26
  • Pheel
    #26
    És ez is az Intel malmára hajtja a vizet. Elvégre a 3 GHz sokkal érthetőbb, mint a 420 izé. :)
  • Yeti
    #24
    Az lehet, de ezek akkor sem elérhető árban lesznek.
    Éppen ezért nem fontos az Opteronokat úgy jelölni, hogy minnél nagyobb legyen a szám rajta, mert ezt nem olyanok veszik akik csak azt nézik hogy "hát ez biztos jobb, mert nagyobb rajta a szám, meg még drágább is". Aki ilyet vesz az tudja hogy mit tudnak ezek a procik, meg hogy hogy teljesitenek a többihez képest.
    Nekünk meg ott lesz majd az Athlon 64, azt valszeg ugy fogják számozni tovább mint eddig.
  • awender
    #20
    Ki ez a csaj a képen? Őt is a szerverhez adják?
  • Laci73
    #19
    Iszonyszám :)
    A Mhz alapú jelöléssel az AMD éppen maga alatt vágta a fát. Ugyanis az Athlon esetében megadott viszonyszám mindig arra utalt hogy mely Intel P4 processzorhoz mérhető a teljesítménye, azaz önkéntelenül is az Intelt favorizálta... Hiszen ha máshoz mérem magam, elismerem hogy ő az etalon.
  • Yeti
    #16
    Teljesen rosszul latjatok a dolgokat. Ilyen procit ti ugysem fogtok venni, ezek server piacra szánt procik, akik azzal foglalkoznak azok meg tudni fogják hogy mit jelentenek azok a számok.
    Gondolom az Athlon 64 nél majd marad ugyan ugy a négyjegyű viszonyszámozás.
  • [HUN]PAStheLoD
    #15
    mindegy csak adják már ki!!
  • Deathcourier
    #12
    Nem tudom de nem sok értelmét látom a dolognak!minek új jelölés?mit akarnak takargatni?már látom:"az Amd kidobta új 564 jelölésü proceszorát amelyet a p4 5,6Gb Intelcsalád tagja ellen fordítanak"vagy ilyesmi!!
  • 3P
    #11
    Szvsz a MHz-el torteno jelolese teljesen idejet multa valt. Ezzel problemaval nem csak az AMD, hanem az iNTEL is szembesulni fog az uj mobil (nem P4M) prociainal, amelynek a teljesitmenye korantsem orajelaranyos a sima P4-vel.
    Sokkal jobb egy ilyen a MHz-ektol teljesen fuggetlen jeloles. Aki most egy P4 es egy AMD kozott orajel aranya szerint dontott, annak most is tok mindegy, hogy mit irnak ra... :-/
    Aki teszteket nez (remelem a tobbseg) annak is tulajdonkeppen mindegy, hogy mit irnak ra, hiszen lesz mas procikhoz valo viszonyitasi alapja, megha esetleg a jovoben azok is el fognak terni a MHz szerinti bekategorizalastol. Latja, hogy egy AMD 146 mire kepes egy P4 3,4-hez kepest, vagy egy AMD 212-hoz kepest...

    Korabban felmerult, hogy valalmilyen nagyobb teljesitmeny mero progibval elert eredmenyek szerint soroljak be a procikat. Az sem lenne rossz, de a szamok altal jelolt relativ teljesitmenyek nem mindig tukrozne az igazi erokulonbseget, hiszen amig az egyik alkalmazasban egy dual procis rendszer szinte dupla sebessegre kepes, addig a masikban allig valamivel tobbre, mint az egy procis kistestvere.

    Osszegezve en nagyon is egyetertek ezzel a jelolessel.
  • Pubi1972
    #10
    Mar alig varom, hogy vegyek belole! :-)
  • Gabest
    #9
    Akkor úgy láccik, annak a gyártósornak nagyobbra sikeredett a szórása :)
  • Veriel
    #6
    Nem azért, de pl annál kevés dolog volt idegesítőbb, mint amit az ATI a 8500-as chipek frekvenciájával / jelölésével művelt. Ha az AMD is ezt akarja, hát gratulálok nekik.
  • dikki*yysw
    #4
    de videókártyából kiadnak egyet, és az van fél évig (na jó, van esetleg 2-3 kül. frekvencián működő)
    viszont proci..?
    és egy 145-ös vs. 841-es, honnét tudjuk mi a viszonylagos teljesítmény.. (bár úgysem fogunk 2xx 8xx-et használni, gondolom)
  • Zsoltee_a_bator
    #3
    de az a gond ennek a szamnak nem sok koze lesz a teljesitmenyhez.. tenyleg tok ugyanaz lesz mint ami a videokartyaknal van.
  • gz8
    #1
    Tényleg sokkal közérthetőbb és világosabb lett, mondhatom! :-ppp