az mind forró levegő lenne, aminek nem lenne értelme :D
  • ollie
    Egyébként feltételezem nem voltál jó fizikából, ugyanis az általam felvázoltakat egy icipici fizikatudással könnyű belátni.
  • ollie
    Felejtsd el, sokkal rosszabb lenne a hűtése. Levegő fújással mindig nagyobb hatásfok érhető el, mint szívással. Ha nem így lenne, már minden hűtő szívóelven működne (ahhoz csak a venti forgásirányát kéne megváltoztatni, vagyis fordítva szerelni fel a bordára).
  • Gabesz amd64
    van valakinek DFI deszkája?
    tapasztalatok?
  • Bagoly81
    szerintem ha a porszivot bekapcsolva és a gépet beledobnád egy vizzel teli kádba akkor a viz+ a porszivó hatására mégjobb lesz a hütés olyanyira hogy a hütés miatt a viz megfagy, igy mégjobb lesz.
  • Akuma
    No és szerintetek mit szólna a vgakártyám, ha a zsír új porszívomat ráeszkábálnám a videókártyámra??? A vga hűtése talán 20 wattos lehet, mív a porszívó azthiszem 1000 wattos Szerintem lenne olyan jó a hűtése mint a víznek... talán még jobb is

Majd ha lesz rá több időm, akkor összeszkábálok egy sokventis szerkezetet, ami nem fújni fogja a vga-t, hanem szívni és a vákuumos hatás miatt nagyobb sebességgel fog áramlani a levegő reményeim szerint. Azaz jobb lesz a hűtése a vga-nak.
  • tmisi
    Ne a számokat nézd! A Sempron egy gyengített CPU (mint Intel oldalon a Celeron). Ha másból nem, az árból akkor is lehet következtetni!
  • Akuma
    Szerintem még lassulna is tőle. Ne tegyél ilyet véletlen se.
  • Bagoly81
    hali egy olyan kkérdésem lenne ha athlon 64 bites 2800+ os procit lecserélném sempron 3300 asra akkor gyorsul valamit a gép?
  • Falconer
    Tekintve hogy most is a kozepkategoria aljan vannak.
  • Gabesz amd64
    szerintem ha jönnek a DX10-es gémek a középkategóriás Dx10-es VGA-k el fognak "vérezni"
  • Falconer
    Hat vagy igen vagy nem. Amugy a GTS is gyenge. Hiaba DX10 ha lassu. Az meg min egy ev mire elterjednek DX10 jatekok, addig legalabb lesz egy jo kartyad. Aztan cserelheted ugyis. 8800GTS alatti DX10es kartyaknak jelenleg nulla ertelmet latom.
  • bertino
    én akkorse venném, de ez már csak magánvélemény :)
  • zolo
    De a 8600Gt-t fel lehet húzni GTS szintre.
  • zoolee
    Monnyuk az igaz, hogy egy 20 assal többért már 320 as 8800 gts t kapok.
  • bertino
    mintha a 8600GTt nem kéne cserélnie fél év mulva...
    ritka szar kártya lett :\
  • zoolee
    Hát, de az nem tudja a DX 10 et..:)Azt most minek vegyen 40 ért egy olyat amit fél év mulva úgy is cserélhet?
  • Falconer
    Ne beszelj hulyesegeket...

Hat eppen hogy egyertelmuen az ati. Plusz ha radob 3-4ezret akkor meg a pro. De 1950GTt is szinte biztos hogy fel lehet huzni 1950pro szintre (mert csak orajelben kulonboznek). Szoval egyertelmuen ati. Meg a 8600GTSsel szemben is messze az ati lenne nyero.
  • bertino
    HD 2900XT
  • ollie
    Szerintem meg X1950GT, mert 256 bites a memóriainterfésze.
  • ollie
    A procit (és valszeg vele együtt az alaplapot), a videokártyát, és még több ram kéne. :)
  • zoolee
    8600 GT.
  • zico87
    hy KIS VGA gondba vok melyik karit érdemes megvenni.. ami ár/teljesítményben a tuti

1.Gainward 8491-BLISS 8600GT 256 Silent FX
    2.X1950 GT

vagy milyen karit érdemes venni ?
  • bertino
    meg kéne várnod az SP1et, aztán ha még mindig szar, akkor kezdj el cserélni
  • szlav
    Hali!!

Lenne egy kérdésem:

Van egy gépem (AMD 3200+ 2.0 GHz proci, GeForce 7600 Gs VGA kártya, 1GB RAM.) Szerintetek az előbbiek közül mit lenne érdemes lecserélnem, hogy Vista alatt simábban fussanak a game-k???