Az USA megtámadta Irakot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amerika azzal vádolja Oroszországot, hogy az irakiakat könnyüjármûvek elleni rakétákkal, és éjjellátó berendezésekkel látták el.
Tudom hogy az egész gépet a GAU-8 köré épitették, és azt is hogy milyen rakétákkal lehet felszerelni, meg azt is hogy az öbölben 70 db tért vissza harci sérülésekkel, többek között lyukakkal a szárnyaikon vagy sam rakétátol sérülve egy hajtómüvel... Eredetileg közvetlen légitámogatási célokra fejlesztették ki, képes legyen elõretolt elõkészitetlen repterekrõl üzemelni. Öbölben használták: rádiolokátorok, páncélosok tüzéség, föld levegõ rakéták ellen. Csodafegyer megmint tudjuk tényleg nincs, mindenre meg van az ellenszer.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az is igaz, hogy olyan eset még nem fordult elõ, hogy az A-10 nagyon heves légvédelembe szaladt volna, Irakban már az elsõ napokban megszûnt az iraki légierõ és a légvédelem
"Most éljük az új generációs hareszközök foradalmát, ahol egyre kisebb szerep jut a páncélosoknak és magának az embernek. A legfõbb harceszköz az információ és az ezt felhasználó inteligens fegyverek (lesznek). Az elkövetkezõ összecsapásban kisebb szerepe lesz a páncélosoknak mint a sivatagi viharban. Szvsz már nem is támadásra hanem inkább területvédelemre fogják õket bevetni leginkább.
A városokban meg értelemszerûen mint kiegészítõ/támogató fegyver lesznek használva.
A gyalogsági harjármûvek, más tészta, mert az amerikaiaknak mindíg is fontos volt a kis élõerõ veszteség, emiatt gyalogságukat minden lehetséges módon védelmezni fogják. Ez leginkább a páncélozott csapatszállítók bevetésével lesz megoldható, persze a légi támogatáson túl.
(Ha ez az összecsapás 20 év múlva lenne, valszeg nem is lennének bevetve a hagyományos értelemben vett harckocsik.)"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Én ilyenkor legszivesebben porig bombáznám valamelyik közepes nagyságú USA várost (nem ilyen metropolisokat, csak egy kisebbet) és megnézném az USA hogy fel lenne háborodva. De õk le sem szarják hogy Irak fõvárosábol romokat csinálnak.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

"Mi csak a Saddamot akarjuk elkapni!"
Ja... Ugy akarjak elkapni hogy közbe a földdel teszik egyenlõvé az egész nyamvadt országot.

http://www.wendel.se/rswa/atweapons.htm
http://www.army-technology.com/projects/losat/
maverick:
http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/factfile/missiles/wep-mav.html
És nem értem miért nem birsz normálisan válaszolni, mikor neked nem telne sokba leirni hogy van ez a tank dolog, nekem meg sokat kéne olvasgatni:)))
Tõled akkor csak ennyi futi ugy látom
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
szoval mi van a tank kérdéssel vagy csak erre futi?
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
Nem mondtam hogy a gyalogság jobban ellenáll a 7.62-esnek mint egy tank, kérlek ne ferdits.
azt irtam hogy a gyalogságot fel lehet szerelni olyan fegyverekkel amivel a tankokat ki lehet lõni, magyarán csak arra akartam utalni hogy a tank kezd egy kicsit védtelen lenni....
belenéztem a topicba de vhogy 70 oldalt nem volt kedvem átnyálazni, ugyhogy kicsit pontosits, vagy jo lenne akkor mostmár ha tényleg elmesélnéd hogy is van ez, mert eddig még semmit sem mondtál csak utalgattál ide oda meg mosolyogsz, ezt hivom személyeskedésnek...
Addig is istenitsd a tankjaid...
Valószínûleg ez egy stratégiailag fontos épület volt :(I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Senki nem beszélt hotelrõl jóember, de ha jol tudom az amcsik nem ugy fogják el az iraki katonákat hogy a seggükbe lõnek. Tehát akkor te egyetértesz azzal a keresési modszerrel hogy a hadifoglyokat löjjük le, gratula. Tehát ha egy országot megtámadnak 30 oldalról akkor az ugy bánik a hadifoglyokkal ahogy akar. Szép gondolat, te sem fogsz béke nobelt kapni.
Szerintem neked meg figyelmesebben kéne olvasnod a hozzászolásokat kedves drága yetike, nem kéne félremagyarázni a hozzászolásaim, nem kéne átmenni anyázásba az nem az én szinvonalam, ugy hogy vegyél vissza.
Nem nézek amcsi akcio filmeket :)
Riszpekk
a civil áldozatok ellen sajnos nem lehet mit tenni :(
de az amcsiknak nem is a civilek a célpontjai, mig egy iraki katona mit bánja ha meghal akár egy honfitársa is vagy ártatlanokra lövöldöz kuvaitban, õ jobban fél szaddamtol mintsem hogy ellenszegüljön...
A pilotákat meg ugy keresik hogy belelõnek a nádasba meg a folyoba, ez aztán emberi...de inkább barbár...
A háboru ellenzõi meg költözzenek irakba és akkor majd ünnepeljék szaddamot, mert ott nem hogy interneted nem lesz de még telefonod sem amivel a véleményed elmondhatod...
Továbbá nem értem hogy a béketüntetõknek minek rongálni a saját városaikban, ugyanis ezzel csak maguknak ártanak, mert saját embertársaik munkáját zuzzák szét, vegyék már észre hogy ezzel semit nem érnek el, menjenek tüntessenek ugyanilyen hévvel az esõerdõk pusztitása ellen ami talán még fontosabb lenne mint szaddam eltávolitása... Nem hiszem hogy bárki is örülne annak ha a felesége vagy gyereke ak-val rohangálna az utcán és szaddam nevét kiabálná, merthogy irakban ez megy, és biztos vagyok benne hogy az irakiak is jobban örülnének annak ha olyan körülmények között élnének mint a szomszéd gazdag arab országok (kuvait, szaud arábia).
Az Usa nem Szaddam Husszeint támadta mg, hanem Irakot.
Nem tudom érthetõ-e a különbség.
...
gondolom sokaknak nem
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
Sok lesz a TK, elõszõr egy amcsi helikopter, utána egy brit, most meg egy vadászgép...
Off topicól hallottam már, de ez a téma eddig senkinek nem szurta a szemét csak neked, mivel te tank mániás vagy, csak hogy szinten maradjunk :)
www.index.hu -> tankmániások
Ott elég részletesen kifejtik ezt a témát több oldalról megközelítve, de persze ha szerinted az a-10 az Isten és a sérthetetlen akkor csak az idõd pocsékolod mert itt nem mindenki azt szajkózza hogy "hú az a-10"...
Nekem viszont beilleszthetnél egy cimet ahol leirják hogy szerinted miért szar az a-10, de persze ezt a forumozok mindig jobban tudják mint a szakértõk.
Elolvastam a topic cimét. Válaszom: szerintem nem. És mivel ez nem a saját forum, mindenki azt ir amit akar...
"az ilyen a-10 beállítottságú emberkék voltak a fejesek vietnamban is..."
Mi a franc bajod van milyen beállitotságu vagyok?
:D. Lol. Ezt a témát már vagy 30 fórumban/topicban részletesen kifejtették nem szándékozom most beillesztgetni a topicok ideillõ pontjait. Mellesleg hozzáteszem olvasd már el a topic címét ha még nem tetted volna.
Iraknak nagyon még páncélosa sincs nemhogy olyan amit a rheinmetall nem tudna átba.szni 5 km-rõl.
"Vietnam más tészta, ha nem tetszik ez a háboru akkor menj oszt költözz irakba szaddam papához"
Mi a franc bajod van miér költözzek irakba?
Ossama fejét (még lennének esetleges félreértések)
na...
nemhogy inkáõbb Bush meg Szaddam kéz a kézben szétlõpnék Ossam fejét AK-val meg Colt-al...
(faszom nem kéne ennyit Counterezni
)
Nem tudom milyen gerincrõl beszélsz, de az már jo ferde a sok páncélostol, és épp hogy csökkenteni akarják a számukat, és a húúde király a-10 meg azért van hogy minden ország húúde nagy páncélosait szétlõjje.
Vietnam más tészta, ha nem tetszik ez a háboru akkor menj oszt költözz irakba szaddam papához.
a tank vs a-10 tényleg nem érdemel hosszab bizonygatást ugyanis nem tudsz mit felhozni...
A tank vs a-10 felvetés nem érdemel hosszabb bizonygatást...
Érdekes hogy minden ország (fejlett/fejlõdõ) hadseregének gerincét a különbözõ mbt páncélosok képzezik (még az amcsikénak is akiknek ottvan az a húdekirály a-10-esük...).