ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bertino
nem, egy ekkora szolgáltatónak nincs honlapja...

persze az egy dolog, mi van ott feltüntetve, ettõl függetlenül egy rakás panelba és gázos tömegépületben van már miskolcon is.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

kirol
Igen? Ennek van honlapja?

Szevasztok!

Pest megye, 27-es körzet, Invitel, 4 Mbit. Van itt valaki hasonló paraméterekkel?
Az érdekelne, hogy másnak is egy rakás sz*r lett-e az internetkapcsolata a legutóbbi sebegesség emelés óta (1Mbitrõl 4re)? Nálam nem lehet élvezni, inkább állítanák vissza 1Mbitre az egészet. Régebben lehet hogy lassabb volt, de legalább stabil volt a kapcsolat, mostmeg kb 10 percig használható, aztán 10 percig annyira leesik a sebesség, hogy egyetlen oldalt sem tud betölteni idõtúllépés miatt... És nem csak esténként, hanem egész nap ilyen fos.

Másnak is van ilyen problémája vagy csak az én készülékemben van a hiba?

bertino
diginet már miskolcon is van a panelek egy részében

kirol
Ja dehogynem. Bocsi! <#vigyor3>

KranaZoli
EEEEEeeeeez az!
Hála és köszönet!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Breki33
Nem DEbrecenben?
kirol
Bakker csak Pesten van. 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

grizzly21
KranaZoli
Sziasztok!

Következõkben kérném a segítségeteket.

1.) Van egy rakás ADSL sebesség tesztelõ website. Google-ben találtam többet is. Azonban pár héttel ezelõtt vki mutatott Nekem egy olyan oldalt, ami automatikusan megtalálta, hogy éppen hol is tartózkodom. Egy térképen bejelölte, hogy Hungary (Bp) és ennek megfelelõen futtatta le a tesztet. No, Én ezt az oldalt keresném, de sehol nem lelem 😊

Ez többek között Nekem azért is lenne fontos és jó, mert mobil Internet-em van, illetve tudni, hogy melyik is volt ez az oldal 😊

2.) A Matáv-nak létezik régebbrõl egy ún. Matáv ADSL asszisztens neveztû programja, amely aktív ADSL kapcsolat esetén egy csíkban jelzi az aktuális (dinamikusan) sebességet fel és letöltés. Vmi hasonló progit keresnék, csak újabbat, jobbat. Nem kell 1001 funkció. Legyen könnyen érthetõ és lehetõleg magyar és free szoftver.

Ha vki tudja a fentiekre a választ, legyen szíves ossza meg Velem.

Ha nem ez a legjobb fórum ehhez, akkor elnézést!
Ha van más tippetek, hova lenne célszerû ezeket beírni, az is segítség lenne 😊

Köszi!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

grizzly21
ugy ertem hogy pl Budaorson?
ha lehet, akkor miert nem mindenki ezt hasznalja? ilyen baromi olcson 20 Mbit, husegnyilatkozat, belepesi dij nelkul?

bertino
optikai hálózat, állítólag nagyjából meg is van a sávszél

grizzly21
ez meg hogy lehet? ezt hol lehet hasznalni?

bertino
jaja, diginet rulz
ha tudják tartani a minõséget és a családi házas térségekben is elterjednek t-com és a többi szépen csõdbemegy

Breki33
Egy ilyen lenne jó

TOP-Net

Sebesség (letölt./felt.) 20Mb/20Mb

Belépési díj: nincs. Bekötési díj: nincs. Kötelezõ hûségnyilatkozat: nincs. Háztartáson belül korlátlanul megosztható

Ára: 4500 Ft/hó
link
Breki33
hát tavaly mikor lejárt ugyanannyi maradt a havidíjam

a 3g-s rendszerûk már vidéken is használható?
Sanyix
Persze hogy kell, mivel a tvnetnél kapsz +1 ezrest a havidíjra a jejárt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Breki33
8 megabit 8096/512 kbps sebesség
Daneszka
Hy all!
Mindenki válson Kábeles netre ha van a közelben az a legmegbízhatóbb és legjobb! Nekem is az van
Nánáskábel:2048/256 -nak van kiirva a sávszélessége 6000 Huf/hó de ez nem igaz mivel 4096/256 a sávszélesség mivel 400-al jön lefele bármi!
Elég jó kis net annyi pénzért

Asrock P4V88+,Ati Radeon 9550 128 mb,512 mb DDR ram,Intel cerka 2.8D,Maxtor 250Gb Sata,Leadtec Tv-Tuner MTZ 82 4ever!!

kulabácsi
8 gigás net nekem is jó lenne, de asszem h ez az országban még kivitelezhetetlen 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Breki33
már megvan

nekem januárban jár le a hûségnyilatkozatom

lehet kéne keresni másik szolgáltatót ahol ennyiért lehet 8 gigás net
Breki33
honnan az infó?
Wreck86
invitelnél is nagyok a pingek oylan este felé,egy idõszakban.60-300-ra megy pl minden németbeli server.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Sanyix
Ja érezhetõ is volt a hétvégén. Mármint hogy már le is szarnak minket. 300-800 ping...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bertino
azt tudtátok, hogy a TVnet ADSL elõfizetõit felvásárolja az externet jövõ márciusban ? 😊

bertino
trékom nem is fog mást csinálni, ha nem ördöngõssen nagy a problémád, sajna leszarnak, ez a magyar telekom hivatalos tendenciája

stp4trick
nagyjából így vagyok én is, bár elérem külföldöt, de 3-600 pingem van európában és a letöltésem 4 helyett jó ha 1 teszt szerint
én t-comon vagyok inviteles, hívtam õket és pingpongozni akartak velem, sûrû vállvonogatás közepette

nálam kb. 2-3 napja van ez, de nem tudnak semmit segíteni, ez ám a hozzáállás

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

I.C.ram
Kikapcsolni se kell. Csak akkor szokták, ha lefagy a modem.
Régebbi modememen volt a hátulján ki-be kapcsoló gomb, ezen meg ugyebár nincs, ezért gondoltam.
De akkor nem köll?<#idiota>

kulabácsi
miért kéne kihúzni?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Hi
D-Link DSL-360R tipusu modemem van és azt kérdezném h muszáj mindig kihuzni a cuccost vagy maradthat bekapcsova is? <#lama>

Maximus4
Az lenne a kérdésem,az mitõl lehet,hogy 2-3 hete nem tudok sehonnan sem letölteni full sebességgel.8 Mbit-es netem van.650-el jön le stabilan.E fölé egyáltalán nem megy.Lejebb olvastam,hogy sokaknak megszakad a kapcsolat,de nekem hála istennek ilyen nincs.Externetes vagyok,már kértem vonalvizsgálatot majdnem egy hete,de semmi nem történt.Ha valaki tud valamit kérem válaszoljon.Ha volt már szó a problémáról akkor bocsi.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Ha valaki most köt Actel szerzõdést és szüksége van ajánlóra 5000Ft jóváírásért az írjon privit.
banok
nekem UPc van és az is szarakodik. Szakadozik, a feltöltésem szinte a 0-val egyenlõ, streamet nézni nem is tudok... 😞

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

ChaosTeam
Nekem is xaraxik az utóbbi napokban a netem. Externetes vagyok - Tonlány hálózattal.... az utóbbi napokban esténként elszáll a külföldöm. Mostis csak magyar oldalakat érem el, külföldöt nem. Így se MSN, se online játékok se külföldi weboldalak nem mennek.... kezd baromira idegesíteni a dolog, az Externet meg nem tud mit csinálni mert "T-online hiba".. õk meg T-esznek rá...
Sziasztok!

Itt egy tanulságos eset az Invitel-el:
8Mbit-es vonalra elõfizetés, de nagyon instabil az esti órákban. Többször is bejelentem, nem tudnak mit kezdeni vele... Már kb 1 hónapja ez megy. Már próbáltuk így is, hogy 4Mbit-re vettük vissza, és így sem stabil este. Úgyhogy maradtunk annyiban, hogy marad a 8Mbit, mert legalább napközben gyorsabb, és nappal az is stabil. Sõt, még azt is megbeszéltük egy hozzáértõ szervízessel, hogy megpróbál másfajta modemet szerezni (most D-Link DSL-360R van), mert õ is olvasta, hogy az nem túl jó fajta modem, gyakran elveszti a szinkront a szerverrel... Már 2 napja nem is szóltam semmit az elérésrõl, erre valamelyik okos ügyfélszolgálatos kitalálta, hogy visszaveszik a sebességem 4Mbit-re, és még a szerzõdést is módosítják :W De csak úgy önszántukból, mert semmi ilyesmi nem lett kérve, semmi papírt vagy szerzõdésmódosítást nem írtam alá... :Y
Telefonálok nekik, hogy mi az, hogy csak így módosítják a vonalat és a szerzõdést, erre a hölgyike mondja, nem tud mit tenni, menjek be az ügyfélszolgálatra...
Hogy lehet az, hogy módosítani tudnak így (mikor senki nem kérte), viszont visszaállítani nem??? :F
Aztán kaptam egy mail tõlük, hogy egy kollégájuk 30 napon belül megkeres mailben vagy telefonon az ügyben. Na ekkor telt be a pohár!!!
Írtam nekik egy e-mailt, hogy nem érdekel a 30 nap, ha 3 munkanapon belül nem állítják vissza a 8Mbit-es elérésem, felmondom a szerzõdést velük, ugyanis nekem aláírt, érvényes szerzõdésem van 8Mbit-es elérésre, amit õk csak úgy simán kérés nélkül, saját kitalációból módosítottak...
Kedden telik le az általam adott 3 munkanap, kíváncsi vagyok, mit tesznek...

Elvileg így felbonthatom a szerzõdést, hiába van hûségnyilatkozatom 2008.03-hóig, legalábbis remélem. Ugyanis egyoldalúan módosították a szerzõdést, amibe én nem egyeztem bele, sõt, ezt jeleztem is feléjük...

Ha valaki tud errõl valamit, hogy felbonthatom-e ilyen miatt a hûségnyilatkozatom, kérem jelezze...

Üdv mindenkinek...

ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hűtő, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.

bertino
igaz, talán jelentkezik majd egy tigernetes ügyfél, aki ebben tud választ adni, sztem nézz szét más forumokban is és kérdezz rá

azt tudom hellyel nincs gond, engem az érdekelne hogy a külföldi oldalak tényleg lassúak e, vagy ez csak eleinte volt?. Hiába pl. 20mbit, ha torrent nem megy, mert nekem arra is kéne.
bertino
nem sok helyen érhetõ el.

Ismeri vki a TigerNET-et? tiger.hu
Azt hallottam, hogy a külföldi oldalak nagyon lassúak, esetleg tud vki errõl vmit?
bertino
késõbbiekben sztem engem is fog érdekelni a kérdés...

És arra nincs valami jó progi, hogy ha megszakad a kapcsolat, újra belépjen??? Legalább akkor itt tudnám hagyni a gépet letölteni, és nem kellene 15 percenként nézni, hogy megy-e még a netem...

ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hűtő, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.

bertino
rém egyszerû: este annyian használják az (adott telefonközpontba bekötött userek)emberek a netet, hogy nem tud mindenkit kiszolgálni elég sávszéllel a központ
ADSL teknológia ennyi az egész... sajna ezzel nincs mit kezdeni 😞
kábelnet rulez, bár tudom, sok helyen nem elérhetõ... én mégis azt javallom mindenkinek, ha van lehetõség váltsatok.

Sziasztok!

Van valami ötletetek, hogy mitõl lehet az, hogy egész nap megy rendesen az internet elérésem, és este 17-18 óra körül elkezd szórakozni. Általában 10-15 percenként megszakítja a kapcsolatot, de úgy, hogy a gép nem is mindig látja, hogy megszakad a kapcsolat, mert a modem gyorsan látja újra a szervert, viszont adatforgalmat nem tud bonyolítani, amíg kézzel ténylegesen meg nem szakítom a kapcsolatot és újra be nem jelentkezem...

Már több hete jelentgetem a szolgáltatómnak (Hungarotel - Invitel), mindig csinálgatnak valamit, kijöttek 10x megnézni a vonalat, de semmi javulás. Mondtam, hogy hiába nézegetik, mert napközben tökéletes, viszont este elég gagyi...

A sebességgel nincs gond, amikor megy, akkor elég gyors (8Mbit)...

Nincs valakinek valami jó ötlete, mi lehet a gond???

(Modemet már cserélték, a szûrõt is cserélték...)
Az az idegesítõ, hogy hiába a gyors net, nem hagyhatom a letöltést menni, mert este megszaggatja a kapcsolatot, és akkor csak feleslegesen megy a gép... Esetleg nincs valami progi, ami újra be tud jelentkezni, ha megszakad az ADSL kapcsolat?

Elõre is köszi mindenkinek!

bertino
interware-ról tapasztalatok... ? korrektek ? 😊

ez eddig oks de attol még az adsl mint tehcnologia (legalábbis ami mo-n van) nem megy üvegszálas rendszeren csak rézdrotoson
ez van...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sanyix
Egyáltalán az a kifogás a vicc, hogy a "telközpont üvegszálon volt kötve, nem rézen" Ki tudja milyen módon közvetítik üvegszálon a telefonbeszélgetéseket? Hát persze hogy digitálisan! Internetelérés digitális, melyik a legjobb átvitel hozzá? Üvegszálas...

bertino
megérné, csak lusták mint a dög

mrzed001
XIV. ker (tán) pénzesebb lakótelep, és 3 éve még csak ADSL-t sem lehetett (merthogy "telközpont üvegszálon volt kötve, nem rézen").
Bejöttek adsl2-õk, rákérdeztem. Semmi esély (sehol a 6-8 km-es körzetben egy központ).
Aztán hogy miért nem éri meg ide tenni nekik egyet? Ki tudja.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.