32945
Magyar Foci
-
Grenzjager #10519 a bajnokság alsóházába senki se akarna játszani, akkor már inkább az osztrák IV. osztály, s az alsóházi rangadókra senki se lenne kíváncsi.
A 12 csapatos rájátszással már kipróbálta az MLSZ és nagyon nem jött be. Egy szezonban volt 5 (mivel 3 alapszakaszban, 2 rájátszásban) Fradi-Újpest meccs, ez is veszített a rangadó jellegéből. Azt hiszem a ZTE lett a bajnok ekkor amúgy.
Összességében nézők alapján (!!!) szerintem a REAC,MTK,Paks,Pápa,Vasas,Siófok,Szolnok: semmi keresnivalójuk az NBIben, míg helyettük a Pécs,Nyíregyháza,Diósgyőr,Békéscsaba,Szeged kellene. Oké tudom, ez nem az FM2010. De ezek olyan települések ahol járnak meccsre. Ok,m biliben a kezem :P:)
Amúgy ha már nagy EU meg globalizáció, akkor szépen meghívnám az NBI-be a dunaszerdahelyi DAC-ot. Dacból :P -
#10518 "Nyilván ettől még nem lenne több néző, de a játék színvonala 2-3 év alatt nőhetne..."
és akkor már lenne több nézö:) -
Solt #10517 Ebben nem értek egyet...
Mondjuk egy 10 csapatos nb1-ben nem lenne üres járat... vagy a nemzetközi helyekért menne a csata, vagy az osztályozó, és a kiesés elkerülése ellen... nagyon kicsi lenne az üresjárat, élesebbek lennének a meccsek, ráadásul az a kevés jó játékos, kevesebb csapatra oszlana el... mert ugye a mi sztárocskáink sem szívesen fociznának az nb2-ben...
Nyilván ettől még nem lenne több néző, de a játék színvonala 2-3 év alatt nőhetne... -
Grenzjager #10516 miét vonzaná a családos tömegeket egy Markovics Vasas tulaj féle Budapest FC?? A kakit ha egyesítem a kakival, attól még kaki marad, s emellett Pesten van még a hígf*s (MTk,Reac,Kispest,Vasas), amit szintén bevenne a buliba. Szép gané lenne.
Rájöhetnének már a nagy okosok hogy egyik magyar csapat focija sem jó.... ha nem híg..... s ezért nem járnak úgy az emberek meccsekre.
A horvát ligában is nagyon jól megvan 16 csapat, pedig nagyobbak a távolságok, s csak 4,5 millió lakosa van, s csak két csapat emelkedik ki, s 4 további erős van.
Attól még hogy 12 csapatos NBIünk lesz (már volt ilyen nemrég!!!) a foci nem lesz jobb, az emberek nem fognak ettől még meccsre járni, s befektetőből sem lesz több, szponzorból sem. -
isi #10515 mtk vasas reac nem kell. -
#10514 Újpest maradhat, de nehéz lesz hozni azt amit az előző idényben. -
#10513 honvéd, vasas, újpest, ftc -
#10512 aha, és melyik csapatokat szüntetnéd meg?
a Honvédot? Puskás, Czibor, Bozsik csapatát?
a Vasast? Lóránt, Sebes Gusztáv, Mészöly csapatát?
az MTK-t? Lantos, Zakariás, Guttmann Béla csapatát?
az Újpestet? Bene, Dunai, Tőrőcsik csapatát?
esetleg az FTC-t? az egyetlen magyar aranylabdást adó, európai ezüstcipőst adó, az uefa kupa elődjét megnyerő, a mai napi legtöbb BL és EL pontot szerző magyar csapatot?
mert ugye az egybeolvasztás egyet jelent azzal hogy ezek megszűnnek.
kérlek, válassz. -
Solt #10511 Solt olyan aki általában gondolkozik, de azért köszönöm a felszólítást... :)
Vannak dolgok, döntések, amelyek megítélésénél nem lehet kizárólag a racionalitásra hagyatkozni... egyesüljünk a környező szláv országokkal, mert úgy eredményesebbek lehetnénk. Szerinted? No, a budapesti csapatok összevonása kb ez a kategória...
A bajnokság létszámát tekintve egyetértek, szerintem 10 csapat bőven elég lenne...
-
Solt #10510 Ennek úgy lenne értelme, ha nem lennék 100+ éves klubjaink és hagyományaink... ha most szerveznék a bajnokságot a totális nulláról, akkor azt mondom oké... de így... -
pacclacc #10509 Solt gondolkozz! Habár ha az 1 ik emlitett csapatal szimpatizálsz akkor nehezzedre eshet! Ez a hirt nem szurkoloknak találták ki! Persze azt is értem h 1esek felháborodnak! DE ha valaki reálisan gondolkodik, érti h mi a lényege az egésznek!Vannak olyanok akik azt látják h megszünne hön szeretet klubjuk.
Volt 1 gondolat mindezek előtt, az pedig minek ide magyarországra 16 csapat! Lehetne kevesebb csapat, és erősebb bajnokság!
Ez a bajnokság jeles állás szerint 1 pénznyelő -
karajjj #10508 annak lenne, hogy mondjuk 3, max 4 fővárosi csapat legyen, de hogy 1... -
Solt #10507 Lenne értelme? Fejtsd ki kérlek... -
pacclacc #10506 Lenne értelme, de ezt senki nem meri megcsinálni! Szóval a magyar foci ott marad ahol eddig! -
karajjj #10505 csertőinek már harangoznak... -
#10504 azaz, ujpesti karöltve egy fradistával hivják a vasas drukker havert hogy szoritson az mtk nevelésnek:DDD -
#10503 ugyan...ezt senki nem hagyná....és nem is tudom elképzelni, hogy az újpest meg fradi drukkerek együtt szorítanak értük :D -
#10502 dögöljön meg a másik tehene is... -
Grenzjager #10501 kötelet neki -
Solt #10500 Ez normális? -
#10499 az mlsz ugye a san marino meccsel jótékonykodott... -
Grenzjager #10498 A bakonyi iszapkataszrrófa kapcsán jótékonyok voltak eddig:
Ferencváros - Újpest
Videoton - Devecser
Ajka - Győri ETO
tudtommal még az MLSZ, és az NBII-es Szigetszentmiklós -
#10497 nincs valami statisztika, hogy mondjuk 2000 és 2010 között hogy alakultak a nézőszámok??? tehát hogy mondjuk nőtt-e a meccsek látogatottsága vagy csökken-e...:D -
Grenzjager #10496 Vendégként legnépszerűtlenebb a Loki
Vendégként
Mindent összevetve egyből szembetűnik, hogy idegenben - bármilyen meglepő - a Debrecen meccseire legkevésbé kíváncsi a publikum! A nemzetközi kupaporondon még mindig érdekelt Loki vendégszereplése Pakson, Kispesten, Győrben és a remeklő Siófok otthonában mindösszesen 7.700 szurkolót vonzott, ami 1.925-ös meccsátlagnak felel meg - ez bizony a mezőny legrosszabb mutatója... Vendégként egyébként a Ferencváros (6.887 néző/meccs), a Győr (4.145) és az Újpest (4.023) szereplése a legvonzóbb program.
Hazai pályán
Otthon az Újpest rendelkezik a legmagasabb átlaggal (6.299) - a zártkapus meccset természetesen nem számoltuk bele - , őket a Ferencváros (5.500) és a Debrecen (5.100) követi. Nézőszám szempontjából három fővárosi egylet, az MTK (1.300), a Honvéd (1.500) és a Vasas (1.720) stadionja nevezhető legkevésbé oroszlánbarlangnak. Dicséretes igyekezet, hogy a negatív tendencia ismeretében a kispesti klubtulajdonos ingyenes belépéssel próbálja becsalogatni a szurkolókat. -
#10495 az utolsó lövöldözős jó volt...:D -
#10494 írták még hogy a hannover is érdeklődik, de hogy oda szalai nem menne...:D -
Grenzjager #10493 sry
összezavardotam nem mainzi gólörömök, hanem izlandiak, majdnem . :))) -
Grenzjager #10492 őt Németország eleve másképp kezelik a VfB-s múltja miatt, perfekt német is, s szeretik őt már eleve. Szerintem marad Mainzban, s ha tovább lép, akkor is inkább Bundesligán belül.
ZDF Tv-show Szalaival
s hogy még nevessük frankó mainzi gólörömök :)))))))) -
#10491 According to a number of reports from Italy, Europa League hopefuls Palermo are closely monitoring the progress of Hungarian attacker Adam Szalai. The striker currently plays for Bundesliga table toppers Mainz.
...The former Madrid starlet's current contract with the Oh Fives runs until the summer of 2013, but Mainz could be tempted to cash in on the highly rated attacker if an offer in the region of €3 million comes in.
szerintem jobban tenné, ha maradna a mainzban még egy ideig.... -
Unreal1942 #10490 Olyan helyen kell lennie ahol rendszeres játékba van. Semmi értelme nem volna egy nagyobb nevű klub padján ülni. Teljesen megállna a fejlődése. -
#10489 visszavennék, hogy újra eladják...:D én is remélem nem lesz belőle semmi....de szerintem Szalai sem akar visszamenni... -
#10488 :D vicc, remélem nem megy vissza, vagyis remélem a Mainz nem adja el -
Grenzjager #10487 Vááááá ASDasdasdasdasdasd
Szalait a nyáron visszavásároljá a korábbi ár 3X-ért a Real a Mainztól...
- AS spanyol lap inó -
#10486 pl. én :) -
#10485 és ehhez jön még:
Devecser jótékonysági meccsre hívja a Fradit.
és ahogy a cikkben olvasható, a Fradi hokisok és kézisek is felajánlják/gyüjtenek pénzt. -
karajjj #10484 komoly eredmények? az a lényeg, hogy minél több helyi menjen ki és vegye meg a jegyet... -
#10483 ezek nem a győzelemről szólnak.... -
#10482 Talán az utolsó és az első meccsen lehetnek komoly eredmények, de a Videoton elintézi a Devecserieket, szerintem -
Grenzjager #10481 összefognak a csapatok:
Pápán:
Ferencváros - Újpest (Szűcs L., Szűcs M., Lisztes, Telek, Keller, Szkukalek Vs Kovács Z, Sebők, Szanyó, Véber, Erős, Egressy, Szlezák és a többiek)
Székesfehérváron:
Devecser - Videoton
Ajkán:
FC Ajka - Győri ETO -
#10480 az se semmi:D