625
tapasztalatok kinek mennyivel es milyen
-
#385 A sima ADSL-nek valóban akörül van, de létezik ADSL2 (12Mbit) és ADSL2+ (25Mbit) is. -
#384 AzADSL- technikai korlátja 8Mbps körül van, nem? -
Zsoldos #383 Azert bir az meg tobbet.. Foleg upload teren. -
StarFist #382 A héten hivatalos levél formájában csapást mért rám az internet szolgáltatóm. Közölték, hogy megduplázzák a sávszélességemet.
Externet, 1 Mbps->2 Mbps, korlátlan, bruttó 8900/hó.
Még pár ilyen csapást eltudnék viselni, de tekintve az ADSL technikai korlátait, újabb sávszélesség emelésre nem számíthatunk. -
#381 Annyira azért még nem. A hugom fél éve kért telefon és ADSL vonalat, két hete sikerült kiderítenie a Matávnak (vagy mi a rák az új neve), hogy jelenleg még telefonvonalat is csak GSM alapúan tud biztosítani, és ADSL-t csak akkor, ha 1x eljutnak oda a hálózatfejlesztéssel. Én kb. 500 méterre lakom légvonalban tőle... -
#380 12k, jelenleg még 1.5Mbitért, elvileg emelés után 3Mbit, amúgy Interware. -
#379 az azért fasza, hogy tavaly novemberben ugyanennyiért még 64K-val toltam. Most 280K. :)
Csak nem közeledünk a ZÚNIÓ-hoz? :Ð -
#378 remélem karácsonykor is lesz majd duplázás:DD
és akkor 6 mbit:DD -
ent #377 Invitelről hallott vki vmit? -
Nadi #376 Nálunk kb. 2-3 hete emeltek! Így most van 2megás netem 9990-ért:D
Amúgy Hajdú-Bihar-i vagyok -
#375 De jó, hogy nekem még nem emelték. -
#374 9500 bruttó a 2M-ért ti milyen szolgáltatónál vagytok? :D -
#373 én is elég vidék vidéknaek számítok (Törökszentmiklós) de már 2-3 napja megtörtént az emelés.nem tudom milyen szempontok alapján nézik hogy kinek mikor,de itt és a környező városokban egy napon emelték,szolgálatótol független. -
#372 Nálam még nem volt emelés, még mindig 1.5Mbitem van, igaz vidéki lévén val'szeg a bővítési lista alján tanyázhatok... -
#371 Azé ennek az emelésnek örülök!Csak le ne korlátozzák forgalom szerint!
Ez is 512/128-nak indult!
-
#370 nem ér, nekem még első sem volt, nemhogy 2. :(((( -
#369 Akkor már megtörtént a 2. emelés?
Mert nekem tavaly novemberben már duplázták 1 megabitre, akkor a 2megabitre való bővülés mikor várható? -
#368 Inkább a fizetésem közelítene... az osztrák fizu feléhez legalább ugyanilyen munkakörben :((
DB -
Borg #367 Én 2m/192k-ért fizetek most 12900-at.
Ausztriban ugyanennyiért (48EUR) 4m/1m-et adnak (igaz, 20gb korláttal de ha azt átléped, akkor is csak 1mbit-re lassítanak le)...
...de azért közelítünk. -
#366 Vazz fél éve még 384/64-ért fizettem 11 ezret havonta! Jó, felment 512-re nemrég, de még a mostani 1024-ért is marha sok a 11k, amikor 6 ezerért 2 megabit van...
DB -
#365 én TVnet-es vagyok,nem szolgáltatótol függ hogy mikor emelik szerintem mert van pár más-más szolgáltatójú ismerősöm,és egy napon emelték mindannyiuknak,gondolom mert egy városban lakunk. -
#364 fincsi!!
2147/263 az adsl sebességem! -
#363 Sorry, nem követtem az eseményeket. :)
Bár megjegyzem, hogy nálam (Matáv terület, Interware) semmiféle emelés nem történt, tehát valószinüleg az Axelerósok már letesztelték a dolgot, és hamarosan várható a bővítés. Legalábbis remélem. :) -
#362 ITT már ezt tárgyaljuk,legtöbbünknek már emelték.de tényleg ide illő a téma. -
#361 Újabb sávbővítés várható. -
ent #360 Ha volt má bocsika, ha nem akkor nálam bevált!!!!!!!!!!!!!!!
Az XP/Win2003-ban van egy szolgáltatás (QoS), ami a sávod 20%át lefoglalhatja.
Kikapcsolás : Ittene -
#359 Ann volt belőle nagy flame itt az SG-n (most nem találom, pontosan melyik topicban), hogy a sávszélemelés csak ideiglenes akció, vagyis ha December végéig bekötik, akkor érvényes a 384->512, 512->786, stb., és Január elseje után visszaáll a rend, vagyis az azután bekötött 384-es marad 384-es, az 512-es 512 (árakat figyelembe véve persze), és így tovább.
A lentiek alapján ez a bizonyos híresztelés volt téves, hiszen a 384-es eltünt, az 512-es átvette a 384-es helyét és így tovább. Tehát a 'nagy bővítési akció' nem volt ideiglenes, 'csak' előlépett kvázi 'normális' helyzetté. -
shabba #358 Nem tudom honnan veszed ezt az előzetes hírek szerint ideglenes marhaságot, október óta 1x sem merül fel hogy ez ideglenes emelés lenne, még hasonlóra utaló sajtóhírek sem voltak. -
#357 Most kaptam egy levelet az Interware-től, úgy tünik a Speed up az előzetes hírekkel szemben egyáltalán nem ideiglenes...
Régi megnevezés - új megnevezés
ADSL 384 - ADSL 512
ADSL 512 - ADSL 1M
ADSL 768 - ADSL 1,5M
ADSL 1,5M - ADSL 3M
ADSL szolgáltatás - Letöltés min/max kbps - Feltöltés min/max kbps
ADSL 512 - 128/512 - 64/96
ADSL 1M - 256/1024 - 128/160
ADSL 1,5M - 384/1536 - 160/224
ADSL 3M - 512/3008 - 256/480
Mondjuk engem a feltöltési sebesség kicsit zavar, vicces, hogy más 1,5M-es kapcsolatnál se állhatok neki nyugodt szívvel egy 6 játékos IL-2FB szervert indítani... :( -
Zsoldos #356 Hat a savszelesseg elegge donto tenyezo. Kiszamolhato belole, mennyi lesz az elmeleti keslekedesed. Kicsit leegyszerusitve: Ugye van az az ido amennyi ahhoz szukseges, hogy elerjen a jel a megcelzott gepig, aztan vissza a te gepedhez. Ez a fenysebessegbol es a gepek kozti kabel-tavolsagbol kiszamolhato, ezt hivjak RTT -nek (round-trip-time), sejtheto, hogy altalaban nem ez a donto tenyezo (foleg ilyen kis tavolsagokon). Ehhez jon meg az az ido ami alatt a csomagot atpaszirozzak az adott savszelen, ez csomagmeret/savszelesseg ideig fog tartani. (csomagmeretet bitben, savszelet bit/secundum -ben szamolva az eredmeny masodperc lesz) Az RTT allando, ezert minel nagyobb a savszelesseged, annal kisebb ido lesz ez a resze.
Ez az elmeleti sebesseg, ha jo minosegu a kapcsolat, akkor ezt kb hozza is a szerkezet. Rossz minosegu kapcsolat eseten elveszhetnek vagy karosodhatnak csomagok, es maris ott az ingadozo ping. Vagy ha a koztes halon van gubanc (tulterhelt routerek stb) -
#355 a játékokban a pig nem a kapcsolat gyorsaságától haanem a szolgáltatótol függ leginkább? -
DVDMester #354 nekem tvnetwork féle adslem van (TDSL) és tölteni tudok ezerrel, de a ping idők 200 fölött vannak általában.
igy játékra sajnos alkalmatlan.
igaz hogy olcsóbb mint a többi de szar. -
#353 én inviteles vagyok és még nem duplázták mikor végzik el?? -
#352 itt egy. -
#351 Valaki tudna nekem adni egy feltöltés sebessség mérőt? a matávos nemjó:( -
#350 Annyira nem vagyok otthon a témában, de szerintem akkor talán nem sima Switch-el, hanem Routerrel kellene megoldani a megosztást... -
#349 pl: netpeeker. -
HellBurner #348 sziasztok! A haverommal egy dsl (1024kBit) kapcsolatot használunk ketten (switch). A gond az hogy ha valaki tölt akkor a másik nem tud online játszani mert a ping rettenetes szar lesz. Nem lehet valahogy megoldani hogy a sávszél egyenlő arányba oszoljon el mondjuk 64-64kbyte? -
raptorvp #347 Nálam szerintám már kelett volna emelni Budapest 14.ker? -
Zozo76 #346 Engem nem a sebesseg erdekel hanem a stabil ping, meg hogy allandoan mehessen.