18477
Tippek, trükkök a barátnő lelkivilágához, kapcsolatunk fenttartásához.
  • dartonita
    rohej tudod azt erezni hogy abban a korszakodban amikor 'mindent ami mozog' tipusu emberkent eltel,vonzobb es ellenallhatatlanabb voltal mint barmikor utana mikor atveszed a jofiu szerepet es probalsz az eleteden pozitiv iranyban valtoztatni egy no miatt.azert hogy majdan kesobb ne csak a reszeges bulikrol es egyejszakas kalandokrol meselhess a kolykodnek,igyekszel olyan iranyba valtozni amit sokan 'normalis eletkent' aposztrofalnak.es akkor dobbensz meg mikor a csaj sajat kezevel tartja eled a tukrot es von kerdore hogy miert valtoztal meg,mikor o ugy szeretett beled ahogy voltal...bla bla...ienkor nagyon fiatalnak es tapasztalatlannak erzem magam...tehat akkor mi is a cel valojaban?megvaltoztatni a masikat a sajat kepunkre es elvarasunkra formalni,vagy idomulni es kompromisszumokat kotni.ha valaki tudja,plz ossza mar meg velem mert kezdem teljesen elvesziteni a fonalat :)
  • Arch
    Akkor úgy tűnik én ezek közül pár nem vagyok... vagy talán egyik sem.
    Mármint izgalmas, kihivást jelentő stb.
  • akos
    A délelőtt folyamán én pont ugyanezt írtam le csak más kifejezésekkel.
  • akos
    Most pl nagyon nem vagy yol, mert a dzsédi írásaiban is csak azt keresed, amivel nem lehet egyetérteni. Pedig tök yol érthető, hogy mit akart az egésszel kifejezni.

(Most elvonatkoztatva tőled, Arch - úgy általánosságban épp ezért nem szeretek "eszmét cserélni". Mert valahogy rögtön mindenki azt keresi, amivel nem lehet egyetérteni, amit meg lehet cáfolni, ahelyett, hogy elgondolkodna a másik mondandóján és esetleg kiegészítené, vagy hozzáfűzne. Ez ilyen bizonyítási kényszer, amolyan okoskodás, hogy na csak azért is mutassuk meg, hogy én jobban tudom. Vagy ha nem is tudom jobban, de ő tudja rosszul. Kössünk bele. És az eszmecserét, máris vitává alakítják. Ezért is félek már egy kicsit belemenni az ilyen nagyobb lélegzetvételű beszélgetésekbe. Mert nekem már tele a tököm azzal, hogy mindenki kötekszik, és leugat. Ez ilyen jellemző betegsége ennek a fene nagy individualizálódásnak meg a nyugati társadalmak ego-centrikusságának. Csak az én. Csak NEKEM van igazam, csak ÉN tudom a frankót, csak ÉN cselekszem helyesen... Grrrr!)
    Off.
    Uff...
  • dartonita
    es a legdurvabb arra radobbenni hogy barmilyen hibat is kovet el a masik,Te ha lehet meginkabb szereted es kitartasz(kitartanal) mellette.megis aztkell mondjam,ahhoz hogy kiegyensulyozott kapcsolatot letesits,nemcsak rafinaltnak kell lenned,de sajna neha nemteljesen oszintenek,de minimum izgalmasnak.valtozatosnak,kihivasnak,erosnek ugyanakkor sebezhetonek...fenetudja.igy leirva teljesen kaotikusnak tunnek a nok ffiak iranyaban kimutatott vagyai es elvarasai...
    bocs a kiseloadasert,de mostanaban ensem vagyok teljesen a top-on(gondolom erezheto)
  • Arch
    Én is pont ezt érzem :(
    Illetve nem. Néha nagyon jól vagyok. Néha meg nagyon ezt érzem, amít leírtál és nagyon nem vagyok jól.
  • Arch
    "A gyermek ha látja, hogy te NEM szaladsz át a piros lámpán, talán ő sem fog, még ha a többi 5milliárd baromarcú azt is teszi."
    Ez nem feltétlen vagy így...

És akkor én rossz példa voltam, úgy tűnik. :*(
  • dartonita
    ezzel is egyet ertek,annyit fuznek hozza hogy az elet 'apro oromeihez' azert hozzatartozik hogy amikor ugy erezned hogy na vegre..valaki,vegre erdemes,vegre ez tenyleg egy olyan ember aki megerdemli a jot amit adni akarok neki....nah akkor szokott az elet nagyon fura dolgokat produkalni es veszi el a kedved ujra es ujra attol hogy megprobald.vagy maga az ember okoz csalodast aki miatt megtenned...f@ck kezdek ugy beszelni mint valami eletunt oregur holott nemszeretnem ezt az illuziot kelteni:P
  • Sir Quno Jedi
    Jómagam a szeretteimet nap mint nap próbálom jobbá tenni és magam is igyexem azzá válni. Ez nem könnyű és a legtöbbször csak annyit tehetek jómagam is, hogy ha ők helytelenül is cselekszenek én akkor is helyesen cselekszem és talán olykor belátják később, hogy hibáztak és lehet máshogy is. Ugyanakkor ők is sokat nevelnek rajtam, mégha soxor nem is szándékosan. Jó tudni, látni, hogy hosszú évtizedek alatt honnan-hova jutottunk ! Ez nem kényszer, vagy erőszak, ez a személyiségek (néha tudatos) befolyása egymásra...
  • Sir Quno Jedi
    Nem érted. Nem ő várja el, hogy megfelelj, hanem te érzed úgy, hogy új dimenziókat nyit előtted és te próbálsz meg felnőni a másikhoz. Ebben nincs semmi rossz. Újra meggyógyulhatsz, kifejlődhet benne újra a bizalom. AZ emberek egykapcosltban önkéntelenül is hatással vannak a másikra, alakítják egymást, pusztán a jelenlétükkel. A nevelésnek is egyik legfontosabb módszere a jó példa mutatása. Jó emberek között előbb-utóbb rád is ragad valami jó, míg negatív emberek között bárki letérhet a helyes útról. A gyermek ha látja, hogy te NEM szaladsz át a piros lámpán, talán ő sem fog, még ha a többi 5milliárd baromarcú azt is teszi.
  • Arch
    Épp ez az. Úgyis kiderül milyen vagy. Tehát felesleges másnak lenni. Magadból kihozod a legjobbat nyilván - ha tetszik a másik -, de nagyon másnak feltüntetni magad butaság.
  • dartonita
    mindenki megakar felelni,hisz egy randin te sem onmagad adod az elso pillanattol fogva,nemdebar?
    pl az elejen ugyfogod alakitani a dolgaid hogy szamara a legkenyelmesebbnek es legidealisabbnak tunjenek,holott lehet hogy messze nemvagy olyan jo ember(vagy annyira sok jo tulajdonsagod nincs)mint hinned.ien erovel mindenki megakar felelni,es probalja magat kulonbnek feltuntetni mint valojaban.es azthiszem ez igy normalis.ugyis kiderul minden amit titkolni akartal.kesobb :P
  • Arch
    "akinek megpróbálsz megfelelni"
    Aki szeret engem, az így szeret, ahogy vagyok. Annak nem kell megfelelnem...
  • Sir Quno Jedi
    EZT írtam, ha valaki olyan mellé kerülsz, aki jó példával jár elől. Aki megbízható és megbízik benned, aki példával szolgál morálisan és erkölcsileg, aki mellett elgondolkodsz rajta, vajon te valóban jó ember vagy-e, vagy eddig csak ámítottad magad, akinek megpróbálsz megfelelni, akihez felnőhetsz, aki segít megalálni az utat, de járnod magadnak kell majd rajta !
  • dartonita
    pontosan.emiatt sz@opok most enis :P hiaba tudnad jozan esszel hogy baromira ertelmetlen,nemtehetsz az erzesek ellen semmit.kibaxas erosen :)
  • Arch
    Hogy lehet vkit újra megtanítani bízni?
  • Arch
    Ezzel tökéletesen egyetértek. Csak azt meg sajnos nem lehet irányítani, hogy kibe és mennyire szeret bele az ember :(
  • Sir Quno Jedi
    Akkor neked olyan ember (vagy droid) kell, aki újra megtanít bízni, aki előtt talán még neked is bizonyítanod kell humánumból, erkölcsből, morálból és megbízhatóságból !
  • dartonita
    nemakarok belepofazni,vagy mellekvaganyra terelni a dumalasotok,de tapasztalataim szt addig mukodnek jol a kapcsolatok amig elvarasok es kotottsegek nelkuli(lasd szeretoi viszony pl).ha ket ember egymasba szeret akkor ott mar a bonyodalom is kezdetet veszi...vagy csak enis tulzottan kiabrandult lennek? namind1 :)
    bizalom telleg hard
  • Arch
    "Két ember nem attól lesz erős pár, ha egymást nézik... hanem ha egy irányba néznek."
    Nagyon sok, sőt rengeteg emberrel egyezik az, amerre nézek. De elviselni, sőt szeretni a másikat, bízni benne... ez más kérdés.
  • Arch
    Igaz. Rossz volt a megfogalmazás.
    Max. annyi a tanulság, hogy talán soha többet nem fogok tudni megbízni senkiben.
  • Hangianix
    Esetleg kepregenyben? :D
  • akos
    Nahaggyá engem Majkával, te droid! :)))
  • Sir Quno Jedi
    Noymasd apránként a frankót ! Olyna Majkásan !
  • akos
    Hátakkormafasznakkörmölökannyitpázzeeee?!
  • Hangianix
    Nem gondolod, hogy egy ilyen hosszu hozzaszolast vegigolvasok :DDD
  • akos
    :-PP A mindenkibe nem tartoznak bele nők?
  • akos
    Jajmá!!!! Direkt odaírtam páze!!
  • Hangianix
    A noket is ideszamitod? Mind a 4.5 milliardot? :D (Bocs Krisztike, ezt nem lehetett kihagyni :) )
  • Hangianix
    En ragaszkodo tipus vagyok, targyakhoz, ruhakhoz is. Szoval nalam nem jo hasonlat, mert a regi holmijaimra sokkal jobban vigyazok. :D De mondjuk egy ruha eleg ritkan gazol a lelkivilagomba... :D
  • akos
    Nincs úgy!!
  • akos
    Senkiben?
    Miért?
    Téged mindenki megbántott? Mind a 6 milliárd?
  • akos
    És ebből kihangsúlyoznám, hogy az emberek változnak. Jobbára egész életük folyamán.
    Annak ellenére, hogy magam is vágyok (mint többnyire mindenki) egy állandóságot és biztonságot adó kapcsolatra, azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy az állandóság csak viszonylagos.
    Szintén elég profán megfogalmazás, de azt hiszem, hogy a párkapcsolat hasonlatos egy ruhadarbhoz. Amikor új, nagyon meg van becsülve. Vigyázunk rá, féltjük. Később egyre inkább veszít ebből a megbecsülésből, megszokottá válik. Aztán egyszercsak tönkremegy, elkopik, elszakad stb. És valahogy így van ez a kapcsolatokkal. Akár baráti kapcsolatokkal is. Keveseknek adatik meg, hogy olyan yo anyagból válasszanak, és olyan vigyázva hordják, mindig gondosan ápolva a ruhájukat, hogy az egy életre (de legalábbis hosszabb időre, évtizedekre szóljon).
    Az emberek olykor egyszerűen csak "el" változnak egymás mellett.
    Két ember nem attól lesz erős pár, ha egymást nézik... hanem ha egy irányba néznek.
    És amikor ez nem valósul meg. Akkor le kell vetni azt a ruhadarabot, és egy másikat hordani. Hisz miért is hordanánk tovább, ha már "kinőttük", ha már szűk... és kényelmetlen.
    (Mint minden analógia és hasonlat, nyilván ez is sántít, de értsétek yol.)
    Uff
  • BEAST #13235
    igy van
  • Arch
    "és ebből is csak tanultál "
    Nem érzem, hogy túl sokat tanultam volna. Max. annyit, hogy ne bízz meg senkiben. Ez jó tanulság? :)

Azért furcsa, hogy az ember mennyi mindenben biztos... aztán kiderül, hogy mégse. Pedig mindenét rátette volna, hogy márpedig az úgy van. Akár magával, akár mással kapcsolatban.
  • Sir Quno Jedi
    Nos abban van igazság, hogy ha nem jól választasz, az a te hibád 'is'. Azonban senki sem tévedhetetlen, az emberek változnak, ha te jóhiszeműen álltál a dolgokhoz, akkor nem teljesen a te bűnöd és ebből is csak tanultál ! Lehet más emberrel, aki meg érted csúszik térden és nem megy el, tehát vissza se jön, meg te csinálnál érdekes dolgokat, amiket most el sem tudsz képzelni magadról, de abban a helyzetben ki tudja... (persze ez szerencsére nem túl valószínű)
  • Arch
    "nem biztos"
    De valamiért csak nem jött be. Tehát vagy rosszul választok -> károssz emberismerő vagyok; vagy mégiscsak valami valahol nem stimmel az elméletben vagy bennem.
  • Sir Quno Jedi
    Attól, hogy nem jött be, még nem biztos, hogy benned, vagy az elméletedben van a hiba !
  • Hangianix
    Mennyi ideig csal meg? Mennyi ideig hagy el? Mi az oka, hogy elmegy es miert jon vissza?

Ha azert megy el, mert bizonytalan es azert jon vissza, mert biztos lesz egy kis egyedullet utan (es nem azert, mert nem talalt mast), akkor ez sokkal jobb. A megcsalas, meg attol fugg, hogy kezeled. Mindenki mashogy kezeli a dolgot, nekem, a megcsalas lenne a rosszabb.
  • Arch
    Melyik jobb?
    1. Ha megcsal, de maradni akar?
    2. Ha elhagy (nem csal meg, nincs más), de aztán vissza akar jönni?