ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Dik má, beszarok, ma már így hasít a 10 Mbit-es netem:

Ez döbbenet. Azt mondták, majd feldolgozzák a levelet, ha írok nekik.
Elképesztõ!

bertino
adslnél nincs sebességkorlátozás szerintem.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

katakpult
hát vagy fejlesztenek, vagy valamiért be lettél korlátozva

bár már hallottam olyanról is akinél 3 évig ment simán az 5megabit, most meg 320kbit/sec a maximum... és ott neki azzal magyarázták, hogy eddig is így volt, mert túl távol van a lakóhelyétõl az a nagy fehér doboz amibõl jön a net

kirol
Ma délutántól ezt tapasztalom:

Letöltési sebesség: 526 kbps
Feltöltési sebesség: 85 kbps

Egyébként 10Mbit/512kbps -on netem van! Ami eddig így nézett ki:
Letöltési sebesség: 10900 kbps
Feltöltési sebesség: 545 kbps

Mégis mit mûveltek a vonalammal?

bertino
hát én interware-nál voltam elõfizetve, mikor pesti albérletben laktam, mert adsl-en kívül nem volt más.

õk jók voltak, akkor küldtek elsõ/utolsó számlát mikor kellett, nem kekeckedtek sose, mondjuk ott nálam nem is nagyon volt gond a nettel.

lehet csak szerencsém volt.

biomage
akkor kit ajánlsz?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

bertino
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ott dolgoztam telefonos ügyfélszolgálatosként -.-
elsõ igazi munkahelyem volt magyarországon.

de amekkora trógerságok meg hazugságok ott mennek... hidd el, ahol rajtam mult, rávezettem az ügyfelet, hogy inkább keressen másik szolgáltatót 😄

amatõrök, elavultak és még igazságtalanok is legtöbbször.

biomage
miért?
mi a baj vele?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

bertino
enternet ? kerüld õket kilóméterekre én mondom!! 😄DDDDD

MR ME
az elég érdekes 😊
trékomnál ha lejárt akkor nem történt semmi, max annyi h nincs hûség szal bármikor elmehetek máshova, am amíg a szolgáltatást le nem mondod megy minden ahogy addig is

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

biomage
hát mert lejár a szerzõdés
minden évben meg kell hószabitani, legalább is itt az enternetnél így van

MR ME
kábelnetet nézegess a környéken, ha van akkor nem nagyon érdemes adsl-el szarakodni, ha nincs, akkor meg lényegében tökmind1 h melyik szolgáltató mivel ugyanazon a telefonvonalon fogják küldeni úgyis

am miért kell újraszerzõdnöd?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

biomage
Hali

Fehérvári vagyok, és pár hét múlva újra kell szerzõdést kötnöm az enternetel, ara gondoltam mielõtt kötnék itt megkérdezem, melyik kiszolgálónál van itt Fehérváron 8mb/s nél nagyobb letöltõ sebesség? persze ami garantálja.
Esetleg valami jobb kiszolgáló is elég lenne

Petka
Én szívesen átadom a t-s mobilnetemet a maradék 9 hónap hûségidõvel!

tudtok megbízható mobil internetet ajnánlani?
katakpult
Valószínûleg nincs bekötve a szûrõ amibe kellene kötni a telefonvonalat meg az internetet.

Viktorr
Sziasztok!

ADSL netem van,ugye vezetékes telefonra van rákötve.Amikor hívnak vezetékesen,és hívás alatt is nicnsen net...Ez mitõl van?

Dj Faustus
"Gts-Datanet a szolgáltató!
Eddig fizettünk 4Mbit/256kbit-ért x összeget."

Ez valószínûleg a Basic/H4/V4/CsakNet 4/Basic-H csomag lesz,

"Amibõl 2Mbit/200kbit van itt tisztán."
Mivel a GARANTÁLT letöltési sebesség 256 kbps, feltöltési sebessége 96 kbps, a tapasztalt (pláne ha a sebességmérést a GTS-Datanet hálózatán kívül mérted, akkor azért nem felelnek) 2 Mbps letöltési és 200 kbps feltöltési sebesség a GARANTÁLT értéken túl van, tehát megvan a szerzõdésben foglalt sebesség.

"MOst felajánlották hogy hûség csomag gyanánt 10Mb/512-re emelik a netet aminek 3Mbit a minimum sávszéle."
Mivel ez már ADSL2+ szabványú, ezért cserélni fogják a modemet is.

Attila8805
😊
Én is erre gondoltam😊
OK köszi!

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

kirol

MR ME
valszeg sehogy, de ha szerzõdést akarsz velük bontani akkor nem rossz kijátszani a lehetõséget 😄

Attila8805
Hali minenki!
Szóval a következõ a helyzet és a kérdésem.
Gts-Datanet a szolgáltató!
Eddig fizettünk 4Mbit/256kbit-ért x összeget.
Amibõl 2Mbit/200kbit van itt tisztán.
MOst felajánlották hogy hûség csomag gyanánt 10Mb/512-re emelik a netet aminek 3Mbit a minimum sávszéle.
Ilyenkor mi van?
MErt ha eddig nem tudták tartani a 4-et csak a 2-õt most hogy fogják tartani a 3-mat?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

bertino
a türelem elérhetõségére kell írnod csak.

Maximus4
Sziasztok!

Már több mint egy hete várok arra,hogy átállítsák a sávszélességemet amit megrendeltem(szerzödés faxolva stb. minden rendben van).Már írtam ez ügyben a szolgáltatómnak de azt mondták,hogy amíg a trécom nem intézkedik addig õk se tudnak mit tenni.Kérdésem az lenne,hogy milyen elérhetõségre írjak a "mélyen tisztelt" t-rakásnak,hogy végre történjen valami?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Azt írják kurva jó, nekem is ez van nagyon jó. Egyébként itt a menüjében a Bridge modba állítás után ugyan úgy mûködik mint a régi modemek. Õ csak szinkronizál, de neked kell a PPPoE kapcsolatot beállítani külön gépen vagy routerben.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Breki33
akkor most olvasd el a hivatalos D-Link-es oldalon vagy a Prohardveres cikkben mit írnak errõl a MODEM-rõl :-)
ibrik
Ez a "routermodem"...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Breki33
nincs mellé külön router elég volt egyszer beírni a jelszót és magától csatlakozik

autoszimulator
routermodem, esetleg olyan beltéri, ami kezeli az IPTV-t, telefont, netet egyben, ott is állandó a netkapcsolat. csak a sima mezei modemek esetén kell csatlakozni, ha nincs mellé külön router.

.: mobilize.hu :.

Breki33
nem biztos

nálam is ADSL van és nem kell csatlakozni mikor elindul a windows XP van netegybõl
sõt win 7 telepítésekor is volt rögtön, elég egy jó modem
wordsworth
Mostmar mindegy, netrõl majd leszedem

PSP user n\' soon ps3 user too :)

ibrik
Csak a haveroddal elõ kellett volna kotortatni az alaplaphoz adott telepítõ CD-t...

wordsworth
elvileg kulon is volt hozza driver, csak azt tettem fel ( sajnos net hianyaban eleg nehez volt barmien drivert szerezni 😄örültem, hogy ezt elõtúrtam ismerõsnél)

MR ME
ja hát egy alaplapra integrál hálókártyának illik feltenni az alaplapi drivert 😄

wordsworth
meg persze lan driver is legyen fennt 😊 Lehet, hogy azért nem ment, mert alaplapi driver nem volt fennt? ( annak ellenére, hogy feltettem a lan drivert, eszközkezelõben ethernet katyat kerdojelesnek tette)

MR ME
elvileg nincs, ha nincs router akkor csak modem rádug és mennie kéne a netnek

wordsworth
Ezenkívül, van még valami beállítás amit el kellene végeznem? ( drivereket felteszem alaplap stb)

Halózati beállítások?

wordsworth
Ha DSL akkor csatlakozni kell. Mivel állando kapcs volt így gondolom kábelnet.

MR ME
lehet h eldobta a modem a mac címet vmiért, próbálja meg h áramtalanítja a modemet egy 12 órára és utána csatlakozik (kábelnet esetén)

ibrik
Akkor viszont jó lenne tudni, hogy most akkor DSL vagy kábelnet, mert nem mindegy (TCP/IP protokoll, stb.)

akko' nemtom.

wordsworth
Nincs router, ennek ellenére hidd el, hogy így ment 😊 ( esetleg kabelnet?)

van router? mert csak akkor állandó szélessávú, ha nincs akkor neked kell felkapcsolódni

wordsworth
Sziasztok!

Sajnos nem igazán tudom hova írjak, de ezt a topicot találtam a legjobbnak ahol talán kapok segítséget 😊

Ismerõsnél újratettem a Xp-t, és a nettel egy kisebb gondom akadt :/

Mielõtt ujratettem az XP-t állandó szélessávú kapcsolata volt ( nem igényelt csatlakozást)

ilyen modeme van:
link a modemhez ( kép)

Namost miután ujratettem, feltettem a LAN kártyához a drivert, majd uj hálózatoknál állandó szélessávú kapcsolatot választottam, ennek ellenére nincs net.

A modemen minden ég kivéve a Send meg Recieve led.

Szerintetek mi lehet a probléma?

ibrik
Lehet...

Nem hallottam még olyan internet szolgáltatóról, amelyik blokkolná a skype-ot. 😄 Úgy rémlik, volt itt SG-n pár hónapja egy cikk arról, h a német T-Mobile blokkolja a skype-ot, sztem erre emlékszel Te is, nem?

ibrik
Köszi.
A "szkájpos" kérdést azért írtam, mert régebben valami olyasmit hallottam/olvastam, hogy van egy-két olyan szolgáltató, amelyik nem nézi jó szemmel, ha nem az õ IP-telefonos szolgáltatásukat használják és valahogy szabotálják a Skype mûködését a hálózatukon.
Vagy ez csak "mende-monda"?

Router természetesen engedélyezett, skype-pal meg semmi gond.

ibrik
Mostanában gondolkozom rajta, hogy amint lejár a hûségszerzõdés, a jelenlegi kábeltévé és internet szolgáltatómat esetleg T-s IPTV-re és internetre cserélném le (tavaly furkálták szét a környéket a lakótelepen), de lenne kérdésem a tapasztalatokkal kapcsolatban:
- Tudok-e ("engedélyezett-e") a T-s internethez router-el csatlakozni? (mint a "régi" ADSL-nél)
- A Skype mûködik-e rajta probléma nélkül? (sem vonalas, sem IP-telefonra nincs szükségem)

Maximus4
Köszönöm!
Akkor várok türelmesen😊

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"