16455
-
nagypite #14091 Az 525 felépítésben ugyan az mint a 540 (96 shaderes) csak 672MHz helyett 600-on frekvencián megy ramok uygan azok. Egy MSI Afterburnerrel szoftveresen simán felhúzható 700 fölé is. Én a 525-t 750-en is járattam napokig mikor kellett persze jobban is melegszik -
#14090 Mai játékok többségét 1366x768-ban élsimítással max grafon, vagy legalább is magas beállítások mellett gond nélkül viszi élvezhető sebességgel. -
#14089 Katt a bannerban a "Mobil grafikus processzorok erősorrendje" linkre, ott kikeresed a kérdéses chipeket, és rájuk kattintva mindegyik oldalán legörgetve ott van jónéhány játékteszt velük. E két konkrét esetben: GT540, GT630. -
béluka80 #14088 Már nem aktuális a laptop, helyében inkább egy Pc szuper táblagép -et vásároly, újabban kanapé számítógépnek nevezik...PC Táblagép M70007T 7 inch Google Android 2. ARM 11 800 mhz potom árban vásároltam -
#14087 Sziasztok! Játékra használt laptop esetében egy GT540/GT630-as videókártya mennyire lenne megfelelő választás egy i3/i5-ös proci mellé? Milyen grafikán vinné a játékokat? Előre is köszi. -
#14086 A válaszhoz az örök kérdés: mi(k)re kell a gép.... -
#14085 8GB bőven elég. Szerintem a CPU és a VGA aránytalan.
i5,i3 + GT540 GT630 -
#14084 vagy ugyan az a gép csak 16 giga rammal és egy picivel rosszabb cpu-val
LINK -
#14083 SZaisztok!
Laptop vásárlás előtt állok. ~200 ezer lenne rá a keret (+-10E) .
Kiszemeltem egy elég jónak ígérkező DELL gépet LINK
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy ár érték arányba jó-e.
A gép mindenre lenne használva játékra is. -
#14082 Ertem es koszi....akkor marad a lapihuto ala. -
#14081 Ilyen hülyeséget...
Attól, hogy nemrég vettél egy laptopot még nem lettél szakértője a témának. Ahogy ezt a mellékelt ábra is mutatja.
GUBA, nem kell hűtőt cserélni. Nem is tudsz, mert nincs hozzá nagyobb. -
#14080 Laptopban procit sem vmi egyszerű cserélni... Procit cseréltél, hűtőt meg nem? :O -
#14079 Hali...lehet hulye kerdes laptopban hutot nem lehet cserelni ugye?Mert volt egy i3-as proci a samsung r540-es lapimban amit kicsereltem egy i5-os procira de azt mondtak ennek nagyobb hutes kellene...vagy ez hulyeseg?Vagy eleg egy lapi huto a gep ala? -
#14078 Én régen hülye voltam és kb naponta 3-4szer lemerült fullra. 2 éves laptop és 30 percet bír maxon :D -
#14077 Az újakon sztem már nem számít. Annyi, h havonta kb. legyen lemerítve. -
fonak #14076 Ja, csak ha állandóan benne van az aksi, miközben hálózatról működteted, az nem tesz jót az aksi élettartamának. Legalábbis a régebbi laptopokon így volt, ki is vettem mindig, hogy ne melegedjen.
-
#14075 Hú, nekem ma akkora felfedezés volt, h a laptop akkuja gyakorlatilag egy szünetmentes tápként funkcionál, ha hálózatról működtetem, és hirtelen elmegy az áram, akárcsak 1 mp-re is. :D :D -
#14074 Hát Toshiba elvileg nagyobb névnek számít laptopban, de nem hinném, h rosszabb lenne a Samu. Esetleg még arról kellene érdeklődni, melyiknek jobb, rugalmasabb a szervize. -
RYO21 #14073 Mindkettőnél 2 év a garancia. -
#14072 Toshibára sztem több a garancia, nem? -
RYO21 #14071 Samsung vagy toshiba, melyik a jobb? A samsungnak jobbak a specifikációi, és egy adott árban van 2 laptop. -
#14070 RAM-ot mindig jóval könnyebb és olcsóbb cserélni...
De attól is függ mennyit cipeled. Én a 2530P-t venném.
-
#14069 Köszönöm a választ. De melyik legyen erősebb a CPU, vagy Több RAM? -
#14068 EliteBookot nyilván, azok közül kb mindegy.
Amúgy 720p filmet egy ThinkPad T60 is kihajt prociból izomból, és csak 40 ezer. -
#14067 Sziasztok, itt volna pár gép.
Erre a használatra: 720p es projektort meghajtani, azaz 720p filmek bírása
Versenyzők
1. http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_6930p_14/hsz_1-50.html
2. http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_6930p_legerosebb_kiepitesben_t9400_4g/hsz_1-50.html
3. http://hardverapro.hu/apro/sony_vaio_vpcyb2m1e_11_6_dual_core_4gb_320gb_hdd/hsz_1-50.html
4. http://hardverapro.hu/apro/szep_hp_elitebook_2530p_subnotebook_6_honap_garanc/hsz_1-50.html -
fonak #14066 Na ez engem is foglalkoztat, igaz én magamnak venném, és munkára is a netezés mellett. Viszont a munkám nem túl hardverigényes (fordításokat csinálok főleg), viszont azért egy Atom vagy ilyesmi nyilván harmatos lenne. Játék nem igazán szempont, az akkumulátoros üzemidő sem fontos, mondjuk min. 15 colos, jó minőségű kijelző már inkább igen. Súly sem számít, ha ~2 kg-nál nem nehezebb.
Viszont jó lenne ha bírna napi min. 8 órás folyamatos üzemet, kényelmesen lehessen rajta gépelni, és lehetőleg minél olcsóbb legyen (szal én is 120k körüli kategóriára gondoltam), de azért ne legyen gagyi :) -
#14065 Udv!
A asszonynak szeretnenk venni max. 120k-ert egy fincsi kis laptopot csak netezeshez, de jo lenne kihozni a maximum teljesitmenyt ebbol az osszegbol (tobb memoria, nagyobb vinyo, jobb proci).
Kosz a javaslatokat elore is! -
#14064 Ahogy közbe kiderült, Acernél silány minőségű a "thermal paste" és a szellőzés, ezek cseréjével 15-20 fokot lehet csökkenteni, ezt viszont sajna itthon nem tudom megcsinálni. -
#14063 Azt tudom, néztem előtte szétszerelési videókat ahol konkrétan megmutatják hogyan kell csinálni. Kiszedtem a csavarokat, de nekem még belülről összefogta az egészet valami, pedig pontosan úgy csináltam, ahogy mutatták. -
#14062 Hát ez kurvára nem így működik.
Szépen megkeresed a neten a konkrét típushoz tartozó szervizkönyvet. -
#14061 Nos nekiálltam és kiszedtem minden csavart, de az alja így se jött le.. Érdekes. -
#14060 Hali! Lassan két éves lesz a notebookom (Acer Aspire 5750G), amit még Ti ajánlottatok. Mostanában egyre forróbb, egyre lassabb lesz indokolatlanul és egyre többen mondták, hogy tisztítsam ki. Ezt hogyan kell úgy kivitelezni, hogy ne tegyek kárt a gépben? Mikre figyeljek, mit pucoljak? (Ez az első notebookom, ilyeneket még sosem szereltem, de ha elmondjátok mire figyeljek, miket tisztítsak akkor úgy érzem menne) -
#14059 Win8 és 20%-os RAM használat. :) -
#14058 Viszont a megbízhatóság rovására megy. Szerintem megbékélek a 2GB-val. Max XP-t használok :) -
#14057 Nem feltételen. Elképzelhető, h vmi 4 giga ramos éppen jobb áron van. -
#14056 Értem. Köszönöm. Több RAM-os noti sajnos több pénzzel jár :) -
#14055 Mondjuk ettől még nézegethesz 4 giga ramos notikat, mert a több Ram sose árt. Bár a memóriát a laptopoknál is könnyű bővíteni a későbbiekben, ha kell. -
#14054 Dehogy. link
Nekem a PC-men 2 giga Rammal semmi gond nem volt vele, pedig abban ráadásul sokkal lassabb proci van, mint amit kinéztél te laptopot. -
#14053 2GB RAM nem kevés a 7-nek? -
#14052 Természetesen, ugyanaz a Win7 megy rá, mint asztali gépekre. Amúgy valszeg Win7-nél régebbit rá sem tudnál tenni.