36836
-
ellington #31396 köszi, utánajárok -
#31395 FSB általában a biosban Advanced Chipset Feature, vagy valami hasonló alat lesz, FSB Clock néven.Régi MSI lapomon is volt(de csak 133,166,200 között lehet váltani), újabb Gigabyte lapomon már 200 és 300 között mhz-ként lehet emelni.
Emelés után nem árt elmenteni a bios beállításait...:))) -
#31394 ugyanez nálam is :) -
ellington #31393 elénézést a triple postért, de azt sem értem, hogy az atitool, a rivatuner, sőt még az alap msi overlock program sem tudja megjegyezni, mennyire húztam fel a memóriát, meg a magot. minden windows indításnál újra fel kell húzni.. -
ellington #31392 mert szimplán az órajelet, azt lehet húzni, most is 200zal többön megy, de inkább rontott, mint javított:D -
ellington #31391 hiába értek, vagy nem értek hozzá, ha átnéztem az összes beállítást, és nem volt közte fsb.. -
zoolee #31390 Csak az enyimnél az volt a baj, hogy ott volt a pci fix opció, de valamiért nem fixálta le, és azt mindÍg állÍtgatnom kellett.
-
zoolee #31389 Pff...már nem emléxem...fél éve nincs meg a cucc...ill itt hever az 1 ik dobozba..mert nyú gépet veszek és eladtam a cput vga t..És amikor tesztből tuningoltam akkor az is több mint 1 éve volt..
Deha végigmész a menükön, akkor abban van nagy valószÍnűséggel ahol a cpu szimpla órajelét tudod állÍtani..
De ha ennyire nam konyÍtotok hozzá akkor inkább haggyátok. -
ellington #31388 és a tiedben hol van? -
zoolee #31387 Enyibe is benne volt ami asszem 4 éves volt...abit is7-v2... -
#31386 Akkor lehetetlen hogy nincs benne FSB tuning lehetőség...még az enyémben is van, pedig már jó 3 éves lap. -
ellington #31385 asus msn-e sli -
#31384 Azaz
Úgy látszik a modern alaplapok már nem támogatják az FSB emelését -
#31383 én sem találom -
#31382 Milyen asus lapod van pontosan? -
ellington #31381 ja és olyanok is, mint én, akik nem találnak fsb-t sehol. de tényleg sehol. -
#31380 Köszöntem, és nyugalom, biztos lessz még vagy ezer ember aki megkérdezi, és nem szeretném ha agyvérzést kapnál -
zoolee #31379 B@ZD MÁR MEG!
E héten nygyedszerre fogom leÍrni..OLvassál már vissza légyszÍves.
Köszi.
Amúgy csak a 31268# HSZ emhez kellett volna visszaolvasnod, de azért leÍrom...Jah, és a 31327 ben is leÍrtam...és a 31346 . hsz ban is le Írtam.
Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hűtővel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára működött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyű szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még működö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még működő beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le.. -
#31378 sziasztok! a processzor órajelét hogyan tudom följebb tornászni? a procimat gyári hűtéssel szerintetek meddig húzhatom teljesen biztonságosan? -
ellington #31377 akkor megnyugodtam :D -
#31376 61 idleben -
tmisi #31375 Nekem a múltkori nagy melegben volt 57 fok is. -
#31374 Ja, tényleg működik nv kártyákon. Bár én nem voltam oda tőle. Vagy emelte tovább a frekiket mikor már én láttam a 3D-animáció ablakában hogy zizis az egész fűkocka, vagy a tesztképpel még semmise volt, elindítottam egy játékot és 2 perc után teljesen szétesett a kép. Inkább csak arra jó hogy futtatod sokáig a 3D-nézetét és nézed medig megy el a hőfok, vagy szemetel-e közben és kézileg tologatod a csúszkákat, de aztán teszteld rögtön játékkal is míg még meleg a GPU. -
zoolee #31373 Höm..erről nem is tudtam, atitoole Nvidia hoz??:P
-
#31372 Kártyája válogatja, amúgy nem szemetel a kép játékok alatt vagy nem fagyogat a gép addig nem lesz gond. -
ellington #31371 53 fokos már a gpu, ez normális? -
ellington #31370 köszönöm! -
#31369 Tényleg jó hozzá, saját tapasztalat. -
ellington #31368 atitoolnak nem véletlenül atitool a neve? szal tényleg jó nvidiához is? -
ellington #31367 atitoolnak nem véletlenül atitool a neve? szal tényleg jó nvidiához is? -
ellington #31366 csak nem találom az fsb emelést az asusd alaplapomnál :( -
#31365 Proci FSBn emelhetsz bátran. Olyan 3Ghz-ig elmegy az egy kis fesz emelessel, de lehet meg anelkul is. Aztan foljebb is probalkozhatsz. -
#31364 VGA:
Atitool(Nvidiához is jó), autómatára rakod, elkezdi emelni, és közben teszteli 3d-ben, hogy jóe, ha elváltozást észlelsz a képen, akkor megállítod, és az utolsó normálisra visszateszed.
CPU:Nekem Gigabyte alaplapom van, Gigabyte Easytune 5-tel lehet húzni win alól is, be is lehet állítani, és tesztelheted.(Nem tudom működik-e másik alaplappal) -
zoolee #31363 Hülyevagy?XD
Jahm..meg futtasd dx9 be a gammát.:) -
#31362 A videókártyát meg a CPU-t, mást meg nem is nagyon tudsz. (inkább a videókártyával próbálkozz először) -
#31361 sziasztok!! sztetek mit húzzak feljebb, hogy a flight simulator x jobban fusson?? most ha szép grafot akarok döcög néha -
#31360 coolbits régi, de tök mindegy, mert csak egy registry bejegyzés -
ellington #31359 powerstrip jobb? -
zoolee #31358 A pci órajel csak fsb emeléssel nüvekszik 1 szerre...
azt nem toom...Nem vágom nagyon a riva tunert.
-
ellington #31357 fsb-t sehol sem találtam.