ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Nálam 3-4 nap volt.

Maximus4
Sziasztok!

Pénteken küldtem el szerzõdésmódosítást a szolgáltatómnak,gyorsabb netet szeretnék.Kérdésem,mennyi idõ alatt szokták átállítani?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

se kábel se chello. csak adsl

MR ME
nem tudjuk h a te körzetedben milyen net elérhetõ, neked kell utánanézned...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

??

hali!
nemsokára lejár a hûségidõm az externetnél, ahol egy év teljes kifizetésével 3k huf 2,5 mb es net. vidéken lakom, és 1-2k val drágábban, milyen gyorsabb és megbízható netet tudtok mondani? fibernetet néztem, 6mb le 1 fel, de nem sok jót olvastam róla.

MR ME
dinamikus ip-re állítottad a routert? amikor hozták a netet akkor a routert dugtátok rá elöször? ha nem akkor 12 órát várni kell míg eldobja a rendszer az elõzõ mac címet...ilyenkor modemet áramtalanítani kell
felhasználónév és jelszó nem kell

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

beírom azt a 192.168.1.1 és ott admin... ott a WAN-nál a t-onlines jelszó meg felhasználónév van
Hali!
Gyorsan kéne segítség!!! Bekötötték a vidanetes netemet és rákötöm routert , fogom a jelet de nincs net... mit csináljak? hogy töröljem ki a t-online-s felhasználónevet ? azt hozza be a router ip-je vayg mi
MR ME
speedtest.net

ProGabe
válts! nekem is pontosan ugyan olyan sebességet produkált a 8 megás, mint neked (6.5 környéke), most hozták meg az új modemet /15 megabitet nem bírta a régi. "csak" 3x kellett rájuk szólnom ,hogy kell majd új modem, tegnap "átkapcsoltak" 15mbitre, nem is volt net...^^/

lényeg a lényeg, hogy stabilan jön 1.5 megával! másfél megabájttal! 😊 az átlag 1.3, up-ot még nem tudtam igazán tesztelni

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

5c0rp330n
elvileg de, mert most csak adsl van, 15 megabitnel adsl2+ lenne..

5c0rp330n
a upc 80 megabites cuccarol tud vki vmit? vhogy gyanusan olcsonak tunik, nincs vmi korlatozasa?

MR ME
ha csak ennyit bír a vonalad akkor nem lesz gyorsabb

Dj Faustus
"Amcsiba meg ingyenes a NET, annyi a sok szutyok reklám, hogy eltartja az összes szolgáltatót!"
Pár szolgáltató (a legnagyobbak közül) az Amerikai Egyesült Államokban - nem igazán ingyenesek:
Verizon
Earthlink
AT&T

5c0rp330n
hali.
8 megabit dsl-em van thome-nal, gyakorlatban kb 5-6 megabit a sebesseg.
most tudakoltam meg hogy elmeletileg elerheto mar a 15 mbps (szinten dsl) csomag is, kb ugyanolyan (vagy kicsit olcsobb) havidijjal mint a mostani. az egyetlen hatrany ami a valtasnal lenne, a husegido meghosszabbodasa.
kerdes, hogy vajon tenyleg jonne 15 koruli sebesseggel a net? (igazabol stabil 10 is mar jo nagy elorelepes lenne)
azert ketelkedem benne, mert ez ugyanaz a technologia mint a mostani 8-as nem? (kabel es optinet itt nem erheto el naluk..) es ha mar az sem tud jonni, csak 5-6-al, akkor ez miert lenne barmivel is gyorsabb?
mondjuk elvileg a garantalt letoltesi sebesseg ennel 5 mbit, a feltoltes 512kbps (mostani elmeleti maximum), de siman el tudom kepzelni hogy mivel ugyanaz a technologia, a letoltes jonne ugyanannyival mint most ami meg pont a garantalt folott lenne valamivel, a feltoltes meg valamivel gyorsabb lenne de a minimum felett lenne csak nem sokkal.. tud errol valaki valamit?

vagy esetleg ha tud vki mas szolgaltatorol jobb feltetelekkel ami szolgaltat budaorson, az is irhat. elore is thx.

bajgunar
Amcsiba meg ingyenes a NET, annyi a sok szutyok reklám, hogy eltartja az összes szolgáltatót!
Am nektek nem szarakodik? (a Tré-Kom)-os mail?
Mert én 2 napja nem tok belépni!
Le kell tiltanom a: Kiszolgáló tanúsítvány visszavonásának ellenõrzését, mer ha be van kapcsolva nem engedi a mail-es oldalt se megnyitni. Ma már megnyitja az oldalt, de ha be akarok lépni mail-be, a belépés után egybõl kidob az utolsó ablakra, h köszönjük h azt az oldalt használtuk, zárja be az oldalt... blabla
?????
Kezd kicsi tele lenni a makkom a Tré-kommal !!!!!
ProGabe
azért annyi, mert a 6.150 csak akkor érvényes, ha ugyanazon házszám alatt, ugyanazon a néven van 3 elõfizetés (net, vezetékes telefon, TV). ha kettõ van, akkor 6.800 körül kell fizetni a 15 megáért. én ezért írattam át a tel. elõfizetést a nevemre (még a hónap legelején, csomagváltást is kértem, azóta is szartak tenni ezért bármit is, villámgyorsak -.-)

én ~12 éve vagyok elõfizetõ és semmiféle kedvezmény nincs. mindig is ezt csinálta ez a szar cég (na jó, amíg matáv volt, addig legalább automatikusan emelték a sávszélt a már meglévõ elõfizetõknek, most meg még ezért is nekünk kell intézkedni). nyugaton ilyen esetben már hugyér-szarér kapnánk a faszábbnál faszább csomagokat. itthon csak az új elõfizetõ számít...

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

bajgunar
Nekem a 15Mb -os NET-em a bugyirózsaszín homár szolgáltatónál 8260 Ft, ami persze az oldalon csak 6150 Ft.
De hogy nekem miért lett 8260 Ft ez számomra rejtély.
És vagy 8 éve hüséges elöfizetõ vagyok.
Majd egy "jó" hangulatomban felhívom öket és rákérdezek, ugyanmár miért?
Nah meg jah, eléggé gyenge ez a fél megás feltöltés, ekkora sebességeknél. Igaz ezen a retkes környyéken a legdrágább a net, és csak dsl, meg kábelnet van, semmi más.
shaba23
mert 6000Ft és lassú? igazából a 800kBps nem gond, max lassabban telik meg a vinyó, de az az 55-ös upload ebben a mai rohanó világban...😊
MR ME
miért lenne szar?

shaba23
Persze az igazság kiderítése csak arra ébresztett rá, hogy a drága pénzért vett net javíthatatlanul szar😊
shaba23
köszi, közben én is rájöttem, hogy mekkora hülye vagyok😊
bajgunar
A letöltési sebességet, és a mérési sebességet ne hasonlítsd össze.
Vagy oszd el 8-al a mért eredményt! És megkapod a végsebességet!
Ha a letöltésre neked garantálták a 7350/500 -at, akkor oszd el 8-al.
(ez a váltószám) akkor megkapod, hogy a letöltési sebességed:
7350/500 = 919/62 nah ezekböl meg vonj le kb 5%-ot, mivel terhelve vannak a vonalak, egyéb elektromos, mágneses zajt is összeszednek, megkapod a végleges eredményed, ami kb 850/54 kb/s lesz.
Jah és azt is vedd figyelembe, hogy az egyik adat kbit/sec a másik meg Kbyte/sec.
Itt mérd meg, és látni fogod az igazat.
De még ez is a reálisat méri!
Itt megnézheted az én mérésemet, és sebességemet 15Mb-es NET-nél:

Sztem nincs semmi baja a vonaladnak. Csak még nem ismered ezeket a váltószámokat. (8.1024)
Ha meg mégis, nyugodtan verd ki a balhét a szolgálltatónál!
Nekem 1 hónapomba tellett, mire ki tudták cserélni a modemet, pedig elsö perctöl kezdve mondtam, hogy egy fos.
MR ME
nem mertem megkérdezni, de ezek szerint mégis az volt a gond 😄

shaba23
megtaláltam a megoldást...hülye vagyok, figyelmetlen és matekzseni...😊
nem figyeltem hogy kb vagy kB...szóval bocs a kavarodásért😊
MR ME
szóval el sem éri a garantált sebességet vagy most nem értelek
ha nem éri el akkor telefon/reklamáció/szerzõdésbontás

shaba23
soha sehol semmilyen programmal nem mentem még 800, na jó 850kbps fölé. se torrent se semmi. a letöltési sebességem pedig max 55kbps
7350/500 kb/s ez van megadva garantáltnak, és nekem van 850/55 kb/s
MR ME
torrentnél van lassúság csak vagy bárhonnan töltesz?

kirol
Ez nagyon érdekes!
Hol méred a sebességet?

shaba23
valaki magyarázza már el nekem, hogy ha van egy 8M-es csomagom (invitel), akkor hogy az istenben van az, hogy csak sebességteszten tudom elérni 800kbs feletti sebességet, de konkrét letöltésnél már ennyinek is örülhetek? Természetesen az Invitel leszarja, hogy mi a bajom, neki a lényeg a sebességteszt.
kirol
Az Top Secret! 😊
48-as körzet.

Petka
Települést mondasz?

kirol
Én T-com területen vagyok. Az invitel azt írja ki, nálam nem elérhetõ.

Petka
Invitelnél ezek a Szóló Hang csomagok, illetve lehet internettel együtt is kérni, az a Dupla vagy Dupla plusz csomag. Hívd fel az ügyfélszolgálatukat (1443), mert helyfüggõ, hogy tudják-e biztosítani.

A lényege, hogy a vonalat teljes mértékben átadják a másik szolgáltatónak. Csak az új szolgáltató számláz.

kirol
Az mi az? Hol van ilyen?

Petka
Van! Hurokátengedésnek hívják.

kirol
Milyen megoldás van arra, hogy legyen telefonvonalam, de ne kelljen a T-comnak havi 3500 Ft -ot fizetnem a felezõ díjcsomagért (legalapabb csomag)?

Van telefonnál is szolgáltatóváltás?

Kandurex
jah, akkor jó 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

MR ME
énis vidanetre mentem, nekem eddig korrekt
kandur: a vidanet az kábelnet 😊

Kandurex
Nem akarlak elkeseríteni, de ha DSL-rõl mész DSL -re, a T-rénél semmi se lesz jobb.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Én is most vidanet-et nézem de mihamarabb váltok, mer ez a szolgáltató kibírhatatlan. Trékommal ne kezdjetek soha...
MR ME
én otthagytam a trékomot végre, váltottam vidanetre, ez legalább adja a 10 megát normális áron, trékom meg ...sza meg a szar vonalait

Szerencsére most megszûnt az a csomga ami eddig volt aztán azt a sávszélességet ugyanolyan áron biztosítják. Hûségidõ nélkül. Szóval bármikor válthatok trékomról. 😄
MR ME
ha kötöttél egy éves hûségidõt akkor viszont cumi van, maradnod kell trékomnál

bertino
egy próbát mindig megér, ha szólsz nekik.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

PLackó
üdv.
8megás ADSL-em van, és már kb fél éve, az egyszálú letöltések, youtube, weboldalak, bármi mindössze 30-50kb/s-os sebességgel hajlandóak töltödni,ami nagyon idegörlö. egyedül letöltéskezelõvel,többszálon érhetek el értelmes sebességet.
Ilyen ügyben érdemes betelefonálni a szolgáltatóhoz,vagy tojnak az ilyesmi "kis" problémára?

bertino
http://megrendeles.upc.hu/product-offer/productoffer.Identify/Identify.jsp

minden szolgáltatónak nagyobb a füstje, mint a lángja, ezt majd vedd számításba.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ja azt még hozzáteszem, hogy az Ergényi Lakótelepen lakunk.