ADSL speed up:))

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah,én néztem a sebességet,de sztem ez a mérõ nem jó,ugyanis nekem 600k körüli értékeket mutat,viszont a letöltési seb. stabil 130k.
most emelték 512-rõl 1024-re.

Tertovan
Valakinek nincs enternetes elofizetese?
Gazdagreten valamiert meg nem emeltek de mar egy csomoszor szakadtam a mai nap. 😞
Lehet hogy valami nem jon nekik ossze? 😞

Upload sebességeket is írjatok!
Itt lehet mérni azt is.
Magnetic
Sziasztok!

A napokban kerül sor az adsl bõvitésre országos szinten. Az általános a kövezkezõ:

384 kbps --> 512 kbps;
512 kbps --> 1024 kbps;
768 kbps --> 1500 kbps;
1500 kbps --> 3000 kbps;

Szeretném, ha páran megosztanátok, hogy kinek milyen mértékben növekedett a kapcsolata.
Sebbeség mérõ:

http://home.datanet.hu/

Nekem 512-es volt átlagosan 524kbit/s volt. A bõvités után "csak" 938kbit/s lett. Akárhogy nézem ez 100kbit-el elmarad a vártnál.

M.

Ahogy elõre sejthetõ volt a 768/128-as csomag ára 15ezer lesz.
[Jakuza]
Elobb utobb kenytelenek lesznek eltorolni azt is.
Nem veletlenul citaljak oket folyamatosan emiatt az egyik targyalasrol a masikra. Itt lehet rola olvasni: UPC adatkorlatozasi birosagi reszletek stb

Amugy biztos vagyok, erre az Axelero is reagalni fog es mint tavaly ok is ugyanugy emelni fogjak a savszelesseget.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

"Csak az a fránya korlát ne lenne."

Na ez meg a másik. Szvsz a 768-as ADSL-nek is ez lesz az egyik velejárója, hogy elkezdõdik ennek is a forgalomkorlátozása. Sajnos már érik egy ideje.
Kösz

mozesapo
Egy picit el vagy tévedve idõben. Régen ez volt. Most már tudja átlag a 98-99%-át annak amit kéne. Nekem a 93k megvan átlag lefelé, felfelé meg tudja a 30k-t. Csak az a fránya korlát ne lenne.

Nem azt mondom hogy jó a chello és nem voltak problémák hisze a gyengébb sebességrõl lehetett olvasni majd minden fórumban, de azért voltak olyan helyek is ahol jó volt csak arról nem olvashattál a fórumokban. Tõlem 1-2 évvel ezelõtt is töltöttek DC-n chellosok stabilan 60-62k-val órákon át igaz volt olyan is aki 55k fölé nem tudott menni. Amióta szépen folyamatosan térnek át DOCSIS2 hálózatra még stabilabbak a sebességek, tegnap írta egyik ICQ-s ismerõs hogy 6 órán át töltött stabil 95k-val és mellette párhuzamosan ment az upload szintén stabil 29k-val. Sebesség, csomagvesztés és ping területen elég sok a pozitív változás és ez elég globális tapasztalat ami a fórumokban is visszaköszön. Inkább a forgalmi korlát az igazán fájó pont annak aki többet szeretne tölteni 15GB-nál.
Ezt irtam lejjebb is... adtak egy pofont a szarnak, amikor még az 512k-t sem tudja stabilan a chello. Marketing a 768, semmi más.
Aze' a csello nem annyira siraly, minel tobben vannak fenn, annal lassabb, hiaba a 768k.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

szal nem olyan bonyolult mint láccik

jobb gomb a kapcsolaton, speciális fül, és bejelölöd hogy megengedem más felhasználóknak...
kiválaszto ugyanott a kapcsolatot a másik gépen pedig beállitod a megosztó gép IP-jét alapértelmezett átjárónak

az összes kiszolgáló úgy fos ahogy van, itt emelik az Ádéesselt, nekünk meg egy normális 384-eset sem képesek kihozni, pedig csak 10km lenne, és csak egy rohadt központi szar kell hozzá, helyette meg legyek el az analóggal mi?, a kurva anyátokat azt

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

lehet az internet kapcsolat megosztás hálózatba kötöd és ennyi vagy veszel egy switch-t és több gépet kötsz hálóba. MIndegyiken külön külön beállítod a kapcsolatot. Én így szoktam...

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

K.András
Hát a németek kezében van a matáv legnagyobb része igy talán érthetö, hogy miért olyan olcso berlinben,mert mi itt megfizetjük helyettük...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogyan kell adsl netet megosztani két gép között otthon?

Aramir
Elvileg drágább csomagba átléphetsz, nem?
Legalábbis az Invitelnél így van, igaz újra lekell szerzõdni 1 vagy két évre.

cSuwwi
hát b+ kurva fatáv! A csellósok is 768/256-al nyomják, a fos fatáv, meg baszik emelni az ADSL sebességeit, inkább új csomagokat hoznak be 😞

shit happens

Ramore
Érdekes infó:

Berlinben 2048/512-es korlátlan DSL-t kapni 62 €-ért. Nálunk hála a monopol helyzetben lévõ fatávnak, ez a veszélyes sebesség nem fenyeget minket.
stone
Én ilyet nem mondtam😊, de biztos lehetsz vele hogy nem véletlenül ilyen alacsony az upload sebesség.

Jacek
hmm nehogy aut mond hogy egy pudva 256-os upal mar servert lehetne csinalni😊))) hat lol csak eppen sokmindenre nem lehet hasznalni, jah letolteni lehet vel az nem warez lesz mi😛PP

stone
Az a másik dolog.

Jacek
hmm akkor szerinted mire van a 24 orankenti szakitas???

Azért azt ne felejtsd el, hogy a chellosok max papíron jutnak ennyihez...
Jó ha az az 512-t teljesíti átlagban, de inkább még azt sem. Az ADSL sebessége jóval stabilabb.
Tikal
az má sok 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Pl. Enternetnek van jelenleg lakossági 768-os csomagja durván br 22-ért. Azért ennyi mert a fatáv eddig 768-os csomagra nagyker árban csak olyan konstrukcióban árult amit üzleti elõfizetõkre méretezett így nem lehetett belõle emészhetõ árú lakossági csomagot kicsiholni. Most ennek a 768-as csomagnak is lesz lakossági nagyker ára ami alacsonyabb lesz így az ISP-knek lesz lehetõségük eladhatóbb árú lakossági csomag bevezetésére. Az árát persze behatárolja az 512-es csomag jelenlegi br 12 rongyos ára. A a régi csomagok árai és sebesség arányukból közetkeztetve durván 15-16 ezerre saccolom az árát 2 éves hûség mellett.
Tikal
és akkor ez is lesz vagy 20.000? remélem nem, mert a chellosok olcsobban jutnak ugyanennyihez...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25473
fatáv nem igen fog eltérni az anyacégénél alkalmazott gyakorlattól. Ott is elég sokáig 768/128 volt a standard csomag. Ráadásul ott nincs olyan többlet limit mint amit a fatáv a 384/512-es csomagjainál csinált, hanem bruttó 768 van beállítva ahogy idehaza a 768-os üzeleti csomagoknál is 92-93k az elérhetõ sebesség. A nemrég bevezetett DT csomagoknál sem emelték az uploadot 1024/128, 2048/192 3096/384. Németeknél is akinek nagyobb uploadra van szüksége az SDSL-re épülõ csomagot próbál szerezni a bérelt vonali költségek enyhítésére. Viszont nálunk semmilyen új technológiájú DSL-t nem támogat fatáv és a többi ISP-t is meg van lõve az irreális betelepülési díjak okán semmi esély arra hogy saját DSLAM infrastruktúrát használjanak aminél modern eszközöket használnának nem a DT által levetett dolgokra lennének kényszerítve.
stone
Jó lenne

Tikal
ezt hol olvastad, honlapjukon nem találok semmit?

Tikal
ha ki van kötve akkor engedjék a nagyobb sebességet...

stone
Ha jól tudom azért van a lassú feltöltési sebesség hogy ne használhasd serverként a géped, ez egyébként ki is van kötve a szerzõdésben.

Jacek
na sejtettem hogy valami ilyesmi lesz a fasszopo matav hat nem hiszem el😊)))))))))))))))
uj adsl csomag 768/128 lol johogynem 768/64 hogy a jo kurva anyjat bassza szajba a az a buzerans......

lehet, hogy látják, ha egy kicsit nézik a forgalmadat és az ip címeket, de egy biztos: BELE SE SZARNAK

sziasztok!

én reggel tettem egy hibabejelentést az axeleronál hogy 512 helyett csak 384-en megyek holott nem azt fizetem, viszont osztom itthon a net-et switch-el. rájöhetnek?
Nekem nagyon szar a chello.Fõleg így korlátozás után.Igaz hogy felemelték 768/256-ra de így csak gyorsabban tudod elérni a 15GB-os korlátot.Nekem a héten kötik be az ADSL-t.Az ADSL-rõl amúgy még semmi rosszat nem hallottam.És én úgy tudom hogy a chello a dunántúlon sokkal jobb/gyorsabb ez mennyire igaz?

ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO

Tikal
ahol nincs leterhelve a hálozat ott biztos jo, de ez a kivétel 😄

Botond
há nemtom,nálunk pont egy hónapja kötötték be a chellót,11900 a havidíj(egy rugóvalkevesebb lenne,ha 2 évet írok alá nem egyet),de már a bekötés is ilyen volt,hogy bemegyek aláírom a papírt,és aszondja a kiscsaj,hogy na akkor holnap kötjük,mondom mivan?és a 2-3 hetes b*szakodás,meg ilyesmi?aszondja hát ha akarom akkor kötik amikor mondom,de már holnap is tudják(csütörtökön zárásra mentem be,szal korábban megyek képesek,és küldik velem haza a szerelõt ;-) ),ez volt 512/128,de rá másfél hétre a chelló átállt 768/256-ra,havidíj meg ilyesmi maradt természetesen

szal elsõ héten ilyen 66-70el szedegette le a cuccokat,márc 6 óta meg ilyen 98-105el,lejebb csak akkor szór,ha vmi nagyon gáz helyrõl szedek vmit,ami eddig vagy 2x volt,egyszer volt lag,de akkor is csak francia vonalakra minden más patent volt akkor is,szal az gondolom nem a chelló hibája volt.

mindez Eger és környéke,pesti havernál már most is 5 napja meg se nyikkan a chelló+ilyenek,szal sztem azért változó,hogy milyen a kábeltv-s net

ami meg a 15 gigás korlátot illeti,nekem még megvan 13,5 giga az ehavi keretbõl,szal pont emiatt pánikolok ^^
Tikal
ööö milyen szolgáltatonak?

efter
kösz az infót!

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Alien
így van, ahogy a többiek is mondták, a telefonközpontban is be kell, hogy állitsák a dolgokat (ott is kell szûrõ) illetve aktiváni is kell az adsl vonalat

Ez nem lesz mûködõképes a telefonközpontban is telepíteni kell a szükséges szerver oldali eszközöket, ezt pedig csak akkor teszik meg ha az otthoni telefonodra is vásárolsz egy ADSL elõfizetést.

Az sem hoz gyorsulást ha veszel otthonra egy 384-est a céges meg 1500-as, hiába használod otthon a céges logint az elõfizetés sebessége nem a loginhoz van kötve hanem a fizikai vonal szerver oldali portjának limitjéhez.
Laalee
a telefonközpontban is be kell állítani valamit, szoval szerintem nem fog menni csak simán rákötöm a telefonra azt jolvan.

de amugy a jelszó nem lenne akadály

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

efter
hali! nekem az lenne a naaagy kérdésem,hogy ha teszem azt van egy céges adsl elõfizetés,szal ha azt az elõfizetést szeretném használni othol az lehetséges-e ha beszerzek odahaza egy modemet meg egy szürõt? jelszó meg az ijenek nem akadáj!

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Russ!an
Nállunk is meg van osztva és én igy 2500-at. Szivacs 😄

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Alien
adslteszt.matav.hu

Alien
ehh, azt hogy? 3500?