16455
  • Lacee86
    Hali!
    Unokahúgom szeretne viszonylag a közeljvövőben venni egy notit. 15,6-os kijelzővel, általános használatra (netezés, word stb.), játszani a mai modern játékokkal nem akar vele. A keret nagyon maximum 120, de persze lehetőleg minél olcsóbb, ami azért jó is.
    Első körben ezt a notit nézegettem, h jó lenne neki: link
    Valakinek van tapasztalata erről vagy a Lenovokról úgy általában?
  • HoTDoG
    Az elitebookot már sajnos elvitték, pedig tetszik és iszonyat jó áron volt :(.

Az 1 év gari sajnos tényleg elgondolkodtató 3 évhez képest...
  • MeoH #14169
    Edge-re csak egy ev garit adnak alapbol, de nem rossz masinak
    Amugy:
    HP 8460
    DEll E6420
    100% megbizhato elado, es ezek masinak kibirjak 3evig rohogve.
  • HoTDoG
    Lenovo Edge S430
    Erről mi a véleményed? Tudja azt amiket Te is linkeltél, csak szebb kivitelben.
  • HoTDoG
    Strapabírónak tűnnek, de a dizájnban elég erős kompromisszumot kell kötni :)
  • franc0
    Ha időtálló gépet akarsz, ne ilyen ultrabook szarokat nézz.
    X220
    T430
  • HoTDoG
    Sziasztok!

Régóta keresek már egy laptopot, mely méltó utódja lenne a jelenleginek. Egy 2005-ös HP Compaq NX7010-ről van szó, melyben csak ram és merevlemez bővítés volt és azóta tökéletesen állja a sarat.
    Egy 2005-ös laptop, nagy felbontású, matt kijelzővel, mely manapság a 250 ezer forint körüli gépeknél is ritkaság.
    A keretet nettó 200 ezer forintnál maximalizálnám. Általános használatra lenne, internet office, esetleg photoshop, videóvágás. Fontos számomra a külső dizájn is, a minőségi anyagok használata. Időtálló gépet szeretnék mindenképpen.
    Az eddigi kiszemeltek:
    Asus N56VM
    Asus zenbook
    Lenovo Ideapad U410 Bár ez nagyon tetszik, de sajnos nem sok jót olvastam róla. Az akksija közel sem bír annyit, amennyit a gyártó ígér, és ár-érték arányban sem olyan felszerelt proesszorral, videókártyával.
    Lenovo Ideapad Z580
    Lenovo Ideapad U310

A hordozhatóság sem utolsó szempont, de ebben (is) kész vagyok kompromisszumot kötni. A billentyűzet világítás is mindenképpen előny, de tisztában vagyok vele, hogy ez általában már csak a felső kategóriánál van jelen és a Dell Vostronál. Utóbbival naponta találkozok és kifejezetten tartózkodnék tőle, leginkább a recsegős műanyag miatt.
    Mi a véleményetek a felsorolt gépekkel kapcsolatban? Mit tudnátok ezeken kívül ajánlani még?

Előre is köszi!
  • Pingvinpuki
    Sziasztdok lehet volt már ilyen kérés de tudnátok laptopot ajánlani nekem? kb 120 ezer a keret rá köszi előre is :D (használatát tekintve egyetemre kellene).
  • franc0
    Egyetértek.

Ettől eltérve, ez a gép most nagyon bivaly ár/érték arányban. Azt hogy kinek felel meg, mindenki döntse el.

note: ilyen a céges gépem, nem egy ThinkPad, de azért nem rossz.
  • Tibi7
    Nem lehet, hogy az 1080p-t úgy gondolta, hogy azokat gond nélkül játssza? Szerintem nem a laptop felbontásra gondolt. És azt írta, hogy 15" körüli kijelző kellene, olyanban meg én nem tudok full HD felbontású gépet.
  • Stig95
    FullHD kijelzős lapost nem nagyon lehet találni 150-200 környékén.
    talán ez de ez már szerintem túl nagy.
  • fetomy
    Sziasztok. Segítségre lenne szükségem laptopvásárlás ügyében :)

Kondíciók:
    - 150-200e forint környéke a belőtt cél, hacsak nincs valami szuperérték picit többért :)
    - Dell márkával favorizálok. Nem kizárólagosan az kell, de jó lenne.
    - Hatalmas teljesítményű játékokkal nem szoktam játszani, ez nem prioritás, persze nem baj, ha időnként az is működik.
    - Mindenképpen szeretnék minél jobb minőségű filmeket nézni. Akár HDTV-n kivetítve, akár magán a laptopon. Nemtom mi most a legnagyobb, de ilyen 1080p gondolom, szóval az jó lenne ha menne :)
    - Szélesvásznú, legalább egy 15-16"-os kijelzővel kellene.
    - Jó lenne ha minél tovább bírná az akksi, de ezt nem tudom mennyire lehet tudni. :)
    - Jó lenne nagy tárhely is rajta.
    - Bár a filmes dolog miatt gondolom alap, de fontos, hogy gyors legyen, ne fagyogasson állandóan.
    - Egyben fizetném és nem használtan szeretném.

Kb. így ennyi jutott eszembe, de szívesen veszek bármi ötletet, tippet és nagyon köszönöm előre is a segítséget :)
  • Jancsi bacsi
    Nem azzal van a gond, hogy nagyon meg van húzva a nadrág szíj, de nem kell egy komoly laptop, csak alap dolgokra lenne használva, azért meg kár többet kiadni. Egyébként értem mit mondasz, nem hülyeség, köszi, hogy szóltál! :D
  • franc0
    Hitelre nem ajánlom a laptopvásárlást.
    A 0% THM az esetek 99%-ában kamu vevőcsalogatás, a termék eleve sokkal drágább mint más boltokban. Tehát az árban a kamat.
    Ha szűk a büdzsé, használt laptop.

Nekem például nem szűk, de mindig innen veszek használt üzleti gépet. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, egy 120 ezres gépet újonnan megvenni a legnagyobb hülyeség. Mégis ezt csinálják a legtöbben, ugye.
  • Jancsi bacsi
    Hali,
    tudnátok segíteni? Laptopot keresnék nővéremnek, nem játékra kellene.
    Inkább filmnézés, szövegszerkesztés és böngészés a fő cél.
    Otthoni, asztali használatra, nem vinné nap mint nap el otthonról a munkába, ill nem nyitogatná állandóan.
    Maximum 120-125ezret szánna rá, lehetőleg hitelre, 0% thm-re.
    Ha tudnátok segíteni, azt megköszönöm: Jano
  • Zsoti90
    szerintem amd procisat ne vegyél intel proci + amd vagy nvidia videókártya, mondasz egy konkrét árat, szerintem tudunk keresni egy pöpecet :D
  • berlinboy6329
    Azzal kezdtem,csak egyáltalán nem találom informatívnak,mert bár a sima 7670m-re igen,de a dual graphicsra már nem lehet rányomni,hogy FPS értékeket nézzek és össze tudjam őket hasonlítani,a 3D markok meg nekem nem mérvadóak,hisz nem azokkal fogok játszani.Most már amúgy is ráér még pár napot,mert ott is megvan az AMD-s gép,ahol az inteleset néztem.
  • Zsoti90
    lenovo
  • bujcsik555
    Sziasztok. Laptop vásárlás előtt állok, de nagyon nem vagyok képben. max 130etret tudnék rá szánni, ezen belül kellene nekem keríteni valamit. Elsődlegesen egyetemre, órárajárni kell, de azért jó lenne valami olyan, amin néha el lehet azért játszogatni is. Leginkább mmorpg-mmorts vonalon játszok, szóval azért annyira nem nagy gépigényű dolgok. Talán majd a most megjelenő Guild Wars 2 lenne a legnagyobb igényű, de nem tudom. Mit tudtok ajánlani?
  • Jim Morrison
    oké oké. Még nem láttam saját szememmel csak neten olvasgattam azért gondoltam, hogy ez az átlagnál rosszabb. Fogalmam sincs hogy mi számít most jónak, átlagosnak ezért is fordultam hozzátok!
  • Lacee86
    Magad is megnézheted a fenti linken (mobil grafikus processzorok erősorrendje). Látni, h a szarnak egy pofon a dualban dolgozás, plusz pár százalék talán, ami észrevehetetlen. Sztem az Inteles jobban megéri az árát.
  • berlinboy6329
    Na,ha így beindultatok megdohatnátok egy válaszzal max 2 órán belüle el kéne dönteni,hogy melyiket vegyem...

Egy erősebb intel procit vagy a gyengébb AMD-t.

Használja egyáltalán az AMD-s a beépített GPU-ját az "igazival" CF-ben?

Jobb játékokhoz egy erősebb proci gyengébb kártyával(azaz CF nélkül) vagy inkább gyengébb proci CF-fel?
  • franc0
    Senki sem mondta, hogy azt vegyen. Sőt. Én se vennék mégegyszer.
  • Lacee86
    Tőlem azt vesz amit akar. Vegyen MacBookot, ha akar, én nem irigylem, nekem nem kellene.
  • franc0
    És ne feledkezünk meg az átlag magyar további két fontos szériafelszereléséről:
    - irigység
    - azzal nyugtatja magát, hogy másnak se jobb. Pedig...
  • Lacee86
    Én egy átlag magyar ember vagyok, igen szerény pénztárcával. Biztos, h a 400 ezres cuccoknak kibaszott jó képe van, csak ha valaki nem teheti meg, akkor nem teheti meg, és örül annak, ha szervál 150-ből valami jó kis cuccot. Sztem inkább szánalmas és nevetséges, mikor valaki a nem létező pénzét fitogtatja, vagy kenyéren és vízen él fél évig, csak h elmondhassa, h nekem ilyen meg olyan cuccom van ám bazzeg.
  • franc0
    Meg a Lada is tökéletes, hisz elvisz A-ból B-be.
    Tény, hogy hülyeséget beszél, de te meg a másik véglet vagy.
  • Lacee86
    Figyu, az 1366x768 az a 15,6-ra tök általános felbontás. Most majd jönnek a brutál kockák, h bazzeg, az milyen gagyi, de az az igazság, h sztem tökre megfelelő. Na most ha 15,6-ra jó, akkor 13-ra pláne az.
  • Jim Morrison
    csak amit olvastam azt írta ha jól emlékszem hogy 0.3 collal kisebbe már fullhd kijelzőket tett a sony. Én nem tudom mi az átlagos. ott a macbook az 15 col zalán és baromi nagy felbontása van :D persze az ára is az.

Ha ez az átlagos felbontás ekkora méreten akkor oké, csak amiatt nem fogok venni robosztus notit :D
  • Lacee86
    Ember, 13 colról beszélünk... Oda aztán nagyon kell a fullhádé. xDD
  • Jim Morrison
    ah... azt hittem ennyi pénzért lehet már fasza notit kapni :s
  • berlinboy6329
    Tehát azt mondod,hogy az inteles van annyival jobb játékokban, mint a trinity a maga videókártyájával+ a 7670m-mel?

Nézegetem a neten,de alig van infó.Ki ezt,ki azt ajánlja,nem tudok dönteni.Én az AMD-set venném a két gpu miatt,csak nem tudom,mennyire dolgoznak jól össze és hogy jobb-e,mint a sima i3-as a 7670m-essel magában.
  • franc0
    Ennyi pénzért nem kapsz jobb kijelzőt.

Akitől ezt olvastad, az valszeg a MacBook Airhez hasonlította. Abban persze jobb van, de 400 ezerbe kerül...
  • Lacee86
    Az AMD igaz, h 4 magos, de igazából nem jobb. Ráadásul sokkal drágább is, úgy sztem az Inteleset vedd. Annak jó ára van.
  • Jim Morrison
    tudsz esetleg valami mást mutatni?
  • franc0
    ok
  • Jim Morrison
    több helyen írták, hogy a kijelző elég gáz... (mármint felbontásra) kisebb kijelzőhöz fullhd képernyőt szoktak tenni. Sajnos így nem hiszem hogy megveszem, ár/értékben így nem annyira jó :/
  • Jim Morrison
    lehet igazad van :D jó is csak nem tudom az az i3 as proci nem kevés azzal az 1.4Ghz el? Persze vásárlás előtt kipróbálnám de egy kicsit szkeptikus vagyok :s
  • franc0
    Te már eldöntötted, hogy megveszed ezt.

Hát akkor tedd meg, légy férfi.
  • Jim Morrison
    Hali!
    Noti vásárlásán gondolkodom, még az is lehet hogy csak jövőre, de lehet még nyáron be kéne szereznem egyet. Programozgatnék rajta ezért jó lenne egy jobb fajta procival felszerelt noti, játékok közül szerintem csak ilyen humble bundle india játékokat futtatnék. Nem szeretnék batár monstrumot, ultrabookok tetszenek. Nézegettem magam is egy picit a kínálatot és ami tetszik hogy van egy új sony vaio nootebook amihyvrid vagy mi, van benne ssd és hdd ami tök jó mert ssd től gyors a rendszer hdd n meg tudok csomó mindent tárolni. tetszik ez a megoldás, ssd-t mindenképpen szeretnék bele. Numerikus billentyűzet hiánya annyira nem fontos. Billentyűzetben ez a sonys macbookos fajta tetszik. Szép képe is legyen és ha lehet ne olyan típus legyen amivel sok a gond :) És ha lehet 200k ba férjen bele (ha kicsit túllépi ezt a határt nem baj).