1071
Videókártya probléma
  • DONGUBA
    Ja es ez mennyire jo kartya?
    Asus EAH 2600XT 256 DDR4.
  • DONGUBA
    Sziasztok
    7600 gt videokartyam van es az lenne a problemam hogy pl az avatar is olyat csinal hogy megyek a csavoval es egyszer csak lelassul.Vagy pl burnout-tal jatszom es megy az auto aztan lelassul egy idore utana helyreall.Legujjabb driver van feltelepitve.
    MI lehet a problema?Vagy ez mar ennyire gyenge kartya?
    Es milyen kartyat ajanlanatok 20 ezer alatt ami mondjuk viszi a mostani jatekokat is?Van 2 giga ddr ram a gepben pl.
  • shaddoc
    Szia!

Ahogy a linkedből látom, ez DDR2-es kártya. Én nem javasolnám neked a vételét, mivel ez már igencsak levesz a teljesítményből. Ha mindenképp Agp-s kártyában gondolkodsz, akkor minimum DDR3-al szereltet vegyél. A gond csak az, hogy már igen nehezen kaphatóak ezek a darabok, és ha amúgy gyenge hozzá a processzorod, s kevés a memóriád a gépedben (Gta4-hez minimum 2gb ddr2-es memória illik, saját tapasztalatból kiindulva), akkor nehezen fognak elmenni az újabb játékok. Tehát én ajánlanám a géped fejlesztését, bár tudom hogy nem egyszerű, és olcsó mulatság ez, de megfontoltan érdemes fejleszteni.
  • NEXUS6
    Fel kell rakni az AGP patch-et!
    link
  • ibiza87
    Hali!

ha valaki tud segítsen már, (vagy járt ilyen cipőben).
    Sapphire HD 3650 AGP 512 GDDR3-as videokártyám van. újra raktam az Xp-t. A videokártya cd-t nem találom. Felmentem a Sapphire honlapjára s ami driver-t onnan leszedek, az nem jó. Telepítés végén hibaüzenetet ír, hogy a driver-t nem tudta felrakni.
  • GPx8
    Hi!
    Van egy NX8800GTS/320M MSI PCI-E kártyám, ami úgy néz ki, hogy memória hibás...
    (Időnként csíkozódik a kép, zavaros lesz, lefagy stb.)
    Óccón eladó, ha valaki akar vele bütykölni.
  • Tommynagy
    sziasztok! lenne egy fontos kérdésem, szerintetek menne az én dell gx240-es típusú gépemmel egy HD3650 AGP LITE kártya? attól félek hogy nekem csak 250W-os tápom van, bár állítólag jó minőségű mivel dell. a kártya honlapján minimális tápigénynek 400W-ot ír! Ha beleraknám a kártyát mi történne? nem menne tönkre az egész gép? Valamint menne ezzel a kártyával a GTA4? A választ előre is köszönöm, nagyon fontos lenne és boccs a hülye kérdésekért(ha van ilyen):) VGA:ez maga a kártya!
  • tike25
    Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni.A Sherlock Holmes The Awakened játékot miután elindítom, egy bizonyos bejátszásig gond nélkül megy játszható.Viszont ennél a bizonyos bejátszásnál mindig lefagy.Csak nálam van így barátnőm gépén bár be lassult ugyan ennél a résznél, de nem fagyott le.Légyszi valaki segítsen mi lehet a gond???Ja és mivel abszolút nem vagyok számítógép zseni,olyan kb ovis szinten kéne leírni a teendőimet.Előre is köszönöm a segítséget.tike25
  • gvarga
    Ja SIS M672es videókártya van benne... Sajna...:S
  • gvarga
    Üdv! Lenne 1 kis problémám, remélem h tud vki segíteni. Van 1 Fujitsu-Siemens V5515-ös laptopom, és az a gond, h ha felrakom a videókártya drivert xp-nél akk tiszta csík lesz a kép, és lefagy, v egyszerűen kikapcsol a gép. Vistánál pedig az a baj, h ott fel lehet rakni a drivert, csak ha bekapcsolom a vizuális effekteket, akk ugyanez jön elő. Nem bírok rájönni h mi a baja, mert a játékokat viszi, szwal nem a 3d-s gyorsító. (sztem) Ha van vkinek ötlete akk írjon légyszi. Köszi, Gery.
  • tmisi
    A 2.0-ás annyival tud, tobbet, hogy a 75W helyett 150W-ot tud adni a kártyának tehát elméletben nem kell a kiegészítő tápcsati mint xblades-nek. Viszont nekem is rá van ennek ellenére is dugva (nekem a kártya és a lap is 2.0-ás).
  • Atti0822
    Igen, erre gondoltam, köszönöm!
  • xblades
    Elméleti alapon mit jelent ha egy négyest használok csak?
    Nem annyi wattot tud levenni a tápból amennyit akar?
    Ez azt jelenti hogy a tápvezetékek közt meg van osztva a watt?
    És az is elég ha csak egy osztóval kettéosztom az egyiket és úgy vezetem az egyiket a Dvd meghajtóhoz a másikat a videókártyához?
  • tmisi
    xblades: Pontosan.
    Atti0822: Ez így hülye kérdés, de arra gondoltál szerintem, hogy 1.0-ás PCIE foglalatban megy-e 2.0-ás VGA. A válaszom: igen.
  • Atti0822
    Hali!
    A PCIE 1.0-ásnál működik a 2.0-ás?
    A választ köszönöm! ;)
  • xblades
    Hali a videokártyámon egy hat tűs táp csatlakozó van, a dobozába adtak egy átalakíttot ami két négy tűsé alakítja, ez azt jelenti hogy a tápból két vezetéket kell összedugni vele, mert nekem már csak egy szabad vezeték végem van.
  • tmisi
    Hát ha pöttyözik, az hibás. Mindenképpen vidd vissza, mert bármikor megadhatja magát. MSI-ről amúgy nem sok jót hallottam. :(
  • tmisi
    Igazából mind a négy lehet. :D
    A Windows7-re nem gyanakszom, nekem egyedül a Quantum of Solace videó szaggatnak, azt nemtom miért. A kevés memória lehet hogy közrejátszik, ajánlott a start menü > futtatás > "msconfig" progi Automatikus indítás részében a felesleges induló dolgokat kiiktatni (Winamp agent, DVD lejátszók és Nero gyorsindító vackai, Messenger, stb.). Bár ez nemtom 7-esnél megy-e, XP-n volt ilyen. CCleaner egyébként szintén megoldja.
    Ha viszont legalább 2 giga RAM van benne, nem szabadna kevésnek lennie, legfeljebb ultramagas felbontásban (FullHD).
  • Romanzidan
    Üdv

Nemrég vettem egy MSI R4870 1GB DDR5-ös videokarit!A gépben van 4 giga ram Asus p5q pro alaplap intel core duo q9400-as proci hkc 630as táp!Win7 az oprendszer!Olyan problémám van,hogy bekapcsolom a gépet kb 1 perc után beszemcsésedik a képernyő mindenféle szinű kis pöttyökkel,aztán megfagy minden,elsötétül a monitor és kb 5 másodperc múlva visszajön minden!A tálcán írja,hogy a képernyő illesztőprogram nem válaszol!Ezt a drivert raktam fel:9-12_vista_win7_32-64_ccc_lang2!Röviden ennyi ezután már tökéletesen működik minden,játékok is tökéletesen futnakmaxon,de ezt minden bekapcsolásnál eljátssza!Van valakinek valami ötlete a problémára?vagy vigyem vissza a karit mert még garis?!
  • Fery21
    Hello.
    Olyan gondom lenne, hogy miközben játszom, olyan 10-15 perc után neki áll szaggatni a játék. Mi okozhatja ezt? Esetleg lehet valahogy orvosolni.
    Esetleg ezek lehetnek a gondok?

-elfogyott a memória
    -windows lapozgatja a virtuális memóriát a hdd-n
    -túlmelegszik cpu/vga
    -víruskergető tevékenykedik
    A vírusos részét megnéztem de az nincs. A vga hőmérséklet kb 60-65 fok. Mi lehet a gond. Windows7 van fent.
  • ddt500
    Csináltam egy rendszer-visszaállítást egy 2 héttel ezelőtti mentésre és eddig úgy tűnik, hogy megjavult. 3 óra játék meg egy 3Dmark06 végigment gond nélkül.
  • Vackor1024
    Nekem is csinálta, azt hittem, hogy a VGA-m rossz de kiderült, hogy az alaplapommal volt gond. Lecseréltem és azóta semmi gond. Nem biztos, hogy neked is ez a gond, de nekem az volt.
  • otomka1991
    Sziasztok egy olyan problémám van h a hp pavilion dv 9000 es laptopomon rendszerint feljön egy olyan hibaüzenet h "a képernyőillesztő nem válszolt, és utána helyre ált" először winbdows 7 volt rajta leszedtem feltettem a vistát azon sem müködik drivert mindig ellenőriztem nvidiárol szedtem le (geforce 7600 go van most benne) Bárki ötlet találkozott valaki hasonlóval ? :S
  • rumkola
    nem jó semmiképpen, vidd vissza
  • ddt500
    Itt a két kép.

• ddt500
    Helló. A következő probléma lépett fel. Elindítok egy játékot és max 10 perc játék után beszarik a gép. 2 hibaüzenet váltja egymást, hogy az egyik hol a másik jön elő.
    Ez a gyakoribb:

[IMG:http://www.gsxrfans.hu/img/galeria/17/nagykepek/1o23z7HleA.jpg][/IMG]

Ez meg néha:

[IMG:http://www.gsxrfans.hu/img/galeria/17/nagykepek/16aV6GesAg.jpg][/IMG]

Na már most ezt csinálja a 09/9-es és a 09/12-es drive-al is. Ha ez történik nem lehet se kikapcsolni se újraindítani a gépet. Plusz legutóbb amikor bekapcsolás után be akartam lépni a control centerbe bejkött egy kék lap rajta azzal, hogy az illesztőorogram végtelen ciklusba került stb. stb. stb. A 3Dmark06 sem fut végig.
    Na már most hajlamos lennék videókártya hibára gondolni ami még nincs kizárva. Csak hogy! Az alaplapomon van egy HD4200-as lapka ami üzemel is ha lehúzom az XFX-et. Le is húztam, indítom a 3Dmark-ot az lefagy. A háttérképem!! alsó 1/3-a eltűnik (nagy fekete csík) ikonok meg vannak. Indítom a Battlefield 2-őt és az addig jut, hogy elsötétül a képernyő, villan egyet majd visszadob az asztalra. Amúgy 2D-ben tökéletesen üzemel a gép. Ez most XP hiba, driver hiba, monitor hiba vagy valami hardveres gond? Esetleg alaplap?
    Előre is köszi.
  • emilkee
    Segítséget kérnék!Tegnap vettem egy Sapphire HD4870 Vapor-X 2GB-os
    kártyát.A gondom hogy alapjáraton 75-60 fok,játéknál pedig 100-105.
    Jó ez vagy vigyem vissza a kártyát?Előre is köszönöm!
  • duracellmumus
    "jó" vírusirtó nem létezik, ESET Nod32-őt lehet tölteni 30 naposat...

PLS. használd a (válasz erre) gombot.

• Fery21
    Amúgy az Everest 40 fokot ír
  • Fery21
    Kösz a gyors választ. Tudnál valami jó vírusirtót ajánlani.
  • duracellmumus
    google, asus.com...
  • duracellmumus
    Üdv!
    lehet hogy:

-elfogyott a memória
    -vinfos vadul lapozgatja a virtuális memóriát a hdd-n
    -túlmelegszik cpu/vga
    -víruskergető tevékenykedik
    -stb...

meg kellene tudni hogy a felsoroltak közül melyikkel állunk szemben, és utána a megoldásra is rátérhetünk.
  • Fery21
    Hello.
    Olyan gondom lenne, hogy miközben játszom, olyan 10-15 perc után neki áll szaggatni a játék. Mi okozhatja ezt? Esetleg lehet valahogy orvosolni?
  • zolimurer
    hello!

Lenne egy kérdésem.....az ASUS AH4650 nek megtudná valaki mondani a pixel shared verzióját??
  • rumkola
    vedd vissza a vga órajeleit és úgy próbálj játszani, ha nem hibázik akkor nem bírja alap órajeleket...
    (am lehet eltömődött a venti kosszal és túlmelegszik)
  • rumkola
    amd dual core optimizer drivert tedd fel
  • ricsa008
    az lent van csak akkor teszek má ha valahova viszem
  • Pianista
    szedd le a gépház oldalát...
  • ricsa008
    ismét a 7600GS el kapcsolatba kérdeznék
    a ventilátorral most 48-49 fokos ez nem tom normális e de már szinte mindejáték kilép 10-15 perc után
    most volt nem rég szervizbe állítólag volt valami eldugott vírusom de mást nem mondtak

VGAval lehet gond vagy valami más?
  • markco
    Hali!

Van egy Sapphire HD4850 vid.kártyám, ami bizonyos időközönként, de teljesen rapszódikusan olyat produkál (mindenféle 3D alkalmazás futtatása nélkül, pl. akár csak netezés közben is), hogy a monitort "kikapcsolja" (power save mod?), a videókártya ventillátor pedig hirtelen felpörög max. fordulatra.

Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel vagy van v.kinek ötlete, mi lehet a probléma?