Videókártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volna egy profiknak humorosnak tûnõ kérdésem... Van egy integrált 128 mb-os videókártyám a notebook-omban, és néztem már róla a neten tudnivalókat, azt írták, hogy akár 512 mb-os is lehet ez a fajta. Kérdem én, mitõl függ, hogy csak 128 mb-os vagy 512 mb-os tud lenni, esetleg van e lehetõség arra, hogy a 128mb-ból csináljak 512 mb-ot, hogy annyit vegyen el a memóriából, és akkor lehet e az integrált vacak 512 mb-os? Tudom, hülye a kérdés, de ezt az egyet sosem tudtam hogyan lehet ezeket kezelni. A nevetés után írjatok rá valamit please:D:D
-200 fps mindegyik call of duty-nál
és ez a gépem:
Manufacturer:
Gigabyte Technology Co., Ltd.
Processor:
Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Memory:
3582MB RAM
Hard Drive:
250 GB Total
Video Card:
ATI Radeon HD 4800
SeriesOperating System:
Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090804-1435)
nézd meg hogy menyire vannak kihasználva az erõforrások.
illetve everest-el a hõmérsékleteket.
esetleg a vga-n takarítsd ki a ventilátort és nézd meg hogy forog-e?
Apunak mindig igaza van! Most is.
Nekem is lenne egy olyasféle problémám, hogy ha berakom a videókártyát akkor elkezd sípolni bekapcsoláskor a gép és mikor tettem föl a driver-jét akkor azt írta, h nem találta meg a kártyát.
ha kiszedem akkor nem sípol, de fontos lenne, h benne legyen<#szomoru1>#szomoru1>
Mi lehet ere a megoldás? és köszönöm!
Jamaica a Jamaicaiaké.
Kis segítségre lenne szükségem. Kb. 1 hónapja raktam fel a Windows 7 Ultimat-et, ami 1 héttel ezelõttig jó is volt. Ekkor elkezdett fagyadozni a gépem, de csak játékok alatt 1-2 óránként. Mostanra már rögtön lefagy, ahogy elindítom a játékokat, még a win 7 játékainál is (sakk, pasziánsz, stb.), és csak a reset gombbal tudom újraindítani.
Az eseménynaplóban találtam ilyen bejegyzéseket, de soha nem a fagyás idõpontjában:
" Erõs versengés folyik az asztali ablakkezelõ erõforrásaiért.
Ok: A grafikus alrendszer erõforrásai túlterheltek.
Diagnózis: A Asztalablak-kezelõ válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhetõ meg."
A gépem adatai:
alaplap - ASUS A7N8X2.0
RAM - 1.25 GB
vinyó - 2 x 250 GB
videókártya - GeForce 6600 LE
processzor - AMD Athlon(tm) XP 2000+
Tud valaki segíteni, hogy mi okozhatja ezt?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Gigabyte Technology Co., Ltd.
Processor:
Intel(R) Core(TM)2 CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs)
Memory:
3582MB RAM
Hard Drive:
250 GB Total
Video Card:
ATI Radeon HD 4800
SeriesOperating System:
Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090804-1435)
Mert hasonlót az enyém is csinál, szerintem mert túl van húzva.:)
Szal overclocking volt, esetleg hûtés rendben?
Olyan 80 fokig el lehet menni a mostani Radeonokkal, fõlé talán már ezekkel sem érdemes.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
akkor modern warfare 2-vel játszok egyszer csak különbözõ efektek feketék lesznek majd ki fagyok
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Vegyél másikat.
Na de mi az a bug a 6000 000 lehetséges közül!?
<#hehe>#hehe>
Két gondom van:
1. Miért akadozik a lekódolt AVCHD anyag (kódolás NERO 9-el, vagy Pinnacle-al)?
2. Miért tart a kódolás órákon át? Mi gyorsítaná fel, egy nagyobb teljesítményû videokártya, vagy mi más?
Kérlek osszátok meg tapasztalataitokat velem!
Töltsd le az Everest nevû progit, annál meg tudod nézni, hogy hány fokosak a procik.
A hûtés kis kézügyességet igényelhet, és attól függ, milyen a kártya hûtõje. Általában a passzív hûtésû kártyákat marha könnyû extra hûtéssel ellátni. Egyrészt alapból bazi nagy hûtõbordájuk van, másrészt ez még szabadon is van. Veszel egy viszonylag csendes nagy teljesítményû ventit és egyszerûen úgy helyezed el, hogy a légáram érje a bordát.
Fontos, hogy a keletkezett hõt valami ki is vigye a házból. Vagy egyszerûen leszereled a gép oldalát, vagy beraksz még egy ventit, ami a házból kifelé fújja a levegõt.
Az aktív, ventis hûtésû kártyáknál elõbb le kell szedni a ráaplikált gyári cuccosok egy részét, hogy nagyobb ventilátort és hûtõbordát rakhass rá. Ehhez azért kell némi kézügyesség meg bátorság.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Nekem az lenne a problémám hogy vettem egy geforce 9400gt videókarit és a windows 7 nem ismeri fel! Már egy rakat illlesztõprogramot felraktam de ugyanaz a végeredmény! Mi lehet a gond? Rakjam újra a win7-et?
a gép használat közben kimerevedett,majd ujrainditotta magát,betöltés közben csíkos lett a képernyõ. Utána nem töltött be a windows-t,ezért újratelepítettük. Jelenleg nem tudom frissíteni a videokártya driverét,telepítés közben bevillan egy kék felület,majd ujraindítja magát a gép,betölti a windowst de nem frissül semmi.
nvidia geforce 7600 gt a kártya
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Lehet, hogy lerágott csont, de nekem most új és gond:
Jogtisztán letöltött HD minõségû trailer simán megy a gépen. Viszont, ha bármivé átalakítom rögtön akadozva jelenik meg, nemcsak a gépen de dvd lejátszón is.
A mentést avchd formátumba egyszer NERO 9-el egyszer Pinnacle studió 12 vel csináltam. Még az mpeg2 is akadozik.
Gyanitom hogy a videokari gyenge : Geforce 8400.
A gép 3,2 GHz dual core Pentum 4, XP, alaplap ASUS P5PL2, a videokari már elég öregecske.
Mi a véleményetek videokarit egy izmosabbra lecserélve segít a HD mentésben (no meg a szerkesztésben)? (Pl Radeon 5770?
Es hogy tudom megnezni hogy hany fokos?
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Az a gondom, h a rendszer nem ismeri fel a videókártyámat annak ami. Konkrétan ati radeon hd 4570, és ehelyett csak annyit ír, hd 4500 series. Eddig vista volt fenn és akkor a mobility modder nevû progival meg lehetett oldani a gondot, de most win7et raktam fel és itt a modder-es dolog nem mûködik.
A mobility modder nevû progival át kellett babrálni a drivert telepítés elõtt, majd azt telepeítve már pontosan kiírta a típust: http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
Teljesítménybeli különbség is van a két eset között (amikor csak 4500series-t ír ki ill. mikor pontosan kiírja a típust), természetesen utóbbi esetben a játékok jobb grafikával futottak, ezért lenne jó ha most is meg tudnám vhogy oldani.
Ha vki tud, légyszi segítsen! Köszi
i5-2500k @4.0 ghz/ASUS hd 7850 maximum OC/AsRock p67 extreme 4/Kingston HyperX BLU 8gb 1600mhz/Corsair vx450 psu/Zalman cnps 10x Extreme cooler GOES LIKE HELL FUCKYEAH |,,/
i5-2500k @4.0 ghz/ASUS hd 7850 maximum OC/AsRock p67 extreme 4/Kingston HyperX BLU 8gb 1600mhz/Corsair vx450 psu/Zalman cnps 10x Extreme cooler GOES LIKE HELL FUCKYEAH |,,/
Lenne egy kis problémám. Van egy Nvidia FX5200-as videokártyám, drivert akarok hozzá felrakni. Leszedtem a legújabb drivert, de azt csinálja, hogy a telepítés meg a restart után minimum színre meg felbontásra rakja a képet, és ezt sehogy nem tudom megváltoztatni. Van egy 3 éves driverem, eddig mindeg mûködött, de most ezzel se sikerült megoldani a dolgot. Mi lehet a gond? Játékhoz kellett volna a frissítés, annyira nem is fontos, de már kezd elegem lenni belõle.
Elõre is kösz!
Üdv.
igen én is gondoltam a gépem fejlesztésére alaplapcsere lehetõleg 2 magos proci egy táp memória és PCIe-s kártya valószínüleg hd4650-es lesz bár még ezt pontosan nem tudom kb 30-37-ezerbõl meg lehet úszni "talán"
és még egyszer köszi a választ :)
A mostani radeon 3850-es kártyám 80 fok körül is vígan elmegy.
Asus EAH 2600XT 256 DDR4.
7600 gt videokartyam van es az lenne a problemam hogy pl az avatar is olyat csinal hogy megyek a csavoval es egyszer csak lelassul.Vagy pl burnout-tal jatszom es megy az auto aztan lelassul egy idore utana helyreall.Legujjabb driver van feltelepitve.
MI lehet a problema?Vagy ez mar ennyire gyenge kartya?
Es milyen kartyat ajanlanatok 20 ezer alatt ami mondjuk viszi a mostani jatekokat is?Van 2 giga ddr ram a gepben pl.
Ahogy a linkedbõl látom, ez DDR2-es kártya. Én nem javasolnám neked a vételét, mivel ez már igencsak levesz a teljesítménybõl. Ha mindenképp Agp-s kártyában gondolkodsz, akkor minimum DDR3-al szereltet vegyél. A gond csak az, hogy már igen nehezen kaphatóak ezek a darabok, és ha amúgy gyenge hozzá a processzorod, s kevés a memóriád a gépedben (Gta4-hez minimum 2gb ddr2-es memória illik, saját tapasztalatból kiindulva), akkor nehezen fognak elmenni az újabb játékok. Tehát én ajánlanám a géped fejlesztését, bár tudom hogy nem egyszerû, és olcsó mulatság ez, de megfontoltan érdemes fejleszteni.
| TDU nevem: doki[Manys-ari] | GTA IV nevem: dokifp | Test Drive 2: SpiritoDelLeone |
link
ha valaki tud segítsen már, (vagy járt ilyen cipõben).
Sapphire HD 3650 AGP 512 GDDR3-as videokártyám van. újra raktam az Xp-t. A videokártya cd-t nem találom. Felmentem a Sapphire honlapjára s ami driver-t onnan leszedek, az nem jó. Telepítés végén hibaüzenetet ír, hogy a driver-t nem tudta felrakni.
Van egy NX8800GTS/320M MSI PCI-E kártyám, ami úgy néz ki, hogy memória hibás...
(Idõnként csíkozódik a kép, zavaros lesz, lefagy stb.)
Óccón eladó, ha valaki akar vele bütykölni.
i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64
Nem annyi wattot tud levenni a tápból amennyit akar?
Ez azt jelenti hogy a tápvezetékek közt meg van osztva a watt?
És az is elég ha csak egy osztóval kettéosztom az egyiket és úgy vezetem az egyiket a Dvd meghajtóhoz a másikat a videókártyához?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Atti0822: Ez így hülye kérdés, de arra gondoltál szerintem, hogy 1.0-ás PCIE foglalatban megy-e 2.0-ás VGA. A válaszom: igen.
A PCIE 1.0-ásnál mûködik a 2.0-ás?
A választ köszönöm! ;)
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
A Windows7-re nem gyanakszom, nekem egyedül a Quantum of Solace videó szaggatnak, azt nemtom miért. A kevés memória lehet hogy közrejátszik, ajánlott a start menü > futtatás > "msconfig" progi Automatikus indítás részében a felesleges induló dolgokat kiiktatni (Winamp agent, DVD lejátszók és Nero gyorsindító vackai, Messenger, stb.). Bár ez nemtom 7-esnél megy-e, XP-n volt ilyen. CCleaner egyébként szintén megoldja.
Ha viszont legalább 2 giga RAM van benne, nem szabadna kevésnek lennie, legfeljebb ultramagas felbontásban (FullHD).
Nemrég vettem egy MSI R4870 1GB DDR5-ös videokarit!A gépben van 4 giga ram Asus p5q pro alaplap intel core duo q9400-as proci hkc 630as táp!Win7 az oprendszer!Olyan problémám van,hogy bekapcsolom a gépet kb 1 perc után beszemcsésedik a képernyõ mindenféle szinû kis pöttyökkel,aztán megfagy minden,elsötétül a monitor és kb 5 másodperc múlva visszajön minden!A tálcán írja,hogy a képernyõ illesztõprogram nem válaszol!Ezt a drivert raktam fel:9-12_vista_win7_32-64_ccc_lang2!Röviden ennyi ezután már tökéletesen mûködik minden,játékok is tökéletesen futnakmaxon,de ezt minden bekapcsolásnál eljátssza!Van valakinek valami ötlete a problémára?vagy vigyem vissza a karit mert még garis?!
Olyan gondom lenne, hogy miközben játszom, olyan 10-15 perc után neki áll szaggatni a játék. Mi okozhatja ezt? Esetleg lehet valahogy orvosolni.
Esetleg ezek lehetnek a gondok?
-elfogyott a memória
-windows lapozgatja a virtuális memóriát a hdd-n
-túlmelegszik cpu/vga
-víruskergetõ tevékenykedik
A vírusos részét megnéztem de az nincs. A vga hõmérséklet kb 60-65 fok. Mi lehet a gond. Windows7 van fent.