36836
-
ellington #31356 jaaa, értem. pci órajelet nem lehetett fixálni, 100ra van állítva, az az alap, sztem onnan magától nem is állítódik el..
a rivatuner miért mindig 424mhz-t akar memória, és mag órajelnek? átállíthatom akármire, letesztelem, elmentem, és újraindítás után marad a 424.. -
zoolee #31355 Lehet hogy úgy van kiÍrva, hogy front side bus...
A memóriát azt az fsb emeléssel tuningolod...
Mivel az fsb 1 szerre emeli a CPU,a ram az északihÍd és asszem a pcie foglalatot emeli...De lehet rosszulmondom..:S
Ezért kell a pci foglalat órajelér lefixálni. -
ellington #31354 ja értem. csak találjam meg az fsb-t.. de tényleg, előfrudlhat, hogy asus-éknál nem teszik bele?
a memóriát lehet valahogy tuningolni? -
zoolee #31353 Ha jelentősebb tuningot akarsz akkor az FSB t kell emelni, mert ha csak a cpu t emeled, akkor nem lesz gyorsabb az átvitel... -
ellington #31352 megnéztem a biost auto overlocking-al, beállítottam, hogy 5%ot rakjon rá, és tényleg tett is annyit, 2000-ből lett 2100mhz. -
ellington #31351 megnéztem a biost auto overlocking-al, beállítottam, hogy 5%ot rakjon rá, és tényleg tett is annyit, 2000-ből lett 2100mhz. -
ellington #31350 miért, a cpu frequency nem az amit keresünk? -
zoolee #31349 Hát, akkor lehet az van, hogy a lapod kedveli a tuningot....
Vagy valahol kell lennie 1 fülnek amivel be lehet állÍtani, hogy a bios automatikusan vezéreljen mindent, vagy te..Ott lehet, hogy auto ra van állÍtva...
A PCie clock ot hagyd békén, mert hamar megsütheted a vga d..azt ha lehet fix áld le.. -
ellington #31348 jó, hülye vagyok. megtaláltam mégis.
cpu frequencyt kell állítani gondolom (alapból 200.0-n van, 201.0,202.0 így lehet feljebb menni..). bár van egy pci express clock is, de az nem tudom mit jelent. -
ellington #31347 igen, ezt én elolvastam, de nem találtam fsb-t. megnéztem a leírást, náluk ott a képen nem szürke az órajel kiírása.. nálam viszont az, alatta meg semmi állítási lehetőség. az advanced fül alatt nálam nem elérhető a "jumper free configuration" ami alatt szerintem lenne az összes beállítás. legalábbis erre enged következtetni a képen az "overlock options". -
zoolee #31346 Amúgy csak a 31268# HSZ emhez kellett volna visszaolvasnod, de azért leÍrom...Jah, és a 31327 ben is leÍrtam...
Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hűtővel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára működött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyű szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még működö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még működő beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le.. -
ellington #31345 inkább a rivatunerrel próbálkozok. de itt is csak pár mhz-eknént szabad emelgetni, igaz? -
ellington #31344 ez a forceaware coolbits mikori? mert én csak egy 2004est találtam. -
tmisi #31343 CPU:
Fölnyitod az alaplap kézikönyvét, bemész a BIOS-ba és megkeresed, ahol lehet emelni a mhz-eket. Persze kis lépésenként, majd teszt játékokkal, 3dmark-kal. Közben nézni a hőfokokat (pl. everesttel). 50-55 fok fölé ne menjen tartósan.
GPU: rivatuner v. powerstrip programmal lehet, hőm. határ ugyanaz, mint az előbb. De ha letöltöd a forceware coolbitset és applikálod, akkor Nvidia Control Panel-ből is lehet.
Egyéblént ebben a gépben inkább a VGA a szűk keresztmetszet (meg esetleg a memóra mennyisége), főleg ha DDR2-es.
Nem tudom mikor vetted, de az igazi tuning a VGA csere (pl. DX10-esre) és + 1 giga memória jelentené.
-
ellington #31342 valaki segít, hogy kéne tuningolni? meg hogy egyáltalán meddig érdemes a gépemet.
asus msn-e sli
amd dual core 3800+
msi 7600gs 256mb
1024mb 800mhz -
#31341 Sima Windows XP max. 3GB-t lát, de alapban egy program nem kaphat 2GB-nél több memót (ezen segíthet egy ügyes boot paraméter). Szóval kukkra semmi értelme a 3GB-nél több RAM-nak, ha valaki 32 bites XP-t használ. -
djtrial #31340 hello!
van egy AMD ATHLON BARTON 2800+ procim, 1.6 ghz-en fut, egy thermaltake silent boost hűtővel ami 2500-at forog. játéknál sok a 55-60 fok egy ilyen cpunál? netezésnél kb 45 fokos. -
#31339 nekem is MSI van,de valahogy nem tudtam rávenni az MSI programját h fusson
a procival akarok majd bajlódni,ha lesz több időm,de az nem mostanság lesz.amugy az én alaplapom Bios eléggé bonyolult -
ellington #31338 tuning tanácsokat tudna adni valaki?
asus msn-e sli
amd dual core 3800+
msi 7600gs 256mb
1024mb 800mhz
hogy mégis mit kéne csinálni processzor tuningnál, milyen programot használjak, vagy ér e valamit az msi saját tuning programja? mert ott pölö memóriát 800ról akár 1600ig is lehet húzni, de ez szerintem nagyon valószínűtlen. -
zoolee #31337 höm..az ugye 32 bites? -
#31336 Aki meg tobbet akar az telepithet server 2003-t..... -
#31335 A Vista 32 az is max. 4GB. Csak a 64bitesek ismernek fel többet (8GB - 128+ GB) verziótól függőén. -
zoolee #31334 Sp2 es vin is csak 4 gigát támogat??
Hát akinek vistája van az már büszkálkedhet 8 gigával is.:S -
#31333 Úgy értettem ahoz képest drága a black dragon hogy paraméterekben sem kiírívó, még a hűtőbordát is lespórolták róla. A két szék közt a földre ülés esete (ultra és value közt). De minek ma bárkinek is 4 Gb otthonra? 32-bites programok asszem max 2 vagy legfeljebb 3 gigáig tudnak memóriát kezelni? (a windows 4Gb-ig amiből levonódik a videómemória is, de egy program nem kaphat 2-3Gb-nél többet) A 64-bites programok még messzebb járnak. -
zoolee #31332 Kitérdekel a hűtőborda???
Veszel 1 et ramonként 900 ft ért, vagy márkásabbat drágábban...
Am a mostani Gs ben ven 1 jó kis cikk a memóriahűtésről..
Am hogy lenne már drága a blackdragon??????
70 ért 4 giga bőven jó..És az is csak 35/2 giga.. -
#31331 Lehet átmeneti szerencse vagy elírás, de aliencomputernél 26 a 2Gb-nyi 1000Mhz-s geil value, a black dragon meg nevetséges, még borda sincs rajta csak led és kurvadrága, az ultrának most ment fentebb az ára.
Szóval szerinted inkább value 1000-res geil, mint extremedit 800-as A-data? Meddig mehet el az az olcsó 1000-res geil? Az A-data elvileg elszalad 1200-ig is. -
zoolee #31330 Geil...
Mert már alapon viszi az 1000 ret, és az a cl letornázható cl3 re, esetleg 3 ra is...
De mivel amit Írtál 1000 res geil nek 1 gigája 33 ezért jevaslom ezt
ez igaz, már 4 giga és cl4 es időzÍtés, de monnyuk csak 800 on ketyeg. -
#31329 Szerintetek melyik DDR2-es 2Gb-os dual-chanel kit érné meg legjobban ha P35-ös deszkán akarok majd húzni kifáradásig egy E6420-ast?
Geil Value 1000Mhz CL5 26e-ért
A-data Viesta EE 800Mhz CL4 23e-ért
Corsair XMS2 Twin2X CL4 31e-ért
Kingston HyperX CL4 31e-ért -
zoolee #31328 Ja, a művelet azonnali garanciavesztéssel jár ill ha kiderül a boltban, hogy tuning miatt halt meg, xal csak saját felelősségedre...
-
zoolee #31327 Amúgy csak a 31268# HSZ emhez kellett volna visszaolvasnod, de azért leÍrom...
Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hűtővel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára működött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyű szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még működö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még működő beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le.. -
deeeeee #31326 Sziasztok
Nem nagyon értek a processzor tuninghoz,de valaki megmondaná,hogy lehet e valahogy húzni egy 3 ghz-es pentium procin? -
#31325 tedd PCI buszt 33Mhz -re, valószínűleg nagyobb értéket kap és azt nem bírja a kártya. -
zoolee #31324 Le lehet fix álni?Hogy arányosan húzza a ramot-cput ? -
#31323 de figy
1,8 Ghz-en stabilan megy a windowsban, még tesztet is lefuttattam.
De ha vmelyik játék MULTIjába lépek egyből kifagy. De a Single játék meg magy :S:S
Vagy egyszerűen gagyi a hálókártyám?? 1800 ft-ért vettem (dana-->realtek) , mivel az alaplapomon nincs beépített.
Meg az mért van hogy a ddr ram frekiét leveszem alacsonyra, és mikor az fsb-t huzom felteszi maxra ? :S:S -
zoolee #31322 Nemhiszem, sztem már az a 169-177 az a fizikai határ, ..
és az az 59° AMD nél nagyonsok. -
#31321 Sziasztok
Köv. a problémám:
2200+-os sempronom van melynek alap órajele 1500Mhz, fsb 166 mhh, és gondoltam felhuzom. Fsb-t 177 növeltem, tökéletesen megy windowsban , viszont bármely Játék multijában egyből lefagy a gép, viszont single-ben tökéletesen megy. Túlmelegedés sztem nem jöhet szóba mivel 45-49 C°os.
Ha az fsb-t 170 alatt hagyom pl:169-en akkor jó a multi és nem fagy ki.
Mi lehet a probléma? ja és igy felhuzva 1,7 v feszültséget adtam, mivel az alap fesz.: 1,6 v
Lehet hogy ujra kéne rakni a windowst??
Előre is köszi a segítséget. :) -
#31320 ja, ha huzod ventillatort tegyel ra mindenkepp..... -
#31319 Amúgy a GPU elvileg tudhat akár 500 körüli frekit is (ventivel), de könnyen tönkrevághatod a túlmelegedés miatt. -
#31318 Ha passzív, inkább ne húzd. -
Akuma #31317 Ezt a kártyát már nem éri meg felhúzni, hacsak nem valami nagyon régi játékra használod...
Egyébként meg 5-10MHz-enként kezd el húzni előbb a memóriát, addíg amíg hibátlanul megy, utána pedig a GPU-t. fejből nem tudhatjuk mi sem, hogy mit bír a kártyád, meg eléggé öreg kártya, ilyen már alig van néhány fanatikusnak :P