36836
-
#31236 mindenkinek masok az igenyei a jatekok teren.. -
#31235 inkább azt mond meg mire használod a gépet?
mert azt irtad h a 9550-ed még jó!(amugy már nem jó)
ebből következtetek h csak netre ,egyéb szerkesztésre használod a gépet...
mert jáccani azon már nemigen lehet :) -
#31234 Magasabb FSB és proci órajel!!!
És így a ramnak szigoríthatod az időzítéseit is... -
Pill #31233 Sziasztok. Segítsetek egy kicsit ha tudtok, mikor lesz gyorsabb a gép, ha egy 2.6-os p4-et szinkronban húzom a ramokkal és így 2.8GHZ-ig megy el úgy hogy az FSBt 200-ról 215-re húzom, vagy úgy, hogy 5:4 arányban húzom a procit 3GHZ-re, de így a memóri csak 185MHZen megy? -
#31232 Szia, először is tudni kellene a gépednek az alkatrészeit pontosan.
(proci - lap - ram - táp) --> kb ezek kellenének pontosan.
És a továbbiakban folytassuk ITT ezt a beszélgetést ;) -
istvan3 #31231 Szasztok!
Lenne hozzátok egy bizalmas kérdésem...
Van 40.000Ft-m és a gépre szeretném költeni, de nemtom, h mit vegyek bele.
Most van egy 1.7-es proci (naon gyenge) a videokártya az még jó(Ati RAdeon 9550) Meg van benne egy alaplap(nemtom most pont milyen P4-es de naon gyenge)
NA szóval milyen alaplapot ajánlotok+procit(legalább kéne egy 2.8 as?)
Meg valakitől hallottam hogy valami 8x valamilyen alaplapot vegyek na olyan kell nekem...
Köszz előre is.
És jó lenne ha maradna egy kis money -
#31230 Na a következő dolgot nem értem:
Corsair RAM-ommal 3,2 Ghz-n stabilan ment a gép ezen beállítások mellett:
Amúgy a Corsair -ommal ilyen fesz volt állítva és atomstabil volt:
AI Overclocking: [MANUAL]
CPU Frequency: 356 (3,2 Ghz)
DRAM Frequency: 890
Performance Mode: [AUTO]
PCI Express Frequency: [100]
PCI Clock Synchronization Mode: [33,33 Mhz]
Memory Voltage: 2,00
CPU VCoreVoltage: [1,400]
FSB Termination Voltage: [1,3]
MCH Chipset Voltage: [1,55]
ICH Chipset Voltage: [1,05]
Ratio Actual Value: [9]
Modify Ratio Support: [Enabled]
Ratio CMOS Setting: 9
Microcode Updating: [Enabled]
Configure DRAM Timing by SPD: [Disabled]
DRAM CAS# Latency: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Activate to Precha: 12
DRAM Write Recovery Time: 4
Orthos -ban 2 óra 45 percig nincs hiba!
WinRAR Benchmark –ban 3-at egyidejűleg futtatva 4,6 GB –ig nincs hiba!
Na beleraktam a mostani Crucial Ballistix 2x1 GB-ot, ami 2,2 V -os a RAM -ot illetően.
Itt ugye 356 -os az FSB. Ekkor a választható RAM frekvenciák a következők:
~ 890 Mhz : ezen elvileg megy rendesen (azért elvileg, mert még nem volt időm hogy teszteket órákat futtassak rajta)
~ 949 Mhz: be se bootol a gép
~ 1068 Mhz: bebootol, memtest elmegy a Pass 1 5. tesztjéig, majd kifagy
~ 1187 Mhz bebootol, de hamar le is fagy.
Na utóbbi nem is érdekes, de ha 1068-on megy egy darabig, akkor ugyan 949 Mhz-n mi a francért csinálja azt, hogy még be se bootol?
(Persze a 2,2 V az mindig állandó volt.)
Ezt már a Corsair-omnál is néztem, hogy 900valamennyin za se bootolt be, de 1000valamennyin meg igen.
Ez miért van.
Hogyan tudnám azt elérni, hogy a legfelül írt opciókkal, vagyis 3,2 Ghz-n menjen a CPU és a ram ne 890 Mhz-n hanem fölötte fusson, ha már egyszer 1000 Mhz-s valahol e környékén.
1068 Mhz-n feljebbraktam MCH 1,65-re de úgy is kifagyott memtest.
Bár nekem azt írta valaki, hogy memtest86 nem tud kezelni 2 Gb-ot, nem értem miért nem, és hogy neki is hibázott, de Orthos meg winrar benchmarkt nem. -
#31229 nekems e jelenik meg ugyh nincs GAS! Kösz a választ... -
#31228 Amúgy cdak nekem nem jelenik meg a kép ott fent a cím alatt? -
#31227 Emlékeim 60 fok körül van a GPU úgy alapból, és 120 körül olvad meg. Ergó 90 körülig tuti nincs gáz, bár a kártyád élettartamát csökkenti a huzamos ideig tartó nagy hő szvsz. -
#31226 hány fokig szabad huzni egy 6600Gt-? szal meik az a höfok ami még biztonságos? -
tmisi #31225 Persze nem mind1, hogy hol, mert hátul a legjobb a táp alatt. A meleg levegő felfele száll. Sőt egy beszívót is lehet előre szerelni, ha van hely. -
#31224 Basszus, ne csodálkozz, hogy minden túlmelegszik. Szerelj be rendszerventit, ami kinyomja a meleget. Minden házon van neki hely. -
#31223 Nincs. Pont ezt szeretném megoldani, hogy a meleglevegő kimenjen a házból csak nem tom hogy kéne. -
#31222 öööö, van egyáltalán rendszerventid, ami kinyomja a meleget a házból? -
#31221 Értem, köszi. -
#31220 De! Ha a Rivatunerben mondjuk 100%ra húzod a kari hűtését alacsony szinten, akkor máris segít az is sokat. -
#31219 Fogsz egy izmos 8cm-es (esetleg nagyobb) ventit és rákötözöd a kari hátuljára (nem a hűtésére), hogy befelé fújjon (kicsit meg lehet emelni valamivel)! Azt hadd szóljon! Régen ezt így oldottam meg, mikor már semmi sem segített és ez beválik mindég. Kötözni jó a kábelkötegelő, a madzag, avagy ami jólesik. -
#31218 Sziasztok! Olyan tervem van , hogy szeretnék valamilyen formában - vagyis arra gondoltam hogy egy plusz ventilátorral - javítani a gépem hűtésén, mert nem akarok másik hűtést a vidkarira meg procira sem a gyári helyett, de valahogy szeretném hűvösebbé tenni lehetőleg minél olcsóbban a gépházat. A konfig :Core2DuoE6600, GF8800GTX,2GBDDR800MhzKingmax,AsusP5b ALAplap. Főleg a vidkari melegszik mostmár egyre jobban a jó idő miatt, mert 75-76fok alá nem nagyon megy. Légyszi aki esetleg tud ajánlani valami jó hűtési megoldást az írjon. Köszi előre is. -
#31217 Adj egy kis kakaot a procinak is.... -
CUCLI #31216 a cpu szorzót visszavetted?
vagy mi az istent, sry demár nem emlékszem -
Skyline #31215 Help pls!
Van egy Asus m2n-e sli -s alaplapom,benne 3500+ -os egymagos amd proci 2*512mb 667mhz-s kingstone memóriával.
Egészegyszerüen nemtudom húzni a procit,már a 10%-os ai overlockingnál is instabil a rendszer,játéklok közben újraindul,be-be fagy a letöltések sorra crc-sek lesznek....Vmi 5let hogylehetne ezt húzni vagy mi lehet a baj? Próbáltam már a memónak nagyobb feszt adni nem segített....
Thx! -
#31214 Az én apám afganisztánból hozatott geforce 5555 és ddr4es ramkkal van szerlve csak le kellet huzni 200mhz-ra hogy nehogy tulteljesitse magát.
ÉSha tudod átirom a bioszt, akkor hipp-hopp geforce 8888xx kartya lessz belőle.
Ekkora egy szánalmat.
-
tmisi #31213 Ez a Deadkillet még SkylineGTR-nél is rosszabb.
Hadd húzza csak a kariját, az új játékokban úgysem ér vele egy fabatkát sem. Hátha szétégeti, oszt végre vesz egy normális kártyát. De igaza van, nem szabad lenézni, mert nincsen 8800GTX-e (nekem sincs és egy ideig nem is lesz), de sajnos azzal a kártyával sokra nem megy manapság, kivéve ha nosztalgiázik.
A carbon minden sz@r VGA-n fut, azért gagyi grafikailag (kivéve az autók megjelenítését). Valakinek még 64MB-os Geforce3-on is ment. -
#31212 Na megpróbálom énis még1x és utoljára.
A vga-d DDR1-es ramokkal van szerelve (tök mind1, hogy honnan hozta haverod)
Senki nem mondta, hogy vegyél 88xx vga-t!
Mi az, hogy csak 64-eseken fut a carbon??? (ezt megint nem értem)
A bios macerát hagyd, mert abszolult nem értesz hozzá --> az általam ajánlott progival tuningolj win alól.
(illetve próbálj meg viselkedni és tanuld meg a válaszgombot használni) -
#31211 Az biztos. Mar reg el kellett volna kuldeni a f@szra, de az nem nagyon segit. Plusz csak felhuznam magam. Moderator topikban mar jeleztem. -
#31210 ön egy türelmes ember. -
#31209 Neked is muszaly hulyesegeket beirni? Olvasd mar el hogy kezdte itt a dolgokat. Meg kicsit gondold mar vegig az egeszet. -
#31208 1. osszevissza beszelsz taplo stilusban --> ne vard hogy segitsenek
2. hulyesegeket beszelsz folyamatosan, zavaros, ertelmetlen
3. hiaba bioszolsz, nem lesz tole jobb a karid, ezt ertsd mar meg. Eleg ha szoftveresen huzod windowsbol. -
#31204 ez ilyen. ha nincs meg neked a legujabb min. kozepkategorias videokartya akkor mar le vagy nezve, hogy mit pattogsz ilyen regi szarokkal. de azer nyugi. nem szar ez az sg, csak masok a trendek :D -
CUCLI #31203 akkor menj máshova -
#31200 Nemerted. Hiaba raksz bele akarmilyen biost, egy kalap szar az egesz kartya, nem er semmit. Egy vga nem a biostol gyors. Negy ot eves jatekokkal el birsz szorakozni, ennyi. Ne is almodj carbonrol meg ilynekrol (talan 640*480 low-ban)
Ja, es ne spammeld szet a topikot!!!!! -
#31199 ja és bocs ez ddr3mas németből hozatott 315mhz-kari haver hozatta gyárilag huzatott!!!!
és azt a bios dolgot hogy a pibe csinálom????mert se leírást se progit vagy valami hülyeséget nemtaláltam hozzá -
#31198 agp-s a gépem :D -
#31197 agp-s a gépem :D -
#31196 agp-s a gépem :D -
#31195 Tom hogy 1 FO$ videokari de nem mindenkinek tellhet 8600gt meg 8800gtx-re!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!atttól még huzathatom nem?????????????????????
ja csak azé mondtam a carbit mivel az alapból csak 64esekkel fut mind1 -
#31194 xD LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL xD -
zoolee #31193 GTFO...
Azt se tudja, hogy ha átírja az 550 ban a biosz neved 8800 akkor az nem javul semmit..
De így beállítani, hogy 5500 asból nagyobbat akar csinálni bios nevének átírásával..Hehe -
Inquisitor #31192 Szerintem tartsd meg vésztartaléknak azt az 5500-at, úgy se ér tíz fillért se, hogy ha a következő csúcstuningoddal szétégetsz valamit, legyen helyette VGA ... már ha egyáltalán alaplapod AGP-s.