172
Knights & Merchants 2
  • Axon
    Végigtoltam a 6. pályát. Ha a legelején sikerül a rohamokat vissza verni, akkor már nincs gond.
    Nekem a katonáim 90 %-a megmaradt, így rögtön elindultan hódító hadjáratra. Dél-nyugaton van a zöldek faluja. Az elején még az örtornyokban sincsennek katonák, így rögtön érdemes lerohanni.
    Sima rombolás volt harc nélkül.
    Észak-keleten van egy katonai tábor egy raktárral, étkezővel, meg egy rakás katonával. Érdemes elcsalogatni néhányat, majd leöldösni őket és végül a tábort is. Ez is könnyű falat.
    Az igazi nehézség a dél-keleti részen van. Itt már fémvértezetes katonák vannak egy rakás torony mögött.
    Igazából nem érdemes kiépíteni a gazdaságot ezen a pályán. Egy út a raktárhoz ami tele van fém fegyverekkel, majd gyorsan kiképezni 12 db fémvértes nyílpuskást és a maradék katonák mögé rakva lehet támadni. Kicsalogatni az örtornyok mőgül a katonákat, szépen le lehet őket mészárolni. Kész is a pálya mindenféle építgetés nélkül.

Ezen a pályán már lehet építeni harci eszköz gyárat, ahol katapultot és dárdavetőt lehet építeni. Egy ács kell az épületbe és 5 fa, na meg 5 fém. A katapult 4 nyilas erejű, a dárdavető pedig 5 nyilas erejű.
    Ezen a pályán lehet városházát építeni, ahol a különleges egységeket lehet képezni. Vasvillás paraszt, parittyás, sima baltás gyalogos, baltás gyalogos lovon és barbár, ami az 1. részben is benne volt.
    Ezekhez az egységekhez nem kell fegyver, csak arany láda. Paraszt, parittyás 2 láda, baltás 3, baltás lovas 4 láda, és a barbár 5 láda aranyba kerül.
    Nos a barbár például 4-es erősségűt sebez, de roppant lassan lehet képezni, mert csak 5 láda arany fér az épületbe, majd a kiképzés után meg kell várni, míg a jobbágyok megint hoznak 5 ládát. Ezt csak akkor érdemes csinálni, ha bőven van aranyunk, mivel 5 ládából már csinálhatunk 5 baltás gyalogost, ami jóval erősebb mint 1 db barbár. Míg a baltás gyalogoshoz bőrvért kell és fából készült balta és egy jól működő gazdaságból mindkét nyersanyag korlátlanul ömlík, míg az arany előbb-utóbb elfogy, így érdemesebb a hagyományos egységeket készíteni.
  • Axon
    Az 5. pálya nem építkezős, hanem adott egységgel szét kell verni az ellenség fosztogató egységeit. Ez nem is lenne gond, de van egy dombtető néhány nyilassal, akik elkezdik lőni a főraktárt. Ha az elpusztul, akkor vesztettél.
    Lenyomva az ellent, elindultam a dombtetőre, aminek bejárata elég messze van. Még ez sem lenne gond, de a szűk kanyont, egy rakás ellenséges gyalogos védi. Mire ezeket lepofozod már szét is lőtték a raktárat.
    Én egy gyalogos egységet a kanyon szélén megindítottam és erre rávetette magát mindhárom ellenséges egység. Ekkor 4 lovasomat éppen csak, hogy el tudtam küldeni a hadakozók mellett, hogy ők ne bocsátkozzanak kűzdelembe, mert akkor mindennek vége. A 4 lovas még időben odaért a nyilasokhoz, akiket szépen lekaszabolnak. Győzelem!
    A 6. pálya elején vagyok és máris nagyon kemény. Bal felső sarokban van a raktáram, meg 3 kőműves és néhány jobbágy. Sima építkezős lenne, de a térkép közepén van még egy raktár, színültig remek cucokkal, tele fémfegyverekkel 30 és 40-es nagyságrendben. Ezt a raktárt viszont az első perctől támadják és meg kell védeni az adott számú katonaságommal, mivel még nem tudok újakat készíteni. Két nagy rohamot már visszavertem (cirka 4 perc telt még el a játékból) ahol a 2. rohamban már fémvértezetes katonák jöttek az én börvértes katonáim ellen.
    Még ez sem lett volna gond, de egy lovasbaltás csapat közben megtámadta a felső raktáramat és pillanatok alatt szétverte. Vége. Kezdhetem valamelyik mentésemtől, de nem nagyon tudok katonákat nélkülözni a középső raktártól és még ha mindkét helyen vissza is verném a támadókat, már alíg maradna katonám az esetleges további rohamokhoz.
    A középső raktárból rengeteg katonát tudnék kiképezni, de ahhoz először utat kellene építeni, az meg biztos beletelne egy jó 20 percbe (ha nem többe), ha elég lenne egyáltalán a kő és nem kellene először még kőfejtőket, meg még ki tudja miket építenem.
    Szóval dögnehéz pálya, mondhatni Imposible Mission :-)
  • Axon
    Többen panaszkodtak, hogy elakadtak a 3-as pályán. Már nem emlékszem hogyan kellett megcsinálni, de van mentésem a 4-es pályáról, amit egy sima pálya újrakezdéssel az elejéről végig lehet tolni, így nem vész el semmilyen játékélmény.
    Akinek kell az jelezze priviben és elküldöm emailben, vagy ha van ötletetek (és igény) akkor felteszem valamilyen oldalra, ahonnan bárki leszedheti.
  • matthew 55
    huh... Hány éves az a weblap?
  • T4ps1
    Hi all!

Nagyon sokat játszottam mind2 résszel, akinek bármiféle segítségre szüksége van, az írjon nyugodtan e-mailt, ha tudok, szívesen segítek!

E-mail cím: [email protected]
    Weblap: http://kam2.uw.hu
  • Samspye
    Sziasztok!

Ha lanba akarok tesommal játszani akkor számítógép ellenfeleket nem lehet beállítani, hogy együtt lehessünk ?

THX!
  • Rusy
    odaértem hogy minden katonai egységet megöltem megvan a mentés, pár tornyot már leszedtem na most hogyan tovább...
  • Rusy
    Na senki sem tudja ahelyes sorrendet? akkor megpróbálom újrakezdeni
  • Rusy
    Hello én sem tudom megcsinálni azt a pályát asszem 3-mas amikor vigyázni kell a civil lakosságra, pedig alig öltem meg, csak a raktárakat barakot stb, valaki tudna nekem egy biztos leírást?
  • amogravis
    Igen, de nekem nem EVMes változat kéne, hanem eredeti dobozos!
    Nagyon fontos lenne!
  • MrTressy
    megveheted eredetiben itt
  • amogravis
    Sziasztok!

Én nagyon nagy fanatikusa vagyok ennek a játéknak, nagyon szeretem!!!
    Azt szeretném kérdezni hogy nincs-e esetleg valakinek eladó dobozos eredeti Knights and Merchants 2, mert azt megvenném, nekem nagyon fontos :)
    Árban megegyezünk!

Ha esetleg valakinek van, akkor kérem írjon az alábbi e-mail címre:

[email protected]

köszönöm!
  • matthew 55
    Nekem az a probléma, hogy nincs meg most a játék
    De mind1... Ha másfél óra alatt nem jutsz el odáig, hogy feldobsz 2-3 aranybányát meg ugyanennyi szénbányát akkor problémák lehetnek... :D na de vigyázz, hiszen az egész 2. rész azért van, hogy kipróbáld az új egységeket szóval: Rajta hááát! :D Elő a Lázadókkal és a Gazfickókkal! Jobb ötletem nincs... már régen csináltam azt a pályát... asszem nem is én fejeztem be hanem a bátyám, de addig én csináltam amíg a fönti sárga bázist és a zöldeket lepusztítottam. Csak az alsó sárga bázisba "tört bele a fogam". Na szóval az a lényeg, hogy az új egységeket kell , hogy használd, mert akkor tényleg véged lesz4 De nem szabad túlzásba vinni, mert hamar elfogy az aranyad... Szóval arra is figylej!
  • ferencke
    Szia!
    A pálya elején van egy kis csata! Azon túl vagyok!
    Elkezdtem építkezni, fejlődni, de nem tudok 1óra 34perc alatt annyiran kifejlődni, hogy túléljem az aljas zöldek támadásait! Ugyanis ennyi idő múlva jönnek, mint az oroszok!
    Hát ez a problémám!
    Tudsz segíteni?
  • matthew 55
    Mármint a pálya elején vagy hogy?
  • ferencke
    Sziasztok!
    Segítenétek megoldani a 7. pályát?
    Már sokféleképpen próbáltam, de nem bírom visszaverni a zöldek rohamát!
    Nincs elég katonám!
    Előre is köszi!
  • matthew 55
    Nos nem szeretnélek elkeseríteni, de ezek a kódok/cheatek nem nagyon működnek a Knights 2-ben... pontosabban nem működnek. Ezek csak az első részre voltak használéhatók. A második részben csak egy kód vag ycheat van az idő pörgetés(F8).
    Egyébként az egész cheatelés teljesen fölösleges... a 2. részben a pörgetéstől megőrül a gazdaságod, ha már egy kicsit nagyobb uradalmat hoztál létre és neki állsz hosszabb időre pörgetni az időt akkor komoly próblémáid lehetnek:
    1. a falud közepén házaikat elhagyó ácsorgó földművesek, pékek molnárok stb.
    2. seregeid eltűnhetnek a falakba/hegyekbe/tavakba
    3. több most nem jut eszembe mivel már vagy 3-4 hónapja nem játszottam vele... :P
    Nos a lényeg nem éri meg csalni. Az első részben még szörnyűbb következményei voltak a csalásnak: ha már egyszer beírtad a kódot nincs menekvés... az inasaid mind elkezdik széthordani a nyersanyagokat arról nem is beszélve, ha van kaszárnyád akkor teljes káosz lesz a városodba... akkor már nem lesz kedved játszani, ha egyszer meglátod inasaid mit művelnek...
    A lényeg, ha cheatelni akarsz akkor azt rögtön a pályakezdésnél tedd meg és a három iskola, két vendéglő építése után egyszerre a kaszárnyát építsd, persze ez függ attól is, hogy mennyiszer írtad be a kódot... Miután vagy 10x beítad (arra vonatkzik a leírásom)és kész van vagy 50-60 inas csak akkor építs kaszárnyát... Persze ha becsitelsz akkor tök fölösleges már gazdaságot kiépíteni, de mind1. Mindenkinek a saját dolga én csak pár tanácsot adtam... Igaz én is tapasztalatból mondom, de hát egyszer mindent ki kell próbálni.
    Egyébként a cheat az egyben nem igazán úgy van... Azt lehet jól írtad, hogy milyen anyagokat kell megjelölni(a lényeg, hogy piramis szerű alakja legyen), de az biztos, ha a végén a lóra kattintasz akkor csak a pályát nyered meg. Azonban, ha a számszeríjra kattintasz akkor érvényesül a nyersanyag kód, de mint már leírtam hatalmas következményekkel jár a dolog... De azért sok sikert!
    Ha vkinek van kérdése nyugodtan tegye fel évekig játszottam a játékkal, igaz a paraszt felkelést nem tudtam végigjátszani egy csúnya trójai miatt, de a 7. pályáig tok segíteni... Ha vkit érdekel a multiplayer verzió arról a következőben írok... ;)
  • MC DIVÁD
    A kódokat megtalálhatja akárki a http://members.lycos.nl/knightandmerchants/newpage2.html
    oldalon
  • MC DIVÁD
    Kód:be kell menni a raktárba és rá nyomni a következő tárgyakra úgy, hogy egy piros nyil jelenjen meg a sarkán.Ezekre kell nyomni:az első sorban:farönk,kő,gerenda,vasérc.A második sorban: szén,gabona.A harmadik sorban:kenyér,sertés.a negyedik sorban:bőr,fapajzs,nehézpajzs,bőrpáncél.Az ötödik sorban:fejsze.A hatodik sorban:számszeríj.EZEK UTÁN HA RÁKATTINTUNKA LÓRA MINDENBŐL TIZET KAPUNK.HA A HALRA MEGNYERJÜK A KÜLDETÉST.

(Megpróbáltam ugy irni a dolgok nevét ahoggyan a játékban van)
  • MC DIVÁD
    Kód:be kell menni a raktárba és rá nyomni a következő tárgyakra úgy, hogy egy piros nyil jelenjen meg a sarkán.Ezekre kell nyomni:az első sorban:farönk,kő,gerenda,vasérc.A második sorban: szén,gabona.A harmadik sorban:kenyér,sertés.a negyedik sorban:bőr,fapajzs,nehézpajzs,bőrpáncél.Az ötödik sorban:fejsze.A hatodik sorban:számszeríj.EZEK UTÁN HA RÁKATTINTUNKA LÓRA MINDENBŐL TIZET KAPUNK.HA A HALRA MEGNYERJÜK A KÜLDETÉST.

(Megpróbáltam ugy irni a dolgok nevét ahoggyan a játékban van)
  • matthew 55
    De azért mindenkinek ajánlom, hogy játszon a játékkal! Metr tényleg igen jó és aki szereti az építgeős stratégiákat annak is nagyon ajánlom! :DDD (és ha vki tudja honnan tudom letölteni akkor az írjon egy e-mailt legyen szíves, mert már rég nincs meg és már hiányzik! :DDD [email protected])
  • matthew 55
    A 4. küldetés a Knights 2-ben az elveszett királyság és a parasztlázadás misszióban egy és ugyanaz... Aki már egyszer végig vitte a sima Knights and Merchants-et, az tudja, hogy abba a 4. pálya egy nagyon egyszerű, ám mégis szerintem a játék egyik legizgalmasabb pályája. Egy ellenség van: a Lauenburgi herceg aki a pálya befejezte után csatlakozik hozzád és egészen a 6. küldetésig a segítségedre lesz. A második részben azonban (nagy sajnálatomra) ugyanaz lett a két pálya, ám a gond ott volt, hogy én előbb a parasztlázadást csináltam meg először(a 4. pálya 6-7 órát vesz igénybe mindenképpen) és nem volt idegzetem mégegyszer megcsinálni, hisz nagyon oda kellett figyelni, hogy mit rombolok le és mit nem... A lényeg, hogy a 4.pályában a zöldeknek csak a raktár melletti részlegét szabad lerombolni, ám jobb, ha a fogadót nem semmisítjük meg(már nem nagyon emlékszem és nem vagyok biztos, hogy a fogadót is le kell rombolni). A sárgáknál pusztítsuk el az összes katonai egységet, de a civil lakosságra vigyázzunk(lehetőleg minél kevesebbet öljünk meg belőle, mert amúgy képtelenség egyes célokat elérni, hogy meg ne halna közülük vki...). A kaszárnyákat raktárakat és isklolákat és őrtornyokat romboljuk csak le mást kíméljünk, hisz ha figyelmesen végig hallgatjátok a narrátort akkor ti is kihalljátok, hogya civil lakosságra vigyázzunk és ez nem csak amolyan móka dolog, ez tény, mert vhogy megpróbálták megcsinálni.
    Nos a kiegészítőkről nem tudok szóval, ha vkinek nem műkösik a stratégiám akkor az valószínűleg amiatt van. Énnekem sikerült megcsinálnom szóval itt az élő példa ;) (egyébként az ősszes haveromnak, akik játszanak a knights-cal, sikerült megcsinálnia a küldetést sőt akadt olyan is aki már végigvitte mind a 14 küldetést). Talán nem árulok el nagy titkot, de én akkor hagytam abba a küldetéseket, amikor megtudtam, hogy az utolsó küldetésben hatalmas nagy BUG van:
    A 14. küldetésben elfelejettek a készítők kőbányát letenni! :D És már az alap 6-7 épületnél elfogy a kavicsunk... :D ÁM... A kapott seregünk egyetlen katonáját sem tudja megölni az ellenfél!!! Itt nekem elég volt amikor a haverom elmesélte és a küldetéseket eltettem téli álomra! :DDD
  • matthew 55
    A harmadik pályán érdemes először a kisebbet legyőzni, nem amelyik a kis szorosban védi magát őrtornyokkal meg felderítőkkel... a másikat amelyiknek nincs tornya csak egysége! A bal szélső települést meg teljesen hagyjátok figyelmen kívül azzal nem kell mit kezdeni... Csak ne pusztítsa el az ellenség, bár ha kicsit jobban kiépülsz akkor először téged kell legyaknia... :D Én az egész Knights-ot az íjászok csatájának tekintem. Mivel, hogy ha van elegendő íj + előtte negyed annyi közel harcos akkor nyert ügyed van. A lovasoknak csak a szabadtéricsatáknál veheted hasznukat kiváltképp az első küldetésben ahol fő a gyorsaság... Az 5. küldetésre már sajna nem emlékszem, de mindjárt írom a 4. titkát.
  • matthew 55
    Hello!
    Én is játszok a játékkal és szerintem a 7. pályáig nagyon egyszerű(bár a 6. nem olyan egyszerű). De a 7. pályán nagyon hamar elfogy az aranyam... Mind1 a kérdés nem ez volt...
  • aliasmilan
    ti hogy vittétek végig a 3 pályát paraszfelkelésben?
  • aliasmilan
    az F8-al gyorsítod a játékmenetet!!!
    a harmadik pályát hogy vigyem végig a parasztfelkelés hadjáratban valaki segítsen légyszi?
    merre kezdjek támadni milyen embereket csináljak?meg olyesmi.
    valaki légyszi.
  • ttp145
    Hi!
    Nemtudja valaki TCP/IP multiban hogy lehet gépi ellenfelet betenni me 2-ten uncsi.
  • Balu111
    Pedig nem raktam fel semmilyen frissítést... de az 1.5ön kívül meg nemtalálok hozzá semmit.
    Háát, amíg nemsikerül elindítanom normálisan nincs mentésem...
    De egyik haverom is a 4.nél akadt meg. Bárkit is nyír ki, veszti a küldetést.
  • Sanzi123
    ez a probléma lépett fel nekem is amikor az 1.58as patchet telepítettem.próbálj leszedni egy másik javítást.és nem tudnál az 5ös pályáról egy mentést küldeni?:)
  • Balu111
    Hy!
    Nekem egy olyan problémám van, hogy elindíto ma játékot, és mikor bejön a főmenü, akkor a menőpontokon nicns szöveg, rá lehet kattintani, és elis indul a játék, de a játékban 1 betű sem jelenik meg, és így jácchatatlan, nemtudtok valami patchet??
    Esetleg valami gond van a géppel??(minden más normálisan magy)
    Intel Pentium 4, 1500Mhz, 512SD Ram, nVidia Geforde FX5700 Ultra v.kari.
    Ha valaki tudja mi lehet a hiba, lécci mailban: [email protected] (vagy msn messengeren, cím ugyanaz)
  • Sanzi123
    Hy.megvettem a parasztok lázadását,és elakattam mind2 részben a 4.ik pályán
    "Emlékszik még valaki az "Elveszett királyság" 4. kűldetésére???
    Ha lenyomom a zőldeket vagy a sárgákat mindik "Vesztettem" felirat jelenik meg...:("-vmi ilyesmi problémám van nekem is.ha patchet felteszek az javít a helyzeten?ha igen melyiket tegyem fel?mert amikor a német 1.58ast tettem fel akkor a gombokon nem voltak feliratok.
    végső esetben tudna küldeni vki az 5ös pályáról egy mentést?
  • Ger90
    Melyik 4.-et? Mert az elveszett királyság 4. pályája hibás. A játék tele van hibákkal, amúgy jó.
  • ferencke
    Mi a teendő???
  • ferencke
    Nem tudom megcsinálni a 4. pályát!!
  • ferencke
    Segítség!!
  • mogylac
    Hali! Nem tudja valaki, van e valamiféle cheet kód a KaM 2-höz?
    Ugyanis már az első pályát sem tudom megcsinálni, a parasztfelkelés részben!! előre is köszike.
    Vagy, ha valaki tudja hogyan kell átvinni a csapatokat, akkor azt írja már meg, ezért is külön köszike.
  • Rain1
    Amúgy ha regisztrálsz 3db 100mb-s tárhelyet (ingyenes) akkor oda is fel lehet tölteni
  • Rain1
    Huh.. a Koli ra 30GB a minimum megosztás. Nekem csak 3GB meszosztásom van
  • Punker
    szerezz tárhelyet, amúgy DC koli.hub-on megvan osztva nálam is
  • Rain1
    Nem tudná vki felrakni a netre? Mert nem találom a DC-n se Ha jól tudom csak 260 mb ISOban