A barátnő nevű élőlény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Magyar Tudományos Akadémia által kiadott A magyar helyesírás szabályai c. könyv (Tizenegyedik kiadás, negyedik lenyomat) szerint egy l. :-o
<#rinya>
(Amúgy nem szoktam kötekedésnek venni, én is felhívom mások figyelmét az orednáré hejessírásy hubákra.)

Hangianix
Pff, nalam miert nem javitottad ki, hogy a gyereknek az nem jelzo! 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

ha tényleg lélekszámról beszélünk, én kevésnek találom a háromszoros szorzót. Ezzel párhuzamosan nem hiszem, hogy háromszor annyi lány lenne, mint fiú.
A halálozási-születési arányról:
Magyarországon két ok miatt is nagyobbnak kellene lennie a születési quótának, mint a halálozásinak:
1. A sokgyermekes családok eget verõ segélyezése és az õket illetõ kedvezmények;
2. Csalánba nem üt a ménkû.
Ezzel együtt tényleg fogyunk, ennek szintén két oka lehet:
1. Unió, külföldön még a munkát is értékelik;
2. közlekedési morál, járgányok mûszaki állapota.

Vissza a barátnõ nevû élõlényhez:
Totál meghülyült. Most már eljutott odáig, hogy félóránként tud véleményt változtatni, lassan diktafonnal fogok beszélgetni vele, hogy visszajátsszam neki azt, amit órákkal ezelõtt mondott...
A hétvégén felhívott, hogy hiányzom, majd mire elértem hozzájuk, "nem volt otthon" a szülei szerint - biztos az 50 éves mama hallgatott Metallicát a szobában.
(Nem kell valakinek félpszichó lánnyal terhelt T-mobilos kártya? Olcsón adnám...)

(Ákos: lovalld két l - csak helyesbítés, nem kötekedés :-) )

Szerintem a támadó hangvétel nem csak ebben a topicban, de nem is csak ezen a fórumon megfigyelhetõ sajátosság. Az életben/élõ beszédben is ugyanez jelen van. Még ha nem is ennyire aggresszíven. Manapság az emberek zöme nem tud kultúráltan vitázni (ezt sem tudjuk kultúráltan), mert él benne egyfajta kényszeredettség, hogy nehogy ne legyen igaza. Ez ilyen ego kérdés. Ego, ego über alles. Itt tartunk most.
Uff!

Ne lovald bele magad ennyire. Hangianix sem személyeskedett veled.

Habár statisztikákat nem olvasok, azt azért én is erõs túlzásnak tartom, hogy háromszor annyi legyen a nõk lélekszáma, mint a férfiaké. De ha még így is van -Kína népessége révén, ez a mutató biztos, hogy nem fog elõállni, lévén õk "csak" valamivel több, mint 1 milliárdan vannak, a bolygó lakossága pedig már átlépte a 6 milliárd fõt. De még ha így is lenne, aligha jelent ez vigaszt Duddits-nak, hiszen mind az országunkban, mint Európa más nemzeteinek túlnyomó részén az arány közel nem 3:1. Inkább az egal felé hajlik, leheletnyi többséggel a nõk felé.

Hangianix
Mult heten volt eloadasom errol Kornyezetgazdalkodas cimmel. :p Erdekes, hogye ebben a topikban (is) mindenki milyen tamado hangvetelt ut meg akkor, ha ellentmondanak neki. Valaszolok azert, csak nem ilyen lenezo stilusban mint te. :p

1. "Továbbá én nem korhatárhoz kötöttem a nõk számát,hanem összességében általánosítottam.(olvasd el megint! )"
Mondtam en egy szoval is, hogy korhatarhoz kototted? De egy 14 eves "gyereknek" (nem serto jelzonek szanom) irtad, gondolom nem 50 eves nokkel szeretted volna ot osszeparositani. 😛

2. "Már 3 gyerek a max. egyes tartományokban,ha az elsõ 2 lány.Úgymond szinte,amíg fiú nem lesz próbálkozhatnak.(ezt személyes forrásokból is tudom)"
Es szerinted miota igaz ez es mekkora hatassal van a mostani, ivarerett populaciora? Hmm, semmilyen? 😛

3. "Sõt,most szinte nagyobb a halálozási arány a születésinél."
Hol? Nalunk? Merthogy a vilagon jelenleg 2.7%-os a szuletesi tobblet. Utobbi 30 evben 2.2 milliard plussz keletkezett es ez nem is fog a kozeljovoben leallni (lasd India, Thaifold, Mexiko).

4. "FÕOKOS ???" es "Tudom,valaki ezt leszarja magasívben... Te is így gondolkozol esetleg ?"
Ne ram vetitsd a frusztraciodat pls.

krisztike
Tévedsz.
Már 3 gyerek a max. egyes tartományokban,ha az elsõ 2 lány.Úgymond szinte,amíg fiú nem lesz próbálkozhatnak.(ezt személyes forrásokból is tudom)

Továbbá én nem korhatárhoz kötöttem a nõk számát,hanem összességében általánosítottam.(olvasd el megint! )
Ez a szám kimutatásból ered.Sõt,most szinte nagyobb a halálozási arány a születésinél.
Hogy miért is ? :Hát hova szüljek,minek szüljek erre a rohadt világnak,ha nem biztos,hogy tudom biztosítani neki a megélhetését és a fedõt a feje fölé (ha apuciék nem tudnak segíteni lakás szerzésében és biztos munkahely megmaradásában ),FÕOKOS ???

Van 1 lányom és etetni,öltöztetni stb. kell -ez a felelõsség.

Megcsinálni és megszülni könnyû ,de fel is kell nevelni azt a gyermeket.
Tudom,valaki ezt leszarja magasívben...
Te is így gondolkozol esetleg ?

Hangianix
Erm, ezt te honnan vetted? 😄 A nok az 50 ev feletti korosztalyban birnak igazan nagy tobbseggel, a 18-35 eves korosztalyban az arany inkabb az egal fele hajlik, koszonhetoen annak, hogy Kinaban a 'legyen csak egy gyerek program' soran a lanygyermekeket nem kivanatosnak tartottak es igy 2x annyi ferfi van, mint no a fiatalok kozott.

krisztike
Enyhén gyökér beszólás volt,mivel õ csak jót akart és sajna,tényleg igaza van.

Az okos ember más kárából, a hülye pedig még a sajátjából sem tanul és te pont ezt követed el...
Fiatal vagy még ahhoz,hogy így gondolkodj ...
A Földön 3-szor annyi nõ él,mint hapsi és számold ki,hogy naponta 3 nõ még levegõhöz sem tudsz jutni némelyiktõl és attól,amilyen teljesítményt kell nyújtanod... 😄DD

Fel a fejjel kisöreg ! 😊

Azok nélkül nem az igazi. Nem teljes a kép, ha nem éli át maga. Hadd kapja csak az ívet.

Lehet (tudtam hogy annyi). Azért kihagyhatna a srác egy-két buktatót...

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal

Duddits
<#hehe>

uv
bocs. muszály folt

( hejesirás by abuffy)

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Hangianix
Azert 14 eves korban meg nem kellene ezt ennyire komolyan venni.

Duddits
Kabbe! <#nyes>

Most kiváncsi leszek a mailra. Ha nem ír, akkor megkérdem tõle levélben, hogy akar-e talizni.

Azért ne vidd túlzásba. Szerintem vagy most kellene menned személyesen (akkor kénytelen valamit nyilatkozni), vagy a két-három próbálkozás és utána törlés. Nem erõszakolhatod magad rá.

Van még egy megoldás is (bár kockázatos). Kérdezd meg tõle egyenesen, akar-e találkozni/beszélni veled. Ez mehetne levélben is, az biztos eljut hozzá... "Ha nem válaszolsz, csillagom, akkor viszlát, többet nem kereslek<#duhos2>".

uv
Duddits a szívtipró <#eplus2>

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

Duddits
Csak suliba szokta megnézni a mailját. Ha megnézi. Ha nem ír vissza ezen a héten, vagy az elkövetkezõ 2 napba, akkor marad a posta. Szerencsére a címét is tudom. <#hehe> Ha arra sem ír, akkor a személyesen megyek el. <#nyes> Ha az sem, háááát akkor nem tom mi lesz.

Ha nem, akkor tudod, mi jön...<#levele>

Duddits
Írtam neki mailt. Kiváncsi leszek rá, hogy válaszól-e.

krisztike
kocs = kocsit akartam írni.

Duddits
Úgyse tudom elfelejteni. Ha egyszer valaki beékelte magát az agyamba, az egy darabig benne is marad...<#nyes>

krisztike
Ne szaladj olyan kocs után,ami nem akar felvenni !
Ha kellesz neki keresni fog ...

Duddits
Nem csöng ki, csak az üzenetrögzítõ.

Nem tudom mit csináltam volna valamit rosszúl, össz-vissz egyszer taliztunk eddig. De már tervezzük/tervezztük a 2.-at. És SMS-be is olyanokat írtunk egymásnak. Jah és múltkor meg írta, hogy örült, hogy felhívtam. <#nemtudom><#rinya>

krisztike
<#taps> Nekem is ez a véleményem.

Ez az, amit soha nem értettem. Miért nem lehet egyszerûen megmondani, hogy nem jössz be, ne keress többet?

Duddits-nak: Ha akar valamit a csaj, úgyis megtalálja a módját, hogy elérjen/elérjed. Még két-három próbálkozás (max),ha nem jön össze, töröld ki a számát és felejtsd el!

krisztike
Próbálkozz az övén,ha ez sem jön be a könnyedvért hagyd inkább és keress mást.

Nem teljesen nyilvánvaló, hogy nem akar veled beszélni a csaj?
Szerintem egyet tehetsz: méltóságod megõrizve magasról lesz...rod a csajt a továbbiakban.

Nem tudod elérni... Kicsöng, de nem veszi fel? Vagy ki van kapcsolva? Ha írtál valamit, arra válaszolt?

Duddits
Bakker!!

Fölhívtam a Magdit (lejjebb tudod ki az), de a tesója telóján, mert a sajátján már fél hete nem tom elérni. És mivel fogadd a csaj? Miért ezen hívtál?? És lenyomta. Most akkor mit csináljak?? <#nemtudom><#rinya>

Hangianix
Az embernek sok dologrol le kell mondania. 😉 A yachtrol es a kastelyrol mar majdnem sikerult. 😄

krisztike
Ez is 1 megoldás,csak neki az a lány kell.
Az igaz a nagykaput hadja nyitva...sztem. 😊

krisztike
Nyugi,nyugi...úgy néz ki (talán) kezd kialakulni valami... 😊

Hangianix
Hat, tedd talonba es keress egy normalis(abb) not. :p

Tetszik ez a "talon" jelzõ. Na ez vagyok én... Tegnap küldtem egy SMS-t a csajnak, tök ártatlan szöveggel: "holnap találkozunk, odaadom a névnapi ajándékodat, cserébe írhatnál valami aranyos hülyeséget, olyasmit amit én is szoktam" -elég nyálas, nem?-

Na ma reggel találkoztunk, meglehetõsen maga alatt volt. Váltottam vele pár szót, azt mondta: te is jókor írtál... (korábban mesélte hogy a barátja turkál a telefonjában, de nem hittem hogy ennyire súlyos...). Úgyhogy egész éjjel CSB volt náluk. Nappal még párszor összefutottunk (meló), dumálgattunk általános témákról (hol, mikor, hogyan, mivel motorozik, motorblokk ki-motorblokk be, szóval nagyon romantikus volt).

Egyetlen szóval sem tett szemrehányást. Kifejezetten kedves volt (a te is jókor írtál-t is kedvesen mondta). Nem mondta, hogy ne írogassak neki. Azt se hogy húzzak a francba (a stílusát ismerve az ilyesmi, még át sem gondolja, már kicsúszik a száján). Így belegondolva a barátja valószínûleg a többi SMS-t is elolvasta... Hmmm. Voltak érdekesek.

Megkapta a névnapi ajándékot -present by krisztike-, nagyon tetszett neki, kaptam tõle két puszit majd hazament. Még mindig nem randizunk.

Most mi van!? <#conf>

Hangianix
Nem ugyanaz. A noknek inkabb talonba van a masik es utana lep be a kepbe, azaz nem mennek tovabb legtobb esetben a flortnel, mig a ferfiaknal inkabb a parhuzamosan futtatjuk oket megy.

És mennyi pasi csinálja ugyanígy! 😊

döntse már el mit akar...
rossz hallgatni hogy folyton együttvagytok de mégsem a tiéd..

nemtom, mi volt a bajom, már elmúlt. csak ilyen pillanatnyi depresszió 😛
lehet a hétvégi bulizás most jött ki rajtam. jah, qrva jót mulattunk a hétvégén az exemmel. annyit táncoltunk (rocky & ilyesmi) mint még talán soha.
errõl eszembejutott vmi.
Elég aljas dolog a nõktõl hogy mikor együtt vagytok titokban mindig barátkozik vmi sráccal, aki akkor jön be a képbe amikor veled vége.Ez egyfajta biztonsági érzetet ad nekik, vagy nem is tudom mit, de sok köze van az elõzõ hozzászólásomban leírtakhoz.
JÓ, ismerem az aranyszabályt, úgyhogy nem általánosítok, de sok nõ így csinálja(nekem is volt olyan csajom 2 éve, aki nem így csinálta, de õ meg is szívta, és azóta sem sikerült senkit találnia magának). Nem mondom hogy hülye taktika, tényleg elég hasznos tud lenni, de akkor is engem kicsit zavar..Mondjuk ezen nem nagyon lehet változtatni, sem megoldani, típustól függ.

én is örülök, sikerült eladni a motoromat, és már megvan az új, péntek reggle hozzák, már alig birom kivárni, végre jó idö van.. és mehetünk a crosspályára. és ha sportolsz, vagy azt csinálod amit szeretsz, akkor az tök elfeledteti veled a rossz dolgokat, és nem is azokra figyelsz... ez tök jó. bár én mondtam bnõmnek kiviszem a pályára ha megyünk ki motorozni.. 😊

(az uj gép megtekinthetõ a galériámban... 😊

rátapintottál a lényegre!

Általában ezért is tudjuk mi hamarabb rendezni porig rombolt lelkünket, mert általában nekünk, férfiaknak van hobbink ami segit feledtetni nemcsak Õt, hanem általában a nõket (fõleg ha az a bizonyos hobbi egy sport). Sok csajnak csak annyi az elfoglaltsága hogy pasizik, ha meg éppen nincs barátja kétségbeesik hogy mi lesz az életével..
Nekem ez is szivás volt mondjuk, hogy pont télen lett vége a csajjal, amikor még bringázni sem tudtam.. Legközelebb kizárólag nyáron leszek hajlandó szakítani 😊

bringázás 😊

pont most?? Én 2 hónapja, amióta szakítottunk az exemmel, most érzem elõször hogy szeretek élni! 10 fok, madárcsicsergés, napsütés!!<#worship>

jót tesz nekem a tavasz...

off:
szar kedvem van <#confused>
Duddits
Egyiket már ismerem 5 éve, igaz csak évente taliztunk 1x. Eddig. De mostmár teszek róla, hogy többet talizzunk. Amelyiket meg egy kicsit ismerem, azon meg még dolhozok, hogy jobban megismerjem.

Arch
Akkor találkozgass mindkettõvel, ismerd meg õket, és aztán fogsz tudni dönteni. Ha nem, akkor egyiket se szeretted meg igazán. Max. mint barátot...

Duddits
Az lehet, hogy nú szaladgál ,de ez a 2 csaj nagyonnagyon teccik! A többiek nem annyira.

Arch
Ha az elsõ (síelõs) lányba mindig beleszeretsz, az már több (szerintem), mint hogy tetszik egy másik. Elég sok nõ szaladgál az utcákon, és gondolom nem csak egy-kettõ tetszik... 😊

Próbálj meg olyanok témákról beszélgetni, amikben otthon vagy... és akkor talán könnyebb, mint általános dolgokról.

Duddits
Remélem értitek. Fõleg az elsõ részét. <#nyes> Már írni se tudok.