A barátnő nevű élőlény
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mármint izgalmas, kihivást jelentõ stb.
(Most elvonatkoztatva tõled, Arch - úgy általánosságban épp ezért nem szeretek "eszmét cserélni". Mert valahogy rögtön mindenki azt keresi, amivel nem lehet egyetérteni, amit meg lehet cáfolni, ahelyett, hogy elgondolkodna a másik mondandóján és esetleg kiegészítené, vagy hozzáfûzne. Ez ilyen bizonyítási kényszer, amolyan okoskodás, hogy na csak azért is mutassuk meg, hogy én jobban tudom. Vagy ha nem is tudom jobban, de õ tudja rosszul. Kössünk bele. És az eszmecserét, máris vitává alakítják. Ezért is félek már egy kicsit belemenni az ilyen nagyobb lélegzetvételû beszélgetésekbe. Mert nekem már tele a tököm azzal, hogy mindenki kötekszik, és leugat. Ez ilyen jellemzõ betegsége ennek a fene nagy individualizálódásnak meg a nyugati társadalmak ego-centrikusságának. Csak az én. Csak NEKEM van igazam, csak ÉN tudom a frankót, csak ÉN cselekszem helyesen... Grrrr!)
Off.
Uff...
bocs a kiseloadasert,de mostanaban ensem vagyok teljesen a top-on(gondolom erezheto)
Illetve nem. Néha nagyon jól vagyok. Néha meg nagyon ezt érzem, amít leírtál és nagyon nem vagyok jól.
Ez nem feltétlen vagy így...
És akkor én rossz példa voltam, úgy tûnik. :*(
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
pl az elejen ugyfogod alakitani a dolgaid hogy szamara a legkenyelmesebbnek es legidealisabbnak tunjenek,holott lehet hogy messze nemvagy olyan jo ember(vagy annyira sok jo tulajdonsagod nincs)mint hinned.ien erovel mindenki megakar felelni,es probalja magat kulonbnek feltuntetni mint valojaban.es azthiszem ez igy normalis.ugyis kiderul minden amit titkolni akartal.kesobb 😛
Aki szeret engem, az így szeret, ahogy vagyok. Annak nem kell megfelelnem...
bizalom telleg hard
Nagyon sok, sõt rengeteg emberrel egyezik az, amerre nézek. De elviselni, sõt szeretni a másikat, bízni benne... ez más kérdés.
Max. annyi a tanulság, hogy talán soha többet nem fogok tudni megbízni senkiben.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.
Miért?
Téged mindenki megbántott? Mind a 6 milliárd?
Annak ellenére, hogy magam is vágyok (mint többnyire mindenki) egy állandóságot és biztonságot adó kapcsolatra, azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy az állandóság csak viszonylagos.
Szintén elég profán megfogalmazás, de azt hiszem, hogy a párkapcsolat hasonlatos egy ruhadarbhoz. Amikor új, nagyon meg van becsülve. Vigyázunk rá, féltjük. Késõbb egyre inkább veszít ebbõl a megbecsülésbõl, megszokottá válik. Aztán egyszercsak tönkremegy, elkopik, elszakad stb. És valahogy így van ez a kapcsolatokkal. Akár baráti kapcsolatokkal is. Keveseknek adatik meg, hogy olyan yo anyagból válasszanak, és olyan vigyázva hordják, mindig gondosan ápolva a ruhájukat, hogy az egy életre (de legalábbis hosszabb idõre, évtizedekre szóljon).
Az emberek olykor egyszerûen csak "el" változnak egymás mellett.
Két ember nem attól lesz erõs pár, ha egymást nézik... hanem ha egy irányba néznek.
És amikor ez nem valósul meg. Akkor le kell vetni azt a ruhadarabot, és egy másikat hordani. Hisz miért is hordanánk tovább, ha már "kinõttük", ha már szûk... és kényelmetlen.
(Mint minden analógia és hasonlat, nyilván ez is sántít, de értsétek yol.)
Uff
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Nem érzem, hogy túl sokat tanultam volna. Max. annyit, hogy ne bízz meg senkiben. Ez jó tanulság? 😊
Azért furcsa, hogy az ember mennyi mindenben biztos... aztán kiderül, hogy mégse. Pedig mindenét rátette volna, hogy márpedig az úgy van. Akár magával, akár mással kapcsolatban.
De valamiért csak nem jött be. Tehát vagy rosszul választok -> károssz emberismerõ vagyok; vagy mégiscsak valami valahol nem stimmel az elméletben vagy bennem.
Ha azert megy el, mert bizonytalan es azert jon vissza, mert biztos lesz egy kis egyedullet utan (es nem azert, mert nem talalt mast), akkor ez sokkal jobb. A megcsalas, meg attol fugg, hogy kezeled. Mindenki mashogy kezeli a dolgot, nekem, a megcsalas lenne a rosszabb.
1. Ha megcsal, de maradni akar?
2. Ha elhagy (nem csal meg, nincs más), de aztán vissza akar jönni?
A kulcs: ha I G A Z Á N kellesz...
Tudom, hogy sûrûn elõfordul. Ezzel nem is vitatkozom! De ha valakinek _igazán_kellsz_(!!!), és Õ is ezt érzi, akkor nem értem mi a fene lehet gond ezzel.
Amúgy küzdeni meg úgyis kell mkiért... hétköznapi apró vitákból a veszekedésig fajuló dolgoktól kezdve, az alkalmazkodáson át, az igénykülönbségekbõl adódó konfliktusokig rengeteg minden van. Persze ilyenkor ott is lehet hagyni a másikat, de az újnál és a mégújabbnál is elõ fognak jönni ugyanezek
A kérdés mennyire szereted a másikat, és mennyire kell neked. Nem pedig az, hogy mennyire mutatod ki amit érzel, vagy mennyire nem. Sõt, ha kimutatod, sztem még több esélyed is van, hogy együtt maradtok. Persze magamból indulok ki... és nálam ez egyszer már nem jött be. Szóval lehet, hogy alapvetõen el vagyok cseszve 😛 😄
Nekem szólt egyáltalán?