16455
  • Gyöször
    G széria nincs is a lenovo honlapján, úgyhogy maradunk abban, hogy fogalmunk sincs. Pár nap múlva kiderül :)
  • Lacee86
    Nem ismerem a Notebook storet, csak az Ipont. Utóbbiból rendeltem a notim, meg 3 éve a monitorom, teljesen megbízható hely. Mondjuk ezen a Store-n ilyeneket irkálnak i3-ra, h belépő szint, akkor mit írnának a Celeronnal, vagy a gagyi alap AMD-s procival felszerelt gépekre... :D
    A 2 típus közt meg őszintén szólva fogalmam sincs, mi lehet a különbség. Esetleg a gyártó honlapján nézelődj. Tudásra ugyanannak tűnik, vmi apró eltérés lehet.
  • Gyöször
    Mi a különbség
    GT és GL között?

GL-el a notebook store-nál 7ezret spórolnék a postaköltség miatt.
  • Gyöször
    Notebook store ajánlott?
  • Lacee86
    Az én notimban a 2,3 GHz-es i3 800 MHz-re !! visszaveszi az órajelét, ha nincs több kraftra szükség, és 1 V alá viszi a feszültséget, szóval nagyon energiatakarékos. Sztem megéri a plusz 5e Ft-ot, mert szükség lehet a 4 szálra, és ugye az i3 a Hyper Threadinggel ezt tudja.
  • Gyöször
    Meggyőztél. Majd megkérdezem a leendő felhasználót, hogy elég-e neki az 500 GB winyó. Proci miatt szerinted ajánlott az 5000 Ft többlet? Sandy csak erősebb, nem?
    Nem találtam fogyasztás teszteket, de kb ugyan annyit eszik mint a B960?
  • Lacee86
    Szar... 1 év garancia? Röhej.
    Ha nem zavar, h nincs numerikus bill, akkor ugyanez a teljesítmény Dell-ből, 3 év !! garival: link
    Vagy Lenovo 2 évvel, numerikus bill-lel: link
  • Gyöször
    Acerekről mi a vélemény?
    Acer Aspire 5749 mint alternatíva?
  • Lacee86
    A 610 ugyanannyit tud, mint a HD3000. Viszont a B950-ben csak HD2000 van, ami gyengébb, mint a HD3000. 3000 az az i3-ban van. Amúgy irodai munkára teljesen elég a B950 integrált karival.
  • Gyöször
    Procival-t akartam írni.
  • Gyöször
    Iponon ezeket a laptopokat 120 körül mérik.
    Igaz, hogy b950 prival ami 2,1 GHz. Jól gondolom, hogy az irodai programcsomagra, netezni stb sógornőmnek teljesen elég? Még mindig nem vettem meg neki, nézgelődök címszóval :)

Van 3 féle verzió, melyik a jobb? a GT610 geforce többet tud mint az integrált HD 3000? A GT610el 1000 Gb winyót adnak, a HD 3000rel meg csak 750et. Körülbelül teljesen mindegy? Inkább a tárhelyre szavazok, plána ha még a GT610 jobb is kicsit. Különálló VGAval többet fogyaszt?
  • Lacee86
    A gond csak az, h a képen látható játékot pont nem fogja vinni rendesen... Hacsak nem csinálnak vmi überfasza optimalizálást neki a GTA IV ratyisága után.
  • Besz
    Meggyőztetek, ennél maradunk: Lenovo ideapad G580. Ez a reklámkép adott egy ötletet: 8GB RAM-mal fogom kérni, az a biztos. :)
  • MeoH #14238
    Lenovo minosegibb gep, mint az Asus. Es a garancia is jobb "minosegu", Lenovo szervizhattere sokkal jobb. B960 egy picit gyengebb, mint az i3, es a sajat GPU csak HD2000. Alt. felhasznalasra teljesen eleg az a proci, es 630Mmel parositva el lehet jatszogatni. A GPU hutese a geptol fugg, es nem mondanam stabilabbnak egyiket sem. Tala Nvidia driverben erosebb, de az csak sajat velemeny. Es igen, erre 64bites Win kell, bar en alapbol mar minden gepre azt rakok, megha nincs benne annyi memoria akkor is, semmi hatranya nincs. Amugy ennyiert nem kapsz i3t, i5t meg foleg, ha ujban gondolkodsz.
  • Lacee86
    Azzal a Lenovoval el lehet játszadozni egész jól. Mint márkát, annyira nem ismerem, de ahogy olvasgattam, rosszat nem írnak róla igazából. Én Asus-t vettem, azok is jól össze vannak rakva. Igaz Asusból mostanában kevésbé jó ár/érték arányú notikat láttam.
  • Besz
    Köszönöm a segítséget!

Mindennapi használatra, nem igazán játékra kell neki. De nem lenne rossz, ha néhány újabb játék is elfutna rajta LOW-on. Mégse úgy érezze az ember, hogy eleve elavult dologra adta ki a pénzt. Szóval én egy Intel HD Graphics-al ellátott gépet inkább nem vennék.

Melyik gyártó készít minőségi, megbízható lapokat, hol érdemes keresgélnem? Olyan kellene, amivel tuti nem lesz gond. Vagyis ami jól össze van rakva és nem mondja be idő előtt az unalmast.
  • Lacee86
    A fő kérdés alapvetően az, h mire szeretné használni, mik az elvárások?
    Egyébként 4 Giga RAM-ra és 2 Giga plusz VRam-ra 32 bites Windowst tenni olyan, mint BMW-vel 50-nel menni. :)
    A laptopok amúgy alapvetően jobban melegszenek, mint a PC-k. Én nem tudom róla, h lenne eltérés ATI vagy nVidia melegedése közt. Vagyis ez inkább a különböző laptop gyártók hűtés megoldásain múlik sztem.
  • Besz
    Sziasztok!

Bátyám szeretne venni egy laptopot, ezért már egy ideje keresgélek neki egyet, de hiába a nagy választék, valahogy egyik sem az igazi. Úgy 140 ezret szánna rá, legfeljebb 150-et.

Sokáig az Asus X54HR-SO205D-t szerette volna megvenni. De szerintem ennyi pénzért túl keveset ad: csak 4 cellás akkumulátor, csak 1 RAM slot, csak 2 USB és ráadásul az ATI Radeon HD 7470M-et elég gyengén rangsorolják.

Ez az általatok linkelt Lenovo G580-as nem tűnik rossznak, de lenne pár kérdésem. Ehhez már mindenképpen 64 bites Windows 7 kell? Mert 2 GB VRAM van benne (szerintem elég lenne 1 is), és így 32 bites op. rendszer alatt maradna úgy ~1,5 GB szabad RAM. Aztán azt olvastam valahol, hogy a mobil Nvidia kártyák sokkal jobban melegednek, a hűtésük problémás. Ezzel szemben az ATI-k sokkal stabilabbak. És még azt szeretném kérdezni, hogy mennyire jó még ez a B960-as CPU? Inkább egy Core i3 vagy i5-ös éri meg ma már jobban?
  • Lacee86
  • MeoH #14232
    Lenovo G580 Uj 130ezerert, es ezen elfutnak a jatekok is.
  • Lacee86
    Senki nem fog keresgélni helyetted... Linkelj néhányat, ami árban jó lenne, és akkor tudunk érdemben segíteni. Támpontokat írtam.
  • DONGUBA
    Koszonom de konkret lapira gndoltam mivel ti joban ertetek hozza.Linkel egyutt koszonom
  • Lacee86
    Keresgélj... i3-as proci, 4 GB RAM, GT 630/GT 540/HD 7670 kártya minimum. De 125-ért még használtan se hiszem, h olyan sokat találnál ilyet. Azért lehet, h akad.
  • DONGUBA
    Sziasztok valaki tud ajanlani 125 ezer ft-ig olyan hasznalt laptopot ami a mai jatekokra is jo kozep grafon legalabb?KOSZONOM
  • Lacee86
    Jah, h te ehhez értesz. Akkor nem szóltam. Bár gariban megcsinálják ingyen, és hát az anyagot, ha vmit cserélni kell, azt neked is venned kell, gondolom én.
  • karajjj
    nem igazán, eddig még sosem vittem szervizbe laptopot, ha baja volt a garancia után, megcsináltam én
  • Lacee86
    Gondolom akkor tisztában vagy azzal is, h mennyibe kerül a notebookok javítása garancián túl.
  • karajjj
    köszönöm, de a garancia másodlagos szempont
  • Lacee86
    Szia!
    link
    Egy kicsit gyengébb proci, de -10e Ft, és ami fontos, h 2 év alapgarancia, szemben az általad linkelt elég röhejes 1 évvel. Én megfontolnám.
  • karajjj
    140-es keretből ezt találtam a legjobbnak, valaki tud ettől jobbat ebben az árban?
  • V43 1105
    Asztali i5 vs mobil i5 =/= ...
  • barcames
    nekem i5 van meg szerintem elég minden megy rajta!
  • iowa19
    Sziasztok!

Már biztos vagyok benne, hogy Lenovo Y580 laptopot veszek, csak abban nem vagyok biztos, hogy pontosan melyik konfigurációt. Szerintetek elég Ez a konfig? Játékra kellene. De látom, hogy van full hd verzio, meg van erősebb processzorral meg több rammal is. Megéri a plusz pénzt pl. egy ilyen vagy egy ilyen?

Elvileg a 240 ezer forintos változaton is megy a GTA 4 High-on 33 fps-sel... de pl. ha megjelenik a GTA 5, el fog futni még ezen, vagy egy erősebb laptop jobb lenne?

Kössz a segítséget. :)
  • Lacee86
    Nem ismerem azokat a programokat. De sztem 150e Ft-ért teljesítményben ennél többet nem lehet kihozni. És ezzel játszani valóban lehet, igaz kompromisszumokkal, de nekem hasonló teljesítményű notim van, így tudom. (Fifa12 meg se kottyan neki 1366x768 maxon, mai lövöldözős és nagy gépigényű játékokat is aránylag szépen viszi, ugyanezen a felbontáson medium-high-on, persze játékfüggő)
  • partyyy
    igaz, benéztem 150k körül van szóval az árban tökéletes de nem volt túl meggyőző, hogy jó választás LEHET :). Úgy gondolod, hogy elég after effectshez, premierhez stb.?
  • Lacee86
    Ha nem zavar, h fehér, akkor jó választás lehet. Nem tudom hol nézted, én mindenhol 150 körül láttam árgépben...
  • partyyy
    sziasztok, gondolom nem meglepő én is laptop iránt érdeklődök. egyetemen használnám filmszerkesztésre, vágásra, renderelésre és nem lenne hátrány ha mondjuk játékra is tudnám használni pl. gta v (persze nem muszáj fullon). 150k van a célra a maximum. páran ajánlották a Toshiba L850-13M-t ezzel annyi a gondom, hogy néhány helyen 200k felett van az ára.
    előre is köszönöm a választ!
  • Lacee86
    Ugyanezt nézegetem unokahúgomnak. Tudásra ált. felhasználásra sztem tökéletes. Kinézetre csajnak egy kicsit komor mondjuk.
  • Gyöször
    Helló!
    Nőnemű rokonom most vették fel egyetemre, szeretne magának egy laptopot.
    Ezt vajon szeretné?
    Köszi!
  • Tibi7
    Lengyelországba hordják a gépeket szervizelni, és átlagban 1 hét alatt vissza kapod a gépedet, ami szvsz elég korrekt.