Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa kitiltva
én sokáig jogsi nélkül vezettem szabályokat betartva
sima alap autó rendõrök sose állítottak meg szerencsére
soha még 1 bogarat se ütöttem el

most meg hogy megvan a jogsim nem is vezetek már hanem biciklizek 😄

itt errefele olyanok az állapotok már biciklivel is alig lehet elmenni olyan szarok az utak 😞

Tufa
én azért félnék attól ha kijönnének elém pl egy fõuton csakmert a másiknak kényelmesebb szemüveg nélkül vezetnie...

[HUN]FaTaL
Azok is faszok😊 De te is gyökér vagy hogy úgy vezetsz hogy nem látsz...

http://goo.gl/gd6Zi5

szbm
Pedig vagyok olyan fasz. Szemvizsgálaton nem láttam az alsó 3 sort (Amit szemüvegben is nehezen látom). És beülök a kocsiba nélküle. nabummm.
Izgulnátok inkább azokon, akik részegen/drogozva vezetnek. Nem egy szar szemüveg miatt.

[HUN]FaTaL
Épp a kontaktlencse miatt lett eltávolítva a kód jogosítványból (szerintem). De nem hiszem, hogy van olyan fasz, aki alig lát szemüveg nélkül mégis beül kocsit vezetni...

shad0w
akkor ez hülyeség volt szvsz. ha nem írja oda h kell szemüveg, akkor attól még nyugodtan hordhatod ha szükségét érzed. ha viszont oda van írva és mégsincs rajtad akkor simán megbüntethetnek.
azt viszont nem tudom, h ez miként jelenik meg a jogosítványon, vagy mondjuk kontaktlencse esetén mivan, mert azt csak nem vetetik ki veled h mutasd meg. bár a fene tudja már... 😊

don't give a fuck

szbm
Nem is azért írtam. hanem mert Te végre rávilágítottál arra, amirõl én beszéltem, csak ezt más nem fogja fel. 😊
Amúgy meg mindegy, hogy szemüveg nélkül, vagy szemüvegben vezetek, mert az orvos mondta, hogy vezethetek nélküle is, és meg is kérdezte, hogy felírja-e hogy szemüveggel, vagy ne? Én meg mondtam neki, hogy nyugodtan írja oda.
Ezért gondolom, hogy van valami büntetés, ha be van írva, hogy szemüveggel vezethetsz, és nélküle vezetsz, de mindegy.

Zsolti9014
nem emlékszem, hogy én ilyet írtam volna.

Hajrá Magyarország!

szbm
Mindegy, a fasz így is, úgy is én vagyok. Ez tetszik, köszönöm! 😄

Zsolti9014
legalábbis az autójogász ezt írta, volt egy kérdés az említett oldalon erre irányulóan

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
az a helyzet hogy az én jogosítványomban, de anyáméban és haveroméban sincs 01.01. kód, pedig mindannyiunk egészségügyijében benne volt hogy csak szemüveg😊 tehát megint oda jutottunk hogy nincs benne a jogsiban😄 (legalábbis az új kártyásban)

Zsolti9014
Nem ugyanarról a kódról beszéltek 😄

A kódok jelentése a következõ: 101. I. egészségügyi csoportban alkalmas, 01. 01. szemüveg.

Forrás: Totalcar.hu autójogász

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
Az a helyzet hogy bármilyen jogosítványba belenézel benne van a 101😊 De te még nagyobb fasz vagy mint gondoltam😊

Petka
Istenem... Az még egy dolog, hogy keménykedsz, de legalább ne faszoznád le azt, akinek igaza van.

Csabesz6
jaja.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Tufa
valószinüleg nem véletlenül kell szemüveggel vezetned, keménylegény

szbm
Igazából a legnagyobb fasz Te vagy, hogy neten ugatsz, de mindegy, bújj el szarházi, és magyarázz csak. Az a baj, hogy páran már megégették így magukat. 😊
a 01.01 korlát pedig csak a szemüvegeseknek van benne a jogsiban, ha nem hiszed, nézz utána...

[HUN]FaTaL
Nincs mit😊 Én is korán kezdtem (alig voltam több mint 16,5, meg is lepõdött a Kresz tanár, nem mehettem a csoporttal vizsgázni😄), de ennek az elõnye is megvolt, szülinapom után 3 nappal már rutinból vizsgáztam😄

Firerock
köszönöm szépen a segítségedet

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

[HUN]FaTaL
A Kresz két év alatt jár le asszem, de csak 16,5 évesen kezdheted el (2008 okt. 10) és 16,75 évesen vizsgázhatsz (2009 jan 10). A rutint a kreszvizsga után rögtön kezdheted, de csak 17 évesen vizsgázhatsz belõle (2009. Ápr. 10.). 😊 Az EÜt meg lehet asszem csinálni bármikor, mert az SMKP vizsgákhoz is kell, amit 14 évesen már lerakhatsz 😊

Firerock
hellosztok
HA 1992.ápr.10.én születtem akkor mikor kezdhetem el a rutint?
és ha nyáron megcsinálom a kreszt akkor az mikor jár le?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

29-én pótvizsgázok C+E-bõl, múlt csütörtökön nem nagyon adtam elsõbbséget egy körforgalomban levõ suzukinak és behajtottam a 21 méter hosszú szerelvénnyel úgy, hogy lassítani kényszerült.

Nekem is szemüveges korlátozásom van, évek óta kontaktlencsét viselek. 😊

Csabesz6
Nekem meg kontaktlencsém van!😊
0.75
Június 2-án kezdem a KRESZ-t.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

[HUN]FaTaL
Ez így van, hozzászokott szemmel levéve rosszabull látszi mint elõtte amíg nem hordtad😊

Zsolti9014
nekem is háromnegyedes, de nincs a jogsiban, mert a forg. vizsga elõttre nem kaptam idõpontot a szemészetre, csak 1 hónappal késõbbre. kicsit tartottam attól, hogy emiatt nem sikerül, de sikerült, mióta szemüveges vagyok, azzal vezetek, mert úgy vettem észre, hogy ha hozzászokik a szemem a szemüveghez, és nincs rajtam, rosszabbul látok, mint eddig nélküle.
meg amúgy is felelõtlenség anélkül, ha elõ van írva.

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
Én is így vagyok vele, szintén háromnegyedes. Egyszer véletlen elindultam nélküle a boltba, és félúton az elsõ elsõbbségadás táblánál vettem észre hogy nincs rajtam mert alig látok. Hát soha többet!

w77d
nekem is szemüveges korlátozásom van és el sem indulok a szemüveg nélkül, mert szar a közérzzetem, nem látok teljesen tisztán (pedig csak háromnegyedes dioptria). Ha elõvan írva tessék hordani!!

[HUN]FaTaL
Nincs benne már a kártyás jogsikban, megnéztem, mert a 101es és még valamelyik kód van benne csak, de az meg benne van mindenkiében.
Elég nagy fasz vagy ha szemüveg nélkül vezetsz pedig avval kéne..

szbm
Mit kaphat az ember, ha jogsijában benne van, hogy szemüveggel vezethet, és nélkküle kapják el?
1.-étõl tényleg elvehetik ilyenért a jogsit?

[HUN]FaTaL
Akkor rosszul emlékeztem bocsi😄

HiPPoNaX
125ccm az A1, azt 16 evesen rakhatja le az ember.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Bandi 18
Legfeljebb 25 kW teljesítményû és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár. Így szól a szabály.
Azt tudom hogy haverom ilyennel vezetett 250-es MZ-t

[HUN]FaTaL
ha rosszul tudom, majd valaki kijavít

[HUN]FaTaL
én úgytudom 125 tehát nem

jo mind1, mert lassan 19 vagyok.
De A korl-tal vezethetek 250es mocit, igaz?
[HUN]FaTaL
Én úgy tudom 125ccm és 18tól az A korl.

motorjogsi:
17 és fél évesen lehet lerakni A korl-ra nagymotorbol, elméletileg 250ig vezethetek bármilyen mocit. Nem?
Morphin
Amúgy tavaly nyáron amikor mentem tele volt Qoqa kólás kocsikkal...mert van vmi szerzõdésük gondolom és "képzik" magukat...meg más cégek is, tehát nem mindig van idõ privát embereknek...sztem ha többen mentek akkor adnak vmi kedvezményt is

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Morphin
ilyen vizes pályára gondolsz?? ami csúszik mint állat.
amikor én tanultam (Budapest, Újpesti Autóklub...) ott van teflonos pálya...azthiszem 10-20ezer HUF körül van a 3-4 órás móka<#eplus2><#eplus2>
én mehettem rajta pár kört és hát nemtom, én mindig felülbíráltam azt amit a csávó mondott (2honapos rutinnal) és sosem sodródtam ki/le a pályáról...hameg kisodródsz sem lesz semmi baj...mész ujra és tanulgatod a szituációkat...
link az Autóklubhoz,ahogy látom 19ezer...

próbáld a magyar autóklubnál, honlapjukon fenntvan 20e ft egy kurzus...

Üdv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy vett-e valaki részt közületek már valamilyen vezetéstechnikai kurzuson (személygépkocsival)? Most nézegettem az Allianz-nak a kurzusait és hát elég húzós áruk van, ezért kérdem, hogy megéri-e az árát, vagy esetleg van-e máshol ilyen. 1 éves a jogsim, eddig olyan 35-40.000 km-et vezettem le, kerültem már néhány necces helyzetbe, de nem vagyok biztos benne, hogy ha egy igazán szar helyzet jönne képes lennék-e teljes mértékben uralni az autót.
Morphin
gratulálok !
de azért kíváncsi lennék mit kezdenél mondjuk 9.kerületben itt pesten...tetszik ez h: ,,Kérdezte, hogy a környezõ falvak közül (felsorolt 3-4et) melyiket vegyük célba" lol kibirtad az 50es meg 90es táblákat?? én úgy örülök h mehetek amennyivel akarok...betartani a KRESZ-t egyszerûen balesetveszélyes...legalábbis nagyvárosban. sztem ezzel sokan egyetértenek (és nem a száguldozásrol beszélek...)

gartulálok énis hát igen ez egy tényleg rendes vb lehtettt akinak nem az volt a célja hogy megbuktason ha nem hogy hozzá segitsen a jogositványodhoz és sajnos az ilyen emberekböl tényleg kevés van
Magnumrolcsi
Gratula.

Ma 13órás kezdettel elkezdtem a második forgalmi vizsgámat. Szerencsére olyan vizsgabiztost kaptunk, aki egy teljesen jófej és segítõkész ember (mégsem a 70 éves akit legjobban szerettünk volna). Már amikor beültem közölte, hogy csak nyugodtan, ha kell segít, a legfontosabb, hogy ne kapjon el az idegesség. Elindultunk, végig beszélgetett az oktatómmal, sõt még tõlem is kérdezett ezt-azt, nagyon megkönyebbültem, minden feszültséget kiölt belõlem az ember. Kérdezte, hogy a környezõ falvak közül (felsorolt 3-4et) melyiket vegyük célba, én kiválasztottam azt ahol a legtöbbet voltunk, simán kimentünk 15 perc alatt, ott megcsináltam a fordulást is, mondta, hogy már csak annyi a dolgom, hogy visszaviszem õt oda ahonnét elindultunk. Na itt lepett meg a legjobban. Átmentem a külsõ sávba már a városban, persze hogy a záróvonalon keresztül, ami alig látszott, és észrevette, hogy felfedeztem a hibámat... Erre annyit reagált: "Nem tudom, hogy ezek a barmok miért nem képesek felfesteni normálisan, magát meg megeszi az ideg, hogy megbukik-e más hibái miatt. Csak nyugodtan, jól csinálja" Hát kéremszépen itt egy igazi úriember. Visszaérkeztünk, 30 percet vezettem, megfeleltem, sok sikert kívánt, és felajánlotta, hogy ha várok 10-15 percet, akkor hazahoz. Vártam, hazahozott, közben beszélt a leghülyébb vizsgázókról akikkel életében találkozott, mondta, hogy ha valami problémám van a kõzúti vezetéssel kapcsolatban, akkor a felügyeleten keressem meg. És ennyi.. Még most is alig jutok szóhoz. Kevés az ilyen jószívû, baráti és segítõkész ember ebben az országban. Már csak annyi a dolgom, hogy várok a jogsimra 😊

P4CoreDuo 2.4GHZ,8800GT,3GBDDR2 +XBOX360

Morphin
hát nemtom...amikor én vizsgáztam 150m után jött egy nagyon nagy keresztezõdés...és a pirosnál én voltam az elsõ, beállt mellém egy biciklis,hát amikor zöld volt én elindulta, õ is,nem fékeztem hanem (ahogy most is csinálom makacsul) mentem mellette a sávban namost mellettem balra meg voltak autok ugyanugy, szal csóri bringás majdnem megfeküdt...de a vb nemszolt semmit(csak a végén tette szová)...aztán volt olyan h belsõben mentem egy zebra elõtt és a külsõben lévõk meg megálltak elsõbbséget adni 😄 mert aszfalttal egy szintben volt a zebra...énmeg nem...de ezsem volt elég a bukáshoz hálaistennek...jobbkezeseknél megálttam mindegyiknél arra hivatkozva h rossz a beláthatóság XD de erre is csak azt mondta h élõben majd bátrabban...nekem igaz szervezett volt h ne buktasson meg de amilyen jofej volt még haverom is lehetne <#vigyor2>

bacow, a szomszédomnak a PÁV után elsõre sikerült, általában utána már a szemét Vb-k is visszavesznek. Amúgy ma illetve tegnap volt a KRESZ-es csoporttársaimnak a 2. vizsga (mind a 6an megbuktak elsõre), 4en átmentek, az oktatóm szerint teljesen korrekt vizsgabiztos volt, az egyik csaj érintette a szegélyt parkolásnál, parkolhatott még egyet, egy másik csaj meg 2szer ment át záróvonalon (mondjuk a festés alig látszik) és a vb átengedte õket. Az egyik srác azért bukott meg, mert 6szor fulladt le a városban, illetve abszolút nem nézett hátra, a másik egy csaj volt, aki végig kuplunggal kanyarodott, illetve szarul parkolt, ami után a vb továbbengedte (ebbõl is látszik mennyire rendes volt), viszont amikor biciklist elõzött zebra elõtt, akkor már kénytelen volt megállítani (amúgy okatóm szerint kb 600 méter volt vissza a vizsgából :S. Ez elég is volt a vb-nek. Szóval ma viszonylag jó napot tudott le az autósiskolám, holnap 4-en megyünk, ebbõl 2en másodszorra. Nagyon valószínû, hogy az egyik legkorrektebb vb-t küldik, de ez még változhat. (akit nagyon reméljük, és állítólag küldenek, az egy 70 éves bácsi, aki kér a vizsga elején rögtön egy parkolást meg egy fordulást, 15 perc után meg visszaviszi a vizsgázót a felügyelethez). Amúgy ha megbuknék megint, akkor csak 1 hónap múlva kérhetek új idõpontot, mert kedden elutazom külföldre :SS Magyarul vagy úgy jövök haza Ausztriából, hogy a jogsim itt lesz az asztalomon, vagy kezdõdik elõrõl az egész).

P4CoreDuo 2.4GHZ,8800GT,3GBDDR2 +XBOX360

köszi a biztatást hát igen remélem hogy most már minden rendben fog menni 😊
[HUN]FaTaL
Fel a fejjel, én is elbasztam 3 vizsgát az idegesség miatt, aztán szerencsére meglett. Nekem jó tapasztalatim vannak a VB-kkel, ahol én vizsgáztam mindegyik rendes volt (Kispest), mindig én basztam el valamit. Csináld meg a PÁVot (nem nehéz, haver is most volt, õ is elidegeskedett öt vizsgát) aztán mehetsz újra vizsgázni és meglesz az😊

Morphin
a vizsgabiztosnak szépen kikéne kerekíteni az arcszerkezetét egy xarul irányított jobb horoggal...amikor engem huztak meg én nemvoltam hajlandó átülni az anyósülésre XDDD erre üvöltözik velem a fószer...látszott rajta hogy nagyon akart már menni, 5 perc alatt megvágott ugye, alapbol ugy ült be h majd én kicsit bemelegitem a fékeket meghuz és megy haza enni...
k*cs*g. nem ciki én azt mondom, bár azért ennyire szerencsétlen nemsok mindenki van...egy idõ után azt szokták mondani h lehet h a hiba az Ön készülékében van...és az h egyes emberek szerint nem vezetsz rosszul az egy xarházi vizsgabiztosnak sajna nem elég <#shakehead>