ADSL - melyik szolgáltató?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hisz Invitel olcsóbb: havi 7590, elsõ 2 hónap 0 HUF, egy évre = 75900 HUF.
Az pont 6900, 1 havi díjat spórolhattál volna.
Én még mindig úgy néz ki, hogy hozzájuk megyek, mert még senki nem mondott jobbat. Bár a havi 7590 soknak tûnik, de ha kiszámolod látod olcsóbb, 1 év múlva meg ha lezs jobb, váltok megint. 😊
A sávszélesség emeléskor nálam semmit nem emeltek, maradt a 2 megás sebesség. Ezt többször megreklamáltam a Datanetnél , a válasz mindig az volt hogy a számomra beállított sebesség megfelel a szerzõdés szerintinek. ( Ami egyébként igaz is, a szerzõdés szerinti minimálist elérte. ) Akkor gondoltam minek fizetek 8 megásat, és kértem a 4 megás netet. Erre a Datanet közölte hogy a 4 megás net náluk drágább mint a 8 megás akciós, ezért örülhetek a mostani havi 9300 Ft-nak.
Na ekkor szolgáltatót váltottam.
Gyõr.net -es lettem. Tök korrektek - pillanatokon belül választolnak az ember kérdéseire. És érdekes módon a váltás után azonnal lett 4 megás sebességem, amiért most 6900-et fizetek.
Ennit a Datanet-rõl.
Mellesleg a lassan 1 hónapja megrendelt datanetre való szolgáltatóváltásomról semmi hír, pedig 2 hete felhívtak, hogy jövõ héten, azaz múlt héten váltanak, vagy ha nem legkésõbb azutáni héten, azaz ezen. Eddig semmi papír, mail, telefon nem érkezett, és már szerda van.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Mondjuk feltöltése nem a legeslegjobb szvsz, de a letöltés az okés.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
de ez mondjuk nem tom, hogy hogy gondoltad, hogy másképp menne 😄
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
elõfordulhat kisebb nagyobb kiesés, ha van t-comnál ismerõsöd, az megoldja secperc alatt a dolgot, hogy csak 1 órás kiesés legyen vagy kevesebb.
Szerintem ez hülyeség. És nem találtam ilyen csomagot 7290 HUF-ért.
Valaki lát ilyet?
Nem tudom hol élnek ezek. 8556-ért 8 Mbit-es netet köttetek be.
Így 7590*10=75900 1 évre, ami 12 -hóra bontva = 6325 HUF/hó lenne.
Semmi más díj nincs.
Aztón 1 év múlva majd leszvalami. 😊 Enternet meg bekaphatja, nyerek 275 HUF-t havonta, évi 3300 HUF! 😊 Havi 1 sör. 1 L benzint nem merek írni, mert az már drágább sajnos. 😊
Ha tud valaki jobbat 4 MB-es szolgáltatóváltós netre 6325 huf/hó -nál az szóljon!
Remélem lesz valami jó hely valahol.
Errõl tud valaki valamit:
http://businesstelecom.hu
Ez tûnik legolcsóbbnak, 6466 ha átutalással fizetek, ha csekkel + 300.
nálunk aki magától ilyet vásárolt simán visszaküldtük, hogy amíg nincsen rendesen beállítva, nálunk e nagyon probálkozzon 😄
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
És évek óta nem jelentette be a problémát? Évek óta nem javították ki? Pláne egy könyvtárnál (ami tudomásom szerint önkormányzati tulajdon) - tehát kiemelt elõfizetõ (nem sima lakossági elõfizetés, az önkormányzatnak okoz kárt ezzel).
Ilyen hosszan nem szokott ügy elhúzódni.
"Aztán amikor pedig felvették, azt mondták, õk ezzel nem tudnak mit kezelni. "
A végponti eszköz szerintük elérhetõ (ti azt tapasztaljátok, hogy az ADSL-modemen világítanak/villognak a ledek)? A betárcsázás sikeresen végrehajtódik (vagy ad vissza valami hibaüzenetet)?
A szolgáltató a végponti eszközig felelõs a szolgáltatásért. Ha a felhasználó nem tudja beállítani a kapcsolatot (még a helpdesk segítségével sem), az a felhasználó saját, egyéni szociális problémája (nagyon barátságos Internet-szolgáltatók esetleg szoktak segíteni, küldenek ki szerelõt, aki beállítja a gépet).
"ADSL-t keresek, 1024/128-asat, vagy 1024/96-osat. A neten nem igazán találtam semmi jót. Max ár: 4500 Ft. Mit tudtok ajánlani? "
http://www.isite.hu/
http://www.szelessavkereso.hu/
http://szelessav.lap.hu/
http://adsl.lap.hu/
ha õk az internetszolgáltató akkor muszáj csinálniuk vmit...
ADSL-t keresek, 1024/128-asat, vagy 1024/96-osat. A neten nem igazán találtam semmi jót. Max ár: 4500 Ft. Mit tudtok ajánlani?
Örülnék ha leírná valaki, hogy mi iylenkor az ember teendõje. Olvasgattam már utána, de azért jó lenne ha valaki itt megerõsítené.
Fõleg az érdekel, hogy hogyan kapom meg a nyilatkozatot a régi szólgáltatótól (Tvnet), hogy nincs számlatartozásom.
Elõre is köszi!
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
nagyon sok ilyen hülye van sajnos.
mondjuk ha nagyon nagyon problémás üf. akkor kiküldjük elsõre a szerelõt
és ha megállapította, hogy a számítógépen volt a hiba, szépen kiszámlázzák az üf-nek a kb. 6 ezer ft-os kiszállási díjat 😄DDDDDDDD
Ne félj, az ostobábbik betelefonál. És nyavalyog, hogy a MAXIMÁLIS sebesség 90%-a az átlagsebesség, és ez nem szolgáltatás, és felmondja, ha nem küldenek ki szerelõt. Meg már egy hónapja betelefonált (ennek persze a supportnál semmi nyoma), és azóta szar (és kér jóváírást).
ha az adott szolgáltatás csak annyit bír, amennyi a vállalt érték, vagy pedig alatta van a sebesség, akkor nálunk már élhet kompenzációigénnyel és a díjcsomagváltást javasoljuk, ahol a lefelé váltási összeget vlszleg elengedjük, de ezt persze elbírálják a cégnél.
ha nincs kisebb csomag és nagyon problémás üf. akkor küldünk eki levelet, miután panaszkezelés utánanézett jogos-e a felháborodása vagy sem.
esetek 80%-a felmondja, ezt lehet köszönni többek közt a a t-com nagyon igazságos sávszélesség emelésének pl.
ha lassú a sebessége akkor elõször leadjuk hibára, hogyha központból megoldható, meg is oldják.
ha továbbra is szar, szerelõ kimegy, ránéz a teljes vonalra és kideríti a hibát
mit gondolsz, ha minden fatális ostoba felhasználó betelefonálna ilyen gonddal, gondolod, hogy a supportos operátor telefonon keresztül elmagyarázza mindegyiknek, hogy mi a dörgés és mi az a 100 hibalehetõség, ami elõfordulhat ?
hát azért ez egy kicsit necces lenne.
meg az is ha millio fatális láma lenne, bár sajna van elég sok
Mondjuk a legdühítõbb az, hogy kiderül pl. "fel nem tudok csatlakozni" szituációnál, ahol van kb. 3 hibalehetõség, ha nem több, ezen a 3on mindig végigmegyünk és bizny legtöbb esetben az ordibáló fatálisan ostoba üf. eszével van a gond, meg azzal, hogy az adrenalint már szinte hugyozza, mert akkora idegbeteg vadparaszt lesz belõle a telefonálás során
persze ez igazából más téma, de részben azért idevág.
nem, ha vonal lassulás van, mindenképpen elõbb utóbb szerelõhöz jut a probléma, a telefonos ilyenkre nem fogja pazarolni az átlag beszélgetési idõ be nem tartását ne félj.
persze én csak egy cégnél dolgozom a sok 100 közül, de biztos sok másiknál is így mûködik ez.
Vagy a szerelõ megy ki (és cserél eszközt, húz kábelt, stb...), vagy a központban az IT support tesz valamit (helyrehoz a szerveren valami hibát, instruálja a felhasználót,...). Szóval nem kell egybõl szerelõért kiáltani.
"ha meg ugy veszik fel a hibát, hogy a router be volt kötve esetleg vagy hasonlo, tehát nem közvetlenül csatlakozott modemre és mérte akkor ezt a sebességet, akkor az operátor jó nagy hülye."
Arra nem is gondolunk, hogy a kedves felhasználó nem ért hozzá (mert bizony az is megeshet)? Esetleg teli vírussal a gépe? Vagy olcsó **** gyártású (vacak minõségû) eszközöket használ? Vagy hogy az adott szolgáltatást (weboldal, P2P, ftp,...) csak ennyit bír?
ha meg ugy veszik fel a hibát, hogy a router be volt kötve esetleg vagy hasonlo, tehát nem közvetlenül csatlakozott modemre és mérte akkor ezt a sebességet, akkor az operátor jó nagy hülye.
Tartósan alatt azt értem, hogy nem pár másodpercre, nem csak egy alkalommal (tehát te mint felhasználó érzékeld).
Másrészt nem feltétlenül a szolgáltatótól függ egy szolgáltatás (weboldal, torrent, stb) elérésének sebessége.
Harmadrészt megeshet, hogy nem kell feltétlenül kimennie a szerelõnek - megoldható a központból is.
ez csomagismertetõ 😄
onnantól aztán szedheti a sátorfályát a szerelõ, hogy mi hamarabb helyrehozza a bajt.
de mostanában csak 5/0,3-al megy :S"
A 8/0,6 Mbit/sec a MAXIMÁLIS sebesség. Van MINIMÁLIS sebességi célérték is, ezt az Ászf-bõl tudhatod meg. Ha a MINIMÁLIS célérték alá tartósan leesik, akkor panaszkodhatsz.
de mostanában csak 5/0,3-al megy :S
(Pesten lakok)
eddig milyen volt ? 😊
nekem vmiért csak 5 megával jön (lefelé) lassan 1 hónapja (felfelé meg 0,3) :S