18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
  • ÁjjLe BoBBi
    ...ismét megszivattak...
    #17007 <-
  • React
    Na szuper, erre is fény derült, báár ha úgy lett volna, ahogy laca mondta, akkor a fél társadalom meddő lenne :) De most már mki tisztában van ezzel :)
  • laca103
    nemkongatom a vészharangokat, csak megemlítettem mert nemigazán volt erről szó a topikban eddig...

Thx a helyesbítést.
  • Match
    Ember, ne kongasd már ennyire a vészharangokat!
    Ezek nem hormonbombák hogy az ember függő legyen tőlük!
    A fogamzásgátló tabletta ötletének alapja az volt, hogy ha egy nő terhes, akkor nem tud mégegyszer teherbe esni. Ezután kísérleteztek ilyen perverz dolgokkal hogy - asszem - egy terhes nyúlnak a petefészkét beültették egy nemterhesbe és utána az nem lett terhes. És mivel az embernél ugyan így van, kitalálták a tablettát, ami olyan hormonokat közvetít az agyalapi mirigynek mintha a nő terhes lenne. Magyarul álterhességet idéz elő.

Az valóban igaz hogy ha valaki leáll a szedésével hosszú idő után, akkor egy ideig még regenerálódnia kell a hormonháztartásának. Ilyenkor van pl a megvonási vérzés meg ilyenek...Amikor a menstruáció visszaáll a normál kerékvágásba, akkor ugyan úgy teherbe tud a nő esni mint előtte.
  • GabcsiManó
    tény, igazad lehet, ha valaki marha sokáig szedi akkor ilyen felléphet.. de egy az, hogy olyan huzamos ideig nem is lehet szedni, mert mikor orvos felírja, gondolom kérdezősködik.
    énismegnéztem itthon a papírját a cuccosnak, és olyan mellékhatásokat ír, ami általános, súlyfeleslegfejfájás, tehát, meddőségről nem is ír.. ha ezt okozná, akkor valószínűleg itt nagy gondok lennének. De ha odajutok a dokihoz egyszer, esküszöm megkérdezem :P
  • BEAST #17104
    jah értem mire gondolsz és még igazad is lehet , de ha már egy szakember (nőgyógyász) véleményét kikérve , a személy adottságainak megfelelő gyógyszert kiválasztva kezdi el szedni akkor gondolom komolyabb gond nem lehet
  • laca103
    Tehát ha sokáig elfojtják a női hormon termelését ami kell a petesejtnek hogy megérjen(és azt csinálják ezek bogyók..), akkor azt hiszi a szervezet hogy nincs is rá többé szüksége rá ezért végleg leáll a hormontermelés.

Tehát kurvára kell ezekkel vigyázni
  • laca103
    Kérdezz csak rá...

Kibaszott érzékeny a hormonrendszer...

Néhány testépítő is szed vmilyen hormont (csak kibaszott gyakran), és gyakran férfigormont.
    Ezzel csak az a baj hogy egy idő után rászokik a szervezete ahhoz hogy készen megkapja a férfihormont, és vagy csak kurvakeveset vagy egyáltalán nem termel magától. Peg az kell az óndótermeléshez.
    Valami ilyesmi léphet föl csak éppen fordított irányban a hormonális fogamzásgátlóknál...
  • React
    "Amúgy az egész sztem stimmt de azért nem úgy hogy minden héten egy fél éven keresztűl..."
    Itt nem igazán értem, mire gondolsz :)

Gondolom mki csak akkor szedi, hogyha barátja van, vagy épp szükség van rá... Szóval legtöbb esetben nem folyamatosan, hanem időszakonként szedik! Ha ez így igaz lenne, hogy családalapításnál idősebb korban nem állna vissza, akkor igen nagy meddőség lenne, hiszen millióan használják... vmint - gondolom én- figyelmeztetniük kellene erre az esetre! Én átvizsgáltam a papírt (a dobozában), és semmiféle figyelmeztetés, de még csak megjegyzés sincs erre az eshetőségre...--- de a biztonság kedvéért erre az agyalapis dologra rákérdezek, legalábbis utána járok :)

Nekem mellesleg külön ajánlotta is, mer majd meghalok ha megjön a drága télapó, és nekem gyakorlatilag a normálisra állna be, hogy ne haldokoljak, illetve le is rövidíti a menstruáció időszakát :)

• laca103
    itt a mellékhatás alatt nem olyanokat kellene érteni mint mondjuk mellékvese gyulladás vagy méhnyakrák, hanem azt hogy ez hormonbogyó amire rá tud szokni a szervezeted és ha a most kikapcsolt hormontermelést később mondjuk családalapításnál(mert nem szabad kihalnunk ugye?) akkor mondjuk nem igazán lesz könnyű visszakapcsolni...

Amúgy az egész sztem stimmt de azért nem úgy hogy minden héten egy fél éven keresztűl...

Azt csinálja hogy blokkolja egy bizonyos hormon termelését az agyalapi mirigyben(ha jól tudom) és ha sokat használod végleg leáll a hormon termelődése ami igenis meddőséghez vezet...

De egy Doki jobban tudja... kérdezzetek rá erre is ...
  • GabcsiManó
    na igen.. sokkal egyszerűbb, csak annyit rá kell szánni hogy beállítsák a megfelelőt.. (bár énse használtam még)

• React
    Én is épp ezt szerettem volna írni, hogy - bár még nem használtam- de a nőgyógyászom feliratott fogamzásgátlót, direkt kifaggattam elötte, és mondta, hogy teljesen biztonságos, nincs semmiféle mellékhatása... de fontos, hogy allegiás-e vki vmire, vagy, hogy dohányzik-e, esetleg vmi betegség, de még azt is megtudják oldani, mer olyat íratnak fel, hogy passzoljon... :)
  • GabcsiManó
    jajj, nemtudom melyik nőtársamnak lett volna ellenére ugyanez :) sok boldogságot egyébként ;)

gyerek ellen meg szerintem gyógyszer.. már csak azért is mert ha már nődoki írja fel akkor az testreszabott, és már ha csak azt nézem hogy anyámnak semmi baja akkor barátnődnek se lesz semmi, ha jó gyógyszert kap:)
  • ZsirosKenyer
    ejj-ejj, régi szép idők. Ne félj majd belejössz, de ezért a lekapós mutatványért jár egy pirospötty, jó voltál
  • BEAST #17095
    ^_^
  • VvD
    Hát igen... pontosan ezért berzenkedek én is a gyógyszerektől. A gumi végülis a legjbb megoldás ha belegondolok... csak vigyázni kell vele (pl 2 réteg:D) Amúgy ma is voltam fent a nagyijánál egész du-n... hááát nem volt rossz ;) Az biztos, hogy előttünk most áll a legjobb időszak. Nyár, 2x-i együtt nyaralás (görög + révfülöp) meg stb. Nyámmm... :D Amúgy tök furi az, hogy nagyon nehéz amúgy bnőt szerezni. Amikor ott van az ember, hogy na akkor most lép valamit vele szembe vagy valami akkor remeg a lába, fosik mint állat és azt hajtogatja magában, hogy majd holnap :P Nemtom ez nálatok hogy megy, de én már nem 1x hallotam ilyeneket a haveroktól, na meg nálam sem volt annyira macsós a kezdeményezés.. najó: ezt elmesélem.
    1mással szemben, burger king. Én hülye salátát vettem, amiben ügye hagyma is van. Na, miután rájöttem, már ki lett füzetve. Mondom LOL. Najó, mondom a csajnak, ezt hazaviszem, most úgysem vagyok éhes :D Nem picit nézett furcsán. Na mind1. Aztán leültünk egymással szembe, ő iszogatta a forrócsokit én meg magamba roskadva győzködtem magam: "na most.. most megteszem...nem inkább majd később....jajj istenem....DE megteszem akkor is!!...nem inkább mégsem..." :DDDDDD Igen, elég lúzer voltam... :P Közben persze dumáltunk, nem ültem ott kukán, de nem mertem semmit sem csinálni. Aztán mikor megitta már úgy volt, hogy megyünk vhová el. Itt megrémültem, most vagy soha. Káromkodtam magamban egyet ("mindenki menjen a faszomba"), eltoltam a tálat ami "útban volt", odahajoltam, és lesmároltam. Ez volt 3 hete. Ma du töltöttem a nagyijuknál egy 5 órát... :D
    Amúgy már egy előző talin mondta, hogy én neki nagyon bejövök, ergó nem volt annyira nehéz dolgom. Csak magamat kellet "legyőznöm", őt legalább nem kellet meggyőznöm :D Szal relatíve könnyű dolgom volt... a szívem mondjuk így is 200-szal száguldott a torokmban.
  • banok
    hát akkor marad a gumi..... vagy a pesszárium...
  • Davidus
    Kerülni kell minden szert aminek nem elkerülhetetlen a szedése. A fogamzásgátló tablettáknak is vannak mellékhatásai. Hosszú távon rendszeres szedés mellett meg garantáltan ki fog jönni.
  • React
    miért?
  • Davidus
    fogamzásgátlót ne szedess vele
  • Axl Rose
    Üdv a fedélzeten.
    Milyen szép időszak áll előttetek :)

A védekezésről pedig kérd szakember véleményét. Gondolom tisztában vagy a lehetőségekkel, de szerintem kisérd el nőgyógyászhoz. Az vázolni fog legalább 5 lehetőséget. És ő tudja, hogy mi a legjobb a bnődnek. Bár azt nem írtad le, hogy hány éves, de gondolom fiatalabb mint Te, akkor máris kiesett 1-2 lehetőség.

Egyébként meg a rossz a hozzáállás, mert ha a gumi kiszakad6, akkor a gyógyszert elfelejti bevenni, stb... tovább nem részletezem

Csak ügyesen !
  • laca103
    DEhogy is szégyen VAZZE!

Őrülök vazze hogy nem vagyok egyedül...
  • VvD
    Szép napot mindenkinek!
    Remélem nem probléma, hogy belekontárkodom, de gondoltam be szállok én is ebbe a topicba. Ugyanis 3 hete megtörtént a csoda, és lett egy barátnőm :D Bár mondjuk inkább szégyen, hogy 19 évesen van az első bnő, de hát istenem, jobb későn mint soha... :D vagy valami ilyesmi.
    A tegnapi napunk az vmi félelmetes volt, fölmentünk a nagyijához dvd-t nézni. Mondjuk én egy csöppet fostam, hogy mi lesz, meghát előszőr mutat be egy családtagnak meg ilyenek, de nagyon jól sült el a dolog. A nagyi nagyon aranyos volt, sikerült bevágódnom nála :) (Na meg a videóból kiszedtem a kazettát, aminek beakadt a szallag... +pár jó pont) Na mind1, elkezdtük nézni az 5. elemet... hmm és a film első 10 percénél a nagyi már nem is volt sehol.. kiment egy pályaudvarra menetrendet nézni... hmm.. nos, mondanom sem kell, hogy a filmet nem néztük.. :D Inkább csak hallgattuk. Én voltam a fotelben, ő meg az ölemben és hát mentek a simisek meg ilyenek :P Na mind1, rettenetesen jól érzem magam vele, és most du is fölmegyek hozzá :D

Viszont lenne egy kérdésem is: ti ált. hogy szoktatok védekezni a gyerek ellen? Merthogy amilyen szenvedéllyel csináljuk a petinget, 3-4 hét és lesz más is :D Nameg azért is, mert 1 hétig 1ütt leszünk görögben előtte meg nálam leszünk 1edül a házban 1 hétig. Szal azalatt.... na mind1. Azért kérdezem, mert az egyik haveromnál pont most mennek el nőgyógyászhoz, hogy ne kelljen gumit használni, meg azt mondták, hogy az veszélyes is, mert kiszakadhat. Ettől beparáztam egy csöppet... de a kérdés adott. Mik a tapasztalatok?
  • Hangianix
    Ger vs Hun
  • Axl Rose
    Ezzel egyet kell értenem...
  • Axl Rose
    Ti hol laktok ?
    Ha meg szabad kérdezni.
  • Axl Rose
    Világért se kérdezd meg senkitől, hogy mit csinálj.

Ezt Neked kell tudni/érezni. Érvek, ellenérvek, mit szeretnék, milyen ez a kapcsolat számomra és mit szeretnék ettől a kapcsolattól a jövőben ?

Ha ezeket a kérdéseket felteszed magadnak közelebb jutsz egy-két dologhoz.

De nem a megoldáshoz. Mert ahhoz két ember kell. Ne lépj meggondolatlanul.

Szerintem indulásnak egy jó nagy beszélgetés kellene. De nem az autóstalin :)
    Egy nyugodt hely, nyugodt körülmények, kikapcsolt telefonok és csak Ti 2en.
    Ez csodákra képes.
  • Faki
    Az hogy mit érez,gondol stb a másik fél innen nem lehet megítélni. Sztem ilyen helyzetekben a kommunikáció a legfontosabb, mert ha az egyik fél elkezd kombinálni és kijön valami érték, aminek köze sincs a valósághoz -> saját magának csinál problémát. Én általában ha szart látok a palacsintában, akkor minnél elöbb megpróbálom tisztázni, átbeszélni mert csak nő-nő a tüske ha hagyom magam sodródni, akkor a végén meg már azt veszem észre, hogy kiábrándultam az egészből.
  • Phat Smoker
    ha valamit szeretnél pl. elérni, megcsinálni, véghezvinni stb..arra te is szakítasz időt nem ? minden más szerintem kifogás!
  • Hangianix
    1200, en nyertem :D
  • Arch
    "Az embernek arra van ideje amit szeretne és aminek csinál időt. (szerintem)"
    Ez igaz.
    Tehát ha nem szakít rám időt, hagyjam a fenébe? Ennyire egyszerű a dolog??
  • Axl Rose
    Jól látom, hogy megszokás és rutin lett a közös élet ?
    Dolgoztok, kedd csüt autóstali.

Én a helyetekben sok MÁS közös programot csinálnék.

Ja, és az nem kifogás, hogy "dolgozom" meg "nincs időm".
    Énköztem és a párom között cirka 200 km van és egymásra mindig van időnk.
    Az embernek arra van ideje amit szeretne és aminek csinál időt. (szerintem)
  • Arch
    Ja és igen, ált. hétvégén is dolgozik...
    MEg az autóstalik fele is kb munkáról szól mert a klub honlapját most csinálják...
  • Arch
    Autóstalit én is szeretem, ha ő nem megy is megyek ha van időm... :))) nem az autóstali a gond :D
  • ZsirosKenyer
    hétköznap én is keveset látom a barátnőmet.. Munka, stb. miatt, de hétvégén aztán bepótoljuk. Nálatok a hétvégék is hétköznapok?
    Mondjuk furcsa hogy az autóstalira van ideje rád meg nincs. Beszéljetek minél előbb. Vesd be a klasszikus "én ezt nem bírod tovább" - szöveget és akkor majd jól megijed és összeszedi magát..
  • zakika
    gyerök kő ide
  • Arch
    Mit csinál az ember ha nem tudja, hogy mi legyen a kapcsolatával?
    Az utóbbi időben nagyon olyan már nálunk a helyzet, hogy barátom állandóan dolgozik. Én is dolgozom, hazajárok, dolgaimat intézem, lovagolok stb. Sokat vagyok nála, de leginkább csak estére érek oda - amikor még mindig dolgozik - és gyakorlatilag csak az ágyban találkozunk. Beszélgetni sem tudom, mikor beszélgettem vele utoljára úgy igazán. Még moziba sem megyünk, semmi. Ja de, van egy autóstali minden héten kedden vagy csütörtökön. Arra elmegyünk. De ennyi. Egymás mellett élünk, de nem együtt... és nem igazán látom a kiutat.
    Próbáltam feszegetni a témát, de mindig azzal jön, hogy ugye dolgozni muszáj...

Ami a leginkább zavar az egészben, hogy munka mellett - informatikus, programozó -, hogy ugye többen dolgoznak együtt, és van hogy a másikra várni kell stb. és közben egész nap csetel... izgalmas új emberek... nem tudom mi lesz így. :(
  • BEAST #17072
  • Breki33
    jó munkahely
  • zakika
    en is csak uffolok

ez most olyan, mint a hatarozatlan alatok: a mitevo legyek. szerintem ebbol a mar emlitet ket szek koze... lesz