36836
  • dotkom
    mindenkinek masok az igenyei a jatekok teren..
  • Gabesz amd64
    inkább azt mond meg mire használod a gépet?

mert azt irtad h a 9550-ed még jó!(amugy már nem jó)
    ebből következtetek h csak netre ,egyéb szerkesztésre használod a gépet...
    mert jáccani azon már nemigen lehet :)
  • mycso
    Magasabb FSB és proci órajel!!!

És így a ramnak szigoríthatod az időzítéseit is...
  • Pill
    Sziasztok. Segítsetek egy kicsit ha tudtok, mikor lesz gyorsabb a gép, ha egy 2.6-os p4-et szinkronban húzom a ramokkal és így 2.8GHZ-ig megy el úgy hogy az FSBt 200-ról 215-re húzom, vagy úgy, hogy 5:4 arányban húzom a procit 3GHZ-re, de így a memóri csak 185MHZen megy?
  • mycso
    Szia, először is tudni kellene a gépednek az alkatrészeit pontosan.

(proci - lap - ram - táp) --> kb ezek kellenének pontosan.

És a továbbiakban folytassuk ITT ezt a beszélgetést ;)
  • istvan3
    Szasztok!
    Lenne hozzátok egy bizalmas kérdésem...
    Van 40.000Ft-m és a gépre szeretném költeni, de nemtom, h mit vegyek bele.
    Most van egy 1.7-es proci (naon gyenge) a videokártya az még jó(Ati RAdeon 9550) Meg van benne egy alaplap(nemtom most pont milyen P4-es de naon gyenge)
    NA szóval milyen alaplapot ajánlotok+procit(legalább kéne egy 2.8 as?)
    Meg valakitől hallottam hogy valami 8x valamilyen alaplapot vegyek na olyan kell nekem...
    Köszz előre is.
    És jó lenne ha maradna egy kis money
  • kirol
    Na a következő dolgot nem értem:

Corsair RAM-ommal 3,2 Ghz-n stabilan ment a gép ezen beállítások mellett:

Amúgy a Corsair -ommal ilyen fesz volt állítva és atomstabil volt:

AI Overclocking: [MANUAL]
    CPU Frequency: 356 (3,2 Ghz)
    DRAM Frequency: 890
    Performance Mode: [AUTO]
    PCI Express Frequency: [100]
    PCI Clock Synchronization Mode: [33,33 Mhz]
    Memory Voltage: 2,00
    CPU VCoreVoltage: [1,400]
    FSB Termination Voltage: [1,3]
    MCH Chipset Voltage: [1,55]
    ICH Chipset Voltage: [1,05]

Ratio Actual Value: [9]
    Modify Ratio Support: [Enabled]
    Ratio CMOS Setting: 9
    Microcode Updating: [Enabled]

Configure DRAM Timing by SPD: [Disabled]
    DRAM CAS# Latency: 5
    DRAM RAS# Precharge: 5
    DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
    DRAM RAS# Activate to Precha: 12
    DRAM Write Recovery Time: 4

Orthos -ban 2 óra 45 percig nincs hiba!
    WinRAR Benchmark –ban 3-at egyidejűleg futtatva 4,6 GB –ig nincs hiba!

Na beleraktam a mostani Crucial Ballistix 2x1 GB-ot, ami 2,2 V -os a RAM -ot illetően.

Itt ugye 356 -os az FSB. Ekkor a választható RAM frekvenciák a következők:

~ 890 Mhz : ezen elvileg megy rendesen (azért elvileg, mert még nem volt időm hogy teszteket órákat futtassak rajta)

~ 949 Mhz: be se bootol a gép

~ 1068 Mhz: bebootol, memtest elmegy a Pass 1 5. tesztjéig, majd kifagy

~ 1187 Mhz bebootol, de hamar le is fagy.

Na utóbbi nem is érdekes, de ha 1068-on megy egy darabig, akkor ugyan 949 Mhz-n mi a francért csinálja azt, hogy még be se bootol?
    (Persze a 2,2 V az mindig állandó volt.)

Ezt már a Corsair-omnál is néztem, hogy 900valamennyin za se bootolt be, de 1000valamennyin meg igen.

Ez miért van.

Hogyan tudnám azt elérni, hogy a legfelül írt opciókkal, vagyis 3,2 Ghz-n menjen a CPU és a ram ne 890 Mhz-n hanem fölötte fusson, ha már egyszer 1000 Mhz-s valahol e környékén.

1068 Mhz-n feljebbraktam MCH 1,65-re de úgy is kifagyott memtest.
    Bár nekem azt írta valaki, hogy memtest86 nem tud kezelni 2 Gb-ot, nem értem miért nem, és hogy neki is hibázott, de Orthos meg winrar benchmarkt nem.
  • rvn
    nekems e jelenik meg ugyh nincs GAS! Kösz a választ...
  • Narancs
    Amúgy cdak nekem nem jelenik meg a kép ott fent a cím alatt?
  • Narancs
    Emlékeim 60 fok körül van a GPU úgy alapból, és 120 körül olvad meg. Ergó 90 körülig tuti nincs gáz, bár a kártyád élettartamát csökkenti a huzamos ideig tartó nagy hő szvsz.
  • rvn
    hány fokig szabad huzni egy 6600Gt-? szal meik az a höfok ami még biztonságos?
  • tmisi
    Persze nem mind1, hogy hol, mert hátul a legjobb a táp alatt. A meleg levegő felfele száll. Sőt egy beszívót is lehet előre szerelni, ha van hely.
  • ollie
    Basszus, ne csodálkozz, hogy minden túlmelegszik. Szerelj be rendszerventit, ami kinyomja a meleget. Minden házon van neki hely.
  • Rohamsisak
    Nincs. Pont ezt szeretném megoldani, hogy a meleglevegő kimenjen a házból csak nem tom hogy kéne.
  • ollie
    öööö, van egyáltalán rendszerventid, ami kinyomja a meleget a házból?
  • Rohamsisak
    Értem, köszi.
  • Sir Quno Jedi
    De! Ha a Rivatunerben mondjuk 100%ra húzod a kari hűtését alacsony szinten, akkor máris segít az is sokat.
  • Sir Quno Jedi
    Fogsz egy izmos 8cm-es (esetleg nagyobb) ventit és rákötözöd a kari hátuljára (nem a hűtésére), hogy befelé fújjon (kicsit meg lehet emelni valamivel)! Azt hadd szóljon! Régen ezt így oldottam meg, mikor már semmi sem segített és ez beválik mindég. Kötözni jó a kábelkötegelő, a madzag, avagy ami jólesik.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! Olyan tervem van , hogy szeretnék valamilyen formában - vagyis arra gondoltam hogy egy plusz ventilátorral - javítani a gépem hűtésén, mert nem akarok másik hűtést a vidkarira meg procira sem a gyári helyett, de valahogy szeretném hűvösebbé tenni lehetőleg minél olcsóbban a gépházat. A konfig :Core2DuoE6600, GF8800GTX,2GBDDR800MhzKingmax,AsusP5b ALAplap. Főleg a vidkari melegszik mostmár egyre jobban a jó idő miatt, mert 75-76fok alá nem nagyon megy. Légyszi aki esetleg tud ajánlani valami jó hűtési megoldást az írjon. Köszi előre is.
  • Hedgehunter #31217
    Adj egy kis kakaot a procinak is....
  • CUCLI
    a cpu szorzót visszavetted?
    vagy mi az istent, sry demár nem emlékszem
  • Skyline
    Help pls!

Van egy Asus m2n-e sli -s alaplapom,benne 3500+ -os egymagos amd proci 2*512mb 667mhz-s kingstone memóriával.
    Egészegyszerüen nemtudom húzni a procit,már a 10%-os ai overlockingnál is instabil a rendszer,játéklok közben újraindul,be-be fagy a letöltések sorra crc-sek lesznek....Vmi 5let hogylehetne ezt húzni vagy mi lehet a baj? Próbáltam már a memónak nagyobb feszt adni nem segített....
    Thx!
  • Barney Tech
    Az én apám afganisztánból hozatott geforce 5555 és ddr4es ramkkal van szerlve csak le kellet huzni 200mhz-ra hogy nehogy tulteljesitse magát.
    ÉSha tudod átirom a bioszt, akkor hipp-hopp geforce 8888xx kartya lessz belőle.
    Ekkora egy szánalmat.
  • tmisi
    Ez a Deadkillet még SkylineGTR-nél is rosszabb.

Hadd húzza csak a kariját, az új játékokban úgysem ér vele egy fabatkát sem. Hátha szétégeti, oszt végre vesz egy normális kártyát. De igaza van, nem szabad lenézni, mert nincsen 8800GTX-e (nekem sincs és egy ideig nem is lesz), de sajnos azzal a kártyával sokra nem megy manapság, kivéve ha nosztalgiázik.

A carbon minden sz@r VGA-n fut, azért gagyi grafikailag (kivéve az autók megjelenítését). Valakinek még 64MB-os Geforce3-on is ment.
  • mycso
    Na megpróbálom énis még1x és utoljára.

A vga-d DDR1-es ramokkal van szerelve (tök mind1, hogy honnan hozta haverod)

Senki nem mondta, hogy vegyél 88xx vga-t!

Mi az, hogy csak 64-eseken fut a carbon??? (ezt megint nem értem)

A bios macerát hagyd, mert abszolult nem értesz hozzá --> az általam ajánlott progival tuningolj win alól.

(illetve próbálj meg viselkedni és tanuld meg a válaszgombot használni)
  • Falconer
    Az biztos. Mar reg el kellett volna kuldeni a f@szra, de az nem nagyon segit. Plusz csak felhuznam magam. Moderator topikban mar jeleztem.
  • Taptarap
    ön egy türelmes ember.
  • Falconer
    Neked is muszaly hulyesegeket beirni? Olvasd mar el hogy kezdte itt a dolgokat. Meg kicsit gondold mar vegig az egeszet.
  • Falconer
    1. osszevissza beszelsz taplo stilusban --> ne vard hogy segitsenek
    2. hulyesegeket beszelsz folyamatosan, zavaros, ertelmetlen
    3. hiaba bioszolsz, nem lesz tole jobb a karid, ezt ertsd mar meg. Eleg ha szoftveresen huzod windowsbol.
  • dotkom
    ez ilyen. ha nincs meg neked a legujabb min. kozepkategorias videokartya akkor mar le vagy nezve, hogy mit pattogsz ilyen regi szarokkal. de azer nyugi. nem szar ez az sg, csak masok a trendek :D
  • CUCLI
    akkor menj máshova
  • Falconer
    Nemerted. Hiaba raksz bele akarmilyen biost, egy kalap szar az egesz kartya, nem er semmit. Egy vga nem a biostol gyors. Negy ot eves jatekokkal el birsz szorakozni, ennyi. Ne is almodj carbonrol meg ilynekrol (talan 640*480 low-ban)
    Ja, es ne spammeld szet a topikot!!!!!
  • Deadkiller
    ja és bocs ez ddr3mas németből hozatott 315mhz-kari haver hozatta gyárilag huzatott!!!!

és azt a bios dolgot hogy a pibe csinálom????mert se leírást se progit vagy valami hülyeséget nemtaláltam hozzá
  • Deadkiller
    agp-s a gépem :D
  • Deadkiller
  • Deadkiller
  • Deadkiller
    Tom hogy 1 FO$ videokari de nem mindenkinek tellhet 8600gt meg 8800gtx-re!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!atttól még huzathatom nem?????????????????????

ja csak azé mondtam a carbit mivel az alapból csak 64esekkel fut mind1
  • Deadkiller
    xD LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL xD
  • zoolee
    GTFO...
    Azt se tudja, hogy ha átírja az 550 ban a biosz neved 8800 akkor az nem javul semmit..
    De így beállítani, hogy 5500 asból nagyobbat akar csinálni bios nevének átírásával..Hehe
  • Inquisitor
    Szerintem tartsd meg vésztartaléknak azt az 5500-at, úgy se ér tíz fillért se, hogy ha a következő csúcstuningoddal szétégetsz valamit, legyen helyette VGA ... már ha egyáltalán alaplapod AGP-s.