2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#1001 Hali
Most szeretném leváltani a 15" Crt Lg monitoromat..
Samsung 931BF-re..Megéri ?
Jo monitor ez,jatekra,mindenapos használatra? -
#1000 a tft másképpen működik mint a crt, a 60 Hz teljesen megfelelő -
virs lee #999 Mi a régi és mi az új? -
Inquisitor #998 Nem tudom HWSW-n most vett valaki zsír újat és neki régi panel van benne. -
virs lee #997 Miért baj az ha 1"-el nagyobb? Az csak jó. -
virs lee #996 Mit kéne kideríteni benne? Az A03-as verzióig bezárólag volt régen vmi gond, A04-től felfelé már jó. Már akkor is A04-et árultak amikor én vettem, szal nem hinném hogy ma szart kapsz. -
Inquisitor #995 A TFT topikba linkeltem egy állítólag nem TN paneles Acert, de aztán lehet, hogy éppen annyira nem gyártják/árulják már, mint a Samu 940NF-et? -
Inquisitor #994 Kollégám is ilyet vett és DVI-on neki is csak 60Hz-et engedi, fogalmam sincs ez mennyire normális, de ő nem örült neki. -
#993 monitor menüjében ilyen nincs? az enyémen van -
#992 ok, de nekem nem kell 20" csak 19 -
Stormreaver #991 Vettem tegnap egy új "wide" monitort (Samsung 226 BW) és ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
Egyrészt képfirssítés 60 Hz és mindenképpen annyi, akármit is próbálok csinálni. Korábbi LCD-s monitoromnál (+amit a munkahelyemen használok, azon is) ez 75 Hz volt, így gondoltam most is annyit állítok be neki. A Catalyst Control Centre szerint a "Maximum reported refresh rate" az 75 Hz és a Windows Display / Advanced Settings / Moitor alatt ha kiveszem a pipát a "Hide modes that this monitor can not display" elől, akkor már választható is a 75 Hz (ha a pipa ott van, akkor csak 60 Hz -et enged választani), viszont hiába állítom itt át 75 Hz-re, a monitor OSD-je továbbra is mutatja, hogy az bizony 60 Hz-en üzemel. Mit lehet ezzel kezdeni és egyáltalán normális ez?
A másik kérdésem a nem natív felbontásokra vonatkozik: ha pl. 1280x1024-re vált egy játék (vagy akár maga Windows Desktop), akkor széthúzza képet ateljes képernyőre. Namost ehylett én inkább korrekt képarányt szeretnék ezeknél a felbontásonál, értelemszerűen fekete csíkokkal a széleken. Ezt hogy lehetne elérni? A Catalyst Control Center -ben találtam ugyan olyat hogy "use centered timings" (a default "Scale image to full panel size" beállítás helyett), de ennek semmiféle hatása nincs - továbbra is kihúz mindent teljes képernyős módba. Ezzel lehet valamit csinálni?
Előre is megköszönöm, ha tud valaki tanácsot adni! -
Inquisitor #990 Na jah, de nem ez az a Dell monitor, amit csak Dell Lottery néven emlegetnek, mert többféle panelel készül, és csak nagy nehezen vagy sehogy se derítheted ki melyik van benne, míg meg nem veszed? -
virs lee #989 Én Dell 2007 WFP-t vettem, az 20" / 1680*1050 / SIPS. kiskerarak.hu szerint 94k-ért már haza is viheted, sztem megéri. -
synatec #988 SOS help, indulnék vásárolni!
Samsungból 931BF, 932BF, vagy 940BF???
Én nem tudom eldönteni mi a különbség köztük, azon kívül hogy az egyik 5ms a másik kettő pedig 2ms. Mi az árkülönbség oka, mitől jobb a legjobb?
Köszi előre is! -
#987 én is így tudtam, de
akkor ezek pl. miféle adatok?
Samsung 961GW
Modell kód LS19PFGDFV/EDC
Panel Látható képméret 19' Széles
Képpont távolság(mm) 0.2835
Fényerő(cd/㎡)(tipikus) 300 cd/㎡
Kontraszt arány(tipikus) DC 3000:1(Static 1000:1)
Látószög(H/V) 170˚/170˚ (CR>5)
Válaszidő(ms)(tipikus) 2 (GTG)
Frekvencia Vízszintes frekvencia-tartomány (kHz) 30~81
Függőleges frekvencia-tartomány (Hz) 56-75
Maximális felbontás 1440x900
Színmélység 16.7 Mil.
Bemeneti jel Bemeneti videójel Analóg RGB, DVI
Jel tipus Szeparált H/V, Kompozit, SOG
Bemeneti csatlakozók 15 tűs D-sub, DVI-D
stb.
mi a különség a GW és a BW között, nem tudjátok véletlenül?
egyébként szívesen vennék (S)MVA/PVA vagy S-IPS monitort, de 19" wide méretben egyszerüen nem találok, még a neten sem -
Inquisitor #986 Tudhatják kb. 20ms-es válaszidővel, kapni is ilyet még itt-ott. ;)
A 18 bit az a 16ms-nél gyorsabb panel átka. Ha nem gyere be, akkor venni kell S-ISP, M-PVA vagy hasonló nem TN paneles monitort. Nem véletlenül nem használnak normális (mondom normális!) tévében TN panelt. -
#985 nem. -
#984 mostanában a TN-ek is tudják a 178 fokot meg a 24 bitet? -
Inquisitor #983 Tévedés, akkor is éppen annyira rontja a szemet, talán a túl nagy kontrasztarány által okozott szemideg fáradást leszámítva ;) -
#982 Érdekes, azt olvasom 1-2 forumon, hogy a tft jobb ilyen szempontból. -
#981 Mikor még láttam, tapasztaltam ...
Amúgy az lcd moncsik szerintem megfelelnek az elvárásaidnak... -
#980 Milyen igazad van! Honnan tudod te ezt? -
#979 Amelyiket kikapcsolt állapotban nézel -
#978 Milyen monitor a leg "szembarátabb"? -
#977 nekem van egy eladó Samsung 931C-m.. még nincs egy hetes.. gari minden megvan, hibátlan.. ha érdekel írj priviben.. -
#976 és ha jók játékra is már a mai TFT tudnátok ajánlani valami jót ugy max 100,000 ft ig ! -
#975 szerintetek játékra jok már teljesen a mostani TFT vagy joban járnék egy jobb crt vel ? -
#974 Ilyet:
-
#973 Így van, egy faszság. Ezé vettem én is 37"-es LCD TV-t a PC-mhez is. :DDD -
#972 Hi ugy 70.K és 100K közöt milyen Tft monitort tudnátok ajánlani ? -
Eftörsokk #971 megvettem a Samsung 206BW widesreen monitort,nagyon király,csak ajánlani tudom,2 ms válaszidejét teszteltem eddig cs:s,ben et:qw-ben,és stalker-ben,abszolute nem késik:D -
atomkrumpli #970 miért vennél 19"-t 10-20 ezerrel drágábban ha egy ugyanolyat sőt jobb tulajdonságokkal rendelkező 17"-t is megkaphatsz olcsóbban ?
Azért hogy elmondhasd hogy 19" monitorod van ? -
#969 hát jo de akkor is 19" os Jo minöségü jo kontraszt arányu alacsony válaszidös monitort 40 ezerért nem lehet kapni...de 17" ban már nagyon jok vannak ennyiért...most pl a LG L1753S ami 5ms és 2000:1 kontrasztu az szeritnem megéri a 40venet.-.vagy tudsz 40 körül ien jo 19" osot??:) ha igen akkor azt veszem:) -
#968 Miért nyulna meg ha 63 as tv helyett 72-cm-ereset veszel akkor megnyulik a kép?A monitornál ugyan ez van simán csak nagyobb lesz a láthato kép, az arány nem fog változni, ha 4:3-as monitort veszel és nem widescreent.A wide képernyonél elöfordulhat hogy megnyulik a kép olyan játéknál ami nem támogatja de már az is nagyon ritka.
Sztem nem éri meg már 17"-osat venni.
-
#967 és 19 colos az jobb??pl nem lesz nyultabb a kocsim pl szélességben??vagy ez hülyeség? -
#966 Hát sztem 40-ért már 19"-osat is kapsz . -
#965 Fujitsu-Siemens L17-6 ez lemaradt:D -
#964 hi all
17" TFT monitor, 1280x1024 (SXGA) felbontás, 300 cd/m2 fényerősség, 800:1 kontrasztarány, 5ms-es válaszidő,
szerintetek jo vétel lenne 40 ropiért???? -
#963 ld az alábbi hszeket és a prohardweres tesztet ugyan az mint a 205bw csak 2ms a válaszideje a panelnek -
Eftörsokk #962 Üdv!
monitor vásárlás elött állok,és meg akadt a szemem ezen a darabon
Samsung Syncmaster 206BW
ha esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban,megosztaná velem?