1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
  • Galy
    mert az atom nem környezetszennyező...:))))))))
  • FREAK
    nem biztos, az atom és napenergia (plusz amit még addig felfedeznek) kiszorítja a környezetszennyező olajat
  • jag
    40 év múlva már napelemmel mennek az olajkutak
  • Galy
    azért az a negyven kicsit kevésnek tűnik
  • Galy
    szerintem az olaj olyan dolgo, aminek mindíg is lesz értéke, főleg, ha egyre kevesebb lesz belőle
    ez evidens
  • Tikal #907
    már csak kb 40évre lesz elég, hála istennek, utána feldughatja bush magának a kutjait...meg a többiek is :)
  • FREAK
    kétlem, hogy 20 év múlva akkora értéke lenne, mint most, bár ezt nem lehet megjósolni

de ha tévedek, és 50 év múlva LESZ értéke, akkor nem szeretném, ha egy Huszein féle kezében lenne ekkora hatalom
  • Galy
    vegyél már meg 500 évre eléegendő olajat, melyik az olcsóbb???

Háborúzni olcsóbb
  • Galy
    ja, és a hangsúly az ÉS-en van
  • FREAK
    hát ez az, de azt az olajat meg is lehet venni, és nem kéne miatta egy országot újjáépíteni, és ez működik is minden más országnál, csak Irak játszik a saját szabályai szerint

nem sokáig
  • Galy
    LOL :))
  • FREAK
    ezt megszoptam

szal ez úgy van, hogy Huszein az okozója, de rajta keresztül több legyet is lehet ütni
  • Galy
    A Háború okai : olaj ->pénz

és Szaddam.
  • jag
    >miért gondolod, hogy CSAK EGY oka lehet valakinek háborút indítani??

nem gondolom úgy, csak egy okot irtam le

>a háború egyetlen oka SADDAM HUSSEIN

de úgy látom szerinted csak egy oka van
  • jag
    én nem tudok semmit!
    én csak annyit tudok, ami a valóságból kitudódott, vagy engedték, hogy kitudódjon, vagy elhitették az emberekkel.

szerintem te sem tudsz többet, bár lehet tévedek.

ezért teszek fel kéréseket, ugyanis a történelem egy nagy puzzle. össze kell válogatni a részleteket és ki kell rakni az egészet, csak akkor látod a képet ha ez megvan. na ez az ami soha nem fog megtörténni.
  • jag
    rendet tenni békésen más, mint háborúzni azért, hogy rend legyen
    utóbbi esetben övék az ország és rengeteg a halott
  • FREAK
    miért ne csinálná?? azt hiszed, elfelejtette 9.11-et??? azt csak a béketüntetők felejtették el... Nyilvánvaló, hogy Irak a terror melegágya miután Afghanisztán ki lett tisztítva

miért gondolod, hogy CSAK EGY oka lehet valakinek háborút indítani?? kizárólag az olaj miatt NEM LENNE HÁBORÚ, mert láthatod, a többi olaj-nagyhatalom tökéletes békében áll az USA-val, tehát ez az érv nem állja meg a helyét

a háború egyetlen oka SADDAM HUSSEIN, mégpedig azért, mert nem hajlandó elfoglalni a helyét a világban, sokkal többnek hiszi magát, mint amennyi
  • Tikal #895
    ebben igazad van, sajnos a hülyités megy
  • jag
    igazad van, de akkor se jópofáskodjon bush, hogy a terrorizmus ellen csinálja. nevetséges ahogyan hülyiti a népet.
  • FREAK
    Az amerikaiak JÓL ÉLNEK, az irakiak ÉPPHOGY ÉLNEK, most akkor komolyan, kivel van a gond?
  • FREAK
    nem véletlen, hogy ezek az emberek a háborúzáson kívül nem értenek máshoz, soha nem is csináltak mást

és nem is tehetnek mást, amikor a dúsgazdag elnökük magára költi az ország pénzét, és fontosabb neki egy Scud rakéta, mint egy falu fél évi élelmezése......
  • FREAK
    képzeljük csak el, mi történne, ha az amcsik hagynák az egészet, Irakot úgy hagynák, ahogy van, minden NATO egység kivonulna, és éljenek békében, vegyenek, gyártsanak fegyvert kedvükre

szerintem 2 év nem telne el, és akkora atom meg vegyi háború robbanna ki a közelkeleten, hogy azt már tényleg nem lehetne kontrollálni

ezt akarja valaki?
  • FREAK
    ezzel csak annyi a bajom, hogy ezt szajkózták az öbölháború alatt, a szerb háború alatt, az afgán háború alatt, és érdekes módon, nem lett belőle semmi, az oroszok csúnyán néznek, a kis picsányi országok helyezkednek, de a tény az, hogy az USA azt csinál, amit akar, egész egyszerűen azért, mert elérte, hogy megtehesse

mások előtt is ott volt a lehetőség, de nem éltek vele, utólag kár ezen rágódni

és még mindig jobb, ha olyan ország gyarmatosít, aki tud is gondoskodni a gyarmatairól, mint ha egy olyan diktátor rohanná le a szomszédait, aki a saját országát sem tudja eltartani
  • Tikal #889
    milyen békéről is beszélsz?
    Ja hogy ők békében élnek otthon, mert ugye amugy meg fogalmuk sincs hogy az irakiak meg a koreaik meg az afrikaiak hogy élnek... az nem béke hogy homokba dugom a fejem, de mint irtam lehet bush nem a legjobb megoldást választotta, de legalább valaki tesz már valamit... Remélem a világ most feleszmél és közös erővel probál majd tenni valamit a többi diktatura ellen.
  • jag
    utolsó nem magamnak szólt
  • jag
    attól tartok jobban tetszik nem igaz te még egy fába is bele tudsz kötni
  • jag
    nah, úgy tűnik igy gépelva nagyon enm tudok magyarázni.

szal: terrorizmus elleni küzdelem cimen bush háborút inditott irak ellen, pedig valójában gyarmatositani fogja, ez nem zavar engem, csak attól félek hogy ez a sunyi célja egy olyan láncreakciót indit be, ami szerintem sajnos nem fog ott végetérni ahol te gondolod, de ismétlem, ATTÓL FÉLEK, és REMÉLEM úgy lesz ahogyan te gondolod.
  • FREAK
    Félsz?? Én addig félek, amíg Huszein félék hatalmon vannak, Bushnak úgysincs már sok hátra, és különben sem jelent veszélyt Európára, amíg itt nem Huszein szintű barbárok uralkodnak....
  • FREAK
    "de megoldás bush gyarmatositása ellen"

Most komolyan, ez miért fáj neked?? Sajnálod tőle?? Akkor te sem vagy jobb, neked is csak az olaj kell.... Mellesleg a "béje alternatívája" jelen esetben a terror védelmezésével egyenlő, mert amíg béke van, addig a terroristák szabadon ölhetik a népet minden megtorlás nélkül. Nem értem, ez miért jó neked.
  • jag
    legyen neked igazad, de én attól félek ez még csak a kezdet
  • jag
    >én egyiket sem választottam volna stilus jellemző a béketüntetőkre, ugyanis alternativát nem kinálnak, ugatni meg tudnak

a tüntetők a béke alternativát kinálják, ami nem megoldás a terrorizmus ellen, de megoldás bush gyarmatositása ellen
  • FREAK
    "bush háborúja irak ellen -
    értelmetlen, nem megoldás"

Miért ne lenne?? Hussein távozik, a terror támogatottsága csökken, és az olaj is a civilizált nyugati világ kezébe kerül, akiktől nekünk nem kell félnünk, ugyanis mi is hozzájuk tartozunk. Ennél jobb nem is lehetne a helyzet!
  • jag
    na jó igazatok van az irak elleni háború az egyetlen megoldás a terrorizmus megfékezésére és tökéletesen el is éri majd a célját.

leirom másképp:
    egyik alternativa: terrorizmus - nem vagyok terrorpárti nem ezt választom
    másik alternativa: bush háborúja irak ellen -
    értelmetlen, nem megoldás nem ezt választom

ergo két rossz közül nem választottam semmit.
  • FREAK
    te egyiket sem választottad volna, de amíg Szaddam van hatalmon, addig egyik ADOTT, mégpedig a terror

és azzal senki nem jár jól, ha a világ olajának jó része egy terrorista kezében van, így marad a másik megoldás, háború a terror ellen

ahol a kormány nem támogatja a terrort, ott NINCS terror, csak abban a pár országban működik ez, ahol a rendfenntartók fütyörészve elsétálnak egy csőbombákat gyártó műhely mellett
  • Tikal #878
    én egyiket sem választottam volna stilus jellemző a béketüntetőkre, ugyanis alternativát nem kinálnak, ugatni meg tudnak
  • jag
    nem ugyanaz.
    volt két alternativa, ő választott, én megkérdeztem miért azt választotta.

a két alternativa: terrorizmus vagy háború
    a válasz: háború
    de: irak nem egyenlo terrorizmus
    ezért kérdeztem meg miért választotta a háborút?

én egyiket sem választottam volna.
  • Tikal #876
    (Állatot ölni is bűnös dolog )
  • FREAK
    kérdezz bátran, de az a kérdés nekem kicsit sok volt

ha én megkérdezem, hogy miért jobb állatot ölni mint embert, akkort te hogy reagálnál?
  • jag
    nem mondom, hogy sorolj fel példát és mondd el mire gondolsz, mert megint terroristapárti leszek.
    de nem értem fórumon csak anyázni lehet kérdezni nem?
  • FREAK
    azt még megértem, hogy a háború előtt a közvélemény békepárti volt, de most, hogy egy hét alatt az irakiak több háborús bűnt követtek el, mint a nácik 5 év alatt, már nem tudom felfogni, mi késztet valakit arra, hogy melléjük álljon

(csak az vegye magára, akinek "inge")