2516
  • SCANIA TIBI

• fb2
    Nem tudom hogy tudjatok, de a Hayabusa motorjat hasznaljak Europaban es Americaban egy uj auto verseny szeriaban, ahol a Busa motor 205LE. Az auto nagyon gyors... http://www.radicalsportscars.com/
    Kulonben nekem a Kawasakiban az tetszik, hogy a hengerben nincs henger-huvely, tehat aluminium az egesz, de nickelel van bevonva.(ha jol emlekszem) konnyen hul le. Gondolom ezt a technologiat mar mas gyarak is atveszik.
  • JGTC
    nekm sem tetszett képen de élőben tök más, nagyon nagy darab, de nem hiszem h vészesebb mint a Hayabusa
  • ddt500
    Légyszíves olvasd el figyelmesen amit írok. Nem ,ent 330-at. Azt írtam, hogy csal az órája és 306km/ó tudott 1999-ben. Akkoriban a sportgépek közel sem mentek ennyit. R1, ZX-9R, CBR-900RR, GSX-R 750-es volt amit sportgépként tartottak számon. Persze volt még más is pl. Ducati stb.de azok meg sem közelítették ezt a sebességet. Egyébként meg elég régóta a túragépek a leggyorsabbak, mivel amikor még nem voltak olyan fejlettek a blokkok(mint most amikor 180Le -ek az 1000-ek) akkor az 1100-1300ccm túragépek voltak a legerősebbek. 90-ben kijött a ZZR-1100, rá 6-7 évre az XX, 99 Busa, aztán ZX-12R bár az nem biztos, hogy gyorsabb mint a Hayabusa.
  • Cvd
    Nem néztem utána, nem tudok konkrétumot, de nagyon-nagyon nem tartom valószínűnek hogy egy sporttúra motor lépte volna át először a 300-at és nem egy szupersport kategóriás. De majd utánanézek, hátha találok valamit. Mindenesetre a fenti mellett azt sem tartom valószínűnek hogy lett volna olyan paletta ami nem tud 300-at se (esetleg közel van hozzá), aztán hirtelen előugrik a Haya és kapásból 330-340-es tud. Ekkora hirtelen ugrás/fejlődés a világon nincs. Úgy lehetne elképzelhető ha nem lett volna cél ekkora végsebesség elérése a piacon habár bármelyik gyár képes lett volna rá kényelmesen, aztán a Suzuki elsőként úgy döntött hogy bevállalja. Ezesetben viszont ugyancsak semmi extra nincs a dologban.
  • fb2
  • fb2
    Gondolom azert is mert Magyarban gyartjak az autokat. Ami jo dolog, hogy az emberek tamogatjak a termeket es a magyar economiat. De persze a Suzuki szerintem is talan a legjobban meg-gyartott gep, ha mindent figyelembe veszel. Voltam Magyarban tavaly Octoberben, nem lattam sok chopper motort, de nagyon sok sport motort, ami persze tetszett.

ez a Ducati azert meg mindig tetszik...

• ddt500
    Miért szerinted melyik szériamotor lépte át a 300-at elősször. A ZZR 1100 kb.275-282 között ment, az XX 286-ot. HA jól tudom a Bimota SB-6R 292 ment.Tény, hogy csalt az órája (340-350 mutatott végsebességnél), de amikor a németek letesztelték akkor 306-ot ment.Mielőtt még azt hinnétek én nem vagyok Hayabusa fan de tény, hogy az övé az elsőség.
  • ddt500
    Ducatit elég sokat látok sőt van vagy 20 MV Augusta is, de a Suzuki még mindíg vezeti az eladási ranglétrát.
  • fb2
    tobb mint 300 kg. Na majd ha nagy hasat novestek, meg persze kinovestem a szakalamat a mellemig, akkor talan veszek egy ilyen gepet. Addig is csak sport motoroknal maradok.
  • fb2
    Bohom....mi? akkor ehez mit szolsz? Ezek a gepek nagyon nepszeruek Amerikaban, jobban mint a sport motorok...

• fb2
    A haveromnak volt egy ZX12 es nagyon allat volt a motor, de az elso fek-tarcsa mindig meghajlott a tulmelegedestol. A Suzuki szerintem is jobb minoseg. A Honda k is nagyon tetszenek. A masik haveromnak van egy Yamaha R6 es miutan megvette, hetente tett bele 2000 Merfoldet(!) A motor 3 eves, es most van neki 60 ezer merfold benne, es meg mindig megy.... Hihetetlen pedig igy van. Magyarban nepszeru a Moto Guzzi, Ducati tehat 'nem-japan' gepek?
  • examinee
    Igen frankon néz ki, bár feketébe még jobb szerintem! Mondjuk Volt egy ZZR-em vagyis az még bátyámnak volt, után vettünk egy Suzuki GSX-R -et és hát volt külömbség. Monjuk ez kb 5 éve volt, szoval azóta lehet jobbra fejlődött a kawa, de akkor a Suzuki ütötte!
  • allock #1022
    nekem túl nagy "böhöm" inkább a kis pici sportgépek tetszenek
  • fb2
    Errol beszelek. Biztos hogy nalatom mar ez van, itt meg mindig nem lehet kapni de hamarosan. Szeretnem megnezni eloben. Akkor lehet hogy jobban fog tetszeni...

• fb2
    mondassz valamit a gsx-r tervesesrol, de gondolhatot, ezeknek minden evben ki kell valami ujat talani hogy verseny kepesek legyenek. Nekem a Hayabusa jobban tetszik mint az uj Kawasaki ZX14. Nagyon regi a kinezete. Ugy nez ki mint a Ferrari F40 a 80's evekbol a bordakkal az oldalan.... Nekek tetszik az a gep?
  • RaST
    Haversrác ilyet vett ..
  • examinee
    Egyre rondább ez a GSX-R Sorozat....Nemtudnak már mit kitalálni. Asszem 2000 körül kitalálták ezt az uj orr részt , szerintem ocsmányra sikerált eléggé nekik! Hayabusa nekem meg sosem tetszett..
  • JGTC
    Épp ez az, jókor dobták ki még pont befért a 300as eggyezmény elé
    Sztam ZZR 1400 a legjobb nem vitás, tudom nagyobb de a ZXR 12-is jobb voollt már sztem a Haya-nál
  • JGTC
    Van, egyszer ide vagy a másik topikba már be is linkeltem.
  • Cvd
    Valójában semmi extra nincs a Hayában, az egyetlen kiemelkedő képessége a magas végsebesség (ami egyébként messze nem annyi mint amennyit az órája mutat), azt meg a szerencsének köszönheti. Éppen azelőtt jött ki hogy megegyeztek volna a gyártók a végsebesség 300km/órára való korlátozásában. Az összes nagyobb gyárnak van olyan típusa tud ugyanakkora (sőt jelenleg inkább nagyobb, eléggé eljárt az idő a Haya felett) végsebességet az elektronikus leszabályzás kiütése után, csak épp az egyezmény miatt nem lett belőlük legenda. Abban se vagyok olyan biztos hogy a Haya tudta volna először átlépni a 300-at. Azonfelül az R1 tényleg kompromisszummentes sportgép - csakúgy mint a CBR1000RR, a GSX-R1000, a ZX-R10, a Ducati 999 és még egy rakás másik motor.
  • ddt500
    Egyébként JGTC neked van motorod?
  • ddt500
    Már valóban nem akkora ász, de olyan mint a sportmotoroknál az R1. Az egy kompromisszummentes sportgép, ez meg az első ami 300km/h felett tudott menni.
  • JGTC
    nem tudom miért de nekem valahogy ez a Hayabusa olyan túleröltetett, másrészt sztem nem akkora ász MÁR mint amekkorának mindenki tartja, mindenki hüledezik tőle orrba szájba pedig van ami leveri, és kissebb
  • ddt500
    Nálunk szerintem csak autót gyártanak. Motort nem.
  • fb2

• fb2
    itt vannak a yankee valtozatok, harom fele szinben, es az eggyik ami a 20 evfordulo alkalmabol keszult. a 80's evek szineiben....

• allock #1008
    erről nemtok nyilatkozni :)
  • fb2
    piros szinben meg nem lattam. nagyon tetszik. Az ara az elege magas kulonben. Gondolom ez az ar benne van az ado is... nalunk az ara 2.2 mil HUF + 8.5% Ado tehat 187ezer+2.2 mil. a Hayabusa is olcsobb de csak egy kicsit. Nem annyira nepszeru mint a gixer de nekem jobban tetszik mert nam vagyok eppen alacsony, Szovala hayabusa kenyelmesebb nekem./Gondolom magyarban nagyon sok a Suzuki mivel hogy ott gyartjak...(?)
  • allock #1006
    mindjárt mondom...

GSX-R 1000 K6

Kompakt méretű motortest, hihetetlen teljesítményadatok és fantasztikus kezelhetőség - csak gyakorlott motorosoknak. Full titánium-rendszer, alacsony súlypont, radiális 4 dugattyús féknyergek, stb. Több teszt nyertese!

Hengerűrtartalom 998 ccm
    Teljesítmény 183 LE
    Indítórendszer elektromos
    Váltó 6 sebességes
    Hosszúság 2030 mm
    Szélesség 710 mm
    Magasság 1130 mm
    Száraz tömeg 166 kg
    Ülésmagasság 810 mm
    Üzemanyagtank 18 l

Ár: 3.198.000 Ft

GSX 1300 R Hayabusa K5

Hengerűrtartalom 1299 ccm
    Teljesítmény 175 LE
    Indítórendszer Elektromos
    Váltó 6 seb.
    Hosszúság 2140 mm
    Szélesség 740 mm
    Magasság 1155 mm
    Száraz tömeg 217 kg
    Ülésmagasság 805 mm
    Üzemanyagtank 21 l

Ár: 2.898.000 Ft
  • fb2
    Mennyibe kerul magyarban a Suzuki Gsx1000rr es a Hayabusa? 2006 os evjarat.
  • allock #1004
    aha
  • fb2
    a vele egyidos 16 eves americaiak el vannak foglalva a kabitoszerrel, szesszel, stb... szoval ezt igy en nem banom hogy neki van egy masik nagyon draga 'szorakozasa'... gondolod...
  • fb2
    nagyon sok... az egesz pezem erre megy, pedig tudnam kolteni masra. A fiam kulonben jovo hetvegen kezdi a versenyt a Hungaroring en.. az sem olcso, de elerhetobbbbbbbbb mint az americai versenyzes. Ezen felul nagyon profi a fiam szoval ez nem csak 'hobby' hanem inkabb uzlett. (versenyzes)
  • allock #1001
    akkor jól gondoltam :)
    az k*rva sok :O
  • fb2
    US Dollars.
  • allock #999
    Huf?
  • fb2
    2004 ben 60 ezer volt, de a szponzorok fedeztek valamennyit. Az auto nem a mienk, csak bereltuk. az auto maga 70 ezer ha a BMW csapattal dolgozol eggyutt... a KT100 BMW motor csak 10 ezer, ez persze a 6 sebesseges verseny valtoval stb..
  • allock #997
    mennyibe van ez neketek benne?
  • fb2
    az auto 450 kg, teljes carbon fiber chassis. A loero nem "nagy szam" de csak hogy mondjak egy peldat, es nem zavar ha el hiheto vagy nem, de: A Barber Motorsport Park versenypalyan az Americai AMA Superbike versenyzok 2005 ben a 1000 cc categoriaban a GSX1000 RR es a Ducati 999 al a legjobb idot mentek 1.40.544 masodperc. A fiam a Formula BMW autojaval, a kanyarban 3g t huzva tobb mint 4 masodpercig ment 1.28.320 masodpercet. Szoval es az auto ennyire gyors. Az is igaz hogy a palya nem nagyon nyitott, inkabb kanyargos. De van egy jobb pelda: Januar 2005 ben Valencia, Spain: a Sauber F1 ideje volt 1.12.000 masodperc, a fiam a Formula BMW al csinalta ezt 1.35. alatt.. szoval nem lassu. Az is igaz, hogy ennek a motornak az eges szeazont kell alnia, tehatt tobb mint 10 ezer verseny kilometer felujitas nelkul. kosz,