1071
Videókártya probléma
  • gagyi74
    Sajna én is erre tippeltem, ezért gép szétszed még a ventilátorok is, csapágyak WD-40-nel megkenve, és kipróbálás után sajna ugyanaz a probléma.
    Még op-rendszert is cseréltem, de az sem segített, valószínű hardver hiba lesz (VGA,proci???). Az ötletem pedig már elfogyott.
    De azért nagyon köszönöm a segítségeteket.
    Sziasztok, és további kellemes napot .
  • NEXUS6
    Recsegés!?
    Lehet, hogy csak poros a hangkártyád! Nálam akkor csinált ilyet, meg a kolléganőmnél is az volt a gond tavaly.

Macskaszőr, por lefúj az alkatrészekről, azóta semmi gond.
  • gagyi74
    Majd elfelejtettem, próbáltam úgy is játszani, hogy mindent kikapcsoltam (utorrent, total commander stb.), de akkor is lefagy a játék kb. 5 percen belül egy recsegős hang kiséretében, és nem reagál semmire. Csak kikapcsra.
  • gagyi74
    Az everest most 42-46 fokot mér. a CPU kihasználtság 10-30% között mozog.
    Pl: elindítom a bs playert, akkor felugrik a CPU kihasználtság 50-80%-ra.
    És ma először lefagyott játék nélkül is ( DVD-t írtam, utorrent-et használtam, és közben a bs playerrel megnyitottam egy filmet, na ekkor lett nyekk). Pedig ez régebben meg sem kottyant neki.
  • duracellmumus
    idle 50-az sok, nézd meg hogy nem eszi-e valami a cpu-t.

load max 70-80 fokig mehet el a maghőmérséklet.
  • Scarecrow
    Azelött még több progi futott de semmi nem zavart be.Az új 196-os nvidia driverekre gyanakszok,bár visszaraktam egy régit annál is ez volt.Nem vágom mi ez, megy simán a játék aztán elkezd akadozni majd megint megy.
  • gagyi74
    Köszi!
    Megnézem, de lehet hogy a proci hűtésével van a gond alapból 50 fokos. Szerintem az sok.
  • Kongy
    Mit gondoltok, egy HIS HD 5770-es mennyire fér el egy Gigabyte EP43-DS3L lapon plusz egy CoolerMaster Elite 331 házban? Mert sztem elég neccesen. :S
  • tmisi
    Állítsd a monitor fix felbontására a képet + a képfrissítést 60Hz-re.
  • tmisi
    Szerintem nincs köze hozzá, de 32bites oprendszerrel 3-3,5 giga memóriád kell legyen. Bár ez is elég bőven. Én azon gondolkoznék el, amióta akadnak, mi változott meg a gépben. Sok program automatikusan indulva berakja magát a tálca szélére az óra mellé. A feleslegeseket érdemes kilőni (pl. Messenger, Winamp agent, stb.).
  • Scarecrow
    Sziasztok!Egy elég érdekes problémám van pár napja.Minden játék a belépés után pár percel elkezd akadozgatni aztán megy normálisan majd megint akad.Pl:DIRT2,Burnout Ezek eddig teljesen simán mentek most meg olyan mintha vmi bezavarná őket.Windows újra lett rakva/nem format/,többféle drivert is néztem,virust is kerestem de semmi.Everest nem mutat semmi melegedést.A poén hogy a COD4-nél meg nem jön elő és videokat is simán nézek tehát nem haldoklik a vga.Gép:PhenomX4 9600 4giga ram Geforce GTX260 OC Win7 32bit stb. Ha vkinek van ötlete pls irjon mert már nem tudom mire gondoljak
  • Joker5
    Olyan problémám van Geforce 8800 gt kártyámmal hogy vettem egy új LCD monitort és a kép mozaikos ha bekapcsolom a gépet, ha alaplapi videokártyára teszem a gépet akkor nincs gond de ha beteszem a Geforce 8800 videokarit akkor mozaikos a kép teljesen élvezhetetlen , Nem tudom hogy a monitorral van baj vagy a videokártyával ???? Vagy az lcd monitoron más beállitást kell haználni ??? Aki tud segiteni ?? kösszi
  • pozsonyimafia
    Sziasztok!

Volna egy profiknak humorosnak tűnő kérdésem... Van egy integrált 128 mb-os videókártyám a notebook-omban, és néztem már róla a neten tudnivalókat, azt írták, hogy akár 512 mb-os is lehet ez a fajta. Kérdem én, mitől függ, hogy csak 128 mb-os vagy 512 mb-os tud lenni, esetleg van e lehetőség arra, hogy a 128mb-ból csináljak 512 mb-ot, hogy annyit vegyen el a memóriából, és akkor lehet e az integrált vacak 512 mb-os? Tudom, hülye a kérdés, de ezt az egyet sosem tudtam hogyan lehet ezeket kezelni. A nevetés után írjatok rá valamit please:D:D
  • sobika
    Amit leírtál előzőleg, azok alapján pár tippet tudok adni: vga túlmelegedés a hőmérsékletet könnyen meg tudod nézni pl. a Riva Tuner progival), vga tuning, vagy esetleg még az, hogy gyári hibás lehet a kártyád.
  • Kurilin
    hello videókártya bugom van valaki tudna segíteni hogy hogyan tudnám ki küszöbölni A GÉP RESETELÉSEN hogy veszek másikat ki dobom , széttöröm,meg ilyen hülyeségeken kivül
    -200 fps mindegyik call of duty-nál
    és ez a gépem:

Manufacturer:
    Gigabyte Technology Co., Ltd.

Processor:
    Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs)

Memory:
    3582MB RAM

Hard Drive:
    250 GB Total

Video Card:
    ATI Radeon HD 4800

SeriesOperating System:
    Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090804-1435)
  • duracellmumus
    szia!

nézd meg hogy menyire vannak kihasználva az erőforrások.

illetve everest-el a hőmérsékleteket.

esetleg a vga-n takarítsd ki a ventilátort és nézd meg hogy forog-e?

• Prémium driver
    Sziasztok!

Nekem is lenne egy olyasféle problémám, hogy ha berakom a videókártyát akkor elkezd sípolni bekapcsoláskor a gép és mikor tettem föl a driver-jét akkor azt írta, h nem találta meg a kártyát.
    ha kiszedem akkor nem sípol, de fontos lenne, h benne legyen

Mi lehet ere a megoldás? és köszönöm!
  • gagyi74
    Sziasztok!
    Kis segítségre lenne szükségem. Kb. 1 hónapja raktam fel a Windows 7 Ultimat-et, ami 1 héttel ezelőttig jó is volt. Ekkor elkezdett fagyadozni a gépem, de csak játékok alatt 1-2 óránként. Mostanra már rögtön lefagy, ahogy elindítom a játékokat, még a win 7 játékainál is (sakk, pasziánsz, stb.), és csak a reset gombbal tudom újraindítani.

Az eseménynaplóban találtam ilyen bejegyzéseket, de soha nem a fagyás időpontjában:

" Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
    Ok: A grafikus alrendszer erőforrásai túlterheltek.
    Diagnózis: A Asztalablak-kezelő válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhető meg."

A gépem adatai:
    alaplap - ASUS A7N8X2.0
    RAM - 1.25 GB
    vinyó - 2 x 250 GB
    videókártya - GeForce 6600 LE
    processzor - AMD Athlon(tm) XP 2000+

Tud valaki segíteni, hogy mi okozhatja ezt?
    Előre is köszönöm a válaszokat.
  • Kurilin
    Manufacturer:
    Gigabyte Technology Co., Ltd.

Processor:
    Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs)

Memory:
    3582MB RAM

Hard Drive:
    250 GB Total

Video Card:
    ATI Radeon HD 4800

SeriesOperating System:
    Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090804-1435)
  • NEXUS6
    Milyen kártyád van, Radeon?
    Mert hasonlót az enyém is csinál, szerintem mert túl van húzva.:)

Szal overclocking volt, esetleg hűtés rendben?
    Olyan 80 fokig el lehet menni a mostani Radeonokkal, főlé talán már ezekkel sem érdemes.
  • Kurilin
    hát például -200 fps call of duty 4
    akkor modern warfare 2-vel játszok egyszer csak különböző efektek feketék lesznek majd ki fagyok
  • NEXUS6
    Ha végre leírod, hogy mi baja van tulajdonképpen a gépednek, akkor talán meg tudjuk mondani:D
  • Kurilin
    jó és azon kivül hogy veszek másikat ki dobom , széttöröm,meg ilyen hülyeségeken kivül
  • NEXUS6
    Persze!
    Vegyél másikat.

Na de mi az a bug a 6000 000 lehetséges közül!?
  • Kurilin
    hello videókártya bugom van valaki tudna segíteni hogy hogyan tudnám ki küszöbölni A GÉP RESETELÉSEN KIVÜL
  • varko
    Mivel no comment a kérdésemre, ezért másként fogalmazom meg.
    Két gondom van:
    1. Miért akadozik a lekódolt AVCHD anyag (kódolás NERO 9-el, vagy Pinnacle-al)?
    2. Miért tart a kódolás órákon át? Mi gyorsítaná fel, egy nagyobb teljesítményű videokártya, vagy mi más?

Kérlek osszátok meg tapasztalataitokat velem!
  • NEXUS6
    Bocs.:)
    Töltsd le az Everest nevű progit, annál meg tudod nézni, hogy hány fokosak a procik.

A hűtés kis kézügyességet igényelhet, és attól függ, milyen a kártya hűtője. Általában a passzív hűtésű kártyákat marha könnyű extra hűtéssel ellátni. Egyrészt alapból bazi nagy hűtőbordájuk van, másrészt ez még szabadon is van. Veszel egy viszonylag csendes nagy teljesítményű ventit és egyszerűen úgy helyezed el, hogy a légáram érje a bordát.
    Fontos, hogy a keletkezett hőt valami ki is vigye a házból. Vagy egyszerűen leszereled a gép oldalát, vagy beraksz még egy ventit, ami a házból kifelé fújja a levegőt.

Az aktív, ventis hűtésű kártyáknál előbb le kell szedni a ráaplikált gyári cuccosok egy részét, hogy nagyobb ventilátort és hűtőbordát rakhass rá. Ehhez azért kell némi kézügyesség meg bátorság.
  • DONGUBA
    Minek irkalunk ide ugyse valaszol senki:DDDDD
  • Tomazoe
    Hali emberek!
    Nekem az lenne a problémám hogy vettem egy geforce 9400gt videókarit és a windows 7 nem ismeri fel! Már egy rakat illlesztőprogramot felraktam de ugyanaz a végeredmény! Mi lehet a gond? Rakjam újra a win7-et?
  • Vanek
    Hali! lehet hogy nem vidkari probléma de azért leirom

a gép használat közben kimerevedett,majd ujrainditotta magát,betöltés közben csíkos lett a képernyő. Utána nem töltött be a windows-t,ezért újratelepítettük. Jelenleg nem tudom frissíteni a videokártya driverét,telepítés közben bevillan egy kék felület,majd ujraindítja magát a gép,betölti a windowst de nem frissül semmi.
    nvidia geforce 7600 gt a kártya
  • varko
    Helló,
    Lehet, hogy lerágott csont, de nekem most új és gond:
    Jogtisztán letöltött HD minőségű trailer simán megy a gépen. Viszont, ha bármivé átalakítom rögtön akadozva jelenik meg, nemcsak a gépen de dvd lejátszón is.
    A mentést avchd formátumba egyszer NERO 9-el egyszer Pinnacle studió 12 vel csináltam. Még az mpeg2 is akadozik.
    Gyanitom hogy a videokari gyenge : Geforce 8400.
    A gép 3,2 GHz dual core Pentum 4, XP, alaplap ASUS P5PL2, a videokari már elég öregecske.
    Mi a véleményetek videokarit egy izmosabbra lecserélve segít a HD mentésben (no meg a szerkesztésben)? (Pl Radeon 5770?
  • DONGUBA
    Sracok valaki segithetne hogy kell videokartyat huteni pluszban??
    Es hogy tudom megnezni hogy hany fokos?
  • Gyuri77
    Sziasztok!
    Az a gondom, h a rendszer nem ismeri fel a videókártyámat annak ami. Konkrétan ati radeon hd 4570, és ehelyett csak annyit ír, hd 4500 series. Eddig vista volt fenn és akkor a mobility modder nevű progival meg lehetett oldani a gondot, de most win7et raktam fel és itt a modder-es dolog nem működik.
    A mobility modder nevű progival át kellett babrálni a drivert telepítés előtt, majd azt telepeítve már pontosan kiírta a típust: http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
    Teljesítménybeli különbség is van a két eset között (amikor csak 4500series-t ír ki ill. mikor pontosan kiírja a típust), természetesen utóbbi esetben a játékok jobb grafikával futottak, ezért lenne jó ha most is meg tudnám vhogy oldani.
    Ha vki tud, légyszi segítsen! Köszi
  • asdr
    Ja, ok értem, kösz!
  • DONGUBA
    de a ketto utkozik azert kell leszedni az osszeset es igy marad ahogy az xp felismeri es ugy rakod fel az uj drivert es menni fog.
  • asdr
    Az újat, amit felraktam azt már letöröltem. De van még egy régebbi, arra állítottam vissza. A régit meg nem akarom letörölni, mert akkor semmi nem marad, és ha ugyanezt csinálja, akkor nem lesz mire visszaállítani.
  • DONGUBA
    szedd le a videokartya driveret es utana tedd fel ujra es megoldja.
  • asdr
    Hello!

Lenne egy kis problémám. Van egy Nvidia FX5200-as videokártyám, drivert akarok hozzá felrakni. Leszedtem a legújabb drivert, de azt csinálja, hogy a telepítés meg a restart után minimum színre meg felbontásra rakja a képet, és ezt sehogy nem tudom megváltoztatni. Van egy 3 éves driverem, eddig mindeg működött, de most ezzel se sikerült megoldani a dolgot. Mi lehet a gond? Játékhoz kellett volna a frissítés, annyira nem is fontos, de már kezd elegem lenni belőle.

Előre is kösz!
    Üdv.
  • Tommynagy
    Köszi a választ!!!
    igen én is gondoltam a gépem fejlesztésére alaplapcsere lehetőleg 2 magos proci egy táp memória és PCIe-s kártya valószínüleg hd4650-es lesz bár még ezt pontosan nem tudom kb 30-37-ezerből meg lehet úszni "talán"
    és még egyszer köszi a választ :)
  • NEXUS6
    Az én 7600GS-em ha elérte a 65 fokot gyakorlatilag 30%-kal lelassult, és csak újraindítás után volt hajlandó rendes sebességgel működni. Beraktam pár bika ventit hűteni, ami max teljesítményen sem engedte 60 fok főlé a hőmérsékletet és nálam megoldódott a probléma.

A mostani radeon 3850-es kártyám 80 fok körül is vígan elmegy.