Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MeoH
Mar hogy a viharban ne tamogatna a DXt? Persze, hogy tamogatja, asszem DX10es. Csak nem jatekra van. De ahogy irtad, ezek a VGAk netre, filmezesre es officera vannak, es azokkal tokeletesen meg is birkozik, sokkal kisebb fogyasztassal es kevesebb holeadassal.

fuck mmo's..i.,

intel gma nem is támogatja a direct x-et, szóval játékot felejtsd el azon. Az arra jó hogy megspórolják a drágább ati vagy nvidia vga-t és netezz vele vagy office-ra jó. Szóval DX-et nem támogatja...

MeoH
Gondolom ilyen VGA: Intel GMA 4500. Ez nem jatekra valo pottyet sem. Nem a geppel van gond, hanem ez ennyit tud...

fuck mmo's..i.,

Hali. segítenétek? van egy acer aspire 5730z laptopom, ami nem az erejérõl híres(intel videókártya...), van benne 3 gb ram, 2 magos proci, és elvileg a san andreas-nak simán futnia kéne rajta, mert bõven megvan az ajánlott gépigénye, de mégis szaggat elég keményen ha felhúzom a grafikát. win 7 van a gépen. más játéknál is van így, h kis játék, bármin elmegy szépen, de nekem meg szaggat. pedig futnia kéne szépen. driver gond lehet? xp-vel jobban menne? mert tudom h nem egy izomgép, de azért ezek mehetnének szépen rajta. elõre is köszi a segítséget.

oliwwer
Sziasztok!

Laptop kelleni, bolti, garival, max 120ig. Filmre, netre, de persze minél jobb.

Köszi!
mennyit ad neked 3dmark03-ban? 20000 felett vagy? 3dmark06-ban?

Aki most akar egy nagyon jó ár/érték arányú laptopot venni, annak ajánlom az ASUS N55S szériáját. Szombaton vettem meg a bõvített verziót (8GB DDR3 1333MHz, i5-2410 2,3GHz, 750GB HDD, GT 555ím 1G😎 236e-ért a Notebbok.hu-nál, és ez a gép minden várakozásomat felülmúlta! Egész nap nyúzom a melóhelyen, 8-10 böngészõ, outlook, word és excel hegyek egyszerre megnyitva, 3 különféle wifi printer, stb., este meg egy kis játszás - Call of Duty, Alan Wake...pöpecül rohan.
??? what? 40% ? ezt így honnan? tegyek bele egy ciklust, úgyérted 40 %-ról töltsem fel havonta 100-ra aztán megint merítsem le 40-re? ez egy ciklus? érdekes, eztz hol olvastad?

franc0
Ha fiókban akarod tárolni, 40%-os töltöttséggel tedd, és havonta vedd elõ, tegyél bele egy ciklust.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

gurubefree
a tesztek jatekok eseten mit sem ernek .....

Amit en probaltam az a COH , WoT , WoW . WoT mar megfogja ha nem vektorgrafikat akarsz latni. Nem azert emlitettem es nem probaltam utalni arra hogy a GT540 "szar" . Aki tud kompromiszumokkal egyutt jatszani annak megfelelo lehet .

ゾルターン

gurubefree
UK

ゾルターン

whiskeyman
Én akksiról nagyon ritkán használom a gépem. De állandóan benne van az akku is. De mivel Lenovonál kitalálták, hogy optimalizálás élettartamhoz, így a töltési kapacitás 0-80%-ra korlátozódik, amivel növelhetõ az akku élettartama. A legfontosabb pedig, ha mégis áramszünet lenne, nem kell attól parázni, hogy kikapcsol a gép, amikor nem kellene.

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

whiskeyman
ipon? ott lehet kapni

bár nem tudom, hogy a nálunk, az mit takar... 😊

Teljesen jól fut crysis 1280 x 1024-ben. 3dmark06 eredményem 21000 pont holnap próbálom majd 3dmark06-ot de 3dmark03 alapján ez lesz vagy 9000 pont ami azért szép... gt540 nem izmos? 2gb ram 96 pipeline, meg ugye a teszteredmények...

nem fogok sokat játszani egyébként media marktban veszek pár progit 3000 ft környékén.

crysis teljesen jól fut.

teljesen lemeríteni? ez litium ion aksi, tudtommal csak a nikkel metán hidrogént kell pl. lemeríteni ugye memória effektus miatt, meg mondjuk a célból mint írtad...

Várom egy "okos" hozzászólását...

gurubefree
sokra ne szamits .... a GT540 nem egy izmos kartya. Jobban jartal volna egy Lenovo Y570-el (GT555) ha jatszani kell . Ha lehetne nalunk kapni akor azt vettem volna .

ゾルターン

Én úgy tudom hogy érdemes teljesen lemeríteni, majd fiók.
De majd az okosabbak megmondják. 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Kedves fórumozók!

Valakinek van valami tippje hogy ha vettem egy új notit amit én asztali gépnek használok nem igazán viszem sehová, akkor az aksival mite tegyek? Most beraktam a gépbe, feltölti magyaránt formázta, de hagyjam benne a gépben? Természetesen a célom az lenne hogy megõrizze a teljesítményét minnél tovább ha pl. utazáskor vinném valahová.

Köszönöm aki segít!

f22m a típusa i7 proci, 4 magos 600GB Hdd nvidia 540m video, 6gb ram stb...nagyon komoly cucc, most jelenleg crysis indításával szívok, ez nem xbox360 sajna játék terén...

gurubefree
igen van ... vaio care fel fogja ajanlani a backup kesziteset . azt megkerdezhetem melyik tipust vetted meg ?

ゾルターン

backup kéne szerintem is. emlékszem mikor egyetemre jártam a számtech laborban voltak ilyenek a gépek, hogy minden boot-olásnál kicsomagolta az operációs rendszert a gép. Ez a sony noti csak akkor mikor elõször kibontottam, biztos van olyan fuknció hogy dvd-re menthessem

kifli
van egy recovery partició, szerintem van valami beépített szoftver, amivel ezt backupolhatod dvd-re...
Nos megvettem a Sony-t, nagyon komolyan néz ki. Egy Hp notit cseréltem most le. Mondjuk érdekes cd-t nem adtak hozzá semmit, eladó azt mondta hogy a Windows-zal bármi probléma lenne az a HDD-n van és onnan telepíthetem újra...

Most nekiállok tesztelni 3dmark03, 3dmark06 stb.

gurubefree
B960-tol meg az i3 is jobb.

Sony minoseg .... volt ugy 10 eve. Hardveresen manapsag nem igazan van kulonbseg laptop es laptop kozott azonos kategoriaban csak talan annyit hogy esetekben + memoria vagy nagyobb HDD.
Sony laptop-ok Jol ossze vannak rakva bar az anyag hasznalat ( F ; FW ) felhaborito amellett hogy milyen arat kernek erte. Software-er teren tele szemettel bar ez egyszeruen orvosolhato.

Az en vaio-m ( 2670qm , 6GB , 640GB , GT540 2GB ) gyors tehat hardver teren csalodas nem fog erni de mint mar emlitve volt itt 1000x >>>> csodat ne varj.

ゾルターン

A kérdésem az lenne tõled higy melyik az új generáció? az intel b960? nem az intel i3, i5 , i7-esek? melyik az új és a jobb? Én pl i7-es gépet nézek az 4 magos...

Bocsi a duplázásért, meg ezt néztem, nem tudom melyik lenne a jobb a kettõ közül.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

gurubefree
mire vagy kivancsi ? volt mar nem egy. most egy VPC-F23P1E/B hasznalok.

ゾルターン

Tudtok kb maximum 150-160ezer forint értékben olyan notebookot mondani ami játékra is alkalmas?

Toshiba Satellite L750D-16K

Ezt néztem ki magamnak, de sajnos nem nagyon értek hozzá. Nem kell hogy full hd-ban 200*-os élsimítással menjen a battlefield 3 rajta, de azért fussanak rajta normálisan a mai játékok(fõleg MMO érdekel meg rts), meg a késõbbiek is majd. Tudom hogy ebbõl az árból hiperszupercsillivilli asztali gépet lehetne összerakni, de épp a mobilitás a lényeg most.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Én egy akciósat néztem ami 400 helyett 250ezer. i7-es 4magos proci, nem is 2 magos hanem 4 és full Hd 1920 x 1080 kijelzõ ugye ez a 1080p és Blu-ray lejátszó van benne.

6 GB ram meg egy olyan videokari amely 3dmark06-ban 8400 pontot teljesít.

Csak érdekelne hogy megbízható e sony, bár a márka ugye kötelez gondolom meg ugye van rá gari, szóval biztos nem lehet vele gond.

Ha noname lenne biztos nem vágnék bele.

franc0
Vannak nagyon jó gépeik a 400 ezer feletti (biznic) kategóriában. Gondolom a 150-250-eseket nézed, azok nem nagyon jobbak, mint mondjuk egy Asus.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Kedves Fórumozók!

Van valakinek tapasztalata sony notebook-kal kapcsolatban? Fõleg negatív tapasztalatra gondoltam...

Nagyon drága de tényleg olyan jó?

Láttam egy akciósat a media marktban, azért kérdezem...

Angliában venném. Igazából engem is az fogott meg, hogy a seggemet is kinyalják a pénzemért. Úgyhogy még ha esetleg el is romlana, akkor is jön a sárga (laptop) angyal 😄
A banner alatt van egy jó link, ott megtudod nézni hogy melyik gpu-val hány fps van a játékoknál.

Pl. intel über gyenge hd 3000

Ha rákattintasz valamelyik játék mellet a "+" jelre, akkor kiírja hogy más gpu hány %-al erõsebb.

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

whiskeyman
Akkor lesz igazán trendi, ha az Asus Eee Padjét választja 😄DD

MeoH
Ha linkelnel konkret modellleket, akkor tobbet tudnank mondani, de 4200 3dmarkban nem tul acelos. A Win7 elfut rajta, de komoly dolgokra nem alkalmas a netbook. Persze, ha trendi akarsz venni vegyel azt, ha meg trendibb akkor meg tabletet...

fuck mmo's..i.,

whiskeyman
nem tudom te hol nézted...
tessék, 9k külsõ dvd író
Tudom mit az az SSD, nem kell bemutatni. Sõt még az Asus netbookokat is ismerem, mert ott dolgozom, ahol ezeket szervizelik.
Trendi? na erre inkább nem is reagálok 😄DD
Office alkalmazásokra, netezésre bõven elég egy netbook.
Azt írtam, hogy nem olyan nagy élmény vele játszani. 4200 pont? Az én laptopom 8000 pont felett teljesített, mégis volt, ami már akadozott, igaz beállítás kérdése...

Hello, VAn vkinek ilyen vagy ehhez hasonló Lappja?
Mivel még cska néhány napja van nálam így érdekelne más véleménye, tapasztalata a géprõl, mire figyelni rá stb, vmilyen rejtett speckó errõforrás amit ki lehet még hozni belõle ilyesmi.

Link

Ha töredéke erõben akkor minek raknak rá windows 7-et? én azért cserélem le a mostani notimat mert az egy p4 celeron 1600-as 512MB ram-mal. videókártya nincs is benne úgymond csak az az intel GMA graphics media accelarator

Egyébként ezért írtam hogy rákötném a gépet külsõ LCD-re szal mindegy milyen a képernyõ 15.6-os vagy 9-es 10-es nekem mindegy hiszen rákötöm külsõ vga-ra aztán LCD-t használom. Vagy netbook-on nincs külsõ vga csatlakozó?

Utazásra is használnám de csak ha nyaralok vagy sielek.

Inkább ár miatt vennék netbook-ot meg azért mert trendi...

Én is most néztem azóta külsõ DVD-t és 15000 bruttó volt a legolcsóbb...

És láttam egy ASUS netbbok-ot ami meg is tetszett ez van SSD-vel.

Ja és még az SSD miatt vennék netbook-ot mert az gyorsabb mint a HDD.

Játszani szerinted nem jó egy 150 ezres notebook? 3dmark06-ban 4200 pont körül teljesít, tudja a DX11-et.

Szóval nekem word-re kell, internetezni, outlook-ra, utazni nem fogok vele sokat... Csak a netbook trendi...

Köszi a segítséget!!

MeoH
Közel sem. Netbook arra valo, ami a neve. Netezesre, officera. Netbook toredeke "eroben" egy i3as notebooknak.

fuck mmo's..i.,

whiskeyman
Most munkára kell vagy játszani?
Netbookon nem nagyon tudsz játszani, mert nem erre találták ki, de egy 150 ezres gépen sem tudsz majd olyan nagy élménnyel gémezni. Persze attól még a régebbi játékok elfutnak rajta.
Egyébként egy külsõ dvd írót már 10 ezertõl kapsz.
De még mindig nem mondtad, hogy mire szeretnéd használni, mennyit utaznál a géppel. Mert ha folyton úton vagy, akkor netbook, már csak a súlya miatt is.
Vagy szerinted nem jobb egy, mondjuk 15,6"-os gépen nézni egész nap az Exceleket, mint egy 12"-os kijelzõn?

Figyelj csak én most éppen venném csak a kérdés hogy netbook vagy notebook. A lényeg hogy nekem most van egy külsõ TFT-m azon dolgozom. Notebook mellett az szól hogy van benne DVD és jó a procija (2400 MHz és 2 mag, 4 szál, i3-as). Feltudok rá telepíteni mindent DVD-rõl. Ja és notebook-nak van jó videokarija! 750 Mhz GPU 800 Mhz memória, 1024 Mb RAM.

Netbook mellett az szól hogy olcsóbb meg kisebb. 90000-ért láttam 32 GB-os SSD-vel ami jóval gyorsabb mint a HDD.

Melyiket vegyem? Notebook vs. Netbook???

Notebook 149ezer Netbook 93ezer... de ahhoz vennem kell ugye külsõ DVD-t és akkor már ha azt 20 ezerrel számolom 110 ezer, ami 30 ezerrel olcsóbb mint a Notebook.

Egyébként külsõ DVD-vel egyenértékû a netbook egy notebook-kal?

whiskeyman
Pl külsõ dvd meghajtóról...
mennyit szánnál laptopra?

Kedves fórumozók!

Tudja valaki például egyébként hogy egy netbook-ra hogy telepítik az operációs rendszert ha egyszer nincsen rajta DVD meghajtó? Tud valaki ajánlani egy jó netbook-ot egyébként? Csak ne a macbook air-t. Köszi

Köszi a választ. Mert ugyanis most néztem egy játékot és pl. az azt írja hogy notebook videokártyát ne igazán ajánlják. De akkor ezek szerint belevághatok egy notebook-ba. Amit kinéztem pl. tudja a DX11-et.

whiskeyman
Igen lehet játszani rajtuk. Én is laptopon játszom, tökéletesen futnak a játékok rajta.

Kedves fórumozók!

Érdekelne valakinek a véleménye hogy egy notebook jó e játékra? ugye ezekben Ati mobility radeon van azon jól futnak a játékok? Persze tudom hogy milyen típus nem mindegy, de ezeken mennek egyáltalán a game-ek, persze ha támogatja a DX11-et amit kinéztem?

150.000-max 200.000

Azt lsezögezem, hogy ha itthnolról szerzed a cucc nagyon drága lesz. 😄

Minõsége kifogásolhatatlan szerintem, garizáskor házhoz jönnek nekem megcsinálni.

Alienware m14x

Igazából nem találtam olyan laptopot, ami olyan lenne, amirõl én álmodok. Valami mindig hiányzik, vagy túl sok nekem.....
Aztán eszembe jutott az Alienware.
Van valakinek tapasztalata a cuccról? Minõség, korrektség, garancia, stb.