2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • darkling
    Itt megnézhetsz képeket régebbi játékokból is.

Itt pedig megoldások vannak a problémára.
  • czky
    A kérdésedre a válasz:
    Lehet, hogy lesz widescreen felbontásod, de az is lehetséges, hogy szétnyújtott lesz (láttam ilyet élőben és elviselhető).
    A másik megoldás, hogy bizonyos játékoknál meg lehet ekecselni, hogy legyen szélesvásznú felbontás.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Tegyük fel, hogy egy 16:9, vagy 16:10-es képarányú lcd monitort szeretnék venni. Most ergo nem akarok, mert nincs pénzem, de tegyük fel a példa kedvéért. :)

Szóval ha én egy régebbi játékkal akarok játszani ilyen képarányú monitoron, mondjuk amik 1024*768, meg 800*600-as felbontásokat ajánlgatnak fel, akkor annak a játéknak a képe szét lesz húzva, vagy pedig felajánl például egy 1440*900-as felbontást? Tehát az a játék szélesvásznú lesz, vagy pedig szélesvásznú de torzított képpel, vagy pedig normál képarányú, és a monitor két szélét nem fogja kihasználni?

Üdv:
    DJviolin
  • Hedgehunter #918
    En EZT a gagyi ACER-t nezegettem valakinek van esetleg..? Valaki latta mar mukodes kozben...?
  • Senkkik
    nem, eggyiket se láttam..
  • Inquisitor
    Láttam egy LG monitort, a 226W szériából, amin van HDMI bemenet (meg komponens is!), akkor ez azt jelenti, hogy ugyan a monitor "csak" 1680x1050-es, de átskálázva ki bírja tenni az i/p1080-as videokat?
    Sajnos itthon nehezen beszerezhető vagy sehogy, és kb. 90-94K körül van, érdekes módon a cseheknél csak 75K körül van viszont. A "kistesóját" (226WTQ?) eléggé dícsérték, max. nem lehet túlságosan elforgatni.
    Mióta kipróbáltam egy olcsó és gagyi Acer 22"-os monitort, azóta meggyőződésem, hogy ez az a méret ami desktopnak még nem túl nagy, videozni meg még elég. (Másrészt 24"-os monitorok vagy 2-2,5x ennyibe kerülnek.)
  • Mike
    másrészről láttad már működés közben?
  • Mike
    a Dell LG-Philips paneleket használnal
    a Samsung meg ugye a sajátját
  • Mike
    nativban is lehet kisebbre rakni
    mint ahogy a wide tv-n sem kell a 4:3-as adást torzítva nézned
    másrészről játéknál az 1280x1024 széthúzva sem vészes (olyanokra gondolok ahol nincs kis méretü, és sok szöveg, tehát mondjuk sport, autószim.)
  • Mike
    simán utánadvágnak egy 20"-os LG-t már 60k körül
    és nem 16:9 hanem 16:10
    és nem kell hozzá iszonyat erős graf.hw, csak olyan amin jól fut mondjuk 1280x1024-ben is
  • sb1
    Ennek ugyanúgy 5ms-os a válaszideje, de amúgy elég pofás kis monitornak tűnik...
  • Senkkik
    Aha.. Akkor akár DELL - E228WFP -t is megvehetném? Mert őszintén szólva ez tetszik nekem igazán, csak nem értek ehhez a 2,5 ... ms-os dolgokhoz..
  • sb1
    Lehet kisebb felbontásra rakni, csak a képe máris nem olyan lesz, mint natív felbontásban, sajna ez az átka a tft-nek...
    Az 5ms-nál semmi utánahúzást nem lehet észrevenni sem játékban, sem filmek alatt...
  • Senkkik
    Új mondtort fogok venni de nem tudom eldönteni melyiket vegyem... A samsung 226BW és 931BW közt vacilálok.. A nagyobbat azért nem szeretném annyira ,mert ugyan bírná a gépem de ha egy darabig nem fejlesztem akkor nem vagyok benne biztos.. (főleg játékra kell)
    Meg lehet csinálni a monitorral hogy kisseb felbontásúra rakni és azt középre helyezni? (hogy ne legyen torz)
  • Senkkik
    azt mondod 5 ms- os is jó játékra?
  • sb1
    Mindenképpen a 22" tft-t ajánlanám, nekem elötte 19" crt volt, és a különbség óriási...
    Ajánlani csak azt merem, ami nekem van, mert ezt ismerem, egy élmény vele a játék és a filmezés is, igaz erős gép dukál alá, hogy a játékok alatt a natív felbontást tudd használni. Már árban is egészen elfogadható, br 85e. környékén a tied lehet.
  • Hedgehunter #905
    ja 20"-21" es a crt lenne....
  • Hedgehunter #904
    Nem a penz miatt kerdeztem csak ugy altalaban.. olyan 70-90 ezer korul gondoltam.....
  • sb1
    Mennyi a rászánt pénz?
  • Hedgehunter #902
    Ja jatek, mozi foleg........
  • Hedgehunter #901
    Na akkor milyen monitort vegyek: 22" 16:9es TFT lcd vagy egy 20-21".........
  • Mike
    no igen, csakhogy a 19-es is 1280x1024 felbontásu
  • bazza
    mert felesleges nagyobb
  • Mike
    aproban hirdess
  • Mike
    miért csak 17"?
  • bazza
    LG L1760TR-BF 17" 2ms LCD Monitor (DFC)
    Samsung 732NB 17" TFT-LCD monitor

vélemény?
  • gurubefree
    Sziasztok .... Kit erdekel 22" TFT ??? Megfizetheto ar , jo minoseg .
    [email protected]
  • Rolesz
    ja és valami kimaradt hogy van az a 3monitor elosztó cuc az mennyibe kerül és magyarországon hol lehet kapni?
  • Rolesz
    Szerintetek 2db 19es vagy 1db 30as monitor a jobb?Ja és a két monitort hogy kezeli a gép?MErt elképzelésem sincs.Vagy lehet állitgatni?Milyenekre?
  • fle go
    Szerintem langyos nedves szöszmentes ruhával áttörölgeted és annyi elég is.

Mellesleg ez a topic is megérdemelne már egy jó kis bannert, ?px * ?px a banner mérete?
  • Ray Z
    Hello!
    Tudnátok ajánlani egy 70e Ft körüli monitort? Elsősorban játékra kellene.
  • a shot
    hellóztok, énis arra lennék kíváncsi, hogy a samsung 931bf tft- monitoromat mivel tudnam megtisztogatni. lehetoleg minden háztartásban fellelhető dolgot mondjatok, köszke:)
  • fle go
    Udv!

Mint masok en is vasarlas elott allok de nem tudok donteni, az alabbiakat szemeltem ki:
    DELL E228WFP
    LG 226 WA-SN
    LG 226 WTQ
    SAMSUNG 226 BW
    SAMSUNG 225 BW
    SAMSUNG 215WT
    ASUS MW 221U
    Erdekelne Ti melyiket javasolnatok és miért? Esetleg ha van más javaslatotok szivesen fogadom.
    3D-re, grafikai munkára, játékra, film nézésre használnám.
  • CopyG
    Mivel lehet tisztítani az lcd képernyőjét?
  • mathe
    Itt a link bocsi
  • mathe
    Hello
    Samsung 940BWről tud valaki véleményt mondani?

Milynek ezek a szélesképernyősök? Videokártyák bírják ezeknek a felbontását is rendesen?
  • CopyG
    Az LG-re mennyire jellemző a pixelesedés?
    Amúgy ha először nincs, akkor nem valószínűleg hogy kijön, nem?
  • czky
    A végfelhasználóra vonatkozik a 3 nap, attól számítva, hogy a kiskerben ráírják a dátumot a garpapírra. Én szerdán vettem meg a monitoromat, és ott előttem lett kitöltve a garpapír. Na, hát onnan számítva 3 nap. :D
  • Inquisitor
    Én még nem láttam olyan monitort, ami újra lett volna ragasztva, sőt, jól láthatóan sose nyúltak hozzá a csomagoláshoz, mert utána szint elehetetlen visszacsomagolni, gyári szinten meg nem lehet. Sz'al ez a nagykeres vizsgálat kamu. Másrészt nagykerből kikerülő cuccok akár hónapokig is állhatnak vagy csak a végfelhasználóra vonatkozika 3 nap? És akkor azt hogyan lehet bizonyítani?
  • czky
    Hát a boltos a nagykernek viszi vissza és gondolom onnan kerül a Samsunghoz. De egy normális nagyker leellenőrzi az ilyen jellegű garanciával rendelkező monitorokat, és csak azt adja ki, ami nem hibás (úgy monták nekem :D ).