Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát gyerekek bizonyvannak furcsa bukások és némelyik vb tényleg szemét de van köztük rendes is bár én pont ma mentem az 5 ik vizsgámra és sajna nem jött össze ezért most rendesen magam alatt vagyok és még soha nem voltam igy ki semmi miatt de ez most nagyon durva és nem beszélve arol hogy bizonyos szinten már elég ciki is persze ezt csak én gondolom igy bár az oktatom és a faterom szerint is kezdõ létemre nem vezetek rosszul de a vb ezt nem igy látta 😞
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerül kb. egy E kategória, ha a C kategóriás jogosítványom már megvan? Egy link is jó lenne, ahol utána tudok nézni, mert mindenhol csak C+E kategóriát látok! Elõre is köszönömn!
Morphin
jam meg +2 órát beir h lássa a vizsgabiztos h többet mentem...persze megbaxtak 5 perc alatt...és befizettem neki a 2 órát +ba...ennyit errõl...a bukás után már leszartam, toltam az octáviának...kövire átis mentem ennyi :S

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

[HUN]FaTaL
A vizsga mindenütt + 1 óra (nálunk a rutint és a forgalmit számolta egy órának a 40+20 perc miatt). A vizsgadíj a közlekedési felügyelethez megy. Azért +1 óra mert a benzint a vizsgán is fogyasztod neki meg tankolni kell, tehát ez speciel teljesen normális.

http://goo.gl/gd6Zi5

Morphin
a másik amiért nem köszönök semmit az oktatomnak, h hazudik a pénz miatt...és ez már az alja sztem...mondaná azt h Tomi bazze 2 órát vegyél már(befizetném), szar a bérem...ehelyett kitalál minden szart h pl 20ora ugye ami csekken és akkor a vizsga az még1 óra meg ilyenek...ne röhögtessen már...akkor minek van vizsgadíj...szal lehetne ezt ragozni, korrupció,bürökrácia sorolhatnám 😞

shad0w
kötelezõ? ezt nem tudtam. egy tanulója sikertelen vizsgája után mesélte, lehet rosszul emlékszem a beszélgetésre. vagy csak rám akart ijeszteni 😊

don't give a fuck

Morphin
kötelezõ venni + órát, anélkül nemis mehetsz kövi vizsgára sztem...
engem is megbasztak...azthittem kiütöm az öreget (a qrva anyját már kis hütõtáskával ült be mögém a kis komcsi g*c*...)és megis huzott 5 perc alatt...pff szánalmas és olyan átlátszó ez a direktbe meghuzás...kövi vizsgára már készültem, haver apjának spanja a pesti vizsgabiztosok fõnöke...szolt neki az meg szolt annak aki hozzámjött (de ez titok XD)
a lényeg h mindent csináltam szépen ahogy elõtte,volt pár szava,de faxán maradt még velem v negyed órát és tanácsokat adott...rendes volt. életem egyik legszebb pillanata amikor átnyujtotta h sikeres a forgalmi vizsga <#worship>

shad0w
én a korábbit általánosságban írtam, az általad leírtak alapján téged lehúztak egy vizsga árával (gyakran elõfordul), ha szerencséd van akkor többször nem fognak. bár erre mondta nekem anno az oktatóm, h van olyan vb aki megnézi a papirost, és ha látja h a bukás után nem vettél plusz órákat akkor megint megbuktat. tapasztalatom nekem szerencsére nincs ilyen téren.

don't give a fuck

ladarevolution
Vannak köcsög vizsgabiztosok ez tény. De vannak rendesek is. Én pl pont egy rendest kaptam. Mondjuk az elején érdekesen indult ugyanis elvileg vizsgaútvonalat kellett volna húznom, de azt mondta majd õ választ... (gondoltam magamba na ez egy köcsög lesz😊
Aztán az útvonal közepén azt mondta: oké, átment, mennyünk vissza az állomásra...

De jobbat nem tudna kitalálni, hogy szerinte rosszul állítottam be a tükröket? Eleve, õ honnan tudja, hogy nekem mi a jó, én milyen szögbõl látom a mögöttes forgalmat. nekem tökéletes volt, minden irányjelzésnél hátranéztem, a tükröket folyamatosan használtam. Na most ha rosszul lettek volna beállítva, akkor hogyan használtam volna? Szerintem ez egy óriási nagy vicc volt a részérõl. A sebességhatárokról meg annyit, hogy abban igaza van, hogy néha mentem 45-48-al 50 helyett, de szerintem ezért nem kellene buktatni. Illetve ha olyat mond, hogy "készen állsz az önálló vezetésre, de azért csak gyõzzél meg mégjobban errõl", akkor nincs mirõl beszélni. Nemhiszem, hogy nekem õt kellene gyõzködnöm arról, hogy képes vagyok a szabályoknak megfelelõen közlekedni. Én csak attól félek, hogy ha megint õt kapom, akkor mit csináljak? Mert semmivel sem tudok jobban vezetni mint az elsõ vizsgán. Sõt a tükröket is ugyanúgy fogom beállítani... tényleg félek

P4CoreDuo 2.4GHZ,8800GT,3GBDDR2 +XBOX360

shad0w
tény, ha akarnak simán megbuktatnak, bármi van. az viszont furcsa, h olyat nem nagyon hallani - én legalábbis nem szoktam - h valaki azt mondja, "sajnos ezt valóban elrontottam", "tényleg elfelejtettem használni a tükröket", stb, pedig számtalanszor elõfordul, h valaki úgy vezet, h észre sem veszi h mennyit hibázik közben (hiszen baleset akkor éppen nem lesz belõle), amire a vizsgabiztos odafigyel, mivel ez a feladata.

don't give a fuck

Sziasztok. Kaposváron tanulok, pénteken lesz a 2. forgalmi vizsgám. Én rájöttem arra, hogy tök mindegy mennyire vagy felkészült, ha a vizsgabiztos meg akar rántani, meg is teszi. A KRESZ vizsgán semmi probléma nem volt, 5 hibaponttal elsõre átmentem. A rutin nekem nagyon könnyen ment, már az 5. órán hibátlanul végigcsináltam a pályát. SImán meg is volt a vizsga. Na ezután elmentem egészségügyire. Minden tételt bevágtam, a kötözéseket tudtam, erre megbuktam "még egyszer rágjad át az anyagod" indokkal. 1 hétre rá ismét megbuktam, mivel a vizsgabiztos azt kérte, hogy a bal kézre csináljak egy kötést (alkartörés esetén,3 szögletû kendõvel) én a jobbra csináltam. Harmadikra egy fiatal, kedves srác volt, simán átengedett 6 perc után közölte, hogy látszik, hogy felkészült vagyok. A forgalmi. Az elsõ 20 óra után még elég bizonytalan voltam egyes szituációkban, vettem 6 + órát, így felkészülten vártam a vizsgát. A vizsgán egy nem is könnyû, nem is nehéz útvonalat kaptam csúcsforgalomban, ennek örültem is, ugyanis volt idõm gondolkozni, persze vigyázni is kellett. A parkolás-fordulás nagyon simán megvolt, diadalittassan érkeztem vissza 40 perc vezetés után a felügyelet elé, már kezdtem mosolyogni, amikor a vizsgabiztos közölte, hogy a jármû kezelése szinte tökéletes, viszont sok helyen indokolatlanul lassan mentem, ezzel nem egyszer feltartottam a forgalmat (a vizsgán egyszer nem mentem 42 alá, de az 50-hez közel mentem végig, városon kívül 85-el haladtam,), illetve, na ezt hallgassátok, ROSSZUL ÁLLÍTOTTAM BE A VISSZAPILLANTÓT, AMI EGYES ESETEKBEN BALESETVESZÉLYES LEHET(!!!)Na legközelebb majd õ beállítja, ahogyan neki tetszik.A vizsgáztató szerint felkészült vagyok az önálló vezetésre, de nem ártana, ha errõl mégjobban meggyõzném egy másik alkalommal. HÁT A K***** ANYJÁT AZT! Pénteken fogok újra vizsgázni, remélem, hogy egy normálisabb embert kapok, aki figyelemmel lesz arra, hogy nem elõször vagyok. De ha ugyan ezt a f********-ot kapom, akkor végig fogom parázni a vizsgát, sajnos nem vagyok abban a helyzetben, hogy szórjam a pénzt a vizsgákra.

P4CoreDuo 2.4GHZ,8800GT,3GBDDR2 +XBOX360

köszönöm szépen a válaszokat

Asus Blitz Formula SE | Intel Core 2 Duo E7400 2.8Ghz @ 3.5Ghz | WD Caviar Blue 500GB | nvidia GeForce GTX 550Ti (1GB) | 4X1 GB Geil DDR2 RAM | LG DVD-RW | Logitech S510 Cordless Desktop |

Morphin
szarügy...én kutyámat nemrég ütötték el vélhetõen...de túlélte...kivették a lépét és ugyanolyan mint elõtte (hála istennek)
azért jók vagyunk...jogsi totyik és mostanában csak balesetekrõl meg azok hárításárol van szó XDDDD<#vigyor1>

ladarevolution
kutyás storim nekem is volt, csak én el is ütöttem 😞

Egy kis falucskán haladtám át épp egy kanyargós szakaszon volt egy kis egyenes rész (a sok kanyar miatt 30-as tábla) és a padkától egy 30-40 centire méteres sövény végig az út mellett. Egyszercsak egy kutya kiugrott a sövénybõl kb 1 méterre elöttem, megállni esélyem nem volt, kikerülni sem.
Nyomtam egy satut, mind a 4 kerék blokkolt, koppanás a lökhárító jobb sarkán, jobb elsõ kerék kicsit megugrik, hallottam ahogy végigkopog a padlólemezen középen, közbe megállt az autó hátranézek, és annyit látok h az autó alól középen fut ki mint akit kergetnek és elfutatott a francba...
Valszeg szegény nem élte túl annak ellenére h elég jól tudott még futni...

Szal van olyan szitu mikor tehetetlen az ember, egyszerûen nincs rá idõ h akármit is csináljon.

Morphin
hát figy, nekem 18 éves fejjel egy sedan G astrám van 1,7 diesel és sajnos nincs benne ABS és a fékek sem tul WRC-sek XDD...ilyen szituácio pedig egy volt ami hasonlit...
szal enyhe köd, erdei út 70-80 (sajna kinnt hagyták a 40es táblát XD)a látási viszonyok nem voltak nagyon szarok, köd lámpával kicsit lehetett enyhíteni a helyzeten...épp egy hosszú kanyar elejéhez érkeztem amikoris láttam h jönnek szembe(esélytelen átvágni)és hirtelen elõttem volt egy kuvasz méretû "szakadt" kutya, nyílván azt sem tudta hol van, a lényeg a lényeg h nekem (akkor kb. 2 honapos jogsival) volt annyi "lélekjelenlétem" h ha nemis satu de annyira nyomtam a féket h nem blokkolt és kb 10 centivel mentem el a kutya mellett...a patkára sem mentem le...nemkell mondanom h remegett a lábam még fél óráig...(hugom meg anyósülésen jajveszékelt...)
tudom nem nagy szám vagyis "csak" egy kutya, de eltudom képzelni h egy kevésbé jo reakcioidõvel rendelkezõ nõ simán beszáll a fák közé
kitudja hány ilyen történik nap mint nap...én egyeseknél korlátoznám a kocsi "megvételének" szabadon megválaszthatóságát (de jol megfogalmaztam...)na jo tudnék mondani pesti létemre ezer példát ami megesik velem nap mint nap, de sajnos ez már-már általános dolog minden pesti autos életében...
jó8,hnap töri írásbeli <#violent><#eplus2>

Bandi 18
Mind1 mit választ ha nincs mögötte elég km. A lehetõségekhez mérten sokat kell vezetni és akkor meglesz a megfelelõ rutin és talán mindne helyzetben jól reagálsz. (megjegyzés: mögöttem sincs sok km )

ladarevolution
Az emberek többsége az 1.-re tette fel a kezét.

A valóságban az emberek 90% a 4.-est teszi.

Jelen helyzetben pedig a helyes is ez, ABS nélküli autóban nem lehet úgy fékezni h "éppen" ne csússzanak meg a kerekek, ha az ember ilyennel kísérletezik azzal sok értékes fékerõt pazarolhat el ha egy kicsit jobban nyomta volna, ezzel fékutat is veszt.
Másrészt amiért felhoztam ezt a példát a legtöbb ember ilyet nem tud végrehajtani mert ösztönössen is minnél elöbb meg akar álni az akadály elött. Tehát amint lehet satut nyom. És addig el nem engedi amíg meg nem állt.
Meg amúgy is a felvázolt helyzetben nem számít az autó írányíthatatlansága, mivel csak elöttünk van hely, szóval nem kell kormányozni.

Bandi 18
Jelentem meg tud állni hirtelen egy kamion 40-rõl 0-ra 😄 volt benne részem majd összesz@rtam magam szerencse hogy tartottam a követési távot (és a mögöttem lévõk is) de a mikor megálltam olyan közel kerültem hozzá hogy toltani kellett mert nem tudtam kifordulni mögüle. Magyarázat a sofõrtõl letiltott a fék és mindne kerék blokkolt mind a póton mind a kamionon.

shad0w
az aktualitását tekintve gondolom a "maximális fékerõvel fékezem"-re érkezett a legtöbb. mellesleg egy kamion nem szokott csak úgy hirtelen megállni. de leghamarabb nyilván az 1-es pontban foglaltak betartásával tudsz megállni, viszont akkor van esély rá, h aki mögötted jön belédszáll, ezért gondolom, h talán a 3as pont ami ezek közül a legéletképesebb, feltéve, ha ilyenkor még biztonságosan meg lehet állni. a 2es pontban foglalt féknyomkodásnak pedig legfeljebb "vizes fékezéskor" lenne értelme.

don't give a fuck

ladarevolution
Az emberekrõl:
Mikor voltam vezetéstechnikai elõadáson (ez az elmélezi részén volt) és az oktató kivetített egy ábrát egy 2 sávos autópályáról ahol a "mi" a belsõ sávban haladtunk, a jobbra mellettünk levõ sávban feltorlódott egybefüggõ sor volt, a bal oldalon szalagkorlát. A szituáció az volt h elöttünk egy 40-50 méterrel hirtelen megállt egy kamion.
Kérdés a halgatóknak: Ön mit tenne ha tudja h nincs ABS az autójában?
1. éppen annyira kezdek fékezni amíg a kerekek nem blokkolnak
2. a fék nyomkodásával hol lassítok, hol irányban tartom az autót
3. a fékezés elején kevésbé nyomom a pedált, a kamionhoz közeledve egyre nagyobb erõt fejtek ki a pedálra
4. amint érzékelem a kamion hirtelen fékezését a maximális fékerõvel fékezem

Na szerintetek melyikre jött a legtöbb szavazat?

Nem árulom el rögtön, mondjátok meg Ti is mit csinálnátok, ha ma nem nézitek meg sokan akkor holnap 12-kor megmondom a választ.

shad0w
nem mondom, h egyszerû, de messze nem is képtelenség. érdekes h én kétszer voltam hasonló esetben (egyszer szakadó esõben, akkor ráadásul abs nélküli autóval) és mindkétszer volt annyi lélekjelenlétem h felengedtem a féket és kormányoztam. szerencsém volt mert egyik esetben a szembejövõ sávba rántottam a kormányt, ahol jöhettek volna szembe, de nem jöttek. nem akartam saját példával jönni mert akkor jön h fényezem magam, meg nem mindenki olyan nagykirály mint én, pedig én sem vagyok az, teljesen átlagos képességû sofõr vagyok, talán a reflekszeim minimálisan jobbak mint az átlag semmi több, mégis meg tudtam oldani a helyzetet. a teljesség kedvéért egyszer egy régi swifttel (...) egyszer pedig egy azért "komolyabb" autóval egy vw poloval. nyilván szerencsém is volt, de ennél h taposod a féket és bután nézel miközben mész neki annak ami elõtted van még ez a megoldás is jobb.

don't give a fuck

Morphin
arra akart rávilágítani h nem olyan egyszerû véghez vinni azt amit te leírtál...én teljesen értem, nemtom te miért nem XDD

shad0w
nem egészen értem. semmi baj nincs azzal amit írtál, hiszen semmiben nem mond ellent annak amit még én írtam korábban. nagyrészt nem is arról írsz amirõl anno én tettem. én sehol nem írtam arról h milyen elütni egy embert, vagy bármi mást, sem arról h az milyen hatással van a söfõrre. én és a többiek is végig arról beszéltünk, h hogyan lehetett volna elkerülni a balesetet, vagy h egyáltalán el lehetett-e volna. egyébként az abs témában is azt írtad le amit anno én is.
biztos, h mindezt nekem akartad címezni? ha igen akkor sztem olvasd át mégegyszer a korábbi beszélgetést 😊

don't give a fuck

Kicsizoli
Gondolom még nem volt semmilyen baleseted csak azért mondod, ha valaki ezt átéli hogy elüt egy embert, egyszerûen nem bírod felengedni a féket és ezt nagyon jól tudja mindeki, sajnos volt benne részem ilyen esetben 2 hétig nemmentem utcára sem, de még kenyérért se a boltba. iszonyatossan megrázó tud lenni , nem kívánok senkinek hogy történjen vele valaki

Bár pár ismerõsöm próbált lelket "verni" belém de õk se tudják elképzelni.

Talán ezért is találták fel az ABS t, mert nem csak az álatúl száguldozoknak van "szüksége rá " hanem a normálisan közlekedõ autósnak a "hülye gyalogosokkal " szemben

Nem irj olyant amit még nem tapasztaltál meg

Bocsi az okításért

Készülget a gép lassan, de biztosan..

Morphin
Legjobb vidéken jogsizni 😛😛PP pesten mindig bevisznek a jobb-kezes dzsungelbe...vidéken mi van vazzeee. haver Vácon tanult, namost tudni kell h Vácon azthiszem 5 v 6 darab jobbkezes van máshol minden egyértelmû. Bezzeg ha bejön pestre...azt sem tudja mivan.Ezért mondjuk sajnálom 😞

Morphin
Én nem adtam neki lofaszt se...kicsit voltak átlátszóak a bukásaim...(1 rutin+1 forgalmi)rutinon azért mert "állítólag" nem néztem eleget hátra...forgalmi meg egy nagyon vitatható helyzet(nem húzódtam át abba a sávba ahonnan kanyarodni kell, leszögezem a sarkon szabálytalanul állt egy kocsi...tehát esélytelen volt), persze az van amit a vizsgabiztos mond.Szal én nem köszönök neki semmit,kivéve h nem kellett betartanom a kresz-t XDD meg nem szolt ha kicsit adtam a gépnek. Vmelyik nap koptattam a gumit pest utcáin és azon gondolkoztam mi maradt meg abbol amit az oktatom tanított nekem. SEMMI (na jó talán a kuplunggal valo megtartás mondjuk enyhe emelkedõn,kézi nélkül) de más semmi. sõt szerintem amit oktatnak ez a teljes mértékû defenzív vezetés nagyon rossz. de hát a városi 50es tábla mellett nincs mit tenni ha szabályosan akarnak haladni a jogsizók... mind1 azért örülök h megvan, és nem tartozom a hétvégi sofõrök csoportjába.

HiPPoNaX
Az oktato munkajat megfizeted oradij formajaban, a vizsgabiztost pedig nem biztos, hogy szerencses lenne lefizetni, mert ha becsuletes tipus, akkor maris nyakig ulsz a szoszban. Persze nyilvan, ha megvan a forgalmi vizsgad is es nagyon elegedett voltal az oktatoddal, akkor vehetsz neki egy uveg italt, doboz bonbont vagy valami hasonlot, de azt szigoruan csak utolag.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Kecskeméten😛

Bandi 18
Hát nem tudom hol vizsgázol de hogy a vizsgabiztosnak pénzt adni? minek?
Be kell fizetni csekken a vizsgadíjat ennyi az meg hogy az órákért mikor fizetsz az oktatónak azt elsõ nap szokták megbeszélni.

most kezdtem el a rutint és arra lenék kiváncsi, hogy illik ilyenkor pénzt adni az oktatónak?
és késõbb majd a vizsgabiztosnak?
Ha igen, melyiknek mennyit, mikor?

[HUN]FaTaL
feloldó tábla, keresztezõdés, lakott terület végét jelzõ tábla

Megvolt az elsõ rutin órám
Még a héten megyek 2-szer és a jövõ héten már élesben

Bandi 18
Mondjuk egy általános feloldó tábla vagy egy keresztezõdés

hali! valaki segítsen már nekem... ha pl megyünk egy faluban és a falu közepén ki van rakva egy sebességet korlátozó tábla (legyen 30-as) azt mik oldják fel ? köszi elõre is

Asus Blitz Formula SE | Intel Core 2 Duo E7400 2.8Ghz @ 3.5Ghz | WD Caviar Blue 500GB | nvidia GeForce GTX 550Ti (1GB) | 4X1 GB Geil DDR2 RAM | LG DVD-RW | Logitech S510 Cordless Desktop |

1 óra múlva megyek rutinra.
Majd meglátjuk milyen.

maffioso
szerintetek ez a 21 éves dolog autokra hogy lesz?bevezeteik?és ha igen akkor mikor?

\"If in doubt, flat out!\"

Tufa
Nembiztos hogy egy 6-7éves gyerek tudja még a kreszt 😊
Szerintem nemsok olyan profi sofõr van aki 1mp alatt észleli az elé kilépõ gyalogost, fékez majd még arra figyel hogy ne blokkoljanak a kerekek.
És arra mégcsak nem is gondoltunk hogy esetleg a csodálatos kátyús magyar utakon, esõs idõben mennyivel nõhet a féktáv.

shad0w
megnéztem még párszor a videót (amin amúgy csak most tûnt fel, h egyáltalán mit keres a kiscsávó az út közepén, nem látok ott kijelölt átkelõhelyet, meg körül sem néz, de ez most mindegy) és én továbbra is elkerülhetõnek érzem. rengeteget csúszik az autó, ennyi idõ alatt bele lehet kormányozni. de részemrõl nem pattogok tovább az álláspontomon mert én így érzem, lehet más meg máshogy nem fogjuk egymást meggyõzni. abban viszont egyetérthetünk h ha lehet mindenki tartsa be a sebességkorlátozásokat, többnyire nem viccbõl/szopatásból vannak 😊

don't give a fuck

50km/h-val 14 métert teszel meg mp-ként

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

de ez az egész a valóságban kb. 1 mp-ig tart, észleléstõl kezdve...
Mész 50-nel kocsisor mellett, 10 méterre kilép valaki (az csak két autó hossz), nem tudsz mérlegelni

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

shad0w
így van, ezt a balesetet egy abs-es kocsial még egy hétvégi sofõr is elkerülte volna, anélkülivel pedig bárki aki ha baj van nem ész nélkül tapossa a féket, hanem van annyi lélekjelenléte h hagyja h a kerék újra tapadjon és tudjon manõverezni.
viszont csak a félreértések elkerülése végett leírom, h azzal tökéletesen egyetértek h ha betartotta volna a sebességkorlátozást akkor sokkal könnyebben elkerülhetõ lett volna a baleset, valamint még ha el is üti, az áldozatnak akkor is sokkal nagyobb az esélye a túlélésre. én csupán arra akartam kilyukadni, h a söfõr azon kívül, h szabálytalankodott még balfasz is volt.

don't give a fuck

[HUN]FaTaL
ha már blokkolt a kerék legalább egy pillanatra engedte volna fel a pedált, esetleg elránthatta volna valamerre...

Bandi 18
Igazad van és nem okoskodásból mondom de pont 1 hete történt hogy egy kapualjból az idióta mercis kivágott elém ott fékezni is kár lett volna átrántottam a másik sávba így úsztam meg szerencse hogy a szembe jövõ autó még messze volt.

Tufa
hiába lassítasz blokkolás nélkül, ha 10méterre elötted kiugrik egy gyerek és te 45el mész 30 helyett, már kisebb lesz az esélye hogy túlélje

shad0w
ez mondjuk arra is tökéletes példa, h ha a sofõr nem hülye módon satuzik, hanem lassít és kormányoz simán elkerülhetõ lett volna a baleset.

don't give a fuck

Tufa
Érdemes megnézni. Nem csak a féktáv miatt van korlátozás tábla. Érdemes végignézni a Think! sorozatokat, van igazság alapja...

[HUN]FaTaL
A korlát nem (csak) a féktáv miatt van, elõször is nagyobb lett a forgalom így több a baleset ezért lett 60 helyett ötven, no meg bele van kalkulálva a +20kmh gyorshajtás is. Másrészrõl pedig a károsanyag kibocsátás is kisebb így (állítják a szakik)

Zsolti9014
nem hosszú ez, értem is és igazad is van.
de a végéhez annyit, hogy mivel a kresz mindenkire vonatkozik, így azt sem kalkulálhatják bele, hogy régi ill. mai autóra más sebességkorlátok legyenek, tehát ha egy egységeset kell csinálni, az olyan kell h legyen, hogy a régi is teljesíthesse (mármint pl. a féktáv stimmeljen). de egyébként maximálisan igazad van.

Hajrá Magyarország!

Beleolvastam kicsit a témába. Egy rokonom most rakta le a jogosítványt. Mi haverokkal nagyon soakt kocsikázunk, lada határba és rendes autók rendes utakon. Az se titok, hogy elég gyorsan szoktunk menno, de ez nem azt jelenti, hogy 200al a városba csúcsforgalomba, csak elég haladósan ahol biztonságosnak érezzük. Na, ez az X rokonom aki nõ, lerakta a jogosítványt és eléggé gázul vezet, nem érzi az autót. Én veszélyesebbnek találom õt, mint magunkat, mivel mi vészhelyzetbe azér tudunk reagláni, õ nagy valószínûséggel satu, az autó nem kanyarodik vagy kormányt elrántaná és satu aztán tetõ:S Szal nem mindig a fiatalokkal van a baj. A másik amit nem értek, azok a sebességhatárok. Egy 25éves kereklámpásra még jó az az 50, de egy mai autóval a fele sincs a féktáv. Na bocsi a hosszú hsz-ért, cask el akartam mondani valahol már régóta a véleményemet😊

Vilnius Fabrik Tuning Sport /VFTS/ Simsonracing Rally