Hörcsög
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
fry day fry day sálálálláláá
Morleone: Magam is errõl beszéltem. Mindenképpen beszélni kell a szülõkkel is, mert hát ha a gyerek egy idõ után elfeledkezik a hörcsögökrõl akkor se maradjanak étlen-szomjan és tiszta alom nélkül.
Egyébként gyereknek állatot tényleg csak akkor szabad adni, ha képes megérteni az azzal járó felelõsséget, mert különben szomorú tanulságok érhetik. Szóval, ha kap is fiatalon, tudnia kell mivel jár az, nem csak úgy odaadni neki, mert akkor a vége az lesz, hogy nekünk kell gondozni, miután pár hét után megunja...
Viccet félretéve háziállatot ami nem kutya azt leghamarabb 12-13 éves kortól ajánlok mármint saját háziállatot egyébként meg inkább úgy érdemes, hogy az egész családé de mindenképp nem 100%-ig a gyerekre bízni!
Például unokatestvéremék gyereke nagyon szeretett volna egy macskát de már régóta és egyszer egy kóbor kismacskát találtak hazavitték, megfürdették rendbe rakták, majd elsõ nap már a szoba közepére piszkított, persze azonnal el is lett ajándékozva és megszûnt ez a nagy macska szeretet :) Tehát van az úgy hogy néha elég engedni is :)
Meg hát 6 évesen már elég értelmes lehet a gyerkõc, hogy el tudja látni õket... persze konzultálj a szülõkkel is, mert ha a gyerek elfelejti a teendõket akkor nekik kell megcsinálniuk és nem biztos, hogy ilyen feltételek mellett benne lesznek az igazi hörcsög tartásában.
Amúgy lehet én vagyok lemaradva (vagy csak televíziós mûveltségem konvergál a nulla felé), de mik ezek a "sztárhörcsögök", hogy ennyire odavannak érte a gyerekek?
Nekem mondjuk mindkét hörcsögöm fiú volt és néha összebalhéztak, de szerencsére nem akarták egymás vérét és hamar feladták. Ezért volt jó a két szintes ketrec, mert az egyik ilyenkor egy önálló szintre mehetett elvonulni.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
nekik 2 ketrecben van a 2 malac, kivéve mikor a gyerek összeengedi õket, de utána lehet a kicsiknek gazdát keresni :)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Nekem meg fájhat miatta a fejem, hogy miként veszek egy 6 éves kis gengszternek olyan plüsst ami valószínûleg nem létezik.
Punker: Mennyivel nagyobb a mozgás és tér igényük a tengerimalacoknak? Mert ha azok tovább élnek akkor inkább olyat kap, mint hörcsögöt. Jelenleg van itthon egy 80×60×80-as két szintes ketrecem (kis "lépcsõn" lehet feljutni a felsõ szintre). Én két hörcsögöt tartottam benne pár éve, ez elég lehet egy-két tengerimalacnak is?
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A bátyám kislányának szeretnék tengerimalacot venni, esetleg hörcsögöt. Melyiknek egyszerûbb a tartása, vagyis inkább melyik kisállatot ajánljátok a gyerekbarát kiadások közül?:)
Õ is rá van kattanva, az Auchanos reklámra, de nem akarom, hogy kiábránduljon a csöppség mert egy vérszomjas harapógépet vettem neki :P
Krumplid biztos van otthon, az talán jobb, mint a tészta. Esetleg alma.
találtam egy törpehörcsögöt
és nem tudom mit kéne neki gyorsban enni adni ami van is otthon
száraz tésztát lehet adni nekik?
http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif
Neki egy hasonló plüsst vettem a névnapjára:

Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Jin és Jang neve kinek mond valamit? :D Unokaöcsém kedvencei lettek, mindig a TV-re tapad, mikor meglátja õket! Kéne nekem egy plüss változat belõlük, ha már ekkora sztárok lettek, úgyis jön a karácsony, nekik meg már Facebook-juk is van! <#nyes>#nyes>
Egyébként tudom ez kicsit off lesz de kíváncsi vagyok rá, mert például a Kutyáknál van ilyen, és a romlott zöldségrõl ugrott be, abba ugyanis elõfordulhat egy kis alkohol, ha nagyon édes gyümölcsrõl van szó és már szaga van, szerintetek ha kapnak mondjuk egy kis sört vagy mindenképp valami kis alkoholt attól õk is berúgnak? És ha igen rá is szoknak? mert a kutya az tudom, hogy hajlamos erre, de ez hörcsögnél is mûködik?
kajáltatás szempontjábol nem volt velük semmi baj,amennyit kaptak megették és vigan elvoltak..viszont az hogy gyakorlatilag folyamatosan potyogtatták az utodokat,na az valami hihetetlen volt,nem tudtunk mit kezdeni velük,anyum meg nagy állatszeretõ,nem tudta volna öket csak ugy "kidobni"!ezért is hagytuk inkább ezt az állatfajt más "felhasználoknak":)nekem az sem tetszett bennük hogy nem éppen emberbarát kis állatka,velük szemben pl a tengerimalac 100%al barátkozosabb!aztán lehet hogy valakinek pont ezért a tulajdonságáért tetszik a höri:)sokat amugy nem kell velük foglalkozni,elpörgetik a mókuskereket éjjel nappal:)
A víz pedig ilyen szopogatós hengerben van :D
A gazdinak nem mindenképp jó, hogy fenntartják a populációt, mert nem tud mit kezdeni a kicsikkel. Vagyis én így vagyok ezzel. :)
Az egyébként jó hogy kettõt kaptál mert a legfontosabb hogy sose unatkozzon, ha kettõ van már ellesznek majd, ha Fiú Meg lány az még jobb párosítás, mert akkor "szórakoztatni" is tudják egymást és fenntartják a populációt :) Ez is fontos nekik is nem csak neked, aztán veszel melléjük egy kigyót és azt is lesz mivel etetned
<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota> (najó ez csak gonoszkodás volt :D)
Aláírás(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Nemrégen kaptam két hörcsögöt. Utánanéztem, hogy a tápkeverék mellett mit érdemes és mit lehet még adni nekik. Naponta hányszor adjak nekik kaját ? Vagy csak elég egyszer de bõségesen? És hogy reggel vagy estefele, amikor ébredeznek érdemes kaját adni nekik?
Nagyon szeretem a hörcsögöket!! Most épp hörcsög plüssre vadászom.. nem tudok esetleg ötletet adni, honnan szerezhetnék?
Új logó by: berczely (Y)
Finom a kindertojás, csak a sárgáját nehéz lenyelni...
Új logó by: berczely (Y)
Dzsungáriai törpehörcsögöt mennyi idõs korban érdemes venni? (mármint az állat mennyi idõs legyen)
A tengeri malac-kerék kapcsolatáról szóló vélemények megoszlanak. Nem tudom valaki kérdezett-e meg errõl orvost.:S De ha tetszik neki, úgyis belemegy.