7955
Jogosítvány
  • krisz940122
    nem csak robogó hanem minden 50 es am már nyáron kezdhetném kocsira mert 16 és fél éves kortól lehet kezdeni és pont nyáron leszek annyi. csak dupla annyiba kerül ezért érdekelne az is h autójogsit lehet-e részletre. mert egybe sok az a 120 ezer :S nem tudod véletlenül h milyen időközönként kell és mennyit befizetni autójogsinál? bocsi a sok kérdés miatt
  • Pepsi Twist
    1 hónap? :D robogóra ló fasz a jogosítvány :D minden barom megcsinálja viszont inkább várj 2 évet és akkor mehetsz autóra
  • krisz940122
    hát na :D am kb mennyi ideig tart?hány hónap? am 55e-be kerül :)
  • Pepsi Twist
    bár nem tom mopeden mit akarsz részletre venni mert kb 40eFT az egész
  • krisz940122
    de mégis kb. csak egy kb értéket szeretnék tudni :)
  • Pepsi Twist
    iskola válogatja...
  • krisz940122
    most akarom letenni a mopedjogsit. lehet h ez változó de lehet részletre fizetni? van olyan aki így fizetett? ha igen milyen időközönként-és mennyit kell befizetni? kösz
  • maffioso
    ok...:D erre már csak azért se reagálok hogy vége legyen a témának mert unom
  • 2Bálint
    hát persze....
    a forgalmit a bm nyilvántartása alapján töltik ki... Semmi köze az eredetvizsgához.
  • KILLER2
    Értem, köszi. No majd meglátom. Egyelőre úgyis el kell adnom a quadomat, mert abból lesz a jogsi meg a motor is :)
  • maffioso
    ha veszel és átiratod mindig kell
  • maffioso
    nem de ott kapta a papirt ami alapján a forgalmit kitöltötték
  • KILLER2
    Asszem a kérdésemmel egy időben megválaszolták :)
  • KILLER2
    Mikor kellene eredetvizsgálatra vinni a motort? Ha most vennék egy rendszámosat, akkor azt is kéne vinni? És ott át lehetne iratni?
  • 2Bálint
    Eredetvizsgán nem írnak be semmit hálló!
  • maffioso
    de amikor megveszed a motort megy újra eredetvizsgára átiratás előtt, és ott nem kell nagyot erőlködni hogy azt irjanak a papirra amit szeretnél, ez magyarország hátránya/előnye, mindenki döntse el neki melyik
    nyilván jobb hogy lehet használni a1-es jogsival is
    onnan tudom hogy beirják, hogy osztálytársamnak is megtették, nem egy szigoru téma az egész
  • 2Bálint
    közben láttam, hogy te a teljesítmény dologról beszélsz, én meg az "ötvenesekről"
    Igen, vannak 40 LE-s 125-ös motorok, de sajnos nem lehet változtatni az adatain. Eredetvizsgás sem tud mit csinálni, műszaki vizsgán sem lehet az adatlapot kijavítani.
    Ami egyszer bekerült a forgalmiba, azon engedélyek hiányában nem nagyon lehet változtatni.
  • 2Bálint
    na, ebből a hozzászólásodból látszik, hogy közöd nincs az egész témához...
    Miért van az a sok, smkp-ként használt nagyobb motor? Mert nincs papírja... Miért nincs papírja? Mert vagy lopott, vagy külföldről ezer éve behozott "ááá, nem kell hozzá semmi, majd ötvenesként elgurulnak vele a hülyegyerekek" típusú esetek.
    Milyen eredetvizsgáról beszélsz?
    Milyen ostoba szabályozás előtti gyártásról beszélsz?
  • Mark007
    Mert őszintén szólva akaratlanul is előjön az emberben néhány korábbi hsz-e. Ő már ment 200-al faluban, ésatöbbi. Én őszintén szólva nem is a motoros téma miatt szóltam bele..
  • [HUN]FaTaL
    Az egész téma pepsi hsz-ére válaszolva indult. :D
  • [HUN]FaTaL
    "tegnap 22:56 | privát | galéria | válasz erre | #7515

azért szerintem teljesen fölösleges most ezt kiforgatni, nem arról van szó aki mindent betart, hanem arról aki a másik kárát akarja, de látom te sem vagy különb, had gratuláljak"

Mindegy zárjuk le :)
  • Pepsi Twist
    am rájöttem hogy te azért vagy ennyire ilyen izé mert félsz ezektől :) pedig nem kell nem bukik le az ember mivel a rendőr is rohadtul leszarja :D

túl becsületes vagy... ebben az országban nem lehet megélni becsületesen :) ja és az ország sem szegény csak papíron mivel senki nem meri bevallani azt amije van :)
  • Pepsi Twist
    te komplett barom vagy? 50esekre rendszám kerül azt heló :D senki nem fog 50esezni mert drága lesz :D
  • IVU
    B-s forgalmi vizsgán leggyakrabban min bukik meg az ember?
  • maffioso
    na de zárjuk le a témát mert sose lesz vége, és fölösleges úgy vitázni, hogy a fél fórumnak fogalma sincs a tényekről
    mégegyszer kiemelném hogy én nem a 180as 50esként használásról beszéltem hanem az nsr és társai 125ösként használásáról, ami valóban 50es
  • maffioso
    te miről beszélsz?:D gratulálok az agyadhoz mer egy nagy nulla
    először is én hol írtam hogy had? belinkeltem egy oldalt, hogy tájékozódj mert segghülye vagy magyarból
    másik, hogy te kurva idióta vagy, most mondtam, hogy 125öst használ 125ösként, mert nem pepsiről van szó aki mást csinál mint amiről én eleve beszélek most
    a spanyol meg angol témát meg linkelem ha szeretnéd, ott 125ös papirokkal van minden ne legyél már ennyire ostoba mert kibaszott mód fájdalmas
  • [HUN]FaTaL
    Te mi a faszról beszélsz? 125öst használ 50esként. Szerinted minden ki lett rá fizetve, grat.
  • [HUN]FaTaL
    A had szó hadsereget jelent... Esetleg hadd..
  • maffioso
    ez egy érdekesen szar hasonlat volt, más egy 180ast 50esként használni, és más egy 125öst 125-ként használni
    amugy megjegyezném hogy most olvastam utána és spanyolországban és angliában lehet b-vel 125öst vezetni, csak kell hozzá egy cbtnek nevezett teszt és vmi zöld matrica v mia tököm
  • Mark007
    Tökmindegy, hogy 2centivel, vagy 20centivel kevesebbet ugrassz, ígyis-úgyis beleesel a szakadékba..
    Nah mindegy, nekem 8, egészségetekre!
  • maffioso
    ahogy pepsi csinálja ugy valoban izgulos, de én megjegyezném hogy még mindig a 40loerős 125ösökről beszélek, és az nem izgulós, illetve nem is nagyon csalás, oké erősebb, valoban átlépi a törvényes köröket, de ugyanúgy fizetve van rá minden
  • maffioso
    hát te hülye vagy...istenem aki kurvára nem ért hozzá minek okoskodik? miaz hogy külföldről lopott, vagy vámot elcsalva f.-ba helyezett? azért mert az ostoba szabályozások előtt gyártották és helyezték forgalomba még nem lett elcsalva semmi, csak hogy ne kelljen kidobni a még most is 3-400ezer forintot érő 125ösöket, inkább eredetvizsgán beiratják, hogy 11kw és kész, és ezzel a rendőr se tud mit kezdeni, mert szerinted elviszi fékpadra v mi?gondolkozzatok már mielőtt elkezdtek ostobaságokat beszélni
  • Mark007
    Felőlem aztán úgy csaltok ahogy akartok.
    Csak egy kérdés: Nem lenne kényelmesebb, nyugodtabb úgy, ha minden szabályos lenne? Nem kéne izgulni rendőr miatt.
  • maffioso
    Tájékozódj kicsit, mielőtt beszélsz:)
  • [HUN]FaTaL
    Ha már a beszédnél tartunk a "had" a helytelen. :)

Más országokban sem jellemző a 125ig B-vel...
  • 2Bálint
    más országokban? Tévedés...
    Európában sem nagyon elterjedt ez a módi. Ha motorozni akarsz, tedd le a motoros jogsit, aztán vegyél normális motort. Ne ilyen papír nélküli, nagy valószínűséggel külföldről lopott, vagy az unió előtt behozott, vámot elcsalva "forgalomba helyezett" motort...
  • 2Bálint
    ne aggódj, előbb utóbb elkap egy hozzáértő, motoros rendőr... Akkor lesz nemulass! Nem kívánom neked...
    Meg eljön még az ideje, hogy rendszám kerül az ötvenesekre. Akkor mit csinálsz? Nézegeted a garázsban, vagy a nappali közepén?
  • maffioso
    én meg ahhoz "hagy" gratuláljak, hogy így beszélsz:D ilyen szó ilyen értelemben a magyar nyelvben nem szerepel
    és nem hiszem hogy ez az elcsalás okozza az államadósságot
    ha meg nem lenne ostoba módon az egész, mindjárt nem kéne trükközni, érdekes h más országokban 125ig lehet b-ssel menni, illetve a régi legyártott 125ösöket nem lehet ugye elvileg használni, mert nem 11kw, hanem közel 40lóerő
    ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye
  • Pepsi Twist
    nincs? 2 éve azzal tolom nem 1 rendőrrel találkoztam már :) mivel műszaki se kell rá így a kutyát se érdekli hogy mi van a tank alatt :D csak látja a rendőr 50es nincs rendszám 1dül vagyok rajta van bukósisak bla bla bla azt ennyi volt további jó utat

sőt ha elkezdenek üldözni akkor se kapnak el soha az életbe bemegyek 1 kis utcába ahova be se tud jönni a sün azt heló ha meg lépcsőzni kell felkapom a motort azt felrángatom :D ennyi aztán már nem is találnak
  • [HUN]FaTaL
    Támogassad csak, hogy 50es motorként használja a jóval erősebb vasat, lecsalva a súlyadótól kezdve mindent. Hagy gratuláljak. :)