16455
  • browing
    Értem, kösz a segítséget.
    Annyira nem nagy gond, hogy minden játék nem megy rajta fullon, úgyis a tesómnak akarok venni aki inkább a filmekre van ráizgulva.
  • Lacee86
    Közben még a NFS Hot Persuit-ot is kipróbáltam vele: 1366x768 felbontás minden maxon ment gond nélkül, 30-40 FPS.
  • Lacee86
    Hello!
    link
    A hosszú kommentet én írtam, most vettem 1 hete ugyanilyet.
    Annyi, h azóta már játszottam is rajta. Itt a fejlécben a Mobilg grafikus processzorok erősorrendjénél megtalálod a GT 630M-et, és rá kattintva van teszt is, h melyik játékot hogy viszi. Én eddig a Fifa 2012-vel és a Cod Black Ops-sal játszottam. A Fifa nem izzasztotta meg különösebben max grafon sem, a Black Ops-ot is gyakorlatilag majdnem maxon viszi, az élsimítást kell visszább venni. De 30 FPS alá még a legzúzósabb részeknél sem esik.
    A vinyója kicsit lassabb, mint egy 7200-es (ennek ugye csak 5400 a fordulata), de nem vészes. A legnagyobb baja, mint minden laptopnak, h terhelés alatt, főleg ebben a melegben, eléggé melegszik. Erre hosszú távon egy hűtőpad megoldás lehet, 4-5e Ft-ért kapni már. De jó kis gép amúgy, és nagyon szép. Tudom ajánlani. :)
  • browing
    Heló.
    Szeretném ki kérni a véleményetek erről a laptopról?
    http://www.usanotebook.hu/asus-k53sm-sx136d/P27566
  • aaron12
    Mégis csak lenne még egy kérdésem, mert kinéztem egy másikat is:
    Acer Aspire 5750G-2354G50MNKK

Amennyit megértettem egy tesztből, elég jó gépnek tűnik, viszont nem elég masszív, a billentyűzet se nagy durranás és a legnagyobb baj vele, hogy nagyon tükröződik a képernyő. Mivel még nem volt laptopom, nem tudom mennyire fontosak ezek a dolgok. A képernyő tükröződés nem tűnik nagy bajnak, mert nem használnám túl sokat a szabadban, de a gépelés viszont fontos, hogy kényelmes legyen. Meg tudnád mondani, hogy a tesztben olvasottak alapján az igényeimnek megfelelne-e? Árban kellemes, teljesítménye jó, csak ez a két dolog aggaszt.
  • aaron12
    Akkor ezek közül a Toshiba.
    Köszönöm a segítségeteket!
  • Lacee86
    Azokra jó.
  • aaron12
    Játszani is szeretnék, de abszolút nem nevezném magam nagy játékosnak, szóval GTA SA, esetleg F1 2011 és FIFA12 (ha futnának). Ezen kívül HD minőségű filmek lejátszása még az, ami fontos. Egyetemre lenne a gép, ott pedig a VGA nem hiszem, hogy túlságosan fontos lenne, viszont én nem szeretnék integráltat.

OFF:
    15.000 RSD (37500 HUF) felett Belgrád területére ajtótól-ajtóig szállítanak. Szerbia területére is érvényes a 15.000 RSD, csak itt nem ők intézik a szállítást, hanem a City Express csomagküldő szolgálat.
  • Lacee86
    Igen, a 3 közül sztem is egyértelműen a Toshiba a legjobb. De ezért kérdés, h mire szeretné használni, mert az abban levő GT 315 az semmivel sem tud többet, mint egy HD3000... Igazából nem is értem nagyon, h minek bele külön VGA.
  • RYO21
    OFF: Gigatronnál szállítanak házhoz?

Egyébként egyik nap láttam egy L755-ös toshiba laptopot. Nagyon szép, és a műanyaga is erősnek tűnik.
  • Lacee86
    A fő kérdés, h mi a célod? Írtad, h 1 GB VGA, de miért? Játszani szeretnél? Csak mert ezek a laptopok nem arra valók, az első 2-vel alacsony grafon most még csakcsak, de az utolsóval még azt sem nagyon. Játékhoz minimum GT 540/GT 630/HD 6650 körüli tudásúak ajánlottak.
  • aaron12
    Üdv.

Párszor már kérdezősködtem itt és hasznos tanácsokat kaptam. Eldöntöttem, hogy veszek laptopot és a következő kritériumok alapján:
    15,6", i3 vagy i5 CPU, legalább 4GB RAM, legalább 500GB HDD, legalább 1GB VGA, HDMI és VGA out, minimum 3 USB port, WiFi, LAN, numerikus billentyűzet, legalább 6 cellás aksi.

A következők közül gondoltam választani:
    Acer Aspire 5750G
    HP ProBook 4530S
    Toshiba Satellite L755-11J

Ezek még nem véglegesek, csak ezeket néztem ki magamnak.
    Aki esetleg tudna véleményt vagy ötleteket adni, szívesen fogadom.
    Más ajánlásokat is várok ebben az árkategóriában (~125.000 HUF).

Előre is köszönöm!
  • franc0
    Te tudod...
    Én 2006-os gépbe (ThinkPad T60) is tettem már, minden forintot megér. A családi videókat meg ne a notin tárold, máris elférsz.
  • Lacee86
    Hát ha még garis, akkor egyértelmű, h nézesd meg. Csak a vinyódról a fontos adatokat valahogy le kellene mentened előtte.
  • SzirmosSzisza
    2 éves laposba inkább nem raknék SSD-t, illetve SSD tárhelye picit picike nekem, DVD-rom helyére meg nem tudom ennél a típusnál lehet-e.
  • franc0
    Szerintem is a vinyó lesz. Tegyél bele SSD-t.
  • SzirmosSzisza
    Picit off:

Laptop random időnként "megfagy", értsd játék alatt megáll a kép másodpercekig, Windows megáll 10-20 másodpercre. Én személy szerint a vinyóra gyanakszom (ha van valami komolyabb I/O rajta, pl fájlletöltés (főleg Steam öli meg) akkor meghal teljesen gép és használhatatlanul lassú. Ilyennel vissza lehet küldeni ASUS-hoz ? (Szept elején jár le a 2 éves garancia)
  • RYO21
    Üdv!

Szeretnék venni egy laptopot olyan 100-120E FT-s árkategóriában. Főleg az egyetem miatt lenne rá szükségem. Először is mely márkákat ajánljátok? Én eddig főleg HP illetve Toshiba laptopokon gondolkodtam.
  • Lacee86
    Hú, van azért ebben az i3-GT 630 kombóban kraft játékban is. Első játékos tapasztalatom, igaz nem a legnagyobb igényű játék, de a Fifa 2012-t 1366x768-ban 4x élsimítással legmagasabb renderelési beállításoknál nem izzasztotta meg, 80-100 FPS...
  • DIESEL DOG #13992
    No meg játékok esetében még mindig inkább döntő szerepe van a VGA-nak...
  • MeoH #13991
    Persze, csokkon. De attol meg gyengebb es dragabb. Dehat, mobiltast meg kell fizetni :)
  • franc0
    Ahogy haladunk az időben, a különbség egyre kisebb. Mivel az asztali procik fogyasztása csökkenőben van míg a notiprociké stagnál.

Példa: egy desktop i5 2400-nál gyorsabb egy mobil i5 3610QM.
    De igazából tökmindegy, egy i3 is elég szinte mindenkinek. SSD-re kell költeni, nem kórájszevönre.
  • Lacee86
    Hú, ez az Asus K53SM noti eddig qva jó. :D Igaz, még csak 1 napja van meg, de eddig nagyon tetszik. :))
  • MeoH #13988
    Az a HP elviszi azokat a gameket, amit felsoroltal. Azert a mobil dolgok gyengebbek, mint az asztaliak, es dragabbak is. Pl a mobil i5 proci joval gyengebb, mint egy asztali i5. Es ez igaz a VGAra is. CSaloka nev, mert nem egyezik a teljesitmenyuk.
  • JethroHUN
    dv6-6150es típust választottam. Ezt nem írtam az előbb.
  • JethroHUN
    Kellene egy kis segítség. Tönkre ment a mostani laptopom. És kellene egy új. Játékra (is). Nem mondom h BF3 és Crysis 3 menjen rajta, mert az nem érdekel. Esetleg a Bad Comapany 2 mert az meg van. Mass Effect 3, AC3, Skyrim. Ami valszeg érdekelni fog az a Guild Wars 2. Medium-Hight közötti grafika jó lenne. napi 2-3 óra között játszottam eddig is, ennyi idő alatt a laptop sem termelne vészesen sok hőt, külső hűtő alá rakva persze. Kb ennyit várnék el szórakozás céljából.

DE, most igazából nagyon nem tudok dönteni mert lehet asztali gép jobb lenne. 200ÿ000 Ft tudok (remélhetőleg) rászánni. Ez a laptopot néztem ki már egy ideje és ha megvan még akkor tuti ezt választom.

Sokan mondják ugyan annyi pénzből sokkal jobb asztali gépet lehet összepakolni mint notit. Ez pár éve még biztos így volt, de ma már nem sokkal gyengébbek a laposak sem. Proci pl i5ös ~200-400 mhz-cel kisebb órajelű ahogy láttam.
    Javaslatokat kérnék, h mit válasszak inkább asztali vs noti. A laptop praktikussága viszont lehet hiányozni fog h összecsukom-viszem. Mert már tanulni sem lehet net nélkül. Észveszem h hiányos a jegyzet -> net, vagy csak nincs kinyomtatva. Ilyen és hasonló esetek miatt laptop felé hajlok. Viszont játszani is szeretnék a lentebb leírtakkal, de nem akarom szarrá eröltetni a laptopot, emiatt a gép felé hajlok. Asztalival sem jönnék olcsóbban szerintem, montitor is 40k, gépház, bill. stb.
  • Lacee86
    Hali!
    Fontos lenne. Notit szeretnék venni, először ezt néztem ki. Csakhogy, most nézegettem, morfondíroztam, gondolkoztam, és bár némi fogszívással az ára miatt, de lehet, h jobban járnék ezzel.
    Ugyebár utóbbiba jóval erősebb VGA van, 2x akkora vinyó, 2 helyett 3 USB, különálló gombos billentyűzet (ami nekem nagyon szimpi), jah és 6 cellás 5200-es aksi a 4 cellás 2600-os helyett. Mindez most 30e Ft többletért. Mit gondoltok, ezek a pluszok megérnek ennyit? Én hajlok arra, h igen.
    Ja, és itt a gyártói leírás: link
  • Lacee86
    Hát én pont most azon szurkolok, h a kiszemeltem picit olcsóbb legyen. Csak nehogy megszívjam. :D
  • aaron12
    Köszönöm!
  • V43 1105
    Július, Augusztus..
  • aaron12
    Senki nem tud tippet adni, hogy melyik hónapban érdemes laptopot venni, hogy mikor a legalacsonyabbak az árak? :S
  • Lacee86
    Hát, ez már sajnos túl drága, meg amúgy is Intelt szeretnék. Azért köszönöm, a 2. kérdésemre a választ is. :)
  • franc0
    Tudom picit drágább, de HP ProBook 4535s.
    3 év garancia, fém külső, Llano, USB 3.0. Van nálunk a cégnél pár darab, tényleg jó kis gép ennyiért.

DVI-HDMI kábel, vagy DVI-HDMI átalakító+HDMI kábel.
  • Lacee86
    Hali!
    Erről a notiról mi a vélemény? Nem akarok vele játszani (ill. picit akarnék, de max. 120ezrem van rá, úgyh abból tudom, h nem lehet), így a komoly 3D tudás nem cél. A lényeg, h egy gyors, megbízható notim legyen hosszú távra általános felhasználásra. A hosszú aksis üzemidő nem feltétel.
    Ja, és még egy olyan kérdés, h ezt milyen megoldással tudnám összekötni az LCD monitrommal? (DVI a monitorba, a notiba meg HDMI-n keresztül vagy hogyan?) Köszi előre is.
  • SzirmosSzisza
    Szerintetek azzal az indokkal cserélnek HDD-t, hogy "lassú és gyakran ~10 másodpercig megáll tőle a teljes Windows, ha komolyabb használatban van?". ASUS laptop és még tart a 2 év garancia.
  • Nuki
    Köszönöm:)
    Az ajánlást is köszönöm szépen, nem szeretnék valami nagyon olcsó hűtőt mert még gondolom rosszul járhatok vele.
  • Egerwin
    Sziasztok!
    Egyik munkatársam szeretne egy olyan laptopot, amire ráköthetné a hangfalrendszerét (5.1), tv-jét és főleg filmezésre lenne használva.
    Az se baj, ha a hangkártya külső, csak rá lehessen kötni a hangrendszert, meg jó minőségű legyen.
    200 ezer forint körül kellene neki, mit tudnátok javasolni?
  • aaron12
    Üdv.

Az érdekelne, hogy melyik hónapban a legérdemesebb laptopot venni? Nekem októberre már meg kell, hogy legyen és olyan €380 ropit szánok rá.
  • Promi #13973
    Gratulálok jó kis gép.
    Én egy Thermaltake hűtőt vettem a gép alá.Egy külső hőmérővel nézem állandóan a hőfokot, de még 55c. foknál nem volt melegebb a kijövő levegő.Csak ajánlani tudom ezt a típust.
  • Nuki
    Sziasztok!

Régóta figyelgettem ezt a topikot, mert én is laptopot akartam (és vásároltam) mostanában és úgy gondolom a 250 ezres kategóriában ez a legjobb ajánlat: (legalábbis én ezt vettem meg)

http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=22372&category_id=1&keyword=dv6&option=com_virtuemart&Itemid=1

Processzor: Intel Core i7-2670QM (4 x 2,20GHz / 3,10GHz Turbo, 6MB Cache);
    Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
    Memória: 8GB DDR3 1333MHz;
    Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm;
    Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6770M 2GB DDR5;

mivel pár napja van meg, egyenlőre még nem hajtottam meg. De a specifikációi alapján mindenképpen impozáns darab.
    (igazából még azért nem játszottam vele max grafikás játékokkal mert félek a túlmelegedéstől, hamarosan beruházok egy hűtőpadra és akkor próbálnám ki úgy nagyonigazán:) )