4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
hát erről van szó, ja :DD -
Biztos hogy semmivel sem lesz gyorsabb. -
http://www.hwsw.hu/hirek/36403/adsl_vdsl_iptv_hd_magyar_telekom_internet.html
a sávszélességek rész a lényeg ugyebár...
meg ez a fejezetcím:
"Nem biztos, hogy azonnal gyorsabb lesz a letöltés..." -
csinálj 2 t-com mérést, küld el az eredményeket a [email protected] valamilyen előfizetési azonosítóval, vagy írj nekem egy pm-et a loginoddal és megnézetjük. -
dieselG #3588 Januárban hosszabb külföldi tartózkodás miatt 1 mbites előfizetésre váltottunk az enternetnél, előtte sokáig 8 mbit volt.
Ma visszaállították a 8mbit-et, de valahogy nem igazán éri el a szintet a 400 és 700 kb/s között ingadozó sebességével. A letöltési attenuation 25,5 dB állandóan, így röhögve tudnia kéne a vonalnak az előfizetett sebességet. Korábban 42 dB volt az attenuation (magyarán azóta fejlesztettek), így 820-830 (6,5mb) volt a maximális sebesség.
A kérdésem az, hogy nem lehet, hogy le van terhelve a hálózat, azért produkál alacsonyabb sebességet? -
igen a további olvasgatásokból ez az ötlet nekem is beugrott, meglátom. Köszi
-
köttess be uj telefonvonalat, régit meg mondd le.
arra mehet az ADSL ismét és uj előfizető vagy.
ennyi. -
sziasztok
egy kis segítséget szeretnék kérni. Július elsején lejár az egyéves hűségnyilatkozat, és le lesz mondva a netem. Namost az elkövetkezendő 3 hónapban úgy tűnik nem is lesz, mert 3 hónapnak el kell telnie hogy új előfizetőnek tekintsenek, asszem, és olcsón kapjak ismét netet. Namost, szopás lenne a nyár 3 hónapig net nélkül, és kerestem is olcsón, de nem találtam. Valaki nem tud véletlenül olyan netszolgáltatót, ami így is max. 3000 Ft-ért adna min. 1Mb-s letöltési sebességgel rendelkező, korlátlan netet? Telefonvonal, modem van, Egri vagyok, ez asszem T-Com terület. -
#3571 -
roberrtto #3583 Proxy az sajnos nem jó, rendes IP kellene, szolgáltatótól. -
De senki sem beszélt adsl2+-os sebességről. adsl2+ üzemmódról volt szó. -
"Nekem olyan net kellene ahol gyorsan kapok új IP-t,"
Rejtsd el az IP címedet anonymous proxy segítségével (keres rá a Googleban, vagy itt a fórumon) és akkor több tartományból való IP-címed lesz (ha ugyanazt a proxy szervert választod ugyanazt az IP címet, de ez már részletkérdés).
A szolgáltatók általában egy adott tartományon belül vannak, mert ők is vagy veszik a netet, vagy adott hálózati tartományt kapnak, és azt osztják szét DHCP-n keresztül, adott időkön belüli frissítéssel. -
roberrtto #3580 Sziasztok!
Nekem olyan net kellene ahol gyorsan kapok új IP-t, az externet az ilyen, ott kb 1 perc alatt van új, esetleg tudd valaki ennél gyorsabbat.Ja és lehetőleg minnél több tartomány változzon meg benne.Köszi. -
az lehet, hogy képesek az ADSL2+ra... de, hogy azok ADSL2+ sebességgel is csak akkor fognak menni, mikor mi már alulról szagoljuk az ibolyát, az is biztos. -
Én június 20-án cseréltem le az ADSL-t kábelnetre. Az ok egyszerű volt, emelték az előfizetés árát. Sokkal olcsóbban jövök ki a kábelnetnél, mint az ADSL-el. Amikor eldötöttem, hogy váltok még nem tudtam, hogy ennyire jól döntöttem, ugyanis kb. június 10. óta esténként 18:30 -tól elkezdett lassulni a net annyira, hogy weboldalt se lehetett megnyitni és outlook expressel se tudtam a leveleimet leszedni. Telefonáltam a szolgáltatómmal és közölte, hogy valami gubi lehet a T hálózatában, ír nekik hibajelentést... ez általában 10 percen belül meg is oldotta a problémát. De amint ez mindennapossá vált, már kicsit untam, hogy annyi majdnem a telefonszámla, mint a net havidíja. júni 18. estétől szinte egész nap használhatatlan volt a net, lassú volt majd szakadt és nem engedett be vagy "a távoli kiszolgáló nem válaszolt" vagy a "hozzáférés meg lett tagadva mert..." üzenettel.
Gondoltam nem telefonálok, mert majdcsak megjavul hamarosan... hát nem javult meg, 20-án elegem lett és felhívtam őket megint. Ekkor lestem azon, amit az ügyfélszolgálatos mondott - externetes netem volt - amikor kérdeztem hogy miért használhatatlan napok óta a válasza ez volt:
"Mert sokan használják a netet" - azt hittem kifekszek, mondom és ez mindennapos lesz?
Válasza:
"Igen, sajnos az ön központját nagyon sokan használják, ezért valószínű lesz rendszeresen a lassulás" - na mondom akkor majd remélem az emelt havidíjat szépen lecsökkentik nekem kb 0 ft-ra mert használhatatlan volt.
Meg is néztem a sebességemet a speedtest.net -en, hát mit ne mondjak aranyos volt, kb 15 perc volt mire eljutottam oda, amit a kép ábrázol:
Hozzáteszem 4mbites netet fizetek, ami napokon át ilyen sebességgel ment... ez még a "minimum garantált" alatt van jóval.
Hálisten 20-án bekötötték a kábelnetet, ami 1500Ft-tal olcsóbb, mint a fent említett ADSL és 4mbit helyett 10mbit....
-
Nem a nagy részük, mind!
Jópár éve lehetett hallani róla, hogy minden dslam kártyát lecseréltek adsl2+-ra, modemet szintén elég régóta nem lehet kapni, ami ne tudná. Nekem pl maguktól állították be a trékomék az adsl2+-t amikor átkötötték a vonalam, pedig még nem is nagyon szükséges, mert 4 megás netem van. -
remek.
és aki ezt beírta oda az mégis mire alapozott ? :D
csak ugy érdekelne, de minnyá benézek oda én is. -
mint írtam a fórumról van tehát idéztem....... -
"Ugye tudjuk, hogy sok végponton a pocsék vonali minőség miatt és/vagy a távolságból fakadóan nem megy az előfizetett sávszél. Igenám: de mára a végpontok 3/4-e, az alközpontok közül pedig szinte az összes képes ADSL 2+ üzemmódra." -
?? -
honnan is tudod biztosan, hogy nagy részük már tudja... ? -
TVNET-es fórumról
Egyébként nehogy azt higgye valaki, hogy engem olyan könnyű lepasszolni. Ha nem érek célt szép szóval, akkor kiteregethetjük a szolgáltatók szennyesét széles publikum előtt is:
Ugye tudjuk, hogy sok végponton a pocsék vonali minőség miatt és/vagy a távolságból fakadóan nem megy az előfizetett sávszél. Igenám: de mára a végpontok 3/4-e, az alközpontok közül pedig szinte az összes képes ADSL 2+ üzemmódra.
Namost: ha mindkét végberendezés képes erre az üzemre, akkor mindjárt nem igaz az, hogy technikai akadálya van annak, hogy az előfizetett sávszélességet nyújtsa a szolgáltató. Pusztán arról van szó, hogy
1. Kényelmesebb neki ha technikai akadályokra hivatkozva (amik ugye nem léteznek) nem nyújtják a sávot, amiért fizetünk.
2. Illetve temérdek pénzt spórolnak azzal, amit az 1. pontban kifejtek. Valszeg a 10gigás bix port nem volna elég a T-comnak, ha mindenki annyit kapna, amennyiért fizet.
Amiről itt szó van, az nem technikai akadály, hanem szolgáltatói magatartás kérdése, és ebben az esetben az ÁSZF-re sem lehet hivatkozni.
Ha nem érek célt szép szóval, akkor felveszem a kapcsolatot az NHH-val, azon kívül részletekbe menő cikk menni fog a logoutra, és az összes létező sajtót megkeresem a témával kapcsolatban. Úgy is uborka-szezon van, legalább lesz miről csámcsogni.
-
igen. -
te Enternetes vagy?
mert amúgy számoltam így is jobban jönnék ki, kb. pontosan 5e/hó lenne végülis így egyben... -
t-com a hibás, nem mi.
ha illetékes szolgáltató nem vállalja át a hurkot, akkor mindenhol fizetni kell azt az "egyszeri" bizonyos díjat sztem, persze ha nem, sry.
de legjobb tudomásom szerint T minden szolgáltatónál behajtja. -
Hali, hol lehet a legjobb áron telefon vonal nélküli ADSL-t kötni? Mert mindenhol olyan magasak az árak, hogy nem éri meg váltanom.
Az Enternet-é nem hangzik rosszul, de a kiépítési díjat minden évben ki kell fizetni (jó mi?) -
vagy már csődbe mentek és azért nem nyomatnak számlát. :D -
ADSL-eseket
állítólag kezdenek csődbe menni -
amugy nem az volt, hogy a tvnet eladja a saját hálózatát is ? -
ne nézz kezdőnek..... -
az a pár ft semmiség... -
persze -
Szar ügy, mert késedelmi kamatot kell majd fizetned! :D -
járt már valaki úgy hogy nem kapott havi számlát?
most a tvnetnél nálam ez történt
ügyfélszolgálatnál pedig fel sem veszik...... -
Szabi1991 #3558
-
lehet kötni hűságnyilatkozat nélkül, csak az úgy drágább -
hutapali #3556 Sziasztok!
A nyárra szeretnék internet szolgáltatásra előfizetni (2-3 hónap) de még nem találtam szolgáltatót aki nem 1 vagy 2 év hűségnyilatkozattal állna velem szóba :-( Tudtok nekem segíteni, hogy hová tudok 2-3 hónapra szerződni? ADSL modemem az van: D-Link DSL360T. A város, ahová szeretném: Eger és ha ez a net ADSL akkor telefonvonal nélküli előfizetéssel működne.
Előre is köszönöm a válaszokat (ötleteket)!
dns -
http://itcafe.hu/hir/enternet_felvasarolja_actel_cyta.html -
Az Actelt felvásárolta valamelyik.szolgáltató 100%ban.
Nem is mondom, hogy melyik... :) -
van digi-s topic, talán ott olvasgass.