Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
de ez nem jogosítványt reklámoz LOL...vmi futárcég lehet sztem, szónincs jogsiról.én az álláslehetõségrõl asszociálok erre...de lehet csak élénk a fantáziám ^^
ui.: na elviszem a kocsit, megitatom a pacikat mert eléggé megvan csappanva a gázolaj szintem <#eplus2><#eplus2> reggel meg mire megtankolok pfff és sokan is vannak, ráadásul sietek <#hehe><#szomoru2>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Gabor1990
Én is és minden elsõre sikerült, holnap leszek a városi felénél<#duma>

Csabesz6
Nah holnap megyek a 20.21. órámra.Jövõ héten még megyünk párat, hogy még gördülékenyebb legyen, aztán lassan ..."beszélhetünk vizsgáról"....

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

3-14 nap alatt <#wow1>

Én június eleje óta csinálom. <#vigyor4>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Viktor9202
Köszi szépen 😊😊 Megpróbálom. Minden nap megcsinálom vagy 2-3 szor és október közepén van a vizsgám. Annyi idõt sztem elég gyakorolni

Notebook: Lenovo ideapad Y580 Gamer

Higany
Én 7 perc alatt csináltam meg a vizsgán és 4 hibaponttal! Úgyhogy simán meg lehet csinálni! <#finom>

Morphin
olvasod olvasod, és egy idõ után már a képrõl v szóösszetételekrõl is tudod melyik kérdésrõl van szó, és tudod a választ egybõl ne izgulj...de azért vizsgán majd olvass át minden kérdést legalább 2-3szor!! van idõ...meglehet csinálni 10-15perc alatt is, de ha van sok idõ akkor minek siessen az ember, be cool !

BECKHAM7
ne törõdj vele mennyivel mentél át.... ki nem szarja le?
lényeg h megvan... am nekem 75/68 lett szal majnem ua.

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH N95 4GB

Én féltem...
De azon kívül, hogy tanfolyamon figyeltem, meg leírtam mindent, nem sokat foglalkoztam vele, azon kívül persze, hogy csináltam neten próbateszteket, amiken rendszeresen megbuktam.<#vigyor>
De tanfolyamon csináltunk két próbavizsgát is, mindkettõn átmentem, meg a vizsga is meglett elsõre, bár 8 hibaponttal, nem vagyok rá túl büszke.<#szomoru1>

DJ Skyline
de tartottam tõle kicsit. sokat gyúrtam a teszt cd-n, átnéztem az összes kérdést, meg sok tesztet megoldottam és sikerült a dolog elég jól, 72 ponttal. nekem ma kezdõdött a rutin, furi volt 😄 kuplung csúsztatgatása, haladjunk vonal mellett de ne nagyon távol (ugye ez a bizonyos 30 centi), meg tolassunk vissza, pici szlalom a vonalon. holnap folyt. köv.

Viktor9202
Ti nem féltetek a kresztõl ?:S:S Folyamatosan gyakorlom a könyvrõl a programról, de egyszerûen nem akar menni :S:S

Notebook: Lenovo ideapad Y580 Gamer

<#eljen>
Engem nem érdekel a színe, csak tarthatnám már végre a kezemben.<#nyes>
Ha minden jól megy, akkor még egy hónap kb.

Higany
Kézhezkaptam a jogsimat! Tök gáz a színe! Nem tudom melyik buzeráns találhatta ki, hogy rózsaszínû legyen, de dögöljön meg az ilyen! Szerencsére nem én fogom nézegetni, hanem a rendõrök. Mindenkinek sikeres vizsgákat kívánok és balesetmentes vezetést! <#integet2>

Csabesz6
Én holnap megyek😊.Suli után egybõl.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Útburkolati jeleket alig vettem észre.<#nevetes1>

Morphin
még tökéletesebb a forgalmi vizsgához<#eplus2>
vizsgabiztos nem lát semmit (mondjuk te se<#idiota> )

Sötét + szakadó esõ= tökéletes körülmények a forgalmi vezetéshez. <#eljen><#nyes>

Morphin
úgysem vezetik be ezt a faszságot...pár éve híresztelték h feltolják 21re a B jogsi korhatárt...HOL VAN???

Bandi 18
Miért az mit befolyásol? <#vigyor3> Ablaktörlõ van a kocsin XD

Higany
JUhhé! Ma meghozta a postás a jogsimat! Csak ne lenne ez a sz*r idõ. <#vigyor2>

Nem, nem igaz, mivel a jogsid csak február környékén lesz a kezedben😊( vagyis az új szabályokhoz fox igazodni) Akiknek pedig már megvan a jogsijuk azokkal nem tudom hogy mit fognak csinálni... ,,küldje vissza, 7napon belül kiküldjük a próbajogosítványát"😄?

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Morphin
nem az a baj h 60-70el megy, hanem h ezzel feltart egy egész sor olyan embert aki épp mondjuk 8óra után nem az országúton szeretné tölteni az idejét. jah és megint a kulcsszó! akik dinamikátlanul mennek...csak azokkal van baj, mert pl behúzódik a felezõhöz, még véletlenül se elõzzék ám meg... na mind1
az én rigolyám az meg amikor engedném be az embert (mert én jófej vagyok) messzirõl villogok, h menjen már lassítok lassítok, már 0án vagyok, integetek is erre elindul. na az ilyenrõl próbálok leszokni...ilyenkor dudálni van kedvem h h lehet vki ilyen sügér...tekinget jobbra balra, de azt nem látja h én be akarom engedni<#szomoru1>
kamionok: én is utálom õket, autópályás elõzés még annyira nem gáz, de egy kétsávos fõúton ahol izomból jönnek szembe és ráadásul ugy elõznek h akit elõznek az kb. alszik és nemhogy kicsit lassítana nem, nyomja neki. szembe persze jönnek, és hát a végkimenetel már csak a szembejövõn múlik(persze kamionosnak tök8 õ 15-20tonna...) más megközelítésbõl megértem azokat a kamionosokat akik nem figyelnek de mégsem veszélyeztetnek senkit, 8-10órákat vezetni, persze mondhatnánk h ÁLLJ MEG BAROM, aludjáá...ezis egy eshetõség.
na peace és hanyagoljuk ezt a elõzéseslassanmenõs témát elvégre is ez jogsi totyik^^<#nyes>

Morphin
G Astra 1,7 DTI<#eplus2> kéne rá egy lefújószelep még, de a 40ropogós magyar ezres nekem sok egy olyan kis mütyürért, ráadásul lehet késõbb csak idegesítene h minden váltásnál szisszen a gépsárkány<#vigyor2>

Csabesz6
vissza négy, turbó fütyül?
mivel közlekedsz?😄
Szuszmákolós országúti vadásszal vagy kisteherrel?😄D

Tufa
De nem azt mondom hogy ne elõzd meg, de sehol nincs leírva hogy kötelezõ annyival menned (autópályán persze más a helyzet), de azzal hogy valaki nem 90el vagy 120al megy hanem 60-70el, azzal õ miért lenne veszélyes? Azt magyarázom hogy az a veszélyes aki jampi módon belemászik a seggébe aztán hüledezik hogy befékez elõtte és õ alig bír megállni majd jön az életveszélyes autós megszólítás...
Ismételten, azzal hogy valaki lassan megy, nem veszélyes mert nem veszélyeztet másokat. Oka van annak hogy annyival megy. Lehet bent van egy gyerek a kocsiban, lehet öreg is a vezetõ, vagy amit gyakran tapasztalok vidéken hogy simán nem lát mert esetleg olyan gyenge az autó világítása. Ha egyedül megyek és az út lehetõvé teszi, nem ritka hogy plafonon hajtom a sportot(pedig az gps szerint 200+km/h), ha meglátok egy lassú autóst akkor lelassítok, nem anyázok mert nincs miért(olyan nincs hogy egyik pillanatból a másikra elõtted terem egy lassú autós..). Ha van rá lehetõség megelõzöm, ha nincs várok, nem kezdem el tépni a hajamat. Ha meg pl a barátnõm vagy a húgom vagy bárki velem van akkor pedig nem fogok száguldozni csak amennyit lehet, más életével nem szabad játszani..
Egyébként a kamionos egy más téma. Autópályán rühellem õket, fõleg amikor egymást elõzik. Bár sok mást is, nuku jobbra tartás és abszolút nem figyelik hogy ki jön a belsõ sávban..

Morphin
vissza négy, turbó fütyül :X én azért megelõzöm a 90el menõt is...én nem értem mindennap szinte a 2/A úton megyek oda-vissza, és 90es tábla van végig. namost mindenki 120fölött megy(akinek van esze és nem akar ott megöregedni), mert ez az út ALKALMAS erre ergo nem értem miért kéne 90el menni. két sávos, teljesen ép útburkolat szal...de viszont sokszor jártam a 4esen le szolnok felé, és ott azért már komolyan kell venni a dolgokat rendesen.tele kamionnal.vannak ezek az uj elkerülõ szakaszok mittomén 15-20kmesek (ferihegynél meg vhol cegléd körül) és kivan rakva a 110es tábla, teljesen helyesen mert kétsávos és vadiuj, ezt kéne alkalmazni mindenhol. aki nemtud 110el menni v nem akar az ugysem fog, nemtudom miért kell az ilyen jo utakat igy visszafogni. szerencse h 2/A-n ritkán mérnek.na mind1 az h mindenki a saját példájával általánosit sajnos nem vezet sehova, és a "vén f@sz" tényleg durva volt ^^
további kellemeset !<#wave>

autoszimulator
Kicsit azért sarkítod a helyzetet, nem kell ahhoz 160-al menni, hogy zavaró legyen egy 60-70-el vánszorgó autós. Elég ha csak a megengedett 90-et tekintjük. Lehet te nem elõzöd meg az ilyet, hogy tovább tudjál menni normális sebességgel, de azért az emberek többsége ezt megteszi. És egy olyan zsúfolt fõúton, mint amerre pl én járok nap mint nap, ezt egy normál autóval, ami nem annyira dinamikus pl, nagyon nehéz és balesetveszélyes ezt megtenni.
Arról nem is beszélek, hogy itt a kamionforgalom is nagyon nagy, akik aztán valóban nem tartanak semmi követési távolságot, ha utolérnek egy ilyen lassú autóst, és ami még rosszabb, elõzgetik is, ezért is van, hogy sokszor szemben jönnek velem az elõzõ kamionok, és nekem kell megállnom az út szélére, hogy elférjenek. Egy 90el menõ autót nem kezdenének meg megelõzni!

.: mobilize.hu :.

Tufa
Én jobban félek attól aki beáll mögém fõúton 100nál és tol holott még vagy 30-40 autó jön szembe... Fõleg hogy kb 10bõl 8 autó, hogyha én elkezdek fékezni biztosan nem tudna megállni mögöttem.
Az ilyenektõl rettegek és nemegyszer fordult már elõ hogy blokkolni kellett és muszáj voltam kirántani a kormányt a sávomból mert a mögöttem jövõ kis jampi tolt, ha nem rántom ki akkor pedig rátol az elõttem lévõ autóra (kb mellettem bírt csak megállni úgy hogy már a másik sávban voltam)
Ha egy autó lassú azt én továbbra sem mondanám veszélyesebbnek mint amelyik gyors.. Ha 160al érsz be mögé akkor lehet veszélyes. Vagy lehet nem õ az ilyenkor?

Zsolti9014
Bandi18 és Morphin: ebben a megfogalmazásban ez már teljesen korrekt, de Firerock hsz.-ében konkrétan a "vén F*sz" kifejezés szerepelt.

Hajrá Magyarország!

Bandi 18
Ez így igaz. 2 napja kb egy idõsebb ember ment elõttem és volt egy-két úthiba ami kb már 10 éve ott van és mindenki átmegy rajta 90-el mert nem dob akkorát. Normális távolságban követtem de akkorát lassult 90-rõl 40-50-re hogy alig bírtam megállni mögötte. És most nem az idõseket akartam bántani mert nekem 65 éves mamám is jobban vezet mint bárki más. Csak van 1-2 olyan idõs/fiatal ember aki nem tudja felvenni a ritmust rendesen.

autoszimulator
Fõút 50-60al totyogók azért nem kis balesetveszélyt hordoznak magukban...

.: mobilize.hu :.

Morphin
félre értettétek...nem azzal van a baj h vki idõs. hanem h tipikus hétvégi vezetõ. szal rutin az így kb. NINCS. mindenki rájött gondolom h ezzel a pár szóval mire akartam utalni...

Zsolti9014
Nincs. 73 éves nagypapám álmából felkeltve is jobban és dinamikusabban vezet, mint te az elkövetkezõ 10 évben bármikor is fogsz, tehát amint a kezdõ, úgy az idõs vezetõket sem szabad általánosítani.
Az megint más dolog, hogy a kor elõrehaladtával ugyebár romlanak a reflexek, stb...
Valamint ahogy elõttem is írták, az elõzés továbbra sem kötelezõ. Pl. mit teszel, ha szûk úton, folyamatos szembejövõ forgalom mellett, biciklis halad elõtted?
Nem elõzöl, ugye? Pedig a bicajos is lassú, ugye?
Más: a lesz szót nem tudom, hogy szándékosan írod-e két sz-szel, vagy sem, csak felhívom rá figyelmedet. 😄

Ezzel nem megbántani akarlak, meg nem is a személyed ellen, csak a hsz.-ed ellen tiltakozom.

Bocs mégegyszer.

Hajrá Magyarország!

"meg kell elõzni"
Látszik, hogy még nem fogtál a kezedben KRESZ-könyvet...

Nem kell szabálytalankodni, és akkor nem veszik el a jogsit.

BECKHAM7
na ezaz... remélem én még beleférek a "normál" jogsiba! sztem kb okt-re meglesz ha minden jól megy, addig csak nem vezetik be

<#eljen>

Tufa
igen. ez nem nídforszpíd hogy mindenhol 200al kell menni, itt kicsit nagyobb tét.
Ha lehet elõzni, majd megelõzöd. Fõúton senki nem fog 20al menni, városba is nagyon ritkán találkozok ilyennel.
Azt meg felejtsd el hogy abból vannak a balesetek hogy valaki túl lassú.

Firerock
akkor 20al mennyek a fõúton?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Tufa
nincs. olyan nincs hogy KELL elõzni. Sehol nem kötelezõ, csak a fiatalok érzik így...

Firerock
mer nincs igazam?

Azért ezt gondold át mégegyszer szerintem.

Firerock
de ha ezt bevezetik január elsején pl és én decemberbe kezdem meg a tanulást akkor én még a régi rendzserbe leszek benne!igaz?

Firerock
és szerintem nem a kezdõ vezetõk miatt vannak a baléesetek hanem a vén F*szok miatt akik 2-vel mennek és akiket meg kell elõzni

Firerock
"Kondorosi Ferenc tervei szerint"

Morphin
de ha nekem már megvan több mint 1 éve...akkor engem is visszaminõsítenek kezdõ jogsisnak?? asszem picsán is rúgnám mindet most rögtön. amúgy ez kb olyan hosszú életû rendelet lesz h a gyorshajtóktól elveszik a kocsit...vannak emberek akiknek nem érdekekük ez a rendelet, aztán kb megy is a kukába, a kidolgozásért meg felveszi a Kondorosi a lovettát. ennyi

,,Próbajogosítvány fiataloknak

Ma az államok mindenütt szigorítják a vezetõi engedély megszerzését. Magyarországon a kezdõ vezetõk korlátozása, például az éjszakai, az autópályás vezetés tiltása vagy az erõs autók kizárása nemigen kapna társadalmi támogatást a javaslat kidolgozói szerint.

17-25 év között próbajogosítvány jár

Ezért a 17 és 25 éves kor között érvényes próbajogosítvány lesz a megoldás. Szabálysértések esetén 6, 8 vagy 10 pontnál ugrana a jogosítvány Kondorosi Ferenc tervei szerint, bûncselekménynél (pl. ittas vezetés) azonnal, a delikvens kezdheti újra a tanfolyamot.

A jogsiszerzéshez meg kell felelni egy pszichológiai vizsgálaton is, amely nem teszt, hanem szimulációs játék lesz. Itt a kockázatfelmérés hibáit és az agressziót kívánják kiszûrni. A módosítások a Közlekedéstudományi Intézet kutatási eredményeit is tartalmazzák. Meglepõdtek az intézet szakértõi, amikor egy magas rangú politikus beállított hozzájuk tanácsért. Nem szoktak hozzá, hogy döntési pozícióban lévõ emberek érdeklõdjenek a munkájuk iránt."

Ez már biztos,hónapok kérdése, mondjuk itt nincs felnõttekrõl szó de még azt is bevezethetik..

Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Én már elmúltam 17, szeptember 26-án lesz a kreszvizsgám, és ha minden jól megy akkor október vége fele már meglesz minden, akkor rám is fognak vonatkozni ezek a szabályok? ( egyébként németo+ sok más országban 18 éves korig van felnõtt kiséret).

Firerock
2009.04.10-én leszek 17

BECKHAM7
elvileg úgy lesz h 2009-tõl ún. ideiglenes jogsit kapsz, amit kisebb szabálysértés miatt is elvesznek!

amúgy mért nem mentél szülõi engedéllyel 17 évesen?
én még nem vagyok 17, csak 26-án leszek és mehetek vezetni(gyak), utána pedig vizsgázni, csak alá kellett íratni egy papírt a szülõkkel....