16455
  • V43 1105
    Na ezt elolvassa Franco teleszel a csúnya fijú
  • ffxi
    WIN7 gördülékenyen fut ezen? Vagy XP-t rakjak rá? Vagy van speciális laptophoz gyártott WIN7 is?
  • Lacee86
    Engem nagyon zavarna, de hát lehet, h vkit nem. Egyénfüggő.
  • ffxi
    Hellósztok!

Mennyire hátrány vagy zavaró az angol kiosztású billentyűzetű laptop? Annyira nem lehet gáz ugye? Erről lenne szó: Fujitsu Lifebook A531 [A5310MRKA5PL]. Viszont azt furcsállom, hogy 2 év garanciát vállalnak rá. Csak mert legtöbb helyen a Fujitsu Lifebook típusra 3 év garanciát szoktak adni.
  • Lacee86
    Értem. Na, utóbbi az már mindjárt jobban hangzik. Van benne egy nem túl erős, de használható VGA, meg 3 év gari.
  • StoneKey
    Kell az i5, mivel videókártyával ellentétben a proci mindig kihasználásra kerül.

Mire kell? Idén kezdem felsőfokú informatikai tanulmányaim, szóval leginkább programozás, PS, netezés, film... Tudom, hogy a fordítónak nem kell erős processzor, de azért haladjunk a korral. :)

A másik esélyesem Dell Inspiron N5110(15R) hasonló paraméterekkel, de abban GeForce GT 525M is van és 3 év garanciás.

• Lacee86
    HD 3000 nem jó játékra, de mint írtad neked nem is kell. Viszont akkor ugye mire? Kell-e neked az i5? Az 1 év gari meg sztem is aggasztó.
  • StoneKey
    Üdv.
    Notebook vásárlás előtt állok, legfőbb esélyes a Lenovo ThinkPad Edge E530. Mit gondoltok, vajon megéri 165ezerért Intel Core i5-2520M,4GB DDR3, Intel HD Graphics 3000? Vannak ebben az árkategóriában picivel "erősebb" gépek is, de a Lenovo márkáról jókat hallottam. Az viszont aggasztó, hogy csak 1 év garanciás a gép... Nem játékra használnám, szóval nem kell szuper VGA bele, de fontos a minőség és a megbízhatóság.
    Tehát várom a véleményeket ezzel kapcsolatban, esetleg más gépeket ebben az árkategóriában.
  • aaron12
    Erről mi a véleményetek?
    Ezt néztem ki magamnak, ettől drágább (~165.000 HUF) már nem jöhet szóba. Toshiba megbízható?
  • Alice81
    Jó iromány, köszi! Ha a következő nem is ThinkPad lesz, az utána jövő tuti! A Dell-nek sajnos maradnia kell, mert suliba azt használom, mert több mint 3 órát bír, és amíg gépelem, mit mond a tanár, nem zavar, hogy milyen pici. (Meg a nemlétező informatikai tudásomat is fejlesztenem kell, mielőtt megszabadulok tőle, mert még nem igazán tudok telepíteni Linuxra, a nagy pedig Linuxos lesz :) )
  • franc0
    Tényleg ha már szóba került, írtam egy szösszenetet ezekről a gépekről korábban.
  • franc0
    Egyáltalán nem biztos. Ezek elitkategóriás üzleti gépek, amik újonnan 3-400 ezerbe kerülnek. Nem annyi időre tervezik őket, amennyi garancia van rá.
    Nyugodtan megkérdezheted prohardveren a milyen notit vegyek topikban a vérkockáktól, nem fognak mást mondani.
    De te tudod, nem erőszak.

Amúgy van 150 körül Lenovo ThinkPad Edge újonnan, ezen is van pöcök. De csak 1 év gari van rá. Nem véletlenül, az Edge széria nem rendes üzleti noti.

Helyedben a használhatatlan netbookot elpattintanám a francba, az árából vennék egy monitort amire otthon rákötöd a notit.
  • Alice81
    Megnéztem ezt a két típust, de ezek picik. Villogni ott van a 10"-es mini Dell-em (amit amúgy is jobb nyilvánosan használni, mert akkor nem tudok folyamatosan káromkodni vele. Pedig állítólag nem a gép hibája, hogy a gyárilag rápakolt winfos7-et nem bírja.) Nekem 15", vagy inkább 15,6" kéne. Használtat nem szeretnék, 1-2-3 évet spórolhatok egy új géppel.
  • franc0
    Én ennyiért használt, de garis üzleti gépet vennék + bele egy SSD.
    Típusok: Lenovo T400, Lenovo X200.

Az aláírásomból láthatod, nem a levegőbe beszélek...
  • Alice81
    150-nél nem szeretnék többet költeni... Tudom, pici a keret, amiből ki kell jönni. Szerencsére a játékról leszoktam, filmet meg inkább kiírom DVD-re. A net viszont hétköznap 4-5 órát megy, hétvégén kétszer annyit...
  • franc0
    Természetesen a Lenovo megtartotta a "pöcköt". Az enyémen még touchpad sincs.
    Mennyid van a gépre?
  • Lacee86
    Én utálom a touchpadot, nem is nagyon használom, de pl. a nemrég vett notim touchpadját (K53 sorozat) elég jól tudom kezelni, szóval sztem az jó, bár viszonyítási alapom kevés van.
  • Alice81
    Sziasztok!

Laptop csere előtt állok. Most egy kb 6 éves Asus X51H van, tökéletesen elégedett vagyok vele, le se cserélném, ha lehetne hozzá akksit és billentyűzetet kapni... Nekem való gép, még azt is gond nélkül túlélte, mikor majd egy méter magasról a betonon landolt véletlenül.
    Pontos típust még nem néztem utódként, mert felmerült, hogy talán egy Lenovo még jobb lenne. Még boldog fősulis időkben volt IBM-em, imádtam, 4 éves volt amikor vettem, és még 3 évet bírt nálam... (Na jó, legjobban nem is ezt szerettem benne, hanem azt, hogy annak nem touchpadja volt, hanem az a kis "pöcke". Ilyen pöcköset már nem gyártanak? Nem láttam.)
    Szóval Asus, vagy Lenovo?
    Pontos típusra esetleg tipp? Munkára, netezésre használom. Fontos a könnyű kezelhetőség, nem akarok úgy járni mint a mini Dell-emmel, amihez szégyenszemre egeret kellett venni, mert hiába a 10 éves rutin, nem tudom kezelni a touchpadját...
    Én eddig Asus-ból a K53-ast és az X54-est néztem a neten, Lenovo-ból pedig a B és a G sorozatot.
  • Petike125
    szevasztok!

nem igazán vagyok otthon laptop témában, úgyhogy a segítségetekre lenne szükségem.
    laptopot szeretnék vásárolni 200ezer forint körül. Ez úgy is lehet, hogy áfával együtt 200, de lehet úgy is, hogy 200ezer+áfa.

15.6"-os kijelzőnél nincs nagyobbra szükségem, 320GB-os winchester is elég, fontos, hogy legyen numerikus billentyűzete, továbbá hogy meg se rezzenjen az 1080p-s mkv-któl és hogy mondjuk egy Battlefield 3, egy Max Payne 3 szépen menjen rajta, tehát az újabb játékokra is jó legyen és még úgy 1-2évig.

Dell Inspiron N5110-t néztem, de gondolom tudtok jobbat is mondani. Tudtok valami jobbat ajánlani?
  • Lacee86
    Hali!
    Van nekem egy laptopom, amiben van egy prociba integrált videovezérlő (HD 3000) és van egy külön videokártya is (nVidia GT 630M). Na most én a HD 3000-hez tartozó grafikus beállításokban beállítottam színt, fényerőt, kontrasztot stb., ami rendszerindításkor gyakran felülíródik, fényesebb lesz, más színek stb. (Amikor belépek a HD 3000 beállításaiba, és picit hozzányúlok a csúszkához, akkor már jó lesz újra.) Gondolom az nVidia driver írja felül, viszont az nVidia Control Panelban sajnos nem találok asztalra vonatkozó opciókat. Tudtok segíteni, h mit kellene beállítanom?
  • aaron12
    Értem. Jónak tűnik, viszont találtam egy jobb ajánlatot, ugyanis adnak mellé táskát is, valamint az ár is alacsonyabb.
  • Lacee86
    Dell, rossz nem hiszem. :) Itt már 1600x900 natívról beszélünk, de ezek a játékok kisebb gépigényűek, így elég hozzá a GT 525. De amúgy itt van benchmark róla: link
  • aaron12
    Erről a notebookról mi a véleményetek?
    Megfelelő technikai paraméterek, 17,3" kijelző, 3 év garancia.
    A GT 525M elég lenne F1 2011-hez, FIFA12-höz?
  • Lacee86
    GT 520 játékhoz gyengécske. Nem mondom, h nem lehet vele egyáltalán, de csak alacsony grafon és nem is minden játékot. GT 540/GT 630 ajánlatos inkább minimum.
  • zsolesz92
    nem a ddr3as ram az elavult, hanem a ddr3as videókari memória... abból van ddr5. a többit majd mások elmondják
  • WaKee
    Igen és még a link is rossz...

http://www.pcland.hu/shop+Samsung-NP300E5A-S07HU--ezust-NP-300E5A-S07HU_118251_150114

Erre gondoltam
  • WaKee
    *Néhány ismerősöm azt MONDTA a videokártya viszonylag gyenge
  • WaKee
    Sziasztok,

Hozzáértők segítségét kérném a következő kérdésemben:
    Szerintetek ez a laptop megéri az árát? (a linket lejjebb csak a részletek miatt illesztettem be)

http://www.grando.hu/samsung-np300e5a-s07-laptop-notebook-1511643003

Egy helyi áruházból kaptam ezt az ajánlatot, és ők odaadják 150 000ért. Az ember azt mondta, hogy samsung eddig nem igen rakott össze komplett gépet és ezért bizonygatta hogy most ez a legjobb laptop széria.
    Néhány ismerősöm azt a videokártya viszonylag gyenge, a ddr3as ram pedig elavult. Főleg játékra használnám, de majd meglátjuk mit hoz a jövő :) Esetleg ti ajánlanátok más helyett? Egy kicsit többet rászánni vagy általában alkalmatlan a laptop játékra és asztalit kellene összerakni, kész konfigokat keres?

Várom válaszaitokat
  • franc0
    De könnyen megsértődsz a semmin...

Igen, ennyiért vagy ez van, vagy Toshiba L850 HD7670-el. Más nincs. Legalábbis ha új gépet akarsz, és játszani szeretnél rajta.
  • Lacee86
    Én nem irkálok szakmai fórumokba. A srác kérdezte, én véleményt mondtam a notiról, mivel ugyanilyet vettem. Azt hiszem, 150-ért elég sokat nyújt. Akinek meg van 3-400 ezre, az nyugodtan vegyen Apple-t.
  • franc0
    Meg hát minden relatív, ha a PH-n leírnád egy szakmai fórumba egy 15,6-os 1366*768-as panelra hogy tűéles... inkább ne írd le :)
  • franc0
    Ezt mondom, függ attól mit veszel. Panelből se egyféle van, sőt...
    A laptopodban TN panel van, LED-ekkel megvilágítva.
    Egy 13-as MacBook Pro-ban is, de ha mellétennénk ordító lenne a különbség...

Nem fikázom a géped, én örülök ha tetszik neked. Csak leírtál ott egy szakmailag nem teljesen korrekt dolgot (sajnos majdnem mindenki rosszul tudja), gondoltam jelzem.
  • Lacee86
    Én csak azt mondom, amit tapasztalok. :) Nekem jobban tetszik a laptopom kijelző képe, mint a monitoromé. :) Tűéles.
  • Lacee86
    Hát ezt én még nem hallottam. Viszont nekem meg jó, h ha csak netezek stb., akkor nem a 22-es nagy dögöt kell bámulnom, hanem a kis 15,6-os kijelzőt. A monitort sztem majd csak filmezésre meg esetleg játékra fogom használni.
  • franc0
    Monitorokban nem vagy otthon :)
    Állíthatgatod napestig, ha nem tud többet az adott panel... ugyanez áll a betekintési szögre is. A háttérvilágításhoz kevés köze van.
  • Lacee86
    A színhelyesség sztem beállítás kérdése. Maga a kijelző képe gyönyörű, szebb mint a monitoromé, ami egy 3 éves 22-es Samu, DVI-s. A betekintési szögre viszont érzékenyebb, mint a monitorom, bár nemtom, h ez csak a laptop LED kijelzőknél van-e így vagy a LED-es monitoroknál is.
  • franc0
    Ja és a LED jobban bántja a szemet, mint a CCFL.
  • franc0
    Elolvastam azt a kommentet iponon, lenne egy megjegyzésem.

Értem én, hogy sokkal fancybben hangzik az, hogy LED, mint a CCFL/fénycsöves. Ez elég is az emberiség 99%-nak, hogy jobbnak gondolja. DE:

Utóbbinak jobb, színhelyesebb a képe. Amiért a LED háttérvilágítás használják (tehát a helyes megnevezés nem LED monitor, hanem LED háttérvilágítású TFT), annak több oka van:
    - kevesebbet fogyaszt
    - vékonyabb lehet a kijelző
    - a fénycső gyorsabban fárad, veszít a fényerőből

De a színhelyessége rosszabb. Igen, ez áll a 300 ezres Apple ThunderBolt displayre is.
  • Lacee86
    Ezt másnak is tudom javasolni amúgy, most már saját tapasztalatból: aki szeretne azért játszani is, de nem tud/akar 300-400 ezreket kiadni egy gamer laptopra, az nyugodtan vehet egy GT 630M-mel felszereltet, elég erős cucc ahhoz, h elvigye a mai játékokat, és sztem még egy darabig fogja is.
  • Lacee86
    Hát ugye azt mondanám, h ha meg nem is játszik, akkor olcsóbban is találsz jó kis notikat. Épp az előbb próbáltam ki, az 1680x1050-es monitoromra rákötöttem, és azon a felbontáson, még úgy is vitte az említett játékokat (közel) max grafikán, reccenésmentesen.