2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Inquisitor
    Remélem nem a magyar LG oldalon nézted ... Hát vagy lge.com, vagy lg.de. Én általában a német oldalakon szoktam egy csomó mindent meglelni, amit máshol nem.
  • zeus89
    Nem találom a hivatalos LG oldalon az LG L206WT modelt ... segítene valaki megtalálni, és ha lehet valami tesztet róla ...
  • repvez
    ugy látszik tul hosszu a link ,de a témakorok szürésénél a monitort válaszd és megtalálsz mindent
  • repvez
    =&fwhat[prec]=&fwhat[or]=&fwhat[not]=&fwhen=0&fuser=&sid=120&fid=]ez a jo link remélem
  • repvez
    =&fwhat[prec]=&fwhat[or]=&fwhat[not]=&fwhen=0&fuser=&sid=120&fid=] itt megtalálod a monitorok tesztjeit
  • zeus89
    PH? lehet láma kérdés de mi is az? ... tudsz adni linket? ... nem toom mi a különbség, és, hogy hátrány lenne-e valameik, az SG mostani főcikjében pont erről van szó és azt írjak, a nagyobb kontraszt jobb
  • repvez
    A 700:1 az statikus a 3000:1 meg dinamikus ami lehet hogy vilogni fog ahogyan váltogatja a képnek megfelelö értékre.Olvasd el a tesztet a PH-n hogy mi a különbség a dinamikus és a statikus kontraszt között.
  • zeus89
    Most olvastam erről a kontraszt fényerő dologról, és hallom, hogy ez nagyon lényeges pl. a sötét játékoknál, mikor besüt a nap, a Samsung 206BW, meg a SAMSUNG 205BW nek csak 700:1 illetve 800:1 az aránya, ellenben az LG L206WT -nek 3000:1 !!!!! Ez hatalmas különbség, és a monitor ára sem annyira drága ... szerintem ezt választom ... tehát mondjatok véleményt erről LG L206WT
  • repvez
    nekem 205BW-m van.Ahogy látom nálad nem lesz gond a nativ felbontáson használni a játékokat.Nekem sajna a 6600gt-m megizzad alatta és az uj játékok emiatt nem mennek rendesen.Amugy a monitorra meg vagyok elégedve
    Ha nem oldalrol nézed a monitort és nem zavar hogy a kis betekintési szök miatt változik a kép szine.A különbséget az 5 és a 2 ms között nem vezsed észre a mindennapi használat során csak ha teszteled.
    ebben az árkategoriában ez a 3 jöhet szoba amiket felirtál.
    A samsung 206bw is 2ms ha csak az a gondod a 205bw-vel.
    A kalibrálást mindenképpen végezd el rajta,mert sokat számit.100% fényerönél kisüti a szemedet most 50%-on használom .A széleknél jelentkezik a bevilágitás,de ez is csak sötét részeknél lehet zavaro.
  • zeus89
    Na több órás vizsgálodás után, pénzileg ezekre gondoltam:

1 választás: SAMSUNG 205BW (ez sajnos 5ms)
    2 választés: LG L206 WT (ennek mar 2ms)

Mind két monitor widescreen és 20"

Kérlek segítsetek választani, eme két model közül, vagy mondjatok jobbat, de ebbe az árkategóriába.
  • zeus89
    Most láttom az árát, hát ez elég sok, most láttam, hogy nem egészen jól számoltam át az eurót ft-ba ... 72 000 Ft-ig gondoltam, ellenben ez még határeset lenne, ehez mit szószlsz?

http://www.compari.ro/monitoare-c3126/samsung-sm-206bw-p16033556.html

Samsung 206BW
  • zeus89
    Ez valóban szépen nézz ki, mondasz is valami pro-t róla?
  • sb1
    Inkább ha már ennyi pénből gazdálkodhatsz, akkor nézzél rá erre! Nem fogsz benne csalódni...
  • Inquisitor
    100K alatt van ?-ISP paneles TFT? Azt hittem nincs.
  • zeus89
    Ja és FULL GAMER vagyok, tehát inkább játékokra és HD Filmekhez kéne, én a SAMSUNK 205BW-re gondoltam, de pls segítsetek egy okos tippet adni
  • zeus89
    Valaki ajánlana nekem valami widescreen monitort, 20" legyen (samsung párti vagyok, de más ajánlatokat is szivesen fogadok), és az ára maximum 80 000 ft legyen.
  • tilbury
    köszi az infót. hát fél millásra azért nem gondoltam :)
    kb. 60-70 körül gondoltam. szóval akkor nyugotdan beújíthatok 1re, a VGA bírni fogja.
    bye
  • sb1
    Akkor már inkább a nagytestvérét venném, ami alig pár ezressel drágább, mégis 19" ! LINK
  • Grove4
    Samsung 731BF-17"
    Én egy ilyenben gondolkodom játékra,szerintetek?
  • Mike
    S-IPS panel az alap, azt is kalibrálni kell, mondjuk nem tudom hogy crt-hez képest mennyire tud színhűságet produkálni, szerintem annyira nem
    kérdés mennyire professzionális célra kell?
    ha nagyon, és kitermeli az árát, akkor gondolkozhatsz a félmilliós Eizo-n is, ami dönthető és érintőképernyős
  • Inquisitor
    Hát nem játék alatt elbír az 2048-as felbontást is, játékokban meg (újaknál) kevés még 1024-hez is szerintem. Elég jó áron kapni 20-22"-os wideból olyat ami 1680x1050-es, ha már grafikához lsz, akkor szvsz jobb, mint az 1440x900-as. Persze minnél olcsóbb, annál messzebb van a színhűsége a tökéletestől, és annál jobb esélyed van pixelhibára is. Panel ügyben meg majd valaki nyilatkozik aki ért hozzá. Bár amiben jó panel van az kapásból 1,5-2x annyiba is kerül ...
  • tilbury
    hali!

wide monitor vásárláson gondolkodom, főleg rajzolásra kellene. egy régi GeForce Ti4200 VGA-m van. Ez elbírkózna egy 20" wide kérnyővel? estleg 1 két gaméval?
    ja és mien paneleset érdemes venni?
  • Sir Quno Jedi
    Én már régóta nagybanwideonnyomom és kell az.
  • Mike
    azt majd a ps3-hoz vagy wii-hez
  • Sir Quno Jedi
    Pont a wide jóak a mai gammákhoz. 32"wideban egy Oblivion, vagy Two Worlds fullon totálisan álleejtős tud ám lenni. Egy új dimenzió! :D
  • Mike
    akkor venni kell
    szerintem a wide használható játékra
    nekem is az van már több mint egy éve
  • Balumann
    inkább rendes arányút vettem, nem széles vásznút. Megkérdeztem, és azt mondták játékra nem jó. Nekem játékra jobban kell mint filmekre, meg tv- is nézek, úgyhogy maradtam a simánál!
    Csak az a probléma, hogy nem adtak hozzá DVI kábelt, és nemsokára meglesz az új gépem, és azon nincs analóg kimenet. Elméletileg a papíron az van, hogy van hozzá :(
    Jó lenne tudni, hogy Ati x1950 pro-hoz adnak-e DVI kábelt :S
  • Mike
    nyugodtan vehet 19"-os tft-t
  • Mike
    be lehet
    de erre kérdezz azért rá
  • Mike
    szélest
    ma már szinte fillérekért árulják
  • Hedgehunter #931
    Vegul vettem egy hasznalt 19" Dell crt-t.... 35 euro volt...:) 2 eves... Szelesbol csak a 22" lcd t vedd meg, ha nincs lecso arra akkor 19"-21" crt 4:3.... a kep fenomenalis a crt n...
  • Balumann
    Szisztok. Én is szeretnék egy monitort venni, és nem tudom eldönteni hogy szélest vegyek, vagy rendest (19"-os).
    Olvasgattam az üzeneteket, meg azt a játékos oldalt is, és hát nem győzött meg. Ti szerintetek melyiket érdemes venni, széleset vagy simát?
    Filmeket is szeretek nézni rajta, meg a játékoknál is előny szerintem a széles, hisz a látószög szélesebb. Nah de azok a játékok amikkel játszanék, azok pont nem állíthatók széles-re. Széthúzott képpel nem szeretnék játszani. Kérdezték már ahogy láttam, de végülis nem lehet beállítani, hogy fekete csík legyen oldalt?
  • cstomi16
    Sziasztok!

Elhatároztam, hogy veszek egy LCD-TV monitort, mégpedig a következőre gondoltam:
    19" Xpert-TECH LCD-TV

Panel A+
    Beépített TV tuner
    Teletext
    Távirányító
    Beépített sztereo hangszóró
    Aktív terület: 376.32*301.056(mm2)
    Max.felbontás: 1280×1024@85HZ Max.
    Fényerő: 250cd/m2
    Képpont: 0.294mm
    Max. kontraszt:700:1
    Válaszidő: 8ms
    Szin: 16.7M
    Látószög: H:170°; V:170°

Próbáltam utánanézni a paneltípusnak, de sehol sem találtam róla semmi kézzelfoghatót.
    Mivel annyira nem értek hozzá, ezért szeretnék egy hozzáértő véleményt a monitorról.

Előre is Köszönöm!
  • Hedgehunter #928
    Ma bejottem a melohelyre es lecsereltek a monitorokat 19" hp lcd-re.. Sajnos nincs jogom felbontast valtani dvd nezni meg jaccani de oriasi igy fel meterrol nezni (600x800).... Csak az ilyenek ala mar kell az eros gep ami nekem nincs at the moment.....
  • Inquisitor
    Analóg csatisat megnéztem, és ha nem ragaszkodnék bizonyos alapelvekhez, még vennék is ilyet. Állati jól lehet vele mozizni, a Desktop is hatalmas rajta, stb.
    De vásárlás elött tudakozódj a pixelhiba gariról szerintem.
    Szóval azóta fáj a fogam 22"-os monitorra ;)
  • Inquisitor
    Hiába állítasz felbontást, ha a látószög ugyanakkora, akkor vagy torzul a kép vagy úgy jársz, mint pl. a Stalker patch nélküli verziójában, ahol levágta a kép alját és tetejét.
  • Mike at home
    mint ahogy a wide tv-knél a monitorok többségénél is van lehhetőség nem az egész képet használva nativ kisebb felbontásra is, tehát az 1680x1050-en is lehet akár 800-600 vagy 1024x768-as kép a monitor közepén
  • Mike at home
    akkor menj, és nézd meg
    ne neten vásárolj monitort
    egyik olyan mint a másik
    csodák nincsenek
    ehhez képest van amelyik képe jobban fog tetszeni, a másiké kevésbé
  • DJviolin
    Szerintetek az megoldás lehet a torzított képarányú játékoknál, hogy mondjuk ha szerkeszthető a konfigurációs fájl, akkor ott írjam át a felbontást nem szabványos méretűre? Vagy esetleg a más képarányú felbontások alapból le vannak tiltva?
  • DJviolin
    Köszönöm a segítséget.