Milyen laptopot vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CharrDen
Sziasztok!

Egy új laptopot szeretnék venni asszonynak, olyan 100ezer forint körüli áron. Fõként internetezésre/filmnézésre kéne, de fontos hogy minõségi legyen lehetõleg korrekt garanciával/szervízzel. Beépített webkamera és mikrofon szintén fontos lenne.

Köszi!

Hello.

Elég új vagyok laptopok terén mivel mind eddig az asztali erõmûvemet építgettem. A következõ hónaptól viszont elég sokat fogok ide-oda utazgatni, ahova viszont nem tudom magammal vinni a gépemet, ezért gondolkodok egy laptopban ami alkalmas játékok futtatására is. Eddig úgy volt hogy egy Eyefinityt fogok a gépemhez venni, 3 Dell U2312HM-el de így átgondolva inkább nem monitorra költök hanem veszek annak az árából egy olyan gamer laptopot ami játszhatóan elviszi a mai játékokat. Olyan 250-300k forintot akarok a laptopra szánni. Azt nem várom el hogy egy BF3 maxon jól fusson (de azért annak is örülnék), mivel inkább BC2-vel és a hozzá hasonló játékokkal szoktam játszani. Szóval nagyrészt játékra lenne használva.

Szóval egy a fent leírtak alapján kellene segítenetek választani nekem egy laptopot mivel én nem nagyon vagyok otthon hogy melyik gyártó csinál jó gamer laptopot illetve hogy most melyik cpu gyártó és fajta a jó + hogy melyik vidikari gyártó és fajta a jó egy gamer laptophoz plusz (pl. milyen az anyagminõség, teljesítmény játékban, hûtés, stb.). Illetve, mivel nem volt még ezelõtt laptopom így nem tudom hogy mennyire rossz az a "fényes" monitor fajta? Sokak azt mondják hogy nagyon rossz és alig találok olyat ami nem olyan. Meg lehet szokni, vagy mennyire rossz?

Ezt a 2t találtam:
Lenovo Y570A

HP Pavilion dv6-6c06eh (A7P51EA)

Mind2 ugyebár "fényes" monitorú de viszont elég hasonló a teljesítményük és az áruk is. Kíváncsi lennék akkor hogy szerintetek melyik jobb és miért? (Értem ezen pl azt a 2 vidikarit fajtát ami abban a 2 gépbe van (Nvidia vagy AMD)

Kösz a segítséget! 😉

Corsair AX850 | ASUS P5Q | Intel Core2 Quad Q9550 3.83Ghz | Kingston 1066Mhz 4X2Gb DDR2 | ASUS HD6950 DirectCu II 2GB | Samsung 2333SW | Razer Lycosa Mirror | Logitech G27, G9, G35, Z4, C910

Helló!
Szeretnék venni egy laptopot és kíváncsi lennék, van-e valami ajánlásotok...
A felhasználásról annyit, hogy egyetemhez kéne, tehát 3D-s tervezõprogramokat is kéne hogy vigyen, szóval nem csak az ilyen netezõs-filmnézõs kategória.
A keret olyan 150ezer körül mozog...
Elõre is köszi😊
gurubefree

Ez szerintem a minimum ha nem akarsz agyhugykovet kapni bar az is teny hogy ismeros boldogan WoT-zik egy i5 2430-al.

ゾルターン

Köszi Cat 02! 😊
Más valaki? Egyéb vélemények az elõzõ kérdéseimre?
SzirmosSzisza
Én személy szerint herótot kapok Acer billentyûzetétõl, Asus szigetes kialakítását meg imádom, bár ez egyéni vélemény :3

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Sziasztok.

Laptopot szeretnék venni, max. 135-140 ezer ft-ért!
A lényeg hogy a F1 2011 menjen rajta minél jobban! (nem feltétlen kell erõgép, csak ez a játék a fontos)
Néztem magamnak ACER-t:
http://ipon.hu/webshop/product/acer_aspire_5742g_384g32mn_x.rvneu.002/195995
ÉS ASUS-t:
http://ipon.hu/webshop/product/asus_k53sc_sx293d/186722
Az a bajom, hogy az ACER-ben a proci erõsebb, és a vidókari gyengébb, az ASUS-ban pedig pont fordítva! Melyik lenne a fontosabb a videókari, vagy a proci inkább?
Tudtok ezekrõl a laptopokról valamit?
Úgy általánoságban mi a vélményetek az ACER és az ASUS laptopokról? Melyiket mondják jobbnak? (Valami hivatalos ranglista, nem ilyen egyéni vélemény, hogy "egyszer mondta nekem valaki, stb..."

Nagyon köszi elõre is!
link
Kicsit drágább, mint amit te megadtál árat. És kicsit ronda is ebben a színben. De a hardvere erõs. Ha nem tetszik, nézek mást.

GA-EP43-DS3L, C2D E7300, Geil 4GB DDR2, Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, Samsung HD322HJ 320GB, Samsung SH-S223Q, GMC R-2, Gigabyte Superb 460W

atila4
Sziasztok! Gépemet szeretném laptop-ra cserélni. A mostani gépem: ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB RAM(800Mhz)

Amit szeretnék a laptopon futtatni:
- 3ds max (bírja a kb. 200-300 ezer polygont]
- hétvégenként pár óra wow és lol(League of Legends)
- esetleg f1 2011 és gta 4 low grafikán (de ezek elhanyagolhatóak)
- többi az net, filmnézés, és office lenne.

Olyan 120-140 ezres árkategóriába szeretnék venni.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Hozzátenném Intel GMd 4500 vidikártya van benne ami játékra gyatra...max kisebbekre...nem COD-okra..
Kérdésem lehet bele venni komolyabbat? Mennyiért? AZ alulirott géprõl lenne szó.
Sziasztok.MOstanában jön meg életem elsõ laptopja:
Hp Compaq 630 B 800 jó paraméterekkel...4 gb ram 500 hdd 1.5 dual core proci
Kérdésem:Régebben olvastam,hogy a Hp fõleg a Compaq sorzatnál elrontotta az akkut és állítólag mindig felmelegedett ,túlforrósodott..
Szóval ennél a laptopnál már nem áll fenn ez a hiba ugye?Gondolom 4 év alatt sikerült orvosolni. 😊
Fõleg netezésre zenehallgatásra filmezésre és alap szintû játékok(metin wow stratégia)fogo mhasználni naponta valszeg. 3-5 órát kb..
Ugye 5 órás az akkuja kérdezném még 2. hogy figyeljek oda,hogy sokáig kitartson az akku.?
Amikor fel van töltve érdemes-e hálózatrol futtatni vagy az 5 órát netezzem le vele ?😊
Köszi a tippeket nekem,kezdõnek 😊(+ a kérdésemre a választ is)<#hamm>
franc0
link
Nekem is van ilyenem, a legjobb laptop, ami valaha a kezembe került.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

sz4bolcs
Netbook 100-150 ezer Ft-ig?
Semmi extra követelmény, aksi jól bírja, könnyû legyen, oldalról jól látható képet ad, még a teljesítmény se számít, inkább ár/teljesítmény.

Acer Aspire One-okat nézegettem, amik tetszenek...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

franc0

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Sziasztok!

Laptopot szeretnék. Még sosem volt laptopom de most szükségem lesz rá mivel nem nagyon leszek otthon, és az asztali pc-m et nem akarom cipelni.

Tudnátok-e olyan laptopot ajánlani filmnézésre, netezésre, Játékra(csak League of Legends jöhet szóba), ami maximum 130ezer forintot kóstál?

elõre is köszönöm a válaszokat

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

Klon
kossz, kiprobalom 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

whiskeyman
Az Everest nevû program megmondja.

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Klon
kicsit off, de hatha tudtok segiteni.
LCD panel pontos tipusat ki lehet valahogy deriteni szetszedes nelkul?
fontos lenne!
Koszi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Lényegtelen már. <#wave>
Megkérdezem, hátha:
Valaki esetleg használtan add el laptopot, vagy tud olyat helyet ahol megbízható használt laptopot lehetne venni?
4gb ram, 1gb vga, minimum egy dual proci.
Én ebben a szegmensben ilyen teljesítményekkel nem egy Sony-t néznék. Én ajánlom a HP-t, nekem olyanom volt és semmi hibája nem volt 7 évig. Hp vagy Compaq nagyon jó márkák.

ranGer2
Dell, Samsung, vagy amit megbízhatónak gondoltok.

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

ranGer2
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani nekem, elsõsorban otthoni használatra: net, office, filmnézés, de legyen benne erõ. Megbízható márka kellene mint pl. Õ:

http://www.kamerapecs.hu/SonyTermekek/Reszletek/Nev=sony_vaio_vpc-eh2j1e/b/Id=1193/

Hasonló, esetleg jobb árfekvéssel.

Köszi elõre is.

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

TaRka0107
Úgy lett volna, de már eladta😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

MeoH
Ezzel jobban jartok ERoben ugyanott vannak nagyabol, de olcsobb es csendesebb. Illetve nagyabol ugyanaz a hardver: Fuji 3ev garival.

fuck mmo's..i.,

Doom 4

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

MeoH
160ert lehet venni mar beleposzintu izleti gepeket, amik birjak a strapat. Bar azok sem annyira jatekra vannak kielezve. Bar ugy gondolo, hogy az a Lenevo is az lesz az adatok alapjan Thinkpad E420 talan 😊 Ha az pont, az jo kis masina, kifogja szolgalni par evig. Es regebbi jatekok low grafon elfutnak rajta.

fuck mmo's..i.,

Doom 4
Hali! Húgomnak szeretnénk venni egy laptopot. Fater nézett egy Lenovo-t 160.000-ért, i5-ös procival, 4 giga rammal, 500 gb hdd-vel. És azt mondta, hogy korrekt gép (kinézete is, gombjai is...), de azért nézzek szét a neten esetleg saturn/electro world stb. Gondoltam megkérdezem ti tudnátok e ajánlani valami hasonló gépet. Netezés, filmezésre biztos lesz használva, játékra nem hiszem, de lehet hogy egy két játék lesz rajta...

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Stig95
Jók a Dellek otthon van egy, ugyanebbõl a termékvonalból, eddig semmi gond nem volt vele és a 3év gari sem elhanyagolható.

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Hát mindenképp megéri sztem, Egy egybe cserélitek?

Sziasztok! Mi a véleményetek errõl a notebookról?Dell Inspiron N5110

Elsõsorban a megbízhatóságe érdekelne!Alapvetõ szempont hogy ne menjen tönkre 3 éven belül milyen tapasztalataitok vannak?Sürgõs lenne! Elõre is köszi!
TaRka0107
Üdv!

Van ez a laptop! Szerintetek megéri a cserét, ha én ezt adom érte?

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

A játék az nem elsõdleges szempont. Webszerkesztés, alkalmazásfejlesztés ilyesmik. Mérnök informatikus szakon vagyok és elég ha ki tudja szolgálni a felmerülõ igényeket a gépem.

te téged melyik felhasználási terület érdekel? mert ha játszani akarsz arra jó a 3dmark03 teszt. Ha office-ra kell vedd a leholcsóbbat, ha tervezõprgramra kell legyen benne 4-6 GB ram, ha videókat gyûjtessz nagy hdd, stb...

Neten vannak jó cikket, tesztek.

Igazából a sulis ösztöndíjam a költségvetési keretem, meg persze ha eltudom adni a jelenlegit (nem ér sokat). A benchmarkok alapján nem nagyon szeretnék dönteni, még ha nagyon minimálisan vissza is adja a teljesítménybeli különbségeket. Legjobb lenne ha élõben ki tudnám próbálni az általam "megálmodott" gépet, de ilyen szolgáltatásról nem tudok, nem nyújt senki ilyet sajnos. Mert akkor derül ki hogy arra a felhasználási területre amire nekem kéne hogyan teljesít.

Szerintem fektess i3-ba, mert hosszú távon neked az éri meg, valamivel késõbb kell csak lecserélned a gépedet...

MeoH
Te tudod. De amit ajanlottam notit, abban a b800as proci ~ +50% erosebb, mint az e-450(ami amugy egy netbook proci). Az b800ban integralt intelHD 2000 vga van, ami kb egy szinten van a 6320szal. Szoval kb. semmivel nem jobb a 6320, csak pluszban hoforras es szivja az akksit. Arrol nem is beszelve, hogy a lenovo fembetetes kaszni, az asus es a HP pedig nyegle muanyag.

fuck mmo's..i.,

Köszi a válaszokat. A windows nem kell, van. Szerintem az Amd e-450 nem olyan gyenge proci, és a hd 6320 is átlag felhasználásra jó.
Persze jobb, erõsebb a core i3 de már "túlságosan" is, ha valakit érdekel nézze meg hány százalék a processzora kihasználtsága egy nap használat alatt. Véleményem szerint i3-as nál 30-40% lehet, na akkor miért is kéne az nekem.
Még egyszer köszi a gyors reagálást.

MeoH
Egyik sem. En ezt vennem: Link Minosegben es tudasban is veri az altalad linkelteket. Jatekra, meg nagyabol mindegyik alkalmatlan, bar gondolom nem is ez a foszempont.

fuck mmo's..i.,

gondolom ezek a gépek nem tartalmazzák az operációs rendszert, vagy freedos vagy linux van rajtuk.

Egy win7 olyan 40000 körül van.

Érdemes olyat nézni amivel win7-et is adnak, mert általában ha gép mellé adják vagyis veszed akkor "csak" 20000-et számolnak fel érte.

Windows meg mindenképpen kell.

Az a baj ezekkel a gépekkel hogy pl. játékra alkalmatlan, ez az ati gpu 3dmark03-ban tesztek szerint mindössze 6000 pont körül teljesít, nekem anno mikor asztali gépem volt egy ati radeon 9800se ami 4 pixel pipeline-nal rendelkezett volt ekörül, olyan 4500-5000 pontot értem el vele. Egy mai játék olyan 20000 pont küröl "kíván".

HP márkát mindenképp ajánlom én olyan notit használtam 6 évig semmi gond nem volt vele, most is tökéletesen mûködik.

Én egyébként nem vennék amd processzoros gépet, hiszen minden alkalmazást intel chipekre optimalizálnak.

Vannak most olcsóbb intel chipek, ugye ami most fut az az i3, i5 ,7 széria, ezekbõl a legolcsóbb az i3 ugye, mert te is a legolcsóbb szegmenst céloztad meg, szóval az i3 jobb volna, az is 2 mag / szálas.

Vagy jobb ezek közül választani?
ASUS K53U !104.990 Ft!
Processzor: AMD E-450 (2 x 1,65GHz, 1MB Cache);
Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6320;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzõk: Wifi: 802.11g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI™; Webkamera: 0,3 Mpx; LAN: Gigabit; Altec Lansing PREMIUM SOUND hangszórók; itt elérhetõ

HP Compaq 635 !99.990 Ft!
Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; matt, LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 320 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6320;
Egyéb jellemzõk: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó 2in1; HDMI™; VGA; Webkamera; Bluetooth; LAN: 100Mbit; akkumulátor (cella): 6; itt elérhetõ

ASUS K53U !99.990 Ft!
Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 2GB DDR3 1333MHz;
Merevlemez: 320 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6310;
Egyéb jellemzõk: Wifi: 802.11g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI?; Webkamera: 0,3 Mpx; LAN: Gigabit; Altec Lansing PREMIUM SOUND hangszórók; itt elérhetõ

Lenovo IdeaPad, szerintetek megéri?

ja nem bocs, én kerestem rá intel gma wikipedia oldalra, te mást lõttél be...

mondjuk a link érdekes amit belõttél mert az van a táblázatban hogy pl. a 4500-as csipnél pixel pipeline-ok száma 0, vagyis nincs benne olyan..

ki érti ezt??

Egyébként igazad lehet..

Én tudom hogy DX win95-tel jelent meg.

De én azt mondtam neked ha te egy gépre felpakolsz egy windows operációs rendszert azzal még nem telepítettél DX-et mert az egy külön program, DE LEHET HOGY EZ SEM ÍGY VAN...

Azt egyébként nem tudtam hogy intel chip-pek shader 4.0-át támogatnak...

MeoH
Nem akarlak megbantani, en sem vagyok informatikatguru, de neked gozod nincs mirol beszelsz.
DirectX: win95ben jelent meg, es azota is a windows resze, itt olvashatsz rola: Wikipedia
4500GMA: DirectX 10, Shader 4.0 tamogatas. Lesd meg az elozo postolt linkemet.

fuck mmo's..i.,

dehogy is nincs ALAPBÓL DX a gépen... Nekem most van mert felraktam, de szerintem nem minden gma támogatja eleve a dx-et. A dx eleve olyanokra épül mint különbözõ shader-ek támogatása, szóval egy gma mióta támogat pl. pixel shader 3.0.át?

MeoH
Tessek DirektX 10t tamogat. A DX a windowsban van alapbol, annak a resze, nem gyartofuggo. Frissiteni nem art neha, de biztos, hogy most is van agepeden, mert anelkul a win sem indulna.

fuck mmo's..i.,

ez tudja a dx10-et? bakker, nekem is gma-m van illetve volt... Bár lehet az max dx7-et tudja, vagyis tudta.. Ezekre az intel chipset-ekre fellehet rakni dx-et???

És azt honnan tudom meg melyiket?

Én azt hittem hogy dx-et csak ati meg nvidia chip-pek támogatják...