16455
  • Lacee86
    Igen.
    link
    Sajnos ahogy nézem, ami nekem a notimban van (1 TB, 5400-as 8 MB pufferrel), ahelyett 100x jobb lenne itt a listában a 750 GB, 7200-es 16 MB pufferrel, és még olcsóbb is... Az a -250 giga kevésbé érdekelne, csak lenne gyorsabb. Sajna ezt ugye nem választhattam meg.
  • MeoH #14210
    Most kulfoldre viszik a gepeket, de semmi gond nincs vele, gyorsan es jol dolgoznak. Te ebbol semmit nem veszel eszre.
  • iowa19
    Én is készülök megvenni egy lenovo ideapadet...de ezt a linket találtam, most elbizonytalanodtam...

http://homar.blog.hu/2012/05/11/megszunt_a_lenovo_ideapad_magyar_szervize

Tudtok erről valamit? nincs normális szervíz?
  • V43 1105
    Yep ..
  • Dobronski
    notikba szoktak egyáltalán 7200as vinyot tenni?
  • barcames
    köszi!
    Megerősítettél, hogy nem éri meg a core i7! Sokan mondták, hogy az i5 is bőven elég.
  • franc0
    Az az i7 négymagos, az i5 csak kettő. Összességében jóval erősebb processzor, az asztaliak között is megállja a helyét.
    Átlagos felhasználásra egy i5 is bőven elég, játékoknál nem nagyon fogsz profitálni a bika prociból, notebookoknál a VGA a szűk keresztmetszet. Ebben a gépben elég jó van, de az i5 is elég mellé.

Ami gond szokott lenni, hogy ezek a négymagos szörnyek sokat tudnak fogyasztani és nagyon fel tudnak melegedni.
    Emiatt hangosabb lesz a hűtés, forróbb a gép burkolata. Sőt, gyenge minőségű, olcsóbb gépeknél előfordulhat a túlmelegedés, ami miatt a gép azonnal lecsökkenti a teljesítményt.
    Tehát előfordulhat, hogy megveszed a bivaly hardvert, de mivel folyamatosan túlmelegszik, nem is tudod kihasználni.

Szerencsére ez a típusú laptop nem ilyen, normálisan meg van tervezve, ezzel nem kell számolni.
    De én úgy látom, nem csak 20 ezer a különbség, szóval én nem fizetném ki a felárat.
  • barcames
    csak nem lesz gond vele :)
    core i7 miben tudna többet? (játéknál vagy miben?)
  • Lacee86
    Komoly egy cucc. :) Nekem egyedül az 5400-es vinyó cseszi kicsit a szemem, mert sajnos érzékelem a saját notimon is, h lassúcska, és ez esetenként nem túl jó.
  • barcames
    ezt a fogom megvenni
    Néha játszanék is rajta kicsit!
  • Lacee86
    A 7-esnek még az órajele is kisebb ráadásul. Bár itt az erősorrend táblázat azért jelentős különbséget mutat.
  • franc0
    Attól függ mire kell és mi a gép típusa.
    De valószínűleg nem.
  • barcames
    Nem tudom eldönteni melyik proci legyen a laptopban amit veszek a core i7 20ezerrel drágább megéri???

Intel Core i5-3210M (2.5GHz/3.1GHz, 3MB Cache, 64-bit, 22nm, 35W
    Intel Core Quad i7-3610QM (2.3GHz/3.3GHz, 6MB Cache, 64-bit, 22nm, 45W) - 4 magos
  • lotsopa
    Inkább valami ilyesmi, bár erősen felhasználás függő. Asus K55DR-SX087V 147 990 Ft
  • lotsopa
    A szűk keresztmetszet a vinyó és a HD 3000, szerintem ennyi pénzért nem éri meg.
  • balee4
    Erről vélemény?

http://www.edigital.hu/Notebook/Dell_Inspiron_N5050-i5_notebook_fekete_+_Windows_7_operacios_rendszer-p326921

Nem játékra kell. Számít vmit az integrált videókari?
  • Dobronski
    A HP amit linkeltél az is 5400-es, nem?

Mit baszhattam el? Fogtam a linket (mindig leellenőrzöm), és "URL BESZÚRÁSA" gombbal bemásoltam...
  • Lacee86
    Meg az 1 év gari tényleg nevetséges, pláne egy 260 rugós gépnél...
  • Lacee86
    Túl sok rosszat hallottam/olvastam róla ahhoz, h ne vegyek.
  • iowa19
    Mi a baj az Acerrel?
  • Lacee86
    Én Acert alapból nem vennék, de ami még ellene szól:
    -260 ezres gép létére 5400-as vinyó van csak benne
    -egyetlen év alapgarancia...
  • iowa19
    Köszönöm a választ! Megnézem ezeket.

egy ilyenről esetleg vélemény? Igaz ez kcisit drágább.
  • Lacee86
    Ez nem tűnik rossznak nekem, bár numerikus bill. nincs rajta, ami engem zavarna, de ez egyénfüggő: link
    Vagy esetleg ez. Ezen van numerikus, több USB, masszívabb jószágnak tűnik, de kevesebb ram, gyengébb proci, viszont oprendszerrel: link
    Végül egy Dell. A neve már eleve, sztem fém háza súlyából ítélve, és 3 év gari. Speciel nekem nem tetszik, de ez is szubjektív, és ha az oldalon megnézed, van többféle színben ugyanezen az áron: link
  • iowa19
    *200 ezer forintos
  • iowa19
    *árkategóriában
  • iowa19
    Sziasztok, milyen laptopot ajánlotok 200 forintos űrkategóriában, ha játszani is akarok rajta a mai játékokkal? Vagy ilyen nincs?
  • Lacee86
    Jah, sajna én is tapasztalom (bár persze nekem csak i3-am van), h gyors lenne a gép, de amikor olyan művelet van, ami a merevlemez sebességén is múlik, akkor bizony még lassabb mint a régi Pentium D-s rendszerem. Meg sztem a HDD puffere is kicsi. Képnézegetésnél a legzavaróbb, de pl. több program megnyitásánál is, lassan nyitja meg őket.
  • Promi #14184
    Azért mert nem tudsz úszni, még nem a víz a hibás.:)
  • lotsopa
    Ilyen kategóriában már érdemes ssd-ben is gondolkodni. Hiába van benne csúcs i7-es proci, ha a hdd kellően lassú. Amúgy jó a gép.
  • Dobronski
    szar ezsgé...
  • Balee 007
    az URLnél amikor be akar tölteni töröljétek ki a www.sg.hu/-t és akkor jó lesz
  • Balee 007
    link
    tessék
  • Lacee86
    Most sem jó. :/
  • Dobronski
    Valamiért elérakja, hogy "www.sg.hu"....
  • Dobronski
    Köszi hogy szóltál!
  • Lacee86
    Nem jó a link.
  • Dobronski
    Üdv!

Vélemény?
  • Bladzs
    Sziasztok
    Testvéremnek keresek laptopot, olyan 120ezer forint érték körül.
    link
    ezt a gépet néztem ki, igazából a fő szempont a garancia és a vinyó lenne. Játszania nem nagyon fog rajta, max Sims 3, és inkább filmet nézegetne, és azok tárolása miatt kéne a nagyobb hely benne. Ha tudtok valami jobb megoldást írjátok.
    Előre is köszi.
    sziasztok.
    netbookot szeretnék venni, és találtam ezt. Mit mondtok róla?
    esetleg van olyan netbook aminek magyar billentyűzete van?
  • Jim Morrison
    Sajnos nem nagyon volt megint időm foglalkozni vele, de arra jutottam, hogy nekem egy lentebb linkelt sony és asus zenbook (prime) kettős kéne :D Tudnátok ehhez mérten ajánlani úgy, hogy nem kell baromi vékonynak lennie, de azért monstrum se legyen.
    Fő szempontok továbbra is:
    - ssd és hdd
    - jó processzorral + monitorral + legalább 4GB Ram ha lehet
    másodlagos:
    -Sonys, macbookos billentyűzet
    -UTP kábel bemenet (mondjuk ezt valószínűleg csak 1 évig használnám)
    -USB 3.0