4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
nekem állandó a sebesség, vagy legalábbis nem vettem észre az esetleges lassulást, illetve korlátlan eddigi rekord 1 hónap alatt 200 giga...:)
annyi hogy nincs fix ip-m de kérhetnék csak nem kell.... -
Most még 4 Mbit, de február 15-től az már 6Mbit lesz.
És ne feledd, hogy kábeltv-nél nincs fix sebesség, ha sokan használják, akkor belassulhat, magas a ping, és gyakran nem korlátlan (lásd chello). -
4 Mbit havi 23 ronygyért?
az nagyon sok...
én egy kis kábeltv szolgáltatónál vagyok és itt a 4Mbit/1Mbit havi 13990 Ft.(áfával) -
annyira drága csak nem lesz.
hisz csak a végberendezéseket kell majd lecserélni.
viszont ha nem is idén, de jövő tavasszal csak elfogadható ára lesz már, remélem.
most a 3mbit is elég nekem. -
Én azt nem tudom kivárni. :-)
Minek is? Úgy is rohadt drága lesz az elején.
Ellenben már most február 15-től a 6 Mbites kapcsolat havi 22-ért elérhető. -
én már csak ADSL2 re fogok váltani.
ami talán ebben az évben megtörténik. -
Viszont most nézem, hogy Dunawebnél 4 Mbit van áfával havi 23 rongyért.
Ráadásul ezt a 4-et most emelik 6-ra, ahogy hallom.
Ha ez tényleg megtörténik, asszem rögtön váltok.
Plusz havi 10 rongyért nem lenne rossz, ha a mostani sebességem megduplázódna. -
Szemét T-Online pont kicentizi a 3 Mbitet!
Ha letöltök valamitm pont 375 Kb/s sebességgel jön le.
Ez 384000 byte/s.
3072000 bit/s.
Vagyis hajszálpontosan 3000 kbit/s.
Bezzeg normális helyeken, mint vivanet, datanet, vagy tvnet 3008-at adnak, nem szarom 3000-et!!!
rohadjon meg a suxelero!!! :( -
van valami olyan progi amivel be lehetne állítani, hogy a win indításakor csatlakozzon fel az ADSL netre? -
Hát szerintem nem a fenyegetőzésnek köszönhetően szüntetik meg a szerződésed, hanem te értettél vmit félre. Olyan nincs ugyanis, hogy egy egy éves szerződést az egyik fél önkényesen 2 évessé tesz. -
ma1x #1261 Na, ugy tunik fenyegetozessel vegul sikerult megertetni veluk, h tolem tobb penzt nem kapnak, es megszunik a szerzodes. Semmirol nem ertesitettek tovabbra sem, de eghyszercsak megszunt a net, felhivtam (nagy nehezen) az ugyfelszolgalatot es ott arrol tajekoztattak h megszunik a szerzodesem, hamarosankijonnek a modemert es akkor jon egy elszamolo szamla. Meg nincs vege, de ugy nez ki oke lesz, hala istennek. Legkozelebb minden szerzodest beturol-beture elolvasok, azbiztos, es ezt ajanlom mindenkinek! -
ugye ugye nem xaraxom ilyen gagyikkal! -
hát ahol elérhető, ott tényleg az a jobb. -
jah válazd a felezőt, 3200 havonta 1600 lebeszélhető, ennyi. -
Butthead #1257 Igen, de mielőtt előfizetnél rá, kérdezd meg, hogy elő lehet-e még fizetni rá (nem lehet)... -
Nekem is Datanetem van ( >1Mbit< 2004-09-01 >10 E.Ft +5 E.Ft élővonal< ) es mikor lejart bementem es 1Xűen meghosszabitottam...de minek??? Most jottem rá, hogy a TV-Network-nél 8000 ezer Ft-ért már 2Mbit-es netet kapok és még csak élővonal sem kell! -
Szóval akkor menjek el a T-Com-hoz és fizessek elő a minimál csomagra és csak arra kötethettem be az adsl-t?? -
élő kell -
Sziasztok! Eddig chellom volt de most szeretnék váltani adsl-re viszont nagyon nem vagyok járatos a dologban. Azt tudom hogy telefonvonal kell az adsl-hez a lakásban amiben amiben lakom benn is van a vonal előfizetés viszont nincs hozzá szóval nem él a vonal erre lehet adsl-t kötetni vagy élő müködő vonal kell hozzá? -
Butthead #1252 Egy hivatalos szerződést mindkét félnek alá kell írnia, ergo nincs is szerződésed, ha nem írtad alá. Ez hivatalosan nem minősül szerződésnek, gyakorlatilag közös megegyezéses megállapodásnak tekinthető. Bár ha online kitöltöttél valamit, akkor.... Nemtom.
Szerintem mutasd meg egy jogász ismerősödnek a szerződést, biztos hasznosabb tanácsot tud adni. (Egyébként nekem is van velük sztorim, írtam is lejjebb...)
Kollégám is náluk van, 2004. végén fizetett elő bruttó 7500-ért, amit most megemeltek (talán) 8640 Ft-ra, a matávval való kedvezményes akármi megszűnése miatt, amiről előzőleg persze nem tettek említést a szerződésben. -
Az 1 év lejárta utáni helyzetről ezt a hivatalos tájékoztatást kaptam a Datanettől:
...amennyiben Ön nem kíván módosítani a csomagján, a szerződés lejárata után a szerződés automatikusan határozatlanná alakul, a korábbi havidíj megtartása mellett.
-
ma1x #1250 Csak 1 évre kötöttem szerződést! És nem írtam alá semmit, online szerződéskötés volt!
Viszont a szerződésben benne van az automatikus meghosszabbodás. Ha nem fizetek sztem a következő történik: számlázgatnak nekem, gyülemlik a pénz. Esetleg 1 hónap után kikapcsolják a netet és felszámolják az 1 éves díjat (100ezer körül), ami szépen kamatozik. Átadják a behajtócégnek. Eltelik 1 év, közben tovább kamatozik az összeg, majd jön a bírósági értesítés. Elmehetek tiltakozni, de a bíróság látja, h nem tartottam be a szerződést (automatikus meghosszabbodás miatt még 1 évig kellett volna fizessek) ezért megb.sznak. Ha nem fizetek kamatokkal együtt, visznek autót meg amit találnak..
Ha senki nem tud konkrét infóval szolgálni az lesz, hogy kiköttetem a telefont és kész, kifizetem a januári netet aztán ennyi. Ha 1 évre kötöttem szerződést, lemondtam és ráadásul telefonom sincs (nem saját akaratomból, a tel nem az én nevemen van) akkor nehogymár fizetnem kelljen. -
hát én tuti nem engedném, hogy 1 éves szerződéssel még egy évre rákényszerítsenek. ha van egy szerződésed ami egy évre szól akkor kész ennyi, ők ezt bebukták, de ha 2 áév hűségnyilatkozatot írtál alá... -
ma1x #1248 Elnézést a sokszorosításért, hiba jött be,azt hittem nem küldte el.. -
ma1x #1247 "lejárt tartozása ... a szerződéskötés időpontjában nem áll fenn"
Ez csak a lejárt tartozásra vonatkozik. A telefonvonal szükségességénél nincs semmi írva arról, hogy szerződéskötéskor, vagy később. Éppen ezért bízom benne, hogy talán így megszabadulhatok tőlük. Csak veszélyes játék, mert a szerződésben az is benne van, hogy ha előfizető merészeli felmondani a szerződést, akkor azonnal, egy összegben köteles megfizetni az éves díjat (100000Ft), és ezért cserébe még internetszolgáltatást sem kap.
Szal a lényeg h ha szó szerint értelmezem a szerződés szövegét, akkor a vonal megszűnése esetén mentesülök minden kötelezettségem alól. Csak az kevés h én ezt így gondolom. Ha a nagymenő ügyvédeik csapatával kiforgatják a szerződés szövegét akkor fizethetem a 100 rugót.
Ja, a legjobb most nézem a főoldalukat. Büszkén hirdetik, hogy az ÁFA csökkenésnek köszönhetően csökkenek havidíjaik, mert az "Externet teljes egészében átadja előfizetőinek, ennek köszönhetően alacsonyabb előfizetési díjat " kell fizetni, és ez alkalomból is boldog új évet kívánnak. Közben tessék rákattintani a havidíjakra, aki ismeri a tavalyi árakat tudja, hogy drasztikusan emelkedtek!! Elképesztő! Ezek tényleg tiszta hülyének néznek mindenkit! -
"szerződéskötés időpontjában", szerintem. -
ma1x #1240 A pontos szöveg a szerződésben a telefonvonal szükségességéről:
9.1. Telefonvonal biztosítása
Előfizető tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatáshoz korlátozás nélküli telefonvonallal kell rendelkeznie, ennek hiányában a jelen szerződés megszűnik, és a felek mentesülnek a jelen szerződésben vállalt kötelezettségeik alól. Előfizető kijelenti, hogy a Szolgáltatáshoz használni kívánt telefonvonal vonatkozásában lejárt tartozása a távközlési alapszolgáltatóval szemben a szerződéskötés időpontjában nem áll fenn.
Mi a véleményetek? -
ma1x #1239 VIGYÁZZATOK!
Az EXTERNET kegyetlenül megszivatott! Decemberben járt le az 1 éves szerződésem, és mivel február-márciusban külföldre megyek hosszabb távra, nem tartanék igényt az internetre. Ezt jeleztem is nekik, 28 nappal a szerződésem lejárta ELŐTT, h nem akarom meghosszabbítani.
VÁLASZRA SEM MÉLTATTAK! Egyszerűen küldik a számlát. Ismét írtam nekik, SEMMI REAKCIÓ! Köteleznek rá, hogy újabb 1 évig fizessek nekik.
Ez még semmi, megemelték a díjat is januártól, nem értesítettek róla, a számlán láttam először az emelt díjat. Átnéztem a szerződést, és benne van, h kötelesek értesíteni díjemelés előtt. Tehát szerződést szegtek. De azt is megtaláltam, hogy... és most FIGYELEM:
Ha nem mondom le a(z amúgy is lejáró!!) szerződésemet 1 hónappal a lejárta előtt, akkor automatikusan (????) meghosszabbodik még1 évre!! Tehát ha perre kerülne sor akkor is nekik lenne igazuk. Ezzel most kb 100000Ft kárt okoztak nekem, amit potyára ki kell fizetnem, a semmiért (emelt díjat ugye ráadásul).
Ha jól tudom ez a meghosszabbodás más szolgáltatóknál is így van, úgyhogy nagyon vigyázzatok a tetves csalókkal, ha nem akartok a semmiért pl 100000Ft-t fizetni!
Az externetet különösen nem javaslom! Én olcsósága miatt választottam, de semmilyen levélre nem válaszolnak, telefonon gyakran nem elérhetőek, ha panaszod van leszarnak. Szolnokiak, tehát lehet oda utazni, ha személyesen akarsz intézni vmit (mert máshogy nem óhajtanak reagálni). Egy témában hajlandóak válaszolni: ha sávszélesség-emelésről érdeklődsz. Természetesen azért is jól megvágnak, ha az emelés révén többet akarsz fizetni nekik - extra díjat kérnek a váltásért, és persze drágább havidíjat számolnak fel, mint ha simán belépnél hozzájuk abba a kategóriába.
Viszont észrevettem vmit a szerződésükben. Az van írva, hogy ha nincs telefonvonala az illetőnek, akkor a szerződés megszűnik. Ezt gondolom arra az esetre találták ki, hogy ha megrendeled tőlük a netet, de nincs vonalad. Mivel a szerződés teljes szövege kétértelmű és sokféleképpen értelmezhető, nem vagyok biztos a dolgomban.
Viszont a telefon édeseanyám nevén van. Ha ő kikötteti a telefont vajon akkor is köteles lennék fizetni a netért? Csak nem! Az nem az én hibám, ha más megszűnteti a telefonkapcsolatot. Tud vki érdemi infót, hogyan megy ez ilyenkor? Csak mert nem szeretném, ha nem fizetek aztán jönnének a behajtók. Mert szarnak ezek a hitvány csalók mindenre, ha vmi nem tetszik, legfeljebb nem fizetsz, akkor pedig a jól bejáratott behajtócégük téged is kicsinál, nem kerül nekik semmibe.
Ha a telefon-dolog működik azonnal lemondjuk a telefont, bármit megtennék h lerázzam magamról ezt a mocskos vérszívó piócanépséget.
Ezek tényleg azt hiszik (vagy tudják) h bármit megtehetnek! És talán úgyis van! -
enternet-es mail rendszer nektek müxik? -
Butthead #1237 Mikor legutóbb átnéztem a szerződésemet, nem találtam benne arról semmit, hogy mi van, ha lejár az egy év. Szerintem határozatlan idejűre változik. Legalábbis remélem. Nekem nem küldtek újat, csak csekket a csökkentett díjról. Ja, én 2004. dec. 20-án szerződtem, de csak 2005. januártól használom a szolgáltatásukat. Hangsúlyozom, hogy ez a TVNet, a Datanetet nem ismerem. -
Minimál csomagos telefonvonalra lehet ADSL-t előfizetni? -
Szolnokboy #1235 lehet h dupláznak ?
-
T-Com ADSL leállás -
Igazából az érdekelne, hogy ha lejár az 1 év szerződésem, ( április ) ami most AKCIÓS - a Datanet ugyanilyen kategóriájú NORMÁL szerződést fog e felajánlani nekem ( ami 5000 Ft-tal több )
Mert akkor érdemes egy másik szolgáltató akciós szerződését választani. -
Butthead #1232 Nekem a TVNet-nél 8000-ről 7680 Ft-ra csökkent a havidíjam, legalábbis a legutóbbi csekken ez az összeg szerepel. Pont ennyivel csökkent az ÁFA (25-ről 20 %-ra), nekem 6400 HUF + áfa az előfizetési díjam.
Elvileg a tied 9120 HUF-ra fog csökkenni. (Persze nem ismerem a szerződésed...) -
igen -
Szerződést kötötötték már veled?
-
Ez szép és jó de a településünkre a t-com az mondja, hogy egy napon belül beköti az adsl-t. ami csak kb. 20 település van akinek ezt mondja. és az adsl listán is rajta vagyunk. és mégis nincs adsl senkinek sem. sőt még a modemet is megveteték velem -
Borg #1228 Ha nincs node a településen, akkor igérhet ki amit akar, ADSL-ed akkor sem lesz.
A matávnak egy minimális számú jelentkező kell egy városból ahhoz, hogy ADSL-t kössön. Egykét éve ez 128 volt, nemhiszem, hogy kevesebbre megéri nekik a központ kiépítése. -
Sziasztok. Lenne nekem egy nagy problémám. Már másfél év ígérik /t-com/ az adsl a településünkre, de még nincs és azt sem tudják mikor lesz. Valaki nem tudna nekem segíteni, hogy adsl legyen bármilyen megoldás érdekel.