426
kérdések a progival kapcsolatban
-
#346 Valaki megtudná mondani, hogyan tudok több file ablakot nyitni total commanderrel? vagy esetleg ha azzal nem lehet, akkor melyik magyar nyelvű progi támogatja -
#345 nagyon köszönöm, egy picit igy gyorsabb. (:
azt gondolná az ember, hogy csak csatlakozik tcvel a tárhelyhez, aztán jólvan.. ezek szerint kicsit komplikáltabb a világ... :D -
Pio #344 Tessék
Amúgy flashgettel szedtem le, TC nem igazán jó ilyesmire.
HTML oldalon levő linkek letöltésére flashget jó, teljes weblapok tartalmának lementésére pedig például Teleport Pro. -
#343 már csak a link hiányzik...
http://estfm.uw.hu/Downl_text.htm -
#342 Segitséget kérnék! Erről az oldalról szeretném az összes (001-1**.htm) fájlt letölteni, lehetőleg egyszerre. Total commanderrel megoldható?
Köszi előre is! -
#341 Jaa vagy úgy. :D
Nem baj, az akkor is mindig természetes lesz, hogy nem mindenki fog használni TC-t. :) -
Hay #340 (A "kishugom" 30 éves...) :-D -
#339 Használ itt valaki SpeedCommander-t? 64bit miatt TC-ről áttértem erre és elég jó de az nfo-kat nem úgy jeleníti meg mint TC-ben, olyan mintha nem lenne benne sortörés, ömlesztve van az nfo-ban a szöveg. Így is kiolvasható de sokkal kényelmesebb lenne a TC-s megjelenítés. -
#338 Kezdem megszokni, testre is szabtam, kezd tetszeni. Már csak (egyelőre) kettő dolog érdekelne:
1. Lehet-e egy már előre betársított mappát mégis mással megnyitni TC-n belül.
2. Van arra módszer, hogy pl ha a középső egér gombbal rákattintok egy mappára (Firefox szokás. :P), akkor azt nyissa meg egy új, külön fülön?
+3. Azt jól vettem észre, hogy ha egy mappára Space-t nyomok, akkor annyi történik csak a kijelölés mellett, hogy megszámolja a TC az adott mappa méretét is (mert pl sima kijelölésnél nem számol méretet)? -
#337 Amúgy az Ultime prime verzió, ami programokat telepít (utorrent, opera, virtualdub...), ezeket ugye nem úgy telepíti, mintha egyenként telepíteném fel az összeset? Úgy ugye gondolom eléggé teleszemetelné a gépet, meg lehet lassítaná is nem kis mértékben. -
#336 Igen, valószínűleg a kishugit nem igazán az fogja érdekelni, hogy egy fájlművelet végzésén másodperceket spóroljon, hanem az egyszerűségre törekszik, amire a Sajátgép számára a legegyszerűbb. :) -
Hay #335 Nálam csak akkor fut, ha használom. Anno kezdtem én is nortonnal, már akkor egyszerűbbnek tűnt a fájlkezelés az osztott ablakozással. Persze, lehet saját gépet 2x megnyitni, áthúzogatni, stb., de szerintem ezek nem "hatékonyak", nem felhasználó barátok. 1x csináltam egy kimutatást, hány kattintással jobban jön ki egy-egy "megoldás" fájlkezelésre. Az osztott-ablakosok igen nagy idő-különbséggel nyertek...
Naná, aki alig-alig használ ilyesmit, annak tökmindegy...
Pl. a hugomnak megmutattam a "különbséget" a gyakorlatban, megmaradt a körülményességnél... neki az fekszik, ennyi.
Lényeg: mindenki azt használja, ami számára a legoptimálisabb, de törekedjünk minél többféléből megszokni a "nekünkvalót".
Csak az fusson, amit épp használok, értendő ez a windows-indulásra is, majd ha kell egy progi, akkor elindítom, addig minek? Szerintem. -
#334 Ok, köszönöm a választokat! :) -
Pio #333 Állandóan fut, 2-3 mega között eszik.
Nincs sok értelme azoknak a felpuffasztott verzióknak szerintem. Először szokd meg az alapot aztán ha valamilyen funkciót hiányolsz arra keress plugint aztán ha minden fasza akkor csak úgy nézelődj, hátha belefutsz valami olyan kiegészítésbe, amire nem is gondoltál volna, de jól jön.
PErsze ártani nem árt a sokszáz megás se :)
Én amúgy 7.50 beta1-et használok, érdemes a 7.50-es valamelyik bétáját használni mert elég sok értelmes újítás van ebben a verzióban stabilitási gonddal pedig egyelőre nem találkoztam. -
#332 non-stop fut -
#331 #329: Na, én is így szeretném gondolni. :)
#330: Tudom, nem kényszerít rá semmi, de én mégis szeretném inkább a TC-t használni a későbbiekben. Annyira nem vagyok azért régi motoros, de régebben sokat NC-ztem émigen, elég hasonló a TC is. :)
Am nálatok egyfolytában fut a háttérben a TC vagy csak amikor használjátok? Csak mert gondolom sok erőforrás nem kell neki. Bár én a több 100 megás verziót kezdtem el használni. -
Pio #330 Csak azért, mert "azt mondják" ne kényszerítsd rá Magad. Használd azt, amivel hatékony vagy. Ha nagyon sokat kell használnod a fájlkezelőt és úgy érzed, hogy szükség lenne arra, hogy hatékonyabban tudj fájlkezelni akkor próbálgass alternatív programokat, amikből tényleg az egyik legjobb a TC. Ha nem lenne rá istenigazából szükséged csak "mások mondják" akkor ne foglalkozz vele.
Megszokás: ha régi motoros vagy és használtál norton commandert, esetleg linuxoztál és ott mondjuk midnight commandert vagy bármilyen osztott képernyős fájlkezelőt, akkor viszonylag gyorsan meg lehet szokni, ha nem, akkor kicsit tovább tarthat. -
#329 Nekem meg a windows-os filekezelők a furcsák. Anno a DOS-al kezdtem meg az NC-vel. Ma meg TC nélkül el sem tudom képzelni a file kezelést. :D (ez itt a reklám helye. :D) -
#328 Igen, ezekkel mind tisztában vagyok. -
#327 TC mindenben veri az intézőt, van egy csomó plugin is hozzá + ftp kapcsolatok kezelése. -
#326 Kitaláltam, hogy így, 20 éve csak Sajátgép-et használva fájlkezelésre (másra nem használtam, ha egyáltalán lehet még valamie)teszek egy olyan fordulatot, hogy pl eltávolítom az asztalról az ikonját, hogy rá legyek kényszerítve a TC használatára (még eddig komolyabban sohasem használtam). :P
Viszonylag gyorsan megszoknám a TC-t? Azért érdekel ennyire, mert mondják, hogy sokkal könnyebb, gyorsabb a fájlokkal való munka (nekem ugye a Sajátgép csak erre kell), meg pl a másolás is stabilabb. -
Zsolt01 #325 Próbálj ki egy másik Total Commander-t.
Pl. Portable Total Commander-t, nem telepítőst. -
Bucsek #324 Sziasztok, nemtudom hova irjam, de csak itt fordul elő. az a helyzet hogy Total commander 7.5 public bétam van, és ha ki akarok törölni valamit ugye f8-al akkor 1 egyszerű file is több mp-ig tart... simán a sajátgépes kikeresem modszerrel pikpak... Viszont, ha elinditok már 1 törlést total commanderben, és lerakom ijen kis nézőkébe, majd megint elkezdek törölni valamit, azt már gyorsan csinálja :D
Van valamiféle baj a géppel? vagy lehet h begajdult a total komanderem? -
Szoki333 #323 Valószínűleg a tűzfalad akadályozza a kapcsolatot... MIndent jól csináltál! Nézd meg a hibakódot a TC súgójában! -
PunkZoli #322 hi, valaki meg tudja mondani minek kéne történnie ha ftp-ről ftp-re szeretnék másolni egy file-t?
azaz egyik tc-s ablakban ugye az egyik ftp, másikban a másik, és úgy áthúztam a cuccot csak, erre kiírta, hogy 1:150 accepted connection...
forrás: blabla
cél:blabla 2
és itt meg is állt, csak egy mégse gomb van...
elképzelhető, hogy dolgozik? 164megáról van szó, szóval szerintem az ftp-knek gyorsabbnak kellene lennie... már 10perce nem történik semmi :) -
Lefuttattam mindkettőt, de semmi... :S
Akkor marad majd az XP-reinstall... :S -
Pio #320 Az, hogy nem megy a regedit tipikusan szoftveres kárra utal a hiba amit kiírt az meg szintén nem fizikális RAMhibára szokott utalni hanem memóriahasználati összeakadásra, szóval szerintem valami olyasmi lehet inkább.
Vannak amúgy olyan memóriatesztek is, amik bootCDként használhatóak, ITT a legjobb, olvasgass hozzá leírást, hogy tudjad, hogy kell használni ha nincs ilyenben rutinod.
De a memóriagond legjellemzőbb tünete a gyakori fagyás/kékhalál és nem írtad, hogy ilyesmi lenne szóval...
Esetleg regedit helyett írd be, hogy regedit.exe vagy regedt32 (i betű nélkül!). -
Köszi, megpróbálom...szerinted vírus? Nem hardverhiba (RAM)? -
Pio #318 nem indul el a regedit???
Van a gépen valami jó vírusirtó meg ilyesmi?
Írd be Runba, hogy "SFC /SCANNOW" és várd végig.
Ha nem segít, akkor csinálj vírusirtást, malwarekeresést, ilyesmiket.
Ha az se segít, akkor formatcé... persze ha nem zavar a dolog és nehézkes lenne a reinstall akkor használhatod tovább, de gyanús, hogy valami nagyon nincs rendben.
Víruskeresésre használd EZT, mert ez a legagresszívabb vírusirtó, malverekre meg adverekre pedig EZT ajánlom, kétszer is kihúzott már a bajból. -
A tesztre ezt írja ki futtatás helyett:
Én nem állítgattam semmit, SP2 a telepítőlemez, erre feltelepítettem az SP3-at, majd egy VistaInspiratot.
Ha beírom a futtatásba, hogy regedit, akkor nincs hibaüzenet, de újraindul az explorer... :S -
Pio #316 Futtass memtestet, van windowsból is futtatható ITT.
Bár ha nincs sűrű kékhalálod akkor nem hinném, hogy memóriahiba. Nem véletlenül valami agyontweakelt windowsod van? Vagy akár attól is lehet, hogy Te tweakelgetted. A helytelen prefetch beállítás szokott ilyet okozni, csomó tweaker program 5-re teszi, pedig ha nem akarsz semmi galibát max 2re kéne (ilyenkor csak a boot fájlok prefetchelődnek).
Nézz be ide a regeditben:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
És ha az EnablePrefetcher nem 0 vagy 2, akkor lehet ebből baj, írd át 2-re, ha úgy se jó akkor 0-ra. Lehet, hogy a bootolási időre is jó hatással lesz a dolog :) És töröld is ki a windows\prefetch mappa tartalmát.
Nem ígérem, hogy segít, de hátha.... -
Én még ilyet nem láttam...letöltöttem, mikor elindítanám a telepítőt, megint hibaüzenet... :S -
Pio #314 Próbáld meg a 6.50 beta 1 vagy beta 2-vel, ha azzal jó, akkor ne törődj vele, ha azzal se jó, akkor elkezdünk nyomozni :)
Bátran tedd fel, semmiben sem rosszabb, mint a 6.03, én még semmi hibával nem találkoztam benne pedig már igen rég óta azt használom. -
#313 Hello!
Az miért van, hogy ha elakarom indítani a TCM 6.03-at akkor az explorer leáll? Hiába teszem újra a programot, akkor is, sőt, még néha akkor is, ha a telepítőjét akarom elindítani.
Ezt a hibaüzenetet dobja ki:
-
Pio #312 Ja épp ezt mondom én is, minden arról szól, hogy ki mit szokik meg, ki mit tart kényelmesebbnek. Csak leírtam egy másik módszert is hátha nem ismerted. -
#311 Ezen nem fogunk összeveszni. :)) Én kényelmesebbnek tartom, hogy csak megnyomom a ctrl+q utána pedig elég csak léptetni. :) -
Pio #310 Azért annyira nem nagy kihívás a mappákra nyomni egy-egy spacet, de persze ízlés kérdése a dolog, a gyorsnézőke is jó cucc. -
#309 Azt nem szeretem mert ha több mappának akarom nézni a méretét egymástól külön külön akkor annál már gyorsabb a gyors nézőkés megoldás. -
Pio #308 Csak simán nyomj rá egy space-t a mappára. -
#307 Közben megtaláltam. :) Gyors nézőke beépülőmodul nélkül. :)