426
kérdések a progival kapcsolatban
  • Hay #386
    Ya, amit leírtam, az egyáltalán nem illegális, ugyanis neki CD-n volt meg, de egy költözése óta nem találja.
  • Hay #385
    Akkor még kutakodok, kösz :-)

Gergely1991: Ez nekem semmit jelent sajnos. Sőt, ahogy jobban elolvasom, ez egyáltalán nem is idevaló, sőt, a google is csak 2 oldalfélét dob ki rá a 3 felkiálltó jel nélkül, azokkal meg egyet sem. Ez most akkor poén volt?
  • gergely1991
    Warning illeggal activity!!!
  • BaliBoy
    Ezt csak TC segítségével nem lehet megoldani. Egyéb programok kellenek hozzá amivel ftp szervert lehet csinálni.
  • Hay #382
    Hi
    !
    Van nekem egy (tényleg!) Amerikában vett hang-kazettám (eredeti, Pink Floyd - Ummagumma). Ezt bedigitalizáltam, most itt van a vinyómon. Van egy jó barátom, de igen messze lakik, a kazettától nem válnék meg, viszont arra gondoltam, hogy tc-ben tudok-e olyat csinálni, hogy ezt az anyagot berakom egy külön mappába, s ezt a mappát úgy teszem elérhetővé, hogy ő ott külföldön belép a saját tc-jébe, ott pedig rám tudna kapcsolódni ftp-n. Na, ő miket írjon a kapcsolat és kiszolgáló nevének, ill. ezeket én hogyan tudom beállítani? Persze jelszó, meg felhasználói név megadással. Tehát most én lennék a "szerver", de csak ez az egy mappa.

Remélem, érthető volt a kérdésem :-)

Hay
  • Szoki333
    nyugodtan!
  • BaliBoy
    Kérdezz!
  • qtab986
    omg ez a topik halott. hol tegyek fel kérdést, ahol pörgősebb az élet?
  • tobias88
    Hellosztok, hogy lehet közvetlen mappához ikonos elérhetőséget megadni úgy, hogy ne a windowsos fájlkezelő nyitódjon meg a mappával, hanem a tcm?
  • v150r
    sziasztok!

van egy olyan problémám, hogy ha listerrel nyitom meg a zenéket, akkor némelyiknél nem lejátssza azt, hanem "szövegesen" dobja elém az ablakot. új a rendszer, win 7 ultimate. ezt csinálta nekem régebben is, még xp alatt, de a win 7 rc alatt nem. a codecek ugyan azok, mint ahogy eddig is, és nem értem, hogy mi a baj.
    foobar, winamp, etc., nem megoldás, mert a lister a leggyorsabb megoldás számomra, ha csak egy-egy tracket szeretnék meghallgatni.
    egyébként k-lite codecet használok.
    előre is köszönöm!
  • ba32107
    Szerintem azt nem lehet beállítani, mert úgy elég időigényes lenne a navigálás, mert amíg kiszámolja a könyvtár méretét, az elég sok idő. Egyébként úgy egyszerűbb, ha a mappán nyomsz egy space-t.
  • kelan
    Sziasztok!
    Hogyan tudnám beállítani a Total Commander-t úgy, hogy a könyvtárakhoz tartozó méret oszlopban alapból a könyvtár méretét írja ki a <DIR> helyett, hogy ne kelljen mindig az ALT+SHIFT+ENTER billentyű kombinációt használnom?
  • lck #374
    Beállítások > Általános beállítások > Képernyő > Könyvtár rendezése > Mint a fájlok (idő szerint is)
    Az össze verzióban ugyan ott van.
  • johnny101
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy a 7.50a verzióban hol lehet beállítani h a mappákat is sorba rakja dátum szerint? Volt már régebben egy olyan verzióm ami megcsinálta de nem találom sehol. :(
    A választ előre is köszönöm!
  • Gerygrey
    Sziasztok!

Nincs valami ötletetek, hogy a TC miért ilyen rohadt lassú egy Core i7-es gépen? Kitömörítés közben néha felugrik 10% fölé a proci kihasználtsága, de inkább 2-3% között ingadozik, a RAM fele szabad, nem értem mi foghatja meg...

Azt még elfogadnám, hogy nem támogatja a többmagos procit és/vagy a multithreadinget, de akkor legalább az egyik magot járatná 100%-on, de még az sincs.

• BaliBoy
    Kijelölés->Könyvtárak összehasonlítása
  • Gid
    Sziasztok

Meg lehet azt oldani egyszerűen (billkombóval), hogy az egyik meghajtón (egyik ablak) lévő mappák fileok kijelölt nevei a másik meghajtón (másik ablakban) is kijelölve legyenek? Mindegy hogy mi van a mappában és mekkora a fileok mérete vagy miben térnek még el, csak a nevek alapján.
    Az egyedüli működő (és lassú, körülményes) módszer amit találtam, az a kijelölés mentése fileba és a visszatöltés fileból. Ez borzasztó lassú tud lenni olyan mappáknál ahol sok file van, mert mindig azt akarja alapértelmezettként megadni + elég lassú módszer ez, ha sokszor kell végigcsinálni.
  • bokma
    Sziasztok!

Ha van ezer mappám amiben van szintén 1000 belső mappa tele képekkel,és azt akarom hogy mind az ezer belső mappa eltűnjön és a képek közvetlenül a fő mappában legyenek azt hogy tudom megoldani egy mozdulattal?
    Majd utána szeretném a képeket a mappa nevére sorszámozni
    Erre gondolok:
    Mappa:Balaton
    Fájlok:Balaton1
    Balaton2
    Balaton3
    Tudom,hogy TotalCommanderrel megoldható mappánként,de nekem 1000db van ezért egyszerre,egy mozdulattal szeretném megoldani ezt is nem külön-külön.

Előre is köszi a segítséget!

• kriszwells
    Nem, megy. Azt írja gyanús bejegyzés. És nem javítja ki. Akkor marad megint leszedni. Csak jó lesz úgy :( THX
  • computerguru
    Vagy szedd le újra csak azt a 3-as rart,vagy próbáld meg a winrarban a 3-ast javitani,van egy olyan menüje,hogy javitás,talán segit!
  • kriszwells
    Hi! Tuti volt már ilyen kérdés, de nem találtam, és új topikot is felesleges nyitni neki. De olyan kérdésem lenne. Leszedtem 4 fájlt, X.part1, X.part1.... de nem tudom a filmet összerakni, TC-vel sikerül .out-ra összerakni, már sokszor szivatott ez az .out, de eddig megoldottam. Nem jó ha átnevezem, kibontosm semmi.
    Sima winrar-os tömörítésnál azt írja hogy part3 nincs fájl vége, crc hiba talán? Pedig ugyanakkora a mérete mint a többinek?
    Ötlet? Előre is kösz! Hátha siekrül, hadd ne kelljen megint leszenvedni, így is alig találtam meg!
    :)
  • 12346
    kösziköszi:)

BaliBoy: passz. nekem első körben a windows/*.ini megoltást ajánlották, és úgy volt télleg.
  • fery02
    Miután sikeresen letöröltem a GTA IV könyvtáramat, a másik ablakban lévő Lomtárban lévő kijelölt ikonok helyett, arra gondoltam, hogy de jó lenne, ha jobban kijelezné nekem a TC, hogy épp melyik ablak aktív. Tudtok valami ötletet erre? :)
  • lck #363
    Ezt a fájlt keresd a gépeden: wcx_ftp.ini
    Telepítésfüggő hogy hol találod.
  • BaliBoy
    Pedig jól gondoltad. Én is ezt szoktam csinálni. Nem tudom miért nincsenek meg az elmentett címeid.
  • 12346
    Halihajó!

Csak hogy szaporítsam a kérdések számát:P
    A TC-ben elmentett FTP kapcsolatokat hol/miben tárolja? Naívan azt gondoltam, ha a totalcmd könyvtárat átdobom másik gépre, akkor sikerem lesz, aztán nem^^ Az én beállításaim figyeltek benne.
  • grafl
    szia az a kérdésem a total commander tud parancs ikont késziteni?
  • Pio
    Ilyesmire ajánlom EZT a programot. Telepíteni se kell csak kitömöríteni. Nagyon sok beállítás van benne ezért elsőre kissé durvának tűnhet, de teljesen egyértelmű a használata és ha valami mégse az, akkor kipróbálhatod, mert mutat samplet anélkül, hogy végrehajtódna az átnevezés.
  • ffxi
    Hű ízé... csoportos átnevezéssel hogy tudnám megoldani ezt a sort

09-001-jan-08 -> 09-00001-jan-08.php tehát még 2 db nullát szeretnék beszúrni a 09 utáni számsorhoz.
  • Chender
    sziasztok!

Két problémám lenne: Az egyik djvu, lit fájlok nézésére plugin kellene a TC-hez, de eddig nem találtam, hátha ismer valaki!
    A másik: meg lehet osztani négy ablakosra a TC-t, vagy alapvetően csak két ablak van? Néha hasznos lenne!
  • bat777
    hali mindenkinek. olyan problémám lenne, h ahol dolgozok, sulinetes hálón van, a honlapra szeretnék feltölteni ftp-n keresztűl képeket, de nem tudok, mert a tárhelyen korlátozva van a sulinetes periféria, nincs sebességem, az lenne a kérdésem, h proxyval ezt meglehetne-e kerülni, és a comanderben milyen proxy beállításokat használjak és hogyan, tudtommal a routerban nincs tűzfal. Megkéne kerülni a sulinetet, hogy tudnám, megoldható-e és mit írjak a proxyhoz és hogyan, ha valaki tud segítsen :)
  • mgenya911
    hali! azt meg lehet oldani valahogy, hogyha bármilyen windows mappára kattintok (pl az asztalon) azt total commanderbe nyissa meg, ne a windows explorerben?? sokat könnyítene a dolgokon... köszi!
  • fery02
    Csak néztem én, hogy van ott egy Pozíció mentése gomb is, csak nagyon hivatalosan hangzott, amit írtál és nem is próbáltam ki addig, míg le nem írtátok az ellenkezőjét. :P
  • Pio
    Ugyan ott van Pozíció mentése gomb is. Nem tudom, hogy melyik verziótól, de 7.50-ben tuti van és az elmenti pontosan a helyét. Szerintem ez új funkció lehet, mert nekem határozott emlékeim vannak arról, amit írtam :)
  • Pio
    Boccs, most nézem, hogy tényleg, akkor valamivel nagyon összekeverem, szorri a hülyeségért :\
    Még pozíciót is lehet menteni, van rá külön menüpont ugyan ott...
  • fery02
    Nagyon szépen köszönöm, valóban. :)
    #350: Az még esetleg jól jött volna jah, na mind1.
  • Pio
    Sajnos a pozícionálást nem tárolja el és nincs is rá mód, hogy eltárold :( Olvastam erről régebben és a készítő mondta, hogy nem is lesz benne erre lehetőség azért, hogy ha valaki véletlenül kihúzza a képernyőről (??) akkor egy újraindítás után ne álljon fenn a probléma.
  • Zsolt01
    Igen jól írtam, így van. Teszteltem és ok, jól emlékeztem.
  • Zsolt01
    Beállítod a kívánt méretre - Beállítások / Beállítások mentése (asszem)
  • fery02
    Hogyan tudom beállítani, hogy ne teljes képernyőbe induljon?