16455
  • Dobronski
    Ezt nem hiszem el. Faternak beszart az acer laptopja szilveszterkor. 1.5eves se, tescos jotalason 1 ev garancia volt, felhivta acer ugyfelszolgalatot, azt mondtak 2 ev van ra. Jott a futar, elvitte. Most kuldtek a levelet, a 90 ezer forintos laptop javitasi koltsege 57ezer. Mifasz? Acert nem veszunk tobbet...
  • Lacee86
    Procinak csak az órajele nagyobb 0,1 GHz-cel. Igen, amit te linkeltél, abban vmivel jobb a videokártya, de nincs op.rendszer. Sztem a plusz oprendszer többet ér, mint az, h egy kicsivel erősebb a VGA benne, tekintve, h nem játékra kell.
    Ha magamnak vennék gépet most, akkor az valószínüleg ez lenne. Link
    Főleg hogy -15e van ugyanilyen csak 4GB memóriával.
    Egyébként amit te linkeltél meg amit Én annyi a különbség, hogy a Toshibába jobb a videó kártya, az ASUS-nak meg egy kicsit jobb a procija + win 8?
    Van 16GB-s pendrive-om, de attól még odaadják a boltba az eredeti telepítőt?
    Mi az hogy 3 OSX?
  • Lacee86
    Ne kezdjük ezt a vitát, értelmetlen. Mindenkinek szíve joga ezt eldönteni.
  • franc0
    Nagyon fasza a Windows 8, 3 OSX-ért nem adnám.

2013 van, DVD-ről ne telepíts semmit. Szerezz be egy 4 gigás pendriveot.
    Igen, a videó kártyával az volt a bajom, hogy a travelmate 5740-es számát írtam be, ilyen HD5770-ben van. Ez meg onnan jött hogy a kártya 5470. Na mind1, hülyén összekevertem és kész. Az x<=150e-es gépekben túlnyomó részt HD 7610, meg GT 620M szokott lenni, ami egy kategóriával jobb mint a jelenlegi gépben lévő. A HD 7670M és GT630/635-ök ,meg megint egy kategóriával jobbak, viszont azokat 170e-től kezdődő gépekbe rakják.
    A win8-al kapcsolatban elég sok rosszat halottam, mennyi abból az igaz? Az eredeti oprendszerhez ezek szerint megkapom a telepítő DVD-t is? Még sose volt olyan gépem amin volt oprendszer...
  • franc0
    "van egy eredeti oprendszered."
    Azért elképesztő, hogy ez 2013-ban még csodaszámba megy.
  • Lacee86
    Itt fent van a grafikus processzorok erősorrendje. Keresd meg benne az 5470-et, utána meg mondjuk a GT 630M/635M vagy HD 7670-et, ezek vannak egy jól összerakott 150 ezres gépben. :) Nem egy helyen lesznek. :)
    Amúgy iponon most ezen akadt meg a szemem: link
    i3, 4 GB RAM, és van hozzá Win 8. Ennyiért sztem megéri, és van egy eredeti oprendszered.
    Megkövezem magam a videó kártyával kapcsolatban. Teljesen igazad van, a mai kártyák valóban jobbak, mint ez. Elnéztem a dolgokat...
    Nem haragszom. Valószínűleg keverem. Az laptopban volt a memóriáknál egy négyzet alakú kártya ami szintén aljzatba csatlakozik és még rá kell kötni 2 kábelt is. Gondolom akkor az a rendszer memória. ÉS igen, akkor keverem :)
    A videó kártyával kapcsolatban csak annyi tapasztalatom van, amit a link is mutat. A link szerint ez a közepes kategóriájú kártyákhoz tartozik, míg a mostani kártyákat a 150e-es gépekben besorolták az alacsony teljesítményű kártyákhoz. Én csak ehhez értek, amit ott írnak, máshonnan nem tudok viszonyítani.
    A gép barátnőmnek lenne, nem használná túl sok mindenre. De ha nekem szükségem lenne rá, akkor maximum Pro-e-t és hasonló parametrikus tervező programokat futtatnék rajta. Ár kategória meg max 150e, azért is néztem ki ezt a gépet.
  • Lacee86
    Hát ne haragudj, de sztem te kevered a VRAM-ot a rendszermemóriával. A VRAM legjobb tudomásom szerint egyáltalán nem kivehető. Amúgy az 5470 új korában sem volt vmi nagy eresztés, és amiket ma 150 ezres gépbe beleraknak, azok fényévekkel verik is...
    A gép kérdésedre pedig: mire használnád a gépet és mennyit szánnál rá maximum?
    Válaszokat köszönöm. Már csak a kíváncsiság miatt: Minek csinálják a laptopban a VRAM-ot kivehetőre, ha nincsenek bővítési lehetőségei? Nincs hely az alaplapon?
    Am tudom hogy a kártya középkategóriás, legalábbis a fejlécben lévő link alapján, de ahogy elnézem, ez még mindig jobb, mint amit a mostani 150e-es gépekbe beleraknak. Pedig ez a gép is 180e volt 2 éve. Azt hittem javultak annyit a gépek.

Ha most szeretnék gépet venni, akkor ez Gép szerintetek megéri az árát?
  • Lacee86
    Ok, köszi.
  • franc0
    Ha a két RAM órajele és időzítése megegyezik, mennie kell.
    Ha nem így van, akkor szar a modul és kérd vissza a pénzed vagy kérj cserét.
  • Lacee86
    Az, h létezik GDDR5-ös változata is, nem azt jelenti, h cserélhető. Videókártya memóriát nem lehet cserélni. Ez a videovezérlő amúgy is nagyon gyenge, sztem nem sok értelme lehet a GDDR5-ös változatoknak.
    Rendszermemóriát meg ahogy nézem a laptop leírását, DDR3-ast tudsz beletenni, összesen 2x4 GB-ot. Azt sajnos nem tudom, h a meglevő memória hogyan viszonyul egy más márkájúhoz. Elméletileg kéne működnie, de asztalinál pl. olvasom, h lehetnek gondok, ha más márkájú a 2 RAM modul.
  • franc0
    SO-DIMM DDR3 való bele.
    A többi nem számít, mehet bele hagyma-csípős.
    Acer travelMate 5740G és Ati Mobility Radeon HD5470 512VRAM
    Link
    Emiatt bátorkodtam feltételezni, hogy a memória cserélhető gyorsabbra. Ha egyáltalán lehet venni hozzá, mert mint írtam Én nem találtam rá boltot.
    Sima memóriát cserélhetek bármikor bármilyenre? Vagy van tipusfüggése?
  • franc0
    "512-es DDR3-as Vramot szeretném kicserélni 1GB-s GDDR5"
    Hát ezt felejtsd el.

Nem ártana megmondani a gép pontos típusát.
    Sziasztok! Jobb helyet nem találtam a kérdésemre ezért itt kérdezem meg. Van egy Acer laptopom és már a Gari lejárt. Elvileg bármilyen tipusú lapotop memóriával bővíthetem a memóriámat ugye? Legalábbis a csatlakozó részük a képek alapján megegyeznek, szóval elvileg kompatibilisek. Ez így ebben a formában igaz?
    Másik kérdésem hogy az 512-es DDR3-as Vramot szeretném kicserélni 1GB-s GDDR5-re. Elvileg a tipusa engedi ezt a kompatibilitást. Viszont sehol nem árulnak boltba VRAm-okat. Legalábbis én nem találtam csak sima memóriákat. Lehet ezekhez egyáltalán így kapni memóriát?
    Választ köszi!
  • Lacee86
    Szerintem igen.
  • Zsoti90
    hp ez ennyi pénzért megéri? :D
  • Dobronski
    Majd szólj milyen kérlek!
  • Zsoti90
    Hali az lenne a kérdés, hogy van ez a lenovo lapos na már most gt 635 van benne, de sok helyen azt olvasom hogy ezekben az olcsóbb gt 635-al felszerelt notikba igazából csak gt 630 van csak átvan írva és nem a gt 555-el megegyező kari, ebből mi igaz, mert még képeket is beszúrtak ebben a notiban lévő gt 635 és másik gt 630 specifikációit és totál ugyan az volt minden szerintetek?
  • Dobronski
    Nem tudom mi bajod, és meg vagyok elégedve Lacee-val...
  • Lacee86
    Parancsolj, 15,6-on 1600x900: link
    Csak, h milyen "nevetséges" hozzászólásokat írok...
  • Lacee86
    És te ki vagy, h megtiltsd, h kinek mit írjak, hm?
  • franc0
    Komolyan nem értem, honna veszed egyáltalán a bátorságot, hogy "szakértői" tanácsokat osztogass.
    A legutóbbi 2 kommented is nevetséges...
  • Lacee86
    De az én szuverén véleményem szerint 15,6-ra bőven elég az 1366x768.
  • Lacee86
    Jó kérdés, sztem láttam már 15,6-oson is.
  • Zozo76
    a 17"-ak azon nem?
  • Lacee86
    De van 1600x900 is.
  • SzirmosSzisza
    1366*768 és fullHD között nem nagyon van átmenet laposok terén.
  • Dobronski
    Kérdés 15,6 collra nem kevés a HD felbontás? Full hd-t már soknak tartom.
  • gallardo
    Nálam is ugyanez a helyzet csak én 7720-ast szeretnék
  • mindero
    Sziasztok!
    E kettő laptop közül vacilálok:
    Dell Inspiron 7520-148279
    Dell Inspiron 7520-148282
    Az i7-es proci megéri azt a plussz pénzt?
    Ha van jobb ötletetek, azt is szivesen veszem, leírom mik lennének a szempontjaim:
    mobilitás, jó teljesítmény (3ds programok, photoshop, 3ds max), hosszú akumulátor üzemidő (bár ezekre nem érvényes annyira a 6 cellás aksi miatt), erős vga, usb 3.0, bluetooth
  • Lacee86
    Megfelelő teljesítményű játékra. :D Mit szeretnél még? :)
  • DONGUBA
    Kicsit bovebben?:D
  • Lacee86
    Ok.